Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5183 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דוקטור סובארו,

במה אקסנט\ריו עדיפים על ליאנה?

לדעתי בשום דבר, גם אם הם שנתון אחד יותר חדשים.

נכון ליאנה זה לא פאר הרכבים, אבל אקסנט או קיו אלה רכבים בסיסיים, לא נוחים, יותר צפופים, לא יותר חיסכוניים ועוד הרבה לא.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני חושב שכדאי לך להעלות במעט את התקציב.

סביבות 45K אתה כבר תמצא גרנדה 2009 בחברות ההשכרה.

סביבות 49K אתה כבר תמצא יונדאי אקסנט\קיה ריו 2009 בחברות ההשכרה.

כל חברה תיתן לך מימון על מנת להשלים את היתרה ולפעמים שווה לשלם את האקסטרא כסף בשביל שקט נפשי וכמובן רכב בן 3 שנים בלבד שנראה ומרגיש כחדש.

תודה על ההצעה אבל הגרנדה קטנה ולא נוחה ואני לא רוצה גיר רובוטי מכיוון שהוא יקר לטיפול (כאשר הוא מתקלקל).

40K זה הסכום שאוכל לגייס וגם זה בהלוואות. כרגע, במצבי הכלכלי, אני בסך הכל רוצה רכב אמין שייקח אותי בביטחה ממקום א' לב' ותו' לא. אין לי כרגע רצון לקפוץ מעל הפופיק ולהכנס להרפתקאות לחינם. כולי תקווה שאת מטרתי אוכל להשיג סביב הסכום הנ"ל. זה די קשה אבל כולי תקווה שאצליח.

פורסם

הכל טוב ויפה שהיום האינטרנט נהיה כלי ללוחמי-מקלדת להתנקם בחברות על שירות ש(לדעתם)לא היה תקין.

אתה בתור לקוח רואה חברה גדולה עם הרבה כסף ש"צריכים לספוג הפסד כמה שקלים" ואני שואל - למה?

כי אתה רוצה? כי זה הדבר הנכון לעשות בשביל להגיע לגן עדן? מה?

אז לא, תתעורר ידידי. אף אחד לא עושה כסף ע"י מעשי "נחמדות", ועדיף להפסיד מכירה אחת שהייתה

מכניסה להם (נניח) רווח של 3000שח, לשמור את הרכב במגרש ולחכות לשמוליק הבא שיקח את הרכב

ברווח של 9000שח ולא ידרוש תיקון של שום דבר, לא היום אז מחר.

שורה תחתונה, you snooze you loose.

נ.ב.

למרות שלקחת את התגובה שלי אישית והחלטת שאני בנו הממזר של השטן, תתעודד, בשביל לא להשתמש

בשרותים שהחברה שלי מספקת אתה צריך לחיות במכתש הקטן מתחת לאיזה אבן :wink:

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

סליחה, אדון נציג מכירות.

יש לי שאלה:

האם במקום עבודתך נהוג לתת הצעת מחיר ולאחר מכן להודיע ללקוח שההצעה לא אושרה, ולתת הצעה פחות טובה?

הלקוח לא ציפה במיקרה הנ"ל שחברה גדולה תפסיד, אלא תעמוד מאחורי ההצעה שנתנה בעצמה.

אחרת כל העסק מריח לא טוב, ובעיית האמינות פוגעת בחברה, במיוחד בעידן האינטרנט הלוחמני.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
סליחה, אדון נציג מכירות.

יש לי שאלה:

האם במקום עבודתך נהוג לתת הצעת מחיר ולאחר מכן להודיע ללקוח שההצעה לא אושרה, ולתת הצעה פחות טובה?

אצלנו נהוג לתת הצעות מחיר מודפסות עם תוקף של 24 שעות.

לרוב, אין שום שינוי במחיר גם אחרי שבוע.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
הכל טוב ויפה שהיום האינטרנט נהיה כלי ללוחמי-מקלדת להתנקם בחברות על שירות ש(לדעתם)לא היה תקין.

אתה בתור לקוח רואה חברה גדולה עם הרבה כסף ש"צריכים לספוג הפסד כמה שקלים" ואני שואל - למה?

כי אתה רוצה? כי זה הדבר הנכון לעשות בשביל להגיע לגן עדן? מה?

אז לא, תתעורר ידידי. אף אחד לא עושה כסף ע"י מעשי "נחמדות", ועדיף להפסיד מכירה אחת שהייתה

מכניסה להם (נניח) רווח של 3000שח, לשמור את הרכב במגרש ולחכות לשמוליק הבא שיקח את הרכב

ברווח של 9000שח ולא ידרוש תיקון של שום דבר, לא היום אז מחר.

שורה תחתונה, you snooze you loose.

נ.ב.

למרות שלקחת את התגובה שלי אישית והחלטת שאני בנו הממזר של השטן, תתעודד, בשביל לא להשתמש

בשרותים שהחברה שלי מספקת אתה צריך לחיות במכתש הקטן מתחת לאיזה אבן :wink:

לא, אני לא רואה "חברה גדולה עם הרבה כסף ש"צריכים לספוג הפסד כמה שקלים"" אני רואה חברה שהמילה שלה לא שווה אפילו את הדיו של הפתק עליו כתבתי את פרטי ההצעה. אני רואה חברה שתתכחש לכל מה שנציגיה יאמרו לי בקשר ל"אחריות" על הסחורה אותה הם משווקים. אני רואה חברה שחרטה על הדגל שלה "אמינות" אבל המרחק בין אמינות לבין המציאות רחוק כמרחק ביתי מהירח. הגישה של "נעשה רווח גדול ככל הניתן על הלקוח" היא גישה מוטעית כי בטווח הארוך, לקוח מרוצה יביא לחברה הרבה לקוחות מרוצים ורווח גדול, אך לקוח לא מרוצה יגרום להפסדים רבים. מספיק שכתוצאה מהשירשור הנ"ל רק שני אנשים לא יקנו רכב בטריידמובייל (זה יותר משניים בטווח הארוך, כי גם מכריהם לא ירכשו שם) וההפסד של החברה גדול בעשרות מונים מההפסד של העיסקה אשר הייתה מתבצעת בתנאי הרכישה שסוכמו עימי. יותר מכך, אם הייתי מרוצה מהעיסקה הייתי מפנה לחברה לקוחות נוספים. ההפסד שלהם כרגע הוא מאוד גדול. הבעיה היא החשיבה לטווח הקצר, ולא מעט חברות נפלו (תרתי משמע) קורבן לדרך החשיבה הנ"ל. אני מקווה שבמידה ותפתח עסק בעתיד הגישה שלך תשתנה, אחרת תהייה בבעיה.

נ.ב.

לא לקחתי את התגובה שלך אישית פשוט הגישה שלך קצת מדאיגה אותי.

פורסם
תודה על ההצעה אבל הגרנדה קטנה ולא נוחה ואני לא רוצה גיר רובוטי מכיוון שהוא יקר לטיפול (כאשר הוא מתקלקל).

הנחת הבסיס שלך שגויה. גיר רובוטי הוא ידני לכל דבר רק שמחשב מעביר את ההילוכים במקומך, אם כבר אז הוא יותר זול לטיפול ופחות מועד לתקלות מגיר אוטומטי פלנטרי קלאסי.

מה שכן, הוא פחות נעים בנסיעה, אבל בהחלט אפשר לחיות עם זה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

אליבאבא, במקרה הספציפי של הגרנדה אני ממש לא בטוח שזה נכון. תריץ חיפוש בפורום ותראה כמה עולה החלפת רובוט של גיר רובוטי כזה, העלות גבוהה יותר משל שיפוץ גיר אוטומטי רגיל.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
דוקטור סובארו,

במה אקסנט\ריו עדיפים על ליאנה?

לדעתי בשום דבר, גם אם הם שנתון אחד יותר חדשים.

נכון ליאנה זה לא פאר הרכבים, אבל אקסנט או קיו אלה רכבים בסיסיים, לא נוחים, יותר צפופים, לא יותר חיסכוניים ועוד הרבה לא.

הם עדיפים באיכות הפלסטיקה - שבליאנה נוטה לקרקש ולנשור, ואילו באקסנט ובריו היא קשוחה וקשיחה ותחזיק גם 15 שנה בלי שברים מיותרים וקרקושים, וכמובן מבחינת היחס של מחיר מול שנתון.

40K זה הסכום שאוכל לגייס וגם זה בהלוואות. כרגע, במצבי הכלכלי, אני בסך הכל רוצה רכב אמין שייקח אותי בביטחה ממקום א' לב' ותו' לא. אין לי כרגע רצון לקפוץ מעל הפופיק ולהכנס להרפתקאות לחינם. כולי תקווה שאת מטרתי אוכל להשיג סביב הסכום הנ"ל. זה די קשה אבל כולי תקווה שאצליח.

זה בוודאות לא נכון. הגרנדה לא קטנה, בטח לעומת הליאנה.

הלכתי ובדקתי עבורך:

רוחב הליאנה 169 ס"מ, רוחב הגרנדה 168.7 ס"מ. סה"כ 0.3 ס"מ. אני בטוח שאתה תסתדר.

בסיס הגלגלים של הליאנה קצר ב-3 ס"מ לעומת הגרנדה.

הדברים הבודדים שבהם הליאנה גדולה מהגרנדה, זה האורך, שגבוה ב-26 ס"מ, ותא המטען, שיש לו עוד 25 ליטר.

אם אתה מדבר על נוחות, חכה שתתחיל לנסוע בסוזוקי. נפונטו מרגישה כמו לקסוס לעומת הליאנה.

לגבי רובוטי מול אוטומטי - צודק, אם מתקלקל הרובוט זה יקר. אבל זה לא קורה כל יום ולא בטוח שזה קורה בכלל.

בינתיים לא ראיתי שמכוני שיפוץ הגירים הרגילים פשטו רגל, אז כנראה שיש גם תקלות שם.

כל זה לא נועד לשכנע אותך לקנות גרנדה - אבל לפחות שהשיקולים שלך יהיו בצד הנכון. אל תשכנע את עצמך בדברים שאינם נכונים.

פורסם
זה בוודאות לא נכון. הגרנדה לא קטנה, בטח לעומת הליאנה.

הלכתי ובדקתי עבורך:

רוחב הליאנה 169 ס"מ, רוחב הגרנדה 168.7 ס"מ. סה"כ 0.3 ס"מ. אני בטוח שאתה תסתדר.

בסיס הגלגלים של הליאנה קצר ב-3 ס"מ לעומת הגרנדה.

הדברים הבודדים שבהם הליאנה גדולה מהגרנדה, זה האורך, שגבוה ב-26 ס"מ, ותא המטען, שיש לו עוד 25 ליטר.

תודה על הבדיקה :wink: נסעתי בגרנדה, מאחורה ומקדימה והרגשתי כמו בקופסת סרדינים. הנסיעה עצמה עם הגיר הרובוטי דווקא הייתה מאוד נחמדה עבורי. אני לא מחפש להאיץ מ0 ל100 ב-4 שניות וגם 15 שניות זה אחלה בשבילי. הבעיה ככל הנראה היא באורך. קצר מידי. הליאנה לעומתה יותר גדולה ומרווחת ותא המטען של החמש דלתות ענק (כך אוכל להסיע את כלבותי...).

לגבי רובוטי מול אוטומטי - צודק, אם מתקלקל הרובוט זה יקר. אבל זה לא קורה כל יום ולא בטוח שזה קורה בכלל.

בינתיים לא ראיתי שמכוני שיפוץ הגירים הרגילים פשטו רגל, אז כנראה שיש גם תקלות שם.

ברור, אבל השאלה, מעבר לעלות, היא מה תדירות הקלקולים של הגיר הרובוטי לעומת האוטומטי.

אני לא חשבתי לרגע שיש לך אינטרס למכור לי גרנדה, ואפילו אם היה לך זה בסדר גמור מכיוון שאתה סך הכל פורש את העובדות לפני |(ותודה על כך). ב- 40K אני מקווה למצוא רכב אמין שיהיה יחסית נוח וזול בדלק. אין לי ברירה אלא לוותר קצת על הנוחות, קצת על השיק, קצת על הקילומטראז' ועוד כהנה וכהנה. עד כה על פניו נראה שבליאנה דגם האצ'בק עם החמש דלתות הוויתורים די מתקזזים אחד עם השני.

פורסם

קודם כל שיהיה בהצלחה. 40K זה תקציב מכובד לרכב הזה ואני חושב שתצליח למצוא גם אחת מהשנתונים המאוחרים ביותר שלה (כמדומני 2007-2008 ).

אבל בוא נעמיד דברים על דיוקם ונתבע את עלבונה של הגרנדה - מדובר ברכב שתכנון הפנים שלו הוא לא פחות ממבריק.

איך אני יודע? יש לי אבא ששוקל לא מעט, ופשוט לא נכנס לאף רכב משפחתי. במשך שנים הוא נסע במכוניות "מנהלים" ענקיות (בגודל של מאזדה 626, לשם הרפרנס), רק בגלל שלא הייתה שום אופציה אחרת.

רק בתוך הגרנדה פונטו (וגם בפונטו ספייס) התכנון הפנימי מאפשר לו לשבת בנוחות וליהנות ממרווח פנימי מכובד. באחרות הוא אפילו לא הצליח להיכנס.

אז אין מצב שהרגשת בתוך האוטו כמו בתוך קופסת סרדינים, אלא אם שכנעת את עצמך מראש שאתה בתוך אחת :lol:

פורסם
קודם כל שיהיה בהצלחה. 40K זה תקציב מכובד לרכב הזה ואני חושב שתצליח למצוא גם אחת מהשנתונים המאוחרים ביותר שלה (כמדומני 2007-2008 ).

אבל בוא נעמיד דברים על דיוקם ונתבע את עלבונה של הגרנדה - מדובר ברכב שתכנון הפנים שלו הוא לא פחות ממבריק.

איך אני יודע? יש לי אבא ששוקל לא מעט, ופשוט לא נכנס לאף רכב משפחתי. במשך שנים הוא נסע במכוניות "מנהלים" ענקיות (בגודל של מאזדה 626, לשם הרפרנס), רק בגלל שלא הייתה שום אופציה אחרת.

רק בתוך הגרנדה פונטו (וגם בפונטו ספייס) התכנון הפנימי מאפשר לו לשבת בנוחות וליהנות ממרווח פנימי מכובד. באחרות הוא אפילו לא הצליח להיכנס.

אז אין מצב שהרגשת בתוך האוטו כמו בתוך קופסת סרדינים, אלא אם שכנעת את עצמך מראש שאתה בתוך אחת :lol:

תאמין לי שלא הגעתי עם דיעות קדומות שליליות נהפוך הוא. דווקא מאוד רציתי את הגרנדה כי הרכב ענה על כל הקריטריונים שהצבתי, ולמרות כל התגובות על בעיתיות הנסיעה עם הגיר הרובוטי זו נקודה שדווקא מאוד לא הפריעה לי. מבחינת הנוחות, הגובה שלי 180 ס"מ וכאשר ישב אדם בוגר במושב האחורי נאלצתי להתקדם קדימה כדי שהוא יוכל להיכנס לרכב. יצאתי מהנסיעה עם כאב ברגל. אולי הבעיה היא באורך ולא ברוחב....:|

בתור אחד שמכיר מקרוב את הגרנדה, מה תכיפות הבעיות המכניות של הגיר הרובוטי? ובכלל מה עלות התחזוקה שלו לעומת האוטומטי?

שכנעת אותי, אעשה נסיעת מבחן חוזרת..............

פורסם

אנחנו מחזיקים גרנדה חדשה. אין בעיות כלל.

ידוע לי שעלות מרכיב ה"רובוט" יכולה להיות גבוהה, אבל לא מעט אנשים שבדקו לעומק גילו שמדובר באיזה מיקרוסוויצ' שיש להחליף ולאו דווקא במכלול שלם, וכמובן העלות נמוכה בהרבה.

באופן כללי עושה רושם שהמכלול הזה עשה דרך ארוכה מאז שהגיע בפנדה ובפונטו הישנה, והיום נהנה מאמינות משופרת.

ההמלצה שלי - לחפש את דגמי 2008 והלאה, שבהם אין כבר מחלות ילדות למיניהן.

לגביך - אני לא יודע לומר שום דבר לגבי גובה. אבא רחב, לא גבוה. אין לו 1.70. אתה בכ"ז די גבוה.

פורסם
אנחנו מחזיקים גרנדה חדשה. אין בעיות כלל.

ידוע לי שעלות מרכיב ה"רובוט" יכולה להיות גבוהה, אבל לא מעט אנשים שבדקו לעומק גילו שמדובר באיזה מיקרוסוויצ' שיש להחליף ולאו דווקא במכלול שלם, וכמובן העלות נמוכה בהרבה.

באופן כללי עושה רושם שהמכלול הזה עשה דרך ארוכה מאז שהגיע בפנדה ובפונטו הישנה, והיום נהנה מאמינות משופרת.

ההמלצה שלי - לחפש את דגמי 2008 והלאה, שבהם אין כבר מחלות ילדות למיניהן.

לגביך - אני לא יודע לומר שום דבר לגבי גובה. אבא רחב, לא גבוה. אין לו 1.70. אתה בכ"ז די גבוה.

תודה רבה על המידע הערכי. בגרנדה, למעט גודלה, היא אכן הרכב האולטימטיבי מבחינת הדרישות שלי. אנסה לבצע עוד נסיעה ברכב על מנת להיות סגור בנושא הגודל

• תוכן חדש...