Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5182 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

yanhak,לפי התיאור שלך,נראה לי שמיהרת להשמיץ את טריידמוביל.

לפי תאורך,הם לא עשו, דבר לא חוקי,ולא גרמו לך שום נזק למעט "טעם רע"

אז,ההצעה הראשונית,של נציג המכירות,לא אושרה אז מה? מה הפסדת?

זה לא,שששילמת,נסעת עם הרכב ואז אמרו לך: "בוא קח את הכסף אנו מתחרטים"

גם,כאשר אתה מקבל הצעה ראשונית למשכנתא,לפעמים היא לא מאושרת

כבעל עסק,אני אומר כי,לו מישהו מעובדיי,היה מציע בע"פ הצעה ללקוח

שגורמת לי,הפסד גם אנ, לא הייתי עומד מאחריה כמובן,שלו מדובר

בהצעה רשמית,בכתב נושאת חותמת העסק,וחתימתי אז אעמוד מאחריה,גם במחיר של הפסד

אולם לפי תאורך זה לא המקרה דנן.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
yanhak,לפי התיאור שלך,נראה לי שמיהרת להשמיץ את טריידמוביל.

לפי תאורך,הם לא עשו, דבר לא חוקי,ולא גרמו לך שום נזק למעט "טעם רע"

אז,ההצעה הראשונית,של נציג המכירות,לא אושרה אז מה? מה הפסדת?

זה לא,שששילמת,נסעת עם הרכב ואז אמרו לך: "בוא קח את הכסף אנו מתחרטים"

גם,כאשר אתה מקבל הצעה ראשונית למשכנתא,לפעמים היא לא מאושרת

כבעל עסק,אני אומר כי,לו מישהו מעובדיי,היה מציע בע"פ הצעה ללקוח

שגורמת לי,הפסד גם אנ, לא הייתי עומד מאחריה כמובן,שלו מדובר

בהצעה רשמית,בכתב נושאת חותמת העסק,וחתימתי אז אעמוד מאחריה,גם במחיר של הפסד

אולם לפי תאורך זה לא המקרה דנן.

teyal, כמובן שלא נגרם לי נזק למעט שעות עבודה שעבדו, זמן רב שביזבזתי, כסף על הדלק ועצבים על זה שהביאו אותי לסניף בטענות שווא. כמובן שלא נגרם לי נזק אבל אם חברה לא מכבדת את המילה של נציגיה איך היא יכולה לכבד את עצמה. איך אוכל לדעת שאם אתקל בבעיה, גם במסגרת האחריות, לא ינופפו אותי? אז כתבו, אז אמרו, אז מה?

אגב, ההצעה לפי דברי הנציג אכן אושרה כך שדוגמת המשכנתא לא במקומה.

אם אתה כבעל עסק לא מוכן לעמוד מאחורי עובדיך אז מאוד צר לי על כך, אני חונכתי אחרת. הרי בסופו של יום כולם דופקים את כולם וזה ממש נורמטיבי, גם בעסק שלך כנראה, אז מה הזכות שלי להתלונן?

teyal, בסופו של יום אני כלקוח אוכל לבחור מהמגוון היכן לנהל את עסקי ואעדיף לנהל אותם במקום בו הדברים הנאמרים לי גם יכובדו. כולי תקווה, ואל תפגע אישית, שדרכנו לא יצטלבו בתחום העיסקי בעתיד.

פורסם

לגבי טריידמוביל עצמה... אז כמו כל עסקה בחיים, תנהג בשיטת כבדהו וחשדהו. מצד אחד ההורים שלי קנו אצלם רכב (סיטרואן C4) לפני כ-3 שנים והם מרוצים מהרכב עד היום. מצד שני כשאני באתי לפני כמה חודשים לחפש רכב, הוצעה לי יונדאי אקסנט "במצב מושלם" לדברי הנציג. היא אומנם נראתה טוב מבחוץ והייתה ללא תאונות, אך כשפתחתי מכסה מנוע, ראיתי שקורת הרוחב הקדמית אכולה על ידי חלודה ועם סימני חומצה (המצבר ממוקם מעל הקורה וכנראה דלף פעם). לי ניסו למכור אותה לפי מחירון משוקלל, כשהיה לי ברור שכאשר אני אנסה למכור אותה, יתיחסו לנזק כזה כמו לפגיעת שאסי. כשהפניתי את תשומת לב הנציג לעניין, הוא אמר ש"זה שום דבר, פשוט תנגב את זה". אפילו לא ניסיתי להסביר לו שלא יעזור כלום עם חלודה שכנראה היה לה כבר שנים לאכל את המתכת, פשוט הסתובבתי והלכתי (לא היו רכבים אחרים שעניינו אותי בסניף והנציג היה מאוד לא נעים ו"דוחף"). דרך אגב בזמן שהייתי שם, אישה אחת עשתה שם בלאגן גדול על זה שהיא לא קיבלה מפתח שני שהובטח לה וש"מורחים" אותה כבר שבוע. מנהלת הסניף אפילו איימה עליה בהזמנת משטרה אם היא לא תירגע ותפסיק להרים את הקול.

בעניין נוחות ברכב... זה עניין מאוד אינדבדואלי. אני למשל גבוה ותנוחה ממש נוחה אני יכול למצוא רק ברכב עם הגה טלסקופי, כי אז אני יכול להתרחק מספיק מהדוושות כדי שזווית הרגליים לא תהיה חדה וכדי שהברכיים לא יהיו תקועות בדשבורד. אך בכל זאת הגרנדה פונטו הייתה מועמדת מבחינתי ועשיתי עליה נסיעת מבחן. התנוחה אומנם לא הייתה מושלמת, אך נסבלת בהחלט.

פורסם

הכול,במסגרת החוק,ובמסגרת מה שכתוב

מה שלא כתוב,לא קיים

כפי שכתבתי,אם מדובר,בהצעה כתובה,אז אעמוד מאחריה

גם,במחיר של הפסד,אם היא לא כתובה אזי מבחינתי היא לא קיימת,

אם אתה,מנהל את עסקייך אחרת,אז או שאתה עצמאי חדש ותמים

או עוסק בפילנטרופיה.

פורסם

מה שלא כתוב,לא קיים

או עוסק בפילנטרופיה.

אף אחד לא אמר בשום מקום שמישהו עבר על החוק.

אתה צודק, היום יש תחושה של כולם דופקים את כולם וזה בסדר. אם אתה בוחר לנהל את עסקיך במידה מסויימת של "אני פועל רק במסגרת החוק ושכולם יקפצו" אז שירווח לך. ואם אתה מצליח לעשות בדרך זו יותר כסף אז אושריך.

מבחינתי, עיסוקי לא קשורים לעובדה שהשם שלי והכבוד שלי חשובים לי יותר מנזיד עדשים. אולי זו תמימות אבל אני מעדיף להרוויח פחות ולא לפגוע בכוונה במישהו אחר. אולי לא אגור בווילה מפוארת או אסע ברכב פאר אבל אדע, שאישית, אוכל לישון טוב בלילה.

במקרה דנן, היכולת של אותם סוחרי רכב למכור רכבים במחיר גבוה נובע מהעובדה שחלקם מוכרים "אשליה". "אשליה" שהמחיר הגבוה של המכוניות בסוכנויות למינהן נעוץ בעובדה שהם בודקים את הרכב ונותנים אחריות על הגיר והמנוע (לפעמים יותר). בעובדה שיש לקניה "אבא ואמא". אז אני שואל את עצמי - למה לשלם מחיר גבוה תמורת, בסופו של יום, כלום? (לא כל הסוכנויות אבל אצל חלקן לפחות).

בעבר היה קל יותר לעסק למכור אשליות, היום כאשר יש פורומים וכו' ניתן לחשוף עוולות שנעשות וכל אחד יבחר לעשות עם המידע כרצונו. לא לעולם חוסן.

מבחינתי, כולם יכולים ללכת אחרי העדר, אני אישית אבחר לעשות את עסקי היכן שאבחר על פי שיקולי ועל פי אמות המידה שלי.

פורסם
לגבי טריידמוביל עצמה... אז כמו כל עסקה בחיים, תנהג בשיטת כבדהו וחשדהו. מצד אחד ההורים שלי קנו אצלם רכב (סיטרואן C4) לפני כ-3 שנים והם מרוצים מהרכב עד היום. מצד שני כשאני באתי לפני כמה חודשים לחפש רכב, הוצעה לי יונדאי אקסנט "במצב מושלם" לדברי הנציג. היא אומנם נראתה טוב מבחוץ והייתה ללא תאונות, אך כשפתחתי מכסה מנוע, ראיתי שקורת הרוחב הקדמית אכולה על ידי חלודה ועם סימני חומצה (המצבר ממוקם מעל הקורה וכנראה דלף פעם). לי ניסו למכור אותה לפי מחירון משוקלל, כשהיה לי ברור שכאשר אני אנסה למכור אותה, יתיחסו לנזק כזה כמו לפגיעת שאסי. כשהפניתי את תשומת לב הנציג לעניין, הוא אמר ש"זה שום דבר, פשוט תנגב את זה". אפילו לא ניסיתי להסביר לו שלא יעזור כלום עם חלודה שכנראה היה לה כבר שנים לאכל את המתכת, פשוט הסתובבתי והלכתי (לא היו רכבים אחרים שעניינו אותי בסניף והנציג היה מאוד לא נעים ו"דוחף"). דרך אגב בזמן שהייתי שם, אישה אחת עשתה שם בלאגן גדול על זה שהיא לא קיבלה מפתח שני שהובטח לה וש"מורחים" אותה כבר שבוע. מנהלת הסניף אפילו איימה עליה בהזמנת משטרה אם היא לא תירגע ותפסיק להרים את הקול.

בעניין נוחות ברכב... זה עניין מאוד אינדבדואלי. אני למשל גבוה ותנוחה ממש נוחה אני יכול למצוא רק ברכב עם הגה טלסקופי, כי אז אני יכול להתרחק מספיק מהדוושות כדי שזווית הרגליים לא תהיה חדה וכדי שהברכיים לא יהיו תקועות בדשבורד. אך בכל זאת הגרנדה פונטו הייתה מועמדת מבחינתי ועשיתי עליה נסיעת מבחן. התנוחה אומנם לא הייתה מושלמת, אך נסבלת בהחלט.

אכן, מחיר המכונית בטריידמובייל יקר יותר בגלל שעל פיהם הם קונים מכוניות איכותיות מידיים פרטיות כאשר כל המכוניות נבדקות ויש לך אחריות על הרכב (אחריות על מספר מכלולים). אישית, לא בא לי לשלם יותר תמורת כלום ולכן בוחר אני שלא לרכוש שם.

בעניין הנוחות. ברור שזה אינדבידואלי ולצערי בגרנדה היה לי קצת צפוף. מכל שאר הבחינות היא האולטימטיבית מבחינתי. נראה שבסוםו של יום אלך על סוזוקי ליאנה 5 דלתות שנת 2006.

פורסם

מה שלא כתוב,לא קיים

או עוסק בפילנטרופיה.

ממש לא מסכים איתך.

חוזה יכול לעשות גם בע"פ (למעט יוצאי מן הכלל כמו נדלן)

לא יכול להיות שעובד שלך יבטיח משהו ואתה לא תעמוד מאחוריו.

עשה טעות ? תעביר הדרכות לעובדים ואם טועים תמיד ישנה חרב הפיטורין.

מה שכן במקרה הנ"ל לא ברור לי האם הובטח לו שהמחיר ישמר .

בכל אופן חברה שמכבדת את עצמה גם אם הלקוח לא צודק יכולה לוותר לו כדי שיצא מרוצה. (במיוחד שמדובר על זמן קצר)

דוגמא שונה לגמרי - אפל . בארצות הברית הרבה פעמים גם אם האייפון לא עובד בגללך (למשל נפל) הם יחליפו לך אותו בחדש (או מחודש) ללא הרבה שאלות . החברה מפסידה ? אתה יודע כמה אנשים קונים בגלל השירות שלהם ?

בארץ הרבה בעלי עסקים לא רואים יותר מסנטימטר מהאף שלהם כי הרבה יותר קל לראות "לא הפסדתי על הלקוח המעצבן הזה" ולא לראות את כל ההפסדים העתידיים (כי אף אחד לא בא להגיד לך אם הייתי סוגר עם הלקוח אז ההכנסות שלך היו מוכפלות)

פורסם

הקטע שלי עם טריידמוביל: כפי שאתם רואים בחתימתי ברשותי קרייזלר וויאג'ר שנירכשה מהם, באופן כללי אני מאד מרוצה והרכב באמת היה מציאה ובמצב כפי שהם הציגו אותו,

אבל- כשהתקשרתי למוקד המכירות שלהם ביקשתי פרטים על וויאג'ר ארוך והדגשתי שאני מעונין אך ורק בגירסה זו, הנציגה ביררה ואמרה שיש בסניף חולון, הגעתי במיוחד מהצפון (כמובן כולל הפסד יום עבודה) ומה אני רואה? וויאג'ר קצר! מסביר לנציג שקיבל אותי שזה קצר ודיברתי על ארוך, הוא- אדוני זה הדגם הארוך! מה אומר לכם היתה שם שיחת חרשים, אני אומר שזה לא והוא מתווכח בלהט שכן, בסופו של ויכוח אדיוטי נכנסתי למנהל ושטחתי בפניו את התרשמותי מיכולת הנציגים שלהם להפוך רכב מקצר לארוך, הוא לא בדיוק ידע איך לאכול את הפדיחה, אך למזלו לאחר סבב טלפונים נמצא וויאג'ר ארוך בסניף ראשל"צ, לאחר חצי שעה(!) הרכב הגיע לחולון ובסופו של דבר נירכש.

עוד נקודה- הם המשיכו לפרסם את הרכב שלי ביד 2 עם הקפצות כל יום במשך 3 חדשים נוספים לאחר שנירכש על ידי!.

לנצ'יה דדרה

קרייזלר וויאג'ר למשפחה

• תוכן חדש...