Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5177 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול הייתי בטכס יום הזיכרון בהיכל התרבות בעירי ומסיבות שונות הייתי צריך להיות שם שעה לפני הטכס.

כשהגעתי ראיתי בדיוק זוג ניצולי שואה מבוגרים יוצאים החוצה מהלובי של ההיכל (בחוץ היה מזג אויר מגעיל. רוח חזקה, אובך נוראי וקריר) ומכרה שהיתה בפנים נגשה אליי מזועזעת וסיפרה לי שהמלצרית במקום ביקשה מהם לעזוב כי הם סוגרים. מיותר לציין שמדובר בלובי של היכל תרבות וזה שסוגרים את המזנון לא אומר שההיכל נסגר או שמפנים משם את הכיסאות.

אני פשוט הזדעזעתי מהדבר וביקשתי ממנה שתרוץ למצוא אותם בזמן שאני מחפש את מנהל המקום כדי שידאג להתנצלות. מצאתי את אחראי המשמרת בבית הקפה שאמר שזו ההנחיה שהם קיבלו כדי לא לקבל קנס. כמובן שהתשובה עוד יותר חיממה אותי אז חיפשתי את מפעיל בית הקפה ורק אצלו סוף סוף מישהו הבין שנעשה דבר פסול.

לצערי לא איתרנו את הזוג אבל דאגנו לדבר עם מנהל היכל התרבות כדי שידאג לתדרך את העובדים שדבר נורא כזה לא יישנה.

אני פשוט לא מצליח להרגע ולא מבין איך הגענו למצב שבמקום להגיד תודה לאנשים האלה שעברו זוועות שאי אפשר לתאר ובזכות מה שעברו אנחנו פה היום עם מדינה עצמאית אנחנו פשוט יורקים בפניהם ועוד בערב יום השואה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מלצרית דבילית אחמ"ש אידיוט .

אלה פירותיו הבאושים של החינוך לצערינו.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

מסכים עם ישה.

נהג לילה תודה על נקודת אור בתוך חושך של חינוך וערכים.

אחרי שהזדעזעתי מאירועי אתמול (תאורה שקורסת כי מישהו חיפף והורגת קצינה, אמא שצופה בוידאו של הבן שלה נדקר), לראות מעשה טוב אחד, טיפה מעודד.

אתמול פשוט נקרע לי הלב.

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

כל ההתייחסות של המדינה לאנשים המסכנים האלה פשוט שערורייתית. מה שאותה מלצרית עשתה בטל בשישים לעומת חרפת הרעב שרבים מניצולי השואה נאלצים לסבול.

יש שלושה דברים שמוציאים אותי מדעתי: התעללות בבע"ח וביזוי כבודם של ניצולי השואה.

הדבר השלישי הוא נהגים שאינם מקפידים לחזור לנתיב הימני.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אלעד, מהממשלה אניט כבר מזמן לא מצפה לכלום אבל מאזרחים בהחלט כן.

אחרי כל מה שהם עברו בזמן המלחמה ואחריה המדינה מחרבנת עליהם בשביל פרוטות (כמה ניצולים כבר נשארו בחיים? אפילו תקציב נייר הטואלט של משרד האוצר יותר גבוה ממה שהם צריכים) אז לפחות לא להרוס להם את הנחמה שלפחות לאנשים מהשורה אכפת מהם.

ראבק, אפילו ביום השואה לא לספור אותם?

פורסם

זה אחד הדברים המחרידים ביותר ששמעתי מעודי. ושמעתי כבר כמה סיפורי זוועה בחיי. כל כך גועלי בכל כך הרבה רמות שונות, שזה קרוב לבלתי נתפס.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ומי לדעתך תדרך את האחמ"ש בנוגע למדובר? לא אחר מהמנהל.

טוב שעשית משהו בנושא.

בנוגע לחצי דיון על החינוך, אל תשכחו מי חינך אותנו.

פורסם
כשהגעתי ראיתי בדיוק זוג ניצולי שואה מבוגרים

אני מסכים עם הכל, רק לא לגמרי מבין איך קשורה העובדה שהם ניצולי שואה: אם אלו היו "סתם" זקנים זה עדיין היה לא בסדר באותה מידה.

כששמעתי חדשות ברדיו לא מזמן, הם אמרו משהו בסגנון של "שודדים התנפלו על קשישה ניצולת שואה ושדדו את תיקה", ובכל האייטם הדגישו מאוד את זה שהיא ניצולת שואה, כאילו שלהתנפל על קשיש שאינו ניצול שואה זה בסדר, ורק ההתנפלות על קשישה שהיא גם ניצולת שואה היתה פגיעה אנושה בטאבו החברתי.

אני לגמרי מסכים עם המסר שלך, שרצוי שנלמד להיות בני אדם אחד לשני.

פורסם

כשמדובר ביום השואה ובטכס עירוני ליום השואה יש קשר כי הם אורחי הכבוד בטכס ולא סתם קהל.

פורסם

הם לדעתי מציינים ניצולי שואה מ2 סיבות עיקריות:

1) זאת כותרת הרבה יותר טובה מ"סתם" קשישה. וכמובן שזה יזעזע את הציבור הרבה יותר, יש התעניינות-יש רייטינג.

2) אולי אבל רק אולי מישהו שמתכנן לבצע משהו דומה יחשוב עוד פעם אחת לפני שהוא עלול לפגוע במישהו שסבל ואיבד כל כך הרבה.

לגבי מצבם, אני מדבר בשם עצמי אבל אני מקווה שעוד אנשים מסכימים איתי. אני מוכן לשלם מס מיוחד שיופרש כולו רק בשבילם.

פורסם

אני לא מוכן לשלם מס כזה. הכסף כבר קיים ממילא בקופת האוצר, כל מה שצריך לעשות זה רק לבצע חלוקה הוגנת וצודקת שלו כך שגם אותם ניצולים יוכלו לחיות את המעט שעוד נותר להם בצורה ראויה ומכובדת.

הכוונה שלך טובה וטהורה. אנשים שלקחו את הרעיון שלך צעד אחד קדימה פשוט תורמים לניצולי השואה (או לכל אוכלוסיה אחרת שנזקקת לתרומות). הבעיה היא שלצד ההשפעה החיובית של אותן תרומות, בקרב פקידוני האוצר ושאר שרי הממשלה המנוולים החלה לחלחל ההכרה שאין צורך לדאוג לאנשים הללו, כי ממילא הציבור מעביר להם כספים מרצונו החופשי. כך נוצרה מציאות שבה ניצולי השואה גומרים את החודש בהתאם לטוב לבו של הציבור הישראלי, כאשר לממשלה אין כל אינטרס לשנות את המציאות העגומה הזאת.

אני יודע שזה אכזרי לומר ועם יד על הלב אני מרגיש מאוד לא נעים לומר את זה, אבל תרומות זה הדבר האחרון שהאנשים הללו זקוקים לו. הם זקוקים ללובי שידאג לכך שהממשלה סוף סוף תשלם להם את המגיע להם בדין, מבלי שהם יצטרכו לקושש את זה בבושת פנים כמקבצי נדבות.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

כל מילה זהב אלעד. :mm_yeah:

ובינתיים, עד שיקום לובי כזה, שכל אחד ינסה לעזור להקמתו \ להבדיל יעשה ככל יכולתו כדי לשפר את רווחתם של ניצולי השואה במישור הישיר.

אתה צודק שהאידיאל הוא לשנות את תפישת הממשל, אבל בו זמנית עד שזה יקרה צריך לפתוח את הכיס והלב ככל האפשר.

אני ממש רוצה למצוא ניצול שואה שמתקשה כך שאוכל לנסות לעזור לו, כמיטב יכולתי מתוך נסיון כמובן למזער עד 0 את בושת הפנים שהם צריכים לחוות...

לא בעייה לתרום למישהו מבלי לגרום לו להרגיש נזקק על הדרך,

הבעייה היחידה שאיני מצליח לחשוב על דרך למצוא אחד כזה מלבד מפה לאוזן.

אולי להתקשר לאורלי וילנאי וגיא מרוז? :shock: אולי רעיון אחר? מישהו?

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

בתור אחד שיצא לו לעשות כמה שעות התנדבות במספר עמותות, מימה שנתקלתי חלק לא מבוטל הולך למפעילי העמותה/ עמידים שמצליחים להשיג קומבינה. לא ראיתי הבדל גדול בין עמותות שמטפלת בתרומות כספיות וסיוע באוכל בעניין הזה. חלק לא מבוטל מהתרומה הולך בדיוק לאיפה שלא התכוונתם. אז לא עדיף כבר שהוא ירקב אצל האוצר מאשר יממן לעוד מישהו במוו?

• תוכן חדש...