Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תזמון - פיאט פונטו 2005

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5166 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

5 שנים או 120K.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

3 שנים או 60K.

אם עשית ב113,000, אתה צריך לעשות שוב ב173,000 או 3 שנים, המוקדם מבינהם

לפני כמה זמן בידיוק עשית טיימינג ?

פורסם

נו, אז אתה לא צריך לעשות כעת טיימינג.

ברור שאם נעשה לפני שנה וחצי ב 113 אלף, לא צריך לעשות שוב ב 120.

פורסם
לא אתה טועה ומטעה.

כתוב במפורש בספר 5 שנים או 60K.

ספר הרכב אינו תמיד מתיישב עם ההמלצות של היצרן ומוסכים מורשים פה בארץ :roll:

ראה פה ופה

תצטרך לעשות ב- 1/10/2013 או ב173,000 ק"מ שסביר להניח לא תגיע אליהם עד אז

פורסם

בדגם 8 שסתומים 60 כ"ס קריעת הרצועה לא גורמת נזק תוצאתי, וספציפית בדגם זה אני לא רואה סיבה להחליף בתדירות גבוה יותר ממה שקובע היצרן.

פורסם

נכון. בדגם 8 שסתומים לא יקרה דבר.

אינני מבין למה ב16 שסתומים כן יקרה. ולמה לא עשו כך שבכל הרכבים זה לא יקרה.

אני החלפתי טיימינג אצלי והיא הייתה (אחרי 6 שנים) כמו חדשה. כמובן שלא ניתן לדעת באמת כמה זמן היא תחזיק אבל לי יש 16 שסתומים ולכן לא רציתי להסתכן.

פורסם

יונתן ד.

נכון.

ב8 שסתומים אכן אין נזק לראש למנוע , אבל גם זה לא כייף לנסוע בכביש מהיר ופתאום למצוא את עצמך עם מנוע כבוי ולחכות לגרר.

חוץ מזה יש את המשאבת מים שעושים על הדרך עם הטיימינג, 5 שנים או יותר לחכות ולהישאר עם אותה משאבת מים שכבר מתחילה לנזול לא ההייתי ממליץ, הדרך לראש מנוע(כן גם בגירסת 8 שסתומים!) מהירה מאוד.

מסקנה = לא להזניח

בוקי, אנא שפוך אור על נושא הטיימינג ב16 שסתומים(הספיצפי של פיאט) ולמה באמת לא כל המנועים מתוכננים כמו גירסת 60 כ"ס שאין נזק?

האם לא היה ניתן לייצר מנוע 16 שסתומים על אותו עיקרון שבמקרה של קריעה המנוע פשוט נכבה?

תודה

• תוכן חדש...