Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5197 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מדבר על המסך שהתקנתי בפרוייקט הזה.

כשהרכב כבוי רואים מצויין, אך כשהרכב מונע, רואים פסים רצים מלמעלה למטה על המסך.

לא משהו משמעותי שמפריע לשימוש, אבל עדיין מציק.

יש לי כאן עוד מסך כזה, וגם הוא סובל מאותה התופעה.

מה ניתן לעשות?

אבירן.

פורסם

תנסה להשיג פילטר קו מתח ולהתקין אותו על המצלמה/ מסך ותראה אם הבעיה נפתרת. אפשר למצוא פילטרים כאלו על רדיודיסקים למיניהם.

פורסם

אתה מדבר על מסנן רעשים לאודיו - אני לא יודע אם הרעשים במסך שלו עובדים באותו תחום תדר ואם המסננים האלה מסננים גם אותם.

אם כי - המסך מגע שלי באוונסיס מגיע עם פילטר וזה לא ממש עזר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

הוצע לי כבר בעבר ע"י מתקין מערכות לשים מסנן כמו שמגיע עם רדיו דיסקים... והוא אפילו נתן לי אחד - לא שינה כלום כמובן.

בהתקנת אזעקת הביפר שלי בשבוע שעבר אצל יוסי ב-ECA, יוסי אמר שיש אפשרות לטפל ברעשים האלו בעזרת הוספת סליל מסוים - אם מישהו מבין בזה מספיק, אולי זה הכיוון...

פורסם

סליל או שנאי 1:1 שמייצב את המתח ל12V ועדיין יעביר למסך את הזרם הדרוש לו כנראה יפתור את הבעיה - הבעיה היא להשיג אחד שהוא יותר מאיזה 100 מיליאמפר.

המסננים של הרדיודיסקים נועדו לסננן רצפת רעש מסויימת שבה מתקיים תחום התדרים בהם רעש האלטרנטור שמיע - ככה בעצם הרעש הזה לא עובר רק סיגנל מעוצמה מסויימת פורץ את הפילטר ואז אתה בעצם לא שומע את רעש האלטרנטור.

אבל מה הקשר בין זה לבין רעשים שמשפיעים על אות וידאו - אני באמת לא יודע.

כמו שציינתי - אני מתאר לעצמי שהפסים האלה שאנחנו רואים נובעים מחוסר יציבות - אצלי, אפילו אחרי שחיברתי את המסך אחרי הספק של המחשב - התופעה עדיין מתרחשת, כנראה שגם הספק של המחשב לא מייצב ממש טוב על 12V - בדיקה עם רב מודד מדוייק מספיק לדעתי אמורה להראות את זה.

רק חבל שאני לא מצליח לשים את היד שלי על רגולטור מספיק טוב והיחידים שאני מוצא שכן מתאימים לתיאור - (מתח כניסה עם טווח רחב של 8 עד 40 וולט - מתח יציאה 12) אני גם בספק אם הם באמת עונים לתיאור שלהם והם גם יקרים - כ30 עד 50 דולר טווח מחיר.

אם זה שווה לך - יתכן וזה יפתור את הבעיה, יתכן במובן - אולי, לא בטוח, החלטה שלך.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מה הסיכויים שחיבור קבל במקביל על כניסת המתח של המסך יוריד את רמת הרעשים האלה?

יש אפשרות לגרימת נזק כלשהו למסך בחיבור קבל בעל ערכים (קיבוליות/מתח) לא מתאימים?

פורסם

Aviran_n

תשובות לשאלות שלך הן:

1. סיכוי טוב

2. אם תרכיב קבלים מתאימים, לא תהיה שום בעיה.

מהם הקבלים המתאימים? אני בד"כ ממליץ על 4700 מיקרופאראד אלקטרוליטי לפחות 25 וולט (35 ו-50 גם טוב, רק קצת יותר יקר וגדול יותר) ו100 נאנופאראד קרמי (או פילם) גם מינימום 25 וולט. אל תלך על קבלים של 16וולט כי יש מצב לקפיצות מתח שממש מתקרבות לגבול מתח העבודה של הקבלים. את שני הקבלים תחבר במקביל ואת את כל העסק תחבר במקביל למתח הזנה תוך תשומת לב למינוס של קבל אלקטרוליטי. פעם אחרונה שקניתי בארץ קבל 4700 מיקרו על 25 וולט הוא עלה לי 16 ש"ח, קרמי בכלל עולה גרושים.

Skoda Van+ '98 -> Citroen Berlingo '00 -> Citroen ZX '93 -> Suzuki Swift '91 -> Suzuki Jimny '09-> Daihatsu Terios '11

פורסם

חיברתי עכשיו 5 קבלים אלקטרוליטים של 1000UF 25V במקביל ביחד עם קבל קרמי של 100 ננופאראד.

ניתן לראות בבירור שהרעשים פחתו, אבל לא נעלמו לגמרי.

יש עוד משהו שניתן לעשות?

פורסם

Aviran_n

אם יש לך ספק כוח של מחשב מת או שלא אכפת לך לפרק, אתה יכול להוציא משם טבעת צהובה ולהשתמש בה. את חוט הפלוס תלפף על הטבעת (נגיד 8-10 ליפופים ) לפני הבלוק של הקבלים. מומלץ גם שכל העסק הזה יהיה כמה שיותר קרוב למסך.

Skoda Van+ '98 -> Citroen Berlingo '00 -> Citroen ZX '93 -> Suzuki Swift '91 -> Suzuki Jimny '09-> Daihatsu Terios '11

פורסם
Aviran_n

מומלץ גם שכל העסק הזה יהיה כמה שיותר קרוב למסך.

לא הבנתי הפלוס של המצלמה אצלכם מגיע מקדימה? בדרך כלל מתלבשים על הפלוס של הרוורס

פורסם

אם תפרק את הספק, תראה שיש בתוך הספק כמה טבעות פריט בצבעים שונים. שחור ולבן לא מתאימים, אדום וצהוב מתאימים בול, ירוק פחות אך הרבה יותר טוב משחור.

פורסם

לקח לי זמן להבין למה אתה מתכוון...

צרפתי תמונה של האחת שפרקתי מספק. עדיף להתחבר לשני קצוות החוט שמלופף עליה או להוריד אותו וללפף סביבה את חוט הפלוס?

IMG_2799 (Medium).jpg

• תוכן חדש...