Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5253 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי פיג'ו 205 משנת 94, אני מחזיק בה כ6 שנים.

מצבה טוב מאוד, לפחות עד כמה שרכב בגילה יכול להיות, שמורה ומטופלת.

התקציב שלי הוא 25K, חשבתי להישאר בגזרת הצרפתיות אך להתקדם מעט.

אני שוקל להחליפה בC3, משנת 2004, שגם אמורה להיות בתקציב וגם בעיית השסתומים בגיר האוטומטי נפתרה, לפחות ככה אני מקווה.

ידוע לי שרכבים בשנים האלה ובקילומטרז' הזה, מפתחים בלאי טבעי ומובן וכנראה רובם אם לא עברו החלפת טיימינג, זו החלפה שאמורה להתבצע בעלות נכבדת.

שאלתי, האם מעבר כזה כדאי ושווה? אם לצורך העניין נמצא רכב מטופל עם קילומטרז' הגיוני בהתחשב בשנתון, כדאי ללכת על זה?

היתרונות ברורים, רכב אוטומטי, בטוח יותר, בעל הגה כוח, מאובזר. המינוס היחיד יכול להיות צריכת דלק גבוהה יותר. שלי צורכת כ14.5-15 ק"מ לליטר.

לנו במשפחה הייתה C3 1.4 משנת 2003, בוצע לה יישור קו, אך בשנה שהייתה ברשותנו סבלה מכמה בעיות כמו תרמוסטט גמור ופריצת אטם ראש מנוע, דבר שגרר החלפתו וביצוע טיימינג (החלפת הטיימינג לא באה בהפתעה וזה דבר שהיה ידוע ונלקח בחשבון בעת קניית הרכב). דבר נוסף שקרה, תיבת ההילוכים האוטומטית נכנסה למצב תקלה, לאחר ביקור במוסך מורשה, נאמר שזו הבעיה הידועה עם שסתומי הגיר ואם הבעיה תחזור ותחמיר, יש להחליפם בעלות של 2,000 ש"ח. מאז היא לא חזרה, עד מכירת הרכב לפחות. חוץ מזה הרכב היה חביב מאוד, מאובזר, נוח ברמה סבירה, חסכוני יחסית.

האם יש אלטרנטיבות אחרות? אני יודע שיש את הפונטו, אך בינתיים לא נמצאה אחת שהיא שמורה והרכבים היפניים יקרים באופן ניכר.

מצטער על החפירה.

יום טוב.

פורסם

25K זה פונטו משנתון 2006. 30K כבר יביאו לך גרנדה פונטו 2007 ידנית.

אני מתקשה להאמין שלא תמצא אחת שמורה. יש מבחר לא רע שלהן. רובן המוחלט השכרה או ליסינג לשעבר, ייתכן ותצטרך להתפשר על ק"מ יחסית גבוה.

פורסם

ומה לגבי האופציה של C3 אוטומטית משנת 2004? האם כדאי לשקול אותה?

האם פונטו משנת 2006 תהיה עדיפה? ועוד מהשכרה?

פורסם

אני אישית לא מתלהב מה-C3 עקב עלויות אחזקה גבוהות. חיישנים מוזרים שנוטים להתפגר, רדיאטור חימום שמחזיק 9 שנים בדיוק ועוד כל מיני שטויות שגורמים לה להיות יקרה יותר, וזה מבלי להביא את העובדה שהיא פשוט לוקחת יותר דלק מהפונטו.

לגבי השכרה כן או לא, אני לא נכנס לזה. אני לא קונה השכרה, אני קונה רכב. אם הרכב במצב טוב והק"מ הגיוני (לא משהו הזוי כמו 200 אלף ק"מ לרכב בן 6), אז אני לוקח לבדיקה ואם הוא עובר בדיקה כמו שצריך, אני לוקח.

הפונטו משיגה 1:15 בעיר קבוע, החלפים המקוריים זולים, התחליפיים עוד יותר (אבל אני לא מכניס אותם לרכב) ובסה"כ אמינה מאוד.

פורסם

כשאתה מדבר על הפונטו מ2006, אתה מדבר על הספייס והגרנדה שגם יקרה יותר לאחר מכן. נכון? ואתה מדבר על 1:15 בעיר, על הדגם הידני אני מניח?

מה עם האוטומט או שזה בעצם גיר רציף, לא מומלץ? איך היא מבחינת נוחות ובטיחות?

איפה אפשר למצוא כאלה מהשנים האמורות ובתקציב שלי? אני מאיזור נהריה.

• תוכן חדש...