Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5251 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני שואל, מנקודת המבט של בעל רכב פרטי.

כלומר, אני בעל רכב פרטי, ואני משווה מול ליסינג, כל המחשבונים למיניהם מדברים על, למשל, ממוצע טיפולים לשלוש שנים הוא כך וכך.

אבל מה קורה אחרי 3 שנים?

במקרה שלי, בחישוב שביצעתי יוצא שאני נוסע בשנה כ27000 ק"מ, אבל היות וזה ברכב חסכוני (יונדאי i20 שעושה לפי מחשבון רכב 1:13 או 1:14). המחשבון אומר שעדיף לי לנסוע ברכבי הפרטי, בהפרש של 300 ש"ח.

עד כאן הכל טוב ויפה (ואפשר כמובן להתווכח אם הפרש כזה עדיין שווה מול ליסינג), אבל אחרי 3 שנים, הבלאי המואץ של הרכב שלי יהיה די גדול. אני שואל ברצינות, מה אז?

ברור לי שזה לשלוש שנים כי החוזה מול חברת הליסינג הוא לשלוש שנים, אבל מה קורה עם רכבי הפרטי אחרי שלוש שנים???

ואם בשנה הרביעית או החמישית פתאום יהיה לי טיפול של 7000 ש"ח, למשל? + החלפת צמיגים וכו' וכו'?

איפה השיקול הזה נכנס במשוואה מול רכב ליסינג?

כנראה שאני לא מבין פה משהו, ואשמח אם תוכלו להאיר את עיני...

תודה!

פורסם

זה מאוד פשוט - אם אתה נשאר עם הרכב הפרטי שלך לעוד שלוש שנים, נניח, אז תרצה להשוות את זה מול חתימת חוזה ליסינג חדש ל-3 שנים. אם נצא מנקודת הנחה שחוזה חדש יעלה בדיוק כמו היום, נותר לשאול אם עדיין ישתלם לך להחזיק את הרכב הפרטי מול ההצעה הזאת, לשנים הרביעית החמישית והשישית.

בגדול, רכב בן 4-6 לעומת רכב בן עד 3 שנים הוא יקר יותר לתחזוקה מבחינת תקלות, אבל זול יותר מבחינת ירידת ערך. שני אלו הם דברים שקשה להעריך, כיוון שתקלות יכולות לקרות (או שלא) ועלותן לא צפויה, בעוד ירידת ערך היא אמנם ניתנת לחיזוי, אבל גם היא לא תלויה רק במחיר המחירון אלא גם באטרקטיביות של הרכב הספציפי שלך (תאונות, ק"מ, מצב וכו').

אם "נחליט" ששני אלו (תקלות מול ירידת ערך) מאזנים אחד את השני, אז המשוואה נותרת זהה ואם היה לך שווה רכב פרטי חדש מול ליסינג, אז הוא יהיה שווה גם בעוד 3 שנים - למעט העובדה שעם הליסינג תקבל רכב חדש מהקופסה, לעומת רכב בן 3 בתור צרכן פרטי.

אגב, ספציפית בנוגע למצב שלך אני דווקא הייתי הולך על ליסינג, כי אתה נוהג הרבה יחסית. לחילופין אם אתה רוצה לחסוך, קנה מכונית משומשת.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

תודה על התשובה המפורטת!

ועוד כמה שאלות, ברשותך.

מה עם העובדה שלאחר שלוש שנים יש ברשותי רכב ששווה כסף, (נניח בהחמרה שזה כמה עשרות אלפי ש"ח)? בעוד שבליסינג אין לי כלום? כלומר, איפה זה נכנס במערכת השיקולים הכספית?זה משהו שתמיד אומרים כשמתווכחים מה עדיף אבל לא ראיתי באף מקום איפה זה נכנס כשיקול כלכלי בחישובים..

ולגבי ירידת ערך, שציינת שזה די קבוע, כמה זה בערך? במחשבון רשום 20%, וזה נראה לי די מוגזם, לא?

ושוב תודה.

פורסם

ברכב פרטי יש ברשותך רכב ששוה כסף, בליסינג יש ברשותך הכסף שלא הוצאת כדי לרכוש רכב פרטי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

רכב פרטי חדש, מאבד בשנים הראשונות בערך 13 אחוז בשנה מערכו. אחרי 3 שנים, הרכב שווה רק 65 אחוז מהמחיר שנרכש.

אם קנית רכב ב-100,000 שקל, אחרי 3 שנים יש לך רק 65,000 ש"ח (התעלמתי מנתוני הפחתה/הוספה).

כשהחלטת לבחור בליסינג, נשארת עם 100,000 שקל בחשבון שלך שיכולת לשים בפיקדון ולקבל 106,000 ש"ח.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

ולדברים של קודמיי ניתן להוסיף שאצל מרבית האנשים זה לא עניין של "להוציא את ה-100 אלף שיש לי על רכב או ללכת על ליסינג", אלא בכדי לקנות רכב חדש הם זקוקים להלוואה בנקאית כזו או אחרת - מה שעשוי לשנות את הכדאיות.

אם נעשה חישוב וירטואלי, נראה שהפסדת 35000 שקל על ירידת הערך ב-3 שנים והוצאת נניח 65000 על דלק, ביטוחים, טיפולים וכולי, ובסה"כ 100 אלף שקלים, לעומת נניח 2500 שקלים עלות חודשית של הליסינג, שזה 90000 שקלים, ועל זה אפשר להוסיף עלויות של ויתור על זכויות סוציאליות כאלו ואחרות - עוד 10000 שקלים - וזו נקודת השיוויון.

עכשיו תחשוב שכל שינוי עשוי לטלטל את המשוואה. אם לקחת הלוואה לרכישת הרכב - זה יעלה לך עוד. אם הרכב שקנית לא שומר טוב על ערכו כמו שחשבת - זה יעלה לך עוד. וכן הלאה.

השיטה ה"בטוחה" היא לקחת רכב מליסינג, ורוב האנשים עושים את זה אפילו אם זה לא באמת משתלם להם כלכלית - פשוט כי זה נוח להם.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

עיסקת ליסינג רגילה היא של רכב חדש ל-3 שנים, ולכן צריך להשוות אותה לרכישת רכב חדש ל-3 שנים.

ככלל לדעתי במציאות של ימינו ליסינג משתלם רק אם העובד זקוק לרכב לצורך העבודה - פגישות עם לקוחות, שירותי תחזוקה וכו'. זאת כיוון שבמקרה זה המעביד חייב לשלם את עלות הליסינג במלואו, והעובד לכל היותר יידרש לשלם את שווי השימוש - כ1200 ש"ח מהנטו לחודש. יש מקרים שאפילו זה מגולם ע"י המעביד.

אם אין קשר בין הצורך ברכב למשרה, למעט הגעה למקום העבודה וממנו, לא משתלם כלכלית לקחת ליסינג, למעט במקרים שהמרחק בין הבית למקום העבודה מאוד גדול והמעסיק מוכן לשאת בעלויות הדלק. במיוחד לא משתלם כלכלית לקחת ליסינג במקרים שבהם ההורדה מהברוטו כוללת גם תנאים סוציאליים, כיוון שבמקרה הזה גם הפנסיה והפיצויים נדפקים, ומדובר בנזק שקשה לאמוד.

המושג "לקבל ליסינג מהעבודה" הוא פשוט קשקוש. העובד תמיד יכול לבוא למעסיק ולומר לו: הרכב עולה לך כך וכך לחודש, תן לי את הסכום הזה בברוטו ואני אדאג לרכב.

כמו שנאמר כאן מאות אלפים בכל זאת לוקחים ליסינג, לא בגלל שזה משתלם כלכלית אלא מכל מיני סיבות אחרות, בעיקר פסיכולוגיות.

פורסם
רכב פרטי חדש, מאבד בשנים הראשונות בערך 13 אחוז בשנה מערכו. אחרי 3 שנים, הרכב שווה רק 65 אחוז מהמחיר שנרכש.

.

אני חושב שכמו שהשוק נראה כיום, אפשר בשקט לעגל את הערך לאחר 3 שנים ל 50%.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...