Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5267 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני צריך לבחור רכב ליסינג למשפחה עם תאומות בנות שנתיים.

אני חושב על האפשרויות הבאות, כולן בגרסת הסטיישן:

- פוקוס החדשה: החסרון בה שהמרווח במושב האחורי מאוד מצומצם כך שאני לא יכול להשכיב את המושבי בטיחות (מעבר לזה אין לי שום דבר שלילי)

- I30: יש לי כרגע ואני לא אוהב אותה, למרות שמבחינת מרחב פנימית היא מרווחת.

- אופל אסטרה: קצת יותר יקרה, עושה לי רושם שיש יותר מרחב אבל לא היתה לי אפשרות לנסות עם המושבי בטיחות כך שאני לא בטוח.

האם יש המלצות?

מישהו יודע מה המרווח בין המושב האחורי לקדמי באופל אסטרה?

עוד משהו שפספסתי?

תודה

פורסם

יש גם את הסיד סטיישן שתהיה מאוד דומה ליונדאי אבל פחות נוחה ופחות מרווחת במושב האחורי, אני חושב שהיא והיונדאי מחוץ לתחרות בגלל שהדגמים החדשים כבר הוצגו וגירסאות הסטיישן יוצגו בסוף השנה, אם אתה מעוניין להמתין אז בדוק אפשרות להארכת חוזה הליסינג.

אני מציע לך לבדוק את פוקוס פיזית עם המושב הספיציפי בכדי לבדוק את ההתאמה, על הנייר רכב מאוד מרשים מבחינת אבזור, נראה מעולה בדגם הסטיישן וגם מציג שיפור גדול בביצועים לעומת הדגם היוצא.

האסטרה מבחינת ביצועים מעט פושרת והיא גם פחות מאובזרת מהפוקוס אבל לדעתי היא הסטיישן הכי יפה באיזור.

אופציות נוספות הן אוקטביה 1.2 TSI סטיישן שגם היא לא מאוד מרווחת אבל זריזה וחסכונית.

אם סטיישן זה לא חובה אז כדאי לבדוק את הרנו פלואנס המאוד מרווחת ונוחה, בעיקר במושב האחורי ויונדאי I35 שמלבד מרווח ראש לא מצטיין מציעה אחלה מושב אחורי.

מכיוון המיקרוואנים סקודה רומסטר 1.2 TSI אולי נראה כמו טנדרון אבל מצליח להכיל בעיצוב הלא שגרתי שלו מושב אחורי מאוד אוורירי אבל לאו דווקא גדול מאוד וגם תא מטען גדול שהוא עניין מחייב עם עגלה לתאומות.

בהצלחה.

פורסם

לאוקטביה יש בעיה מאוד רצינית והיא זמני ההספקה, כאשר עשיתי הזמנה לפוקוס שלי דובר על כ-8 חודשי הספקה (בערך)

האוקטביה סטיישן יקרה משמעותית לאומת כל האחרות ונראה לי שלא באה בחשבון

לגבי הסיד, מדובר בI30 עם סמל של KIA, אין הבדלים מהותיים בין הרכבים פרט להבדלים קטנים בעיצוב, מדובר בשני מכוניות זהות לחלוטין

פורסם

רנו קנגו 1.6 אוטומטית יכולה להיות אופציה מרווחת ומעניינת.

היא מבוססת על הסניק המוצלחת - רק יותר זולה בכמה עשרות אלפים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לאוקטביה יש בעיה מאוד רצינית והיא זמני ההספקה, כאשר עשיתי הזמנה לפוקוס שלי דובר על כ-8 חודשי הספקה (בערך)

האוקטביה סטיישן יקרה משמעותית לאומת כל האחרות ונראה לי שלא באה בחשבון

לגבי הסיד, מדובר בI30 עם סמל של KIA, אין הבדלים מהותיים בין הרכבים פרט להבדלים קטנים בעיצוב, מדובר בשני מכוניות זהות לחלוטין

לגבי הקיה והיונדאי, זה נכון לדגמי ההאצ׳בק אבל בסטיישן ליונדאי בסיס גלגלים גדול יותר ומרגישים זאת היטב במושב האחורי. בנוסף הבדלי כיול עושים את היונדאי לנוחה יותר ואת הקיה ליותר הדוקה וקשיחה, היא נהינת גם מהגה עדיף על זה שביונדאי ואלה הופכים אותה למכונית יותר נעימה לנהיגה בכבישים מפותלים.

פורסם

הI30 הכי מרווחת בחבורה כך שכל מה שתבחר יקטין לך את מרווח המחיה.

אצל חבר טוב שלי יש בפוקוס סטיישן כיסא בטיחות בוסטר ואחד בחגורה (בן 8). תוקעים אותו במושב האמצעי, קצת צפוף אבל נסבל.

אני לא יודע אם הן עדיין נמכרות אבל בדוק את הבראבו, יש לה מושב אחורי מרווח באופן מפתיע.

פורסם

לא עשיתי השוואה או מדידה של המושבים מאחור, בI30 CW המצב לא מזהיר, במידה ויש כיסא בטיחות לרוב אפשר להכניס עוד בן אדם מבוגר אחד מאוחור או אולי שני ילדים.

במקרה של 2 כיסאות לא נראה שיהיה אפשרי להכניס שם עוד ילד,אולי ילד קטן במידה והכיסא בטיחות הוא יחסית קטן.

מבחינת מקום צריך בדיקה פיזית עם הכיסא בשביל לבדוק הבדלים במקום וכמה הם מהותיים לפותח השרשור.

לגבי נוחות וכיול מתלים נכון הI30 CW מכוייל רך יחסית על כל הטוב והרע שבעניין, ביחד עם הגה חסר תחושה לחלוטין, אתה מקבל רכב שהתחושה כשאתה נוהג בו זה שאתה משחק במשחק פלייסטשן, המרכב מתגלגל מאוד גם בפניות במהירות יחסית נמוכה, ההגה חסר תחושה לגמרי כמו שאמרתי, כך שבאמת אני ממליץ על נסיעת מבחן על המתמודדות שיגיעו לגמר, הפוקוס לטעמי הרבה יותר מרוסנת עם הגה הרבה יותר טוב והכי חשוב מושבים שקל לכוון אותם לתנוחה נוחה.

הI30CW בדרך לאילת היא פשוט זוועה, הייתי צריך לעצור 3 פעמים כי הגב פשוט הרג אותי, אותה דרך בפוקוס הישנה והטובה עשיתי ללא עצירה אחת, הפוקוס החדשה קצת אחרת אבל מצד שני מאוד דומה בדברים הטובים לדגם היוצא

פורסם

לי יש בעיות גב ולא השתכנעתי מישיבה בפוקוס שנוח לי יותר, בדגם הישן הפריעה לי הנוקשות של המושב, בדגם החדש לא ישבתי מספיק זמן כדי לתת חוות דעת אבל אם אני זוכר נכון אין יותר מידי משחקים לכוון אותו בעוד שדווקא ב- I30CW יש את האפשרות לנפח קצת את כרית הגב אצל הנהג וזה עוזר ובנוסף הכונוון של זווית המושב נעשה באופן ידני מדוייק ע"י גלגלת. אני נסעתי 4 שעות צפונה ולא נתקלתי בשום בעיה או צורך לקום מהכסא אבל זה כמובן אינדיבידואלי.

לגבי ההגה הלא מתקשר אני חושב שיש הגזמה מסויימת, אני לא יודע אם זה פחות מפריע לי בגלל שהתרגלתי או בגלל שאולי משהו השתפר בדגם האחרון בגלל הגדלת הג'נט מ- 15'' ל- 16'' (אם זה בכלל משמעותי מבחינת ההיגוי ואני לא בטוח) אבל מבחינת פניות, הרכב מגיב מצויין והוא אכן פחות מרוסן מהפוקוס אך עושה את עבודתנו נאמנה.

ואם כבר בפוקוס עסקינן, אז היום הייתה לי שיחה עם כמה חבר'ה מהליסינג אצלנו בחברה ומתברר שהתחילו לא מעט בעיות חשמליות בפוקוס החדשות, והם כבר הוציאו כמה רכבים לתיקונים וכבר סיכמו בינהם שהפוקוס החדשה מתחילה להיות כאב ראש מבחינתם, שאלתי אותם באותה הזדמנות האם הם עדיין ממליצים על ה- I30CW בגלל שזה דגם שיוצא וכיו"ב וההמלצה עדיין בעינה, מדובר באחד הרכבים האמינים ביותר, למעט עניין הנורות שכנראה נפתר בדגמים האחרונים הם מדברים על כמעט אפס תקלות. מבחינת מרווח בפוקוס מספר אנשים כבר התלוננו אצלהם שהרכב צפוף ביחס למה שהם ציפו, לא יודע אם זה בדגם הסטיישן או הרגיל. כמובן שלאף אחד אין ויכוח שמבחינת פינוקים הפוקוס החדשה היא המפנקת ביותר מבין הרכבים שיש כרגע.

• תוכן חדש...