Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5283 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי החיפושים האין סופיים שלי אחרי רכב אמין בתקציב זעום עד 10K נתקלתי היום במאזדה 121 שנת 97', ידנית, יד ראשונה, טסט עד 7.12. האוטו נראה שמור מבחוץ, הצבע מקורי ואין מכה דרסטית ואין קילופי צבע. מבפנים הכל מקורי, ריפודים, ידית הילוכים, רדיו טייפ והכל נראה שמור. טאסות מקוריות. הפאק היחידי הוא חלודה במסגרת של החלון האחורי.

אני מתקשר לבן אדם, עונה לי בחור מבוגר נחמד. מסביר לי שהאוטו מאוד שמור. הוא עבר 200K אבל עשו לו ראש מנוע וכל הנלווה (רינגים, אטמים, פלאגים), קלאץ' חדש, ראדיטור, מצבר, צמיגים, מילוי גז וטיימינג.

מה הקאץ' ? הוא אמר שהאוטו של חבר טוב שלו והוא קנה את הרכב לביתו וטיפל בה מהיום הראשון. כששאלתי למערכת היחסים בינו לבין החבר הוא היה מעורפל יחסית. הוא אומר שאין שום בעיה והוא לא סוחר והוא מוכן להתחייב על כך שהוא רק מבצע את המכירה עבור חבר כאשר הוא מדגיש פעם אחר פעם שהוא לא סוחר.

דיברנו קצת, האיש מאוד נחמד - פנסיונר מתעשייה אווירית בן 66, והוא הבין שאני חייל והוא מוכר למסור את הרכב בעבור 8,500 ש"ח במקום ה12,000 שדרש בהתחלה.

שתי שאלות:

1. נשמע סוחר ? האם שיש ספק אין ספק ?

2. האם כדאי ללכת על האוטו (מבחינת אמינות ועלות חלפים סבירה בלבד) ?

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

בלי שום קשר למה ששאלת-ממליץ לקנות רכב אחר, נפוץ יותר ועם מנוע "סגור".

רכב שנמכר מייד לאחר שיפוץ מנוע - מייד מדליק נורת אזהרה.

פורסם

לא היה לי זמן לכתוב תגובה מפורטת, אז אני ממשיך:

מאזדה 121 בזמנה הייתה מכונית נחמדה, מודרנית יחסית למתחרות היפנית המקבילות (סוויפט, שרייד, ג'אסטי) וגם בעלת עיצוב יפה ומיוחד.

וגם אמינה כמו כל מאזדה.

מכל מיני סיבות, שבראשן כנראה מחיר גבוה, היא נמכרה בכמויות קטנות, והיום נשארו ממש בודדות על הכביש.

וזה לא משחק לטובת מי, שמחפש מכונית עם הוצאות נמוכות במינימום עלות.

זה אומר שחלקים משומשים/מפירוק קשה להשיג (כמו פלסטיקה למשל) שמעתי גם שאין חלקים תחליפיים למתלה הקידמי (לא זוכר אם מדובר במשולשים או במשהוא אחר, זוכר רק שמקורי עלה הון, ותחליפי אין) וממשיך בחלקים יחודיים למערכת הזרקה וכו'.

הלאה-אם מספרים לך שהרכב עבר שיפוץ מנוע, ועוד החלפות מכלולים כאלו ואחרים, הכל מטופל ומשופץ פיקס ובדיוק החליטו למכור-זה לא סימן טוב. כלומר יכול להיות שזה לא המצב, והרכב באמת מצויין, אבל זה מחייב בדיקה מעמיקה יותר.

לגבי יד ראשונה אני גם לא בטוח. הרוב המכריע של מאזדות 121 מהמודל הזה נמכרו לחברות השכרה.

אני לא אומר לפסול על הסף, אבל לבדוק ב 7 עיניים, לקבל מסמכים שמתעדים את כל הטיפולים שנעשו, ואם אין כאלו-מבחינתך לא בוצע כלום.

לא מדובר במציאה, וכמו שכתבתי מקודם-הייתי בוחר בדגם אחר, המוני ונפוץ יותר על הכביש. 10.000 זה לא ממש מעט, ובהחלט אפשר למצוא רכב ראוי בתקציב כזה.

פורסם
לא היה לי זמן לכתוב תגובה מפורטת, אז אני ממשיך:

מאזדה 121 בזמנה הייתה מכונית נחמדה, מודרנית יחסית למתחרות היפנית המקבילות (סוויפט, שרייד, ג'אסטי) וגם בעלת עיצוב יפה ומיוחד.

וגם אמינה כמו כל מאזדה.

מכל מיני סיבות, שבראשן כנראה מחיר גבוה, היא נמכרה בכמויות קטנות, והיום נשארו ממש בודדות על הכביש.

וזה לא משחק לטובת מי, שמחפש מכונית עם הוצאות נמוכות במינימום עלות.

זה אומר שחלקים משומשים/מפירוק קשה להשיג (כמו פלסטיקה למשל) שמעתי גם שאין חלקים תחליפיים למתלה הקידמי (לא זוכר אם מדובר במשולשים או במשהוא אחר, זוכר רק שמקורי עלה הון, ותחליפי אין) וממשיך בחלקים יחודיים למערכת הזרקה וכו'.

הלאה-אם מספרים לך שהרכב עבר שיפוץ מנוע, ועוד החלפות מכלולים כאלו ואחרים, הכל מטופל ומשופץ פיקס ובדיוק החליטו למכור-זה לא סימן טוב. כלומר יכול להיות שזה לא המצב, והרכב באמת מצויין, אבל זה מחייב בדיקה מעמיקה יותר.

לגבי יד ראשונה אני גם לא בטוח. הרוב המכריע של מאזדות 121 מהמודל הזה נמכרו לחברות השכרה.

אני לא אומר לפסול על הסף, אבל לבדוק ב 7 עיניים, לקבל מסמכים שמתעדים את כל הטיפולים שנעשו, ואם אין כאלו-מבחינתך לא בוצע כלום.

לא מדובר במציאה, וכמו שכתבתי מקודם-הייתי בוחר בדגם אחר, המוני ונפוץ יותר על הכביש. 10.000 זה לא ממש מעט, ובהחלט אפשר למצוא רכב ראוי בתקציב כזה.

בסכום כזה גם תמצא שנתונים גבוהים יותר ברכבים אחרים.

DOMO2

WELLCOME TO THE END OF THE WORLD

פורסם
בלי שום קשר למה ששאלת-ממליץ לקנות רכב אחר, נפוץ יותר ועם מנוע "סגור".

לדעתי זה לא גורף. אם יש קבלות על פתיחת ראש מנוע ממוסך אמין וטוב אז אפילו עדיף לקחת רכב כזה. הרי עם כמות הקילומטרים שיש לרכבים בשנתונים האלה זה רק עניין של זמן וברוב המקרים אם תקנה רכב עם מנוע "סגור" תצטרך לפתוח אותו בעצמך.

פורסם

רכב ששופץ ומיד נמכר-נדלקות לי 50 נורות מעל הראש.

אם השיפוץ היה כ"כ טוב ,בעלי הרכב היו שומרים אותו לעצמם,שהרי השיפוץ עולה כמה אלפים(כל מה שתארת)

הרכב כרכב נחמד אבל מסכים עם קודמיי-חפש רכב שנמצא בכמויות על הכביש עם מנוע ללא שיפוץ.

שרייד עד שנת 2000 נראה לי יותר נחמד ונפוץ

בהצלחה!

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

• תוכן חדש...