Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5289 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מאזדה לאנטיס 2002 1.6

מאז שאני זוכר את עצמי ברכב, הבעיה הייתה נוכחת, רק עכשיו הזדמן לי לטפל.

ברגע שאני מדליק אורות ברכב, בין אם הוא מונע או לא, האור בשעון נהייה עמום.

כמו כן, כשאני מרים/מוריד חלונות, האורות שוב נהיים עמומים, בנוסף , ישנה ירידת טורים (מזערית) ברכב - כ50-100 סיבובים.

כשהסאב וואפר ''דופק'', אני מרגיש כמו בדיסקוטק עם האורות.

חשבתי לאוסיף קבל למגבר, בנוסף, אשמח לשמוע דעות והצעות כיצד לתקן את הבעיה.

ידע בחשמל יש לי, כמו כן אין לי בעיה לפרק ולבדוק כל צרכן ברכב, אך לפני הכל - אולי הבעיה היא לא בחשמל.

דעותיכם?

תודה!

פורסם

השנה של המצבר לא בהכרח מעידה על מצבו.

ניסית לבדוק אם צריך להוסיף לו מים מזוקקים? אם יש לו פקקים תפתח ותבדוק אם חסר לו מים מזוקקים בתאים ותוסיף,

היו לי מצברים שהחזיקו מעמד שנה והיו גם כאלה שהחזיקו מעמד 4 שנים,

אני ממליץ לך ללכת לחשמלאי רכב לעשות בדיקת טעינה ובדיקת עומס למצבר.

כמעט בטוח שזאתי הבעיה היה לי את זה ברכב והתברר שהמצבר הלך לעולמו ולא החזיק מתח בעומס,

מה שגורם לכול העומס החשמלי של הרכב ליפול ישירות על האלטרנטור ובסוף יכול להרוס אותו או לשרוף את הוסט טעינה שלו,

כשקניתי את הפיזו היה לי מצבר 45AH שהלך לעולמו ישר אחרי התקנת המערכת (ממש יום יומים והרכב הניע רק עם כבלים),

אחכ שמתי מצבר 60AH שהחזיק מעמד איזה שנה,

ולאחריו הכנסתי את המצבר הכי גדול שהצלחתי לדחוף לרכב 72AHשנפ

והוא מחזיק מעמד בממוצע אצלי 4 שנים לפני שצריך להחליף בחדש,

במילים אחרות,

כמה שהמערכת שלך ושאר צרכני החשמל דורשים יותר חשמל מומלץ לחשוב על מצבר עם קיבולת אמפרז יותר גדולה (צריך לבדוק שהאלטרנטור מתאים למצבר יותר גדול או שצריך לשפץ אותו לשם כך) או להסתובב עם כבלים להנעה באופן קבוע :) .

אים היו לציפורים מכוניות בכייף היתי יושב על חוט חשמל ומחרבן עלהם :lol:8)

פורסם

יש לי אותה בעיה בקורולה החדשה אחרי ששמתי את המגבר , שמתי גם קבל והבעיה לא נפתרה

H.U
CZ-500

AMP SAX 100.4 COMP
MLK165

AMP MONO1.2K SUB 2X
ES300

פורסם

שלום,

לקבל 2 שימושים,

כאשר רוצים למתן את הקפיצות מתח, זה מתבטא בהבהוב קל של הנורות ברכב,

יש לחבר את הקבל ליד המצבר.

כאשר רוצים לחבר מגבר שצריכת הזרם שלו גבוהה במיוחד, וכדי לספק לו זרם גבוה רגעי,

יש לחבר את הקבל ליד המגבר.

הקבל הוא צרכן, לכן הוא מוריד את הביצועי החשמל של הרכב בכמה אחוזים בודדים, ומטשטש את הבעיות.

לעל מנת למזער בכמה אחוזים את הבעיה שלך, יש לעשות "BIG 3" זה מושג שמשתמשים בו בארה"ב.

זה אומר, 3 פעולות שישפרו את תפוקת הזרם של האלטרנטור, לחבר כבל כמה שיותר עבה, 2-4AWG יהיה טוב,

1) בין יציאת האלטרנטור למצבר (חובה לחבר פיוז מתאים)

2) בין גוף האלטרנטור לשלדת הרכב

3) בין מינוס המצבר לשלדת הרכב.

הפעולה הזו מבטיחה העברת הזרם גבוה בין היצרנים והצרכנים ברכב, הכבלים המקוריים שמגיעים עם הרכב לא מתוכננים לזרמים גבוהים, ועם השנים ההתנגדות שלהם גדלה, והתפוקה יורדת.

תמיר

פורסם

תודה על התגובת הענייניות.

ארז, המצבר שלי הוא 60A, ואין אפשרות מילוי מים מזוקקים.

אבדוק את המצבר בכוחות עצמי בזמן הקרוב.

תמיר, אנסה את מזלי ואחבר כבר מחר כבלים חדשים.

המלצה לסט כבלים כאלה?

כמו כן, לא זכור לי שיש כבל שהולך לאלטרנטור דרך המצבר, כרגע יש לי רק פלוס ומינוס, שהאמת, הפלוס די דק ונראה יותר כמו 6/8 גייג' - לא התעמקתי.

פורסם

מלבד בדיקה של תקינות הכבלים לאלטרנטור אין טעם להחליף אותם.

הכבלים המקורים ברכב מתוכננים להעביר את הזרם המירבי שהאלטרנטור המקורי מספק.

עובי הכבלים לא קובע את הזרם טעינה של האלטרנטור אלא האלטרנטור עצמו.

לכן היתי ממליץ לך לחשוב על שיפוץ או החלפה של האלטרנטור לאחד יותר חזק,ולאחריו לשדרג את הכבלים שלו בהתאם,

ובמידה והמצבר הלך לחשוב על שידרוג לאחד עם קיבולת אמפרז יותר חזקה AH שמתאים בגודל למיקום המצבר הקודם.

כמובן גם שיתאים לאלטרנטור, ׁ(אם האלטרנטור מתאים למצברים עם קיבולת 40AH עד 60AH ואתה שם לו מצבר 70AH אז הבעיה תשאר כי האלטרנטור לא ימלא את המצבר לקיבולת המקסימלית שלו אף פעם,

תוספת קבל לרכב מספקת פתרון קצר ורגעי לבעיה אבל אם אתה שומע בווליום גבוהה לאורך זמן התופעה תחזור בגלל שהקבל נפרק וצריך להטען מחדש, עלות של מספר קבלים מחוברים במקביל יקרה ולכן עדיף כבר מצבר חזק במקומם.

פורסם

שלום,

אני חולק על דבריו של ארז,

כאשר הרכב מונע, כל החשמל מגיע אך ורק מהאלטרנטור, במידה ויש עומס שהאלטרנטור לא מסוגל לספק אותו, הזרם מגיע גם מהמצבר, במצב כזה תהייה ירידת מתח.

מלבד טעינה שזה מהווה רק 2-10% מהעומס על האלטרנטור, כל שאר הצרכנים, כל החשמל ברכב עובד על האלטרנטור כשהרכב מונע.

הכבלים המקוריים לא מעבירים את כל הזרם שהאלטרנטור מייצר, יש להתחיל בביצוע השינויים שרשמתי.

ארז, תקרא את מה שרשמתי על אופי השימוש בקבלים.

תמיר

פורסם
שלום,

אני חולק על דבריו של ארז,

כאשר הרכב מונע, כל החשמל מגיע אך ורק מהאלטרנטור, במידה ויש עומס שהאלטרנטור לא מסוגל לספק אותו, הזרם מגיע גם מהמצבר, במצב כזה תהייה ירידת מתח.

מלבד טעינה שזה מהווה רק 2-10% מהעומס על האלטרנטור, כל שאר הצרכנים, כל החשמל ברכב עובד על האלטרנטור כשהרכב מונע.

הכבלים המקוריים לא מעבירים את כל הזרם שהאלטרנטור מייצר, יש להתחיל בביצוע השינויים שרשמתי.

ארז, תקרא את מה שרשמתי על אופי השימוש בקבלים.

תמיר

תמיר היקר צר לי אך דעותינו קצת שונות.

כהנדסאי חשמל אני יכול להבטיח לך שהמפל מתח על התנגדות הכבלים שמחברים בין האלטרנטור למערכת החשמל הוא כול כך זניח,

שמעבר לבדיקת תקינותם (בדיקת התנגדות בתחום סביר לקוטר למרחק ולטיב המוליך), אין טעם להחליף אותם לכבלים יותר עבים,

הדבר הנ"ל יצמצם אך ורק את מפל המתח על הכבלים המקשרים את האלטרנטור למצבר ולא יגדיל פתאום את הספק האלטרנטור הנקוב (איבודי ההספק על הכבלים האלה הינו מזערי),

מעבר לכך אני די בטוח שהיצרן מוודא שכבלים המקורים מתאימים לאלטרנטור המקורי שלא תהיה קיימת סכנה בהתכתם כתוצאה מזרם חזק מידי.

צריך להחליפם או לשנותם רק עם מחליפים אלטרנטור לאחד שמספק זרם יותר גדול מקודמו,

לגבי אופי השימוש בקבלים, הינך צודק אך לא הבנתי למה רצית שאקרא את שרשמת שוב.

פורסם

יש סטיגמה מוזרה שאני שומע עליה הרבה שאומרת שכאשר הרכב מונע כל הצרכנים מקבלים את החשמל שלהם מהאלטרנטור.

אני מצטער לאכזב אותכם אבל זה ממש לא נכון, כל צרכני הרכב מקבלים מתח ישיר מהמצבר נקודה.

תפקיד האלטרנטור הוא לשמור על המצבר בתפוקה מלאה תמיד. במילים אחרות "להטעין" אותו.

אתם יכולים לבדוק את זה בכל מקום מקצועי שאתם מכירים וזאת התשובה שתקבלו.

שבת שלום. :wink:

נ.ב.

איזה מערכת יש לך? חלקים..

פורסם

גיא צודק ב100%,

החלפה של המצבר לאחד בעל קיבולת יותר גדולה מקודמו יכולה לפתור את הבעיה הזאת.

ככה אני סידרתי את אותה בעיה שהיתה אצלי בעבר כפי שרשמתי בתגובתי הראשונה לשרשור הזה,

• תוכן חדש...