Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיה עם פינצרית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5340 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש ברשותנו כלבה פינצרית בת 4 בערך.

בבית הכלבה מתנהגת למופת. לא עושה צרכים בבית וגם לא בסביבתו.

הכלבה מאד רגישה ומחוברת למשפחה ואוי למי שמתעסק עם האחים הקטנים,ישר מקבל צרור נביחות וגרגורים.

בזמן שאנחנו בבית הכלבה משוחררת בבית ומבינה את הפקודות שנותנים לה ועונה לקריאות אליה.

חשוב לציין שיש לנו חצר ולפעמים היא מטיילת בחצר ונובחת על חתולים ולא יותר.

הבעיה מתחילה שמגיעים אורחים אחרים הביתה שלא מגיעים בתדירות גבוהה,כמו חברים שלי או סתם טכנאים. מקבלים נביחות ואפילו נשיכות.

אתמול בבוקר היתה מנקה בבית וכנראה ששיחררה אותה,הכלבה היתה מחוץ לבית ונשכה עובדת זרה.

הכלבה כמובן מחוסנת.

אתמול הגיע אלינו אחד השכנים וסיפר לנו שהכלבה נשכה את העובדת,והיא פנתה למשרד הבריאות וקיבלה חיסונים. התברר שהעובדת סועדת את אביו של השכן והוא נתן לי את המספר של הבחורה ורמז לי שבכסף אפשר יהיה לסגור את הענין והיא לא תתלונן לעיריה והכלב לא ילקח להסגר.

האמת? נשמע לי כמו שיטת מצליח. יש לציין שלא קיבלנו שום התראה מהעיריה או ממשרד הבריאות שהכלב נשך והגיעה אליהם בחורה להתחסן.

כמובן שהענין יבדק.

השאלה אם יש דברים שאפשר לעשות בשביל להרגיע את הכלבה ושתפסיק להיות תוקפנית לאנשים זרים?

פורסם

דבר ראשון שאפשר לעשות זה ליהיות אחראי בתור בעל כלב.

לא משנה איזה כלב , מה הגודל , כמה הוא מחונך ואיך הוא מתנהג - כלב לפי החוק צריך ליהיות עם חגורה ותחת השגחה.

וזה נאמר גם לטובת הכלבה.

היום היא תקפה (או לא , זה לא משנה) עובדת זרה , מחר היא תתעסק עם ילד טמבל שיביא לה בעיטה , או תרוץ לכביש (חס וחלילה כמובן - אני מאחל לה לחיות באושר במשך שנים רבות).

אין דבר יותר מרגיז (גם כבעל 3 כלבים בעצמי) מכלבים ש"ברחו" או "המנקה שיחררה".

בכלליות , יכול ליהיות שזו שיטת מצליח , אבל אם היא מתלוננת - הכלבה אכן תילקח להסגר (של כשבוע - 10 ימים בתנאי מכלאה עירונית) ותקבל קנס.

יכול ליהיות שכדאי לגשש.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

כלב שמפגין אגרסיביות ונושך הוא כלב עם בעיות התנהגות. כלב, קטן ככל שלא יהיה, מצריך חינוך שמתאים לכלבים. מה שאומר - טיולים ארוכים שמדמים ציד, קבלת אוכל רק בסוף הטיול ושלא יהיה אוכל באופן קבוע בקערה של הכלב.

כלב צריך להרוויח את כל מה שהוא מקבל. כאשר הכלב מקבל אוכל כל הזמן ללא כל תנאי, הטיולים שלו מסתכמים בעשיית צרכים ומשחק בחוץ, לא פלא שתהיה לו אנרגיה שמורה שגורמת לו להיות מתוסכל וזה יוצר בעיות התנהגות.

הכלב מחפש דרכים להוציא את זה - והדרך היא נביחות ונשיכות.

תנסה לראות את העולם דרך עיניו של הכלב ובכך להבין את הסיבות לפעולות שלו.

הכלבה נובחת כאשר מגיעים אורחים הביתה מסיבה פשוטה מאוד - היא חושבת שהבית שלה, שזה השטח שלה ולכן היא 'מגנה' על השטח הזה ותוקפת את האנשים. הדבר הראשון שצריך ללמד את הכלב - לא להגיב לכל המתרחש בדלת. מה שאומר, שכאשר הדלת נפתחת הכלב לא אמור להגיב, זה לא קשור אליו. מן הסתם הוא יכול להתעניין אך לא לנבוח וכן הלאה.

דבר שני, כאשר מגיעים אנשים יש לתת לכלב להכיר אותם(זה במידה והם לא פוחדים). מה שאומר שהכלב(תוך כדי פיקוח שלכם) אמור לבוא, להריח ולהכיר את האנשים. כאשר מכירים את הכלב שלך, קל מאוד לזהות התנהגות על פי שפת גוף. כאשר נראה כי הכלב הולך להפוך תכף לאגרסיבי, להוציא את המוח מהמצב הזה. מה שאומר, נגיעה קטנה בחלק האחורי של הגוף למשל או עשיית צליל כלשהו שיסית את תשומת הלב של הכלב אל מה שעשית.

במידה והאנשים פוחדים אז אין מה לעשות - לנעול את הכלב בחדר מסויים.

מה שאני מציע - היות ונראה שלך אין כלכך מושג בעניין הזה, לפנות למומחה להתנהגות כלבים שיעזור לכם. מאמין ששיעור אחד יספיק לכם על מנת להגיע לתוצאה טובה.

• תוכן חדש...