Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5312 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כעת מורכבים על הרכב צלחות של פוסטר ורפידות רמסה.

בסביבות טווח המחירים של הרכיבים הנ"ל, או מעט יותר, ישנם רכיבים איכותיים יותר שיגרמו לבלימה יותר חזקה וחדה?

חשוב שהבלמים לא יחרקו בעת בלימה, כמו רוב התחליפיים.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

Бראמסה זה הרפידות על הפנים, תנסה אולי רפידות של לוקס הרבה יותר טובות יחד עם צלחות לוקס הרבה יותר טוב ואיכותי לא יודע אם יש לסיוויק

פורסם

כן שמעתי על לוקס, יש לסיוויק.

מאיזו בחינה רמסה על הפנים? הלוקס יבלום בצורה חדה יותר? כי כרגע הבלימה היא מאוד רכרוכית.

תודה.

פורסם

אני יגיד מראש שאיני מומחה כזה גדול בסיוויק, אבל לגבי הרמסה כל פעם שיצאה לי להרכיב ללקוח דבר כזה הינו שומעים רעשים וגם אחרי שהיתי משפשפ טיפה את הרפידות לפני ההרכבה, וגם לא משנה מה אחרי שנה הינו צריכים להחליף, לא שבלוקס לא צריך להחליף אבל הרפידות יותר עמידות וידידותיות לשימוש מהרמסה, בנוסף יש יצרנים שאצלם לוקס הוא תחליפי מורשה, מה גם שאלה הצלחות רפידות הטובות ביותר שיצאה לי לעבוד איתן (כמובן שבתחליפי לא משופר).

מהקרות עם הנושא אני מוכרח לציין שלא הרבה מהאנשים שראיתי משפרים ברקסים בסיוויק גם במשופרות, לא יודע למה.

בפגיו הסיפור קל יותר,כיוון שיש הרבה גדמים בהם אין בעיה להחליף קליפרים ליותר גדולים כי יש חלקים שהתושבות שלהם חופפות. מה שבטוח שאינך הולך להחליף את כל מערכת הבלימה ולכן שים לוקס צלחות ורפידות תוציאה טוב טוב אויר מהמערכת וסע לשלום.

אני אולי הייתי בודק את מערכת הבלמים של אקורד בסוף שנות ה90 אם בוסטר ומשאבה מרכזית מתאימים וגם הקאליפרים מרכיב בסיוויק שם סרן דיסק שבה על דגמים עם אי בי אס, צינורות שזורים מוציאה טוב טוב אוויר מהמערכת ותאמין לי זה היה יותר ממספיק בסיוויק. אבל פעם לא ראיתי או שמעתי או התעניינתי אם המערכת קל אקורד מתאימה, אם כן הרווחתה, בהצלחה בכל מקרה זו הייתה דעתי האישית אולי עוד משהו פה יתן לך פרטים מדויקים יותר או פתרון הולם לכושיה.

פורסם

אתה נוסע על דיסקים של פוסטר ורפידות רמסה...זה נראה לך הגיוני??!! (הוא יודע מה הכוונה אז לא לשאול למה).

תחליף מהר לדיסקים ורפידות של TRW יכולת עצירה זהה למקורי,

במחיר נמוך מהמקורי...ניסיון של שנתיים וחצי על הרכב.

לא מתעקמות אחריי חימומים מרובים וגם לא שורקות כמו נהג מונית.

תבדוק את הקליפרים והצלחות הקידמיות שלך לעומת סיוויקים 99-00 שם יש 262MM ועוצרים יפה מאוד.

ערב טוב

יוגב

Mazda 3 Spirit Canary Yellow

פורסם
אתה נוסע על דיסקים של פוסטר ורפידות רמסה...זה נראה לך הגיוני??!! (הוא יודע מה הכוונה אז לא לשאול למה).

תחליף מהר לדיסקים ורפידות של TRW יכולת עצירה זהה למקורי,

במחיר נמוך מהמקורי...ניסיון של שנתיים וחצי על הרכב.

לא מתעקמות אחריי חימומים מרובים וגם לא שורקות כמו נהג מונית.

תבדוק את הקליפרים והצלחות הקידמיות שלך לעומת סיוויקים 99-00 שם יש 262MM ועוצרים יפה מאוד.

ערב טוב

יוגב

אכן כמו שאמרתי TRW זה השם המקביל ללוקס כלומר זה לוקס הבחור בהחלט מחזק את דברי, תודה יוגב.

פורסם

בזמנו זה מה שהציעו לי כאן בפורום, רפידות רמסה וצלחות פוסטר :lol:

אני באמת לא מרוצה מהבלימה, מה שכן הבלימה ברכב שקטה מאוד עם השילוב הזה.

עכשיו נותר לחפש מאיפה קונים לוקס/TRW, אני משער שהפרוחזאד (הפרסי) בת"א מוכר כאלה. אם ידוע מי מוכר את הנ"ל באישור השרון, אשמח להמלצה.

תודה!

פורסם

יש לך את ניסים ראשים באזה"ת ישן בנתניה דבר איתי שאתה שם נשיג לך הנחה.

יש לך את עמוס חלפים באזה"ת ישן נתניה.

זה מה שאני מכיר בשרון.

Mazda 3 Spirit Canary Yellow

פורסם

באמת שאם הייתה יכול לשלב ברקסים טובים עם קליפרים 262 כמו שיוגב אמר יש בדגמים מאוחרים יותר עם צינורות שזורים בוסטר ומשאבה מרכזית יותר גדולים הייתה מרוצה מאד מהבלימה באחריות, אבל גם המעבר הפשוט יותר ללוקס יתן לך שיפור מסוים ליומת עכשיו, לא לשכוח להוציאה טוב טוב את האוויר מהמערכת. בהצלחה.

פורסם
תודה על ההמלצות. אבדוק את עניין הקאליפרים וצינורות הבלימה השזורים, נשמע מעניין.

דבר איתי בפרטי לגבי הצנורות השזורים, נשלח אותך למשהו שמייצר צינורות שזורים לפי מידה 20 דקות ויש לך צינות שזורים שאתה צריך כל החומרים הם של חברת HEL. האנגלית חברה טובה ומוכרת.

פורסם

להזכירך, צינורות שזורים מיעלים בהרבה את הבלימה, כיוון שכאשר הינך לוחץ על דוושת הברקס עם צינורות גומי אופ צינור הגומי גורם. קודם כול לצינור להתנפח, מבחינתך זה אומר שאתה מעבד חלק מן הלחץ שאמור להגיע לקליפר על הצינור עצמו, משהו לא קורה עם צינורות שזורים.

עם צנורות שזורים את לא צריך " לשלם למתווך" בדמות צינור הגומי. וצינורות שזורים יותר עמידים ובגלל מראה חיצוני בטסט אין לך בעיה של ריגקט כמו " צינורות ברקס סדוקים". מומלץ על נוזל בלימה DOT 5.1 לקבלת תוצאות מירביות אך לא מחייב.

פורסם

שמעתי בעבר אודות צינורות הבלימה הללו, בהחלט נשמע כמו שיפור איכותי. נראה שאלך על זה.

אגב, מותר לשים נוזל בלימה DOT 5.1 למרות שרשום על המיכל נוזל בלימה ברכב DOT3 או DOT4?

פורסם
שמעתי בעבר אודות צינורות הבלימה הללו, בהחלט נשמע כמו שיפור איכותי. נראה שאלך על זה.

אגב, מותר לשים נוזל בלימה DOT 5.1 למרות שרשום על המיכל נוזל בלימה ברכב DOT3 או DOT4?

במידה ואתה מנקז את כל הנוזלים שקיימים במערכת הבלמים שלך אין בעיה לשפוך את הDOT 5.1 , אז כאן נשאלת השאלה מדוע לא רשום על המיכל כי אכן מותר להשתמש בנוזל זה? אני ינסה להסביר, זהו נוזל בלימה שבדרך כלל משתמשים בו במכוניות מרוץ, נקודת הרתיכה שלו יותר גבוה בהרבה מהנוזלים שהזכרתה, הוא אינו פוגע בגומי ובצבע בצורה ששני הנוזלים האחרים פוגעים, אין סיבה שיצרן רכב הגיוני ושפוי ירשום על רכב משפחתי סטנדרטי (לשם כך יוצרה הסיוויק בזמנו) להשתמש בנוזל זה, כמובן שיש גם כמה חסרונות לנוזל אך אני לו זוכר מהם, אולי משהו מחברי הפורום פה יוסיף למידע שציינתי (בכל זאת אנשים, בכל זאת לומדים מאחרים).

תודה, אליק.

פורסם

מה לגבי רפידות קרמיות? האם זה באמת שווה את ההשקעה? קראתי עליהן לא מעט באתרים בחו"ל, ובהחלט נראה שהרפידות הנ"ל יתנו שיפור ניכר בבלימה. האם יש עדיפות לחברה מסוימת?

יש חנויות בארץ שמוכרות רפידות כאלה? חשבתי להזמין את הבלמים מאיביי באופן כללי, האם משרד התחבורה יעשו בעיות מבחינת אישורים?

• תוכן חדש...