Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4646 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הוריי היקרים חזרו בשבוע שעבר מחופשה קצרה בצפון איטליה והביאו לי במתנה מקינטה יפהפיה מתוצרת ביאלטי (BIALETTI) מדגם Kitty oro:

686-bialetti-kitty-oro-gold-4-espresso-cup-276-293.jpg

אך שוד ושבר! הוריי, שאינם מבינים הרבה במקינטות, הביאו לי מקינטה עבור 6 כוסות אספרסו. אם לא לוקחים בחשבון את החתול, בבית שלי יש רק שני אנשים ששותים קפה, מתוכם אחת שאפילו לא שותה אספרסו. בעסה :|

למרות שהמקינטה יפהפיה, החלטתי בצער להחליפה באחת יותר פרקטית עבורי. חיפשתי אנה ואנה ולבסוף מצאתי את היבואן של ביאלטי לישראל: נני.

יצרתי עמם קשר, שוחחתי עם אדם בשם גיל שהזמין אותי להגיע אליו עם המכונה ולהחליפה ללא עלות בכל מכונה אחרת.

הגעתי למקום, שנמצא באזה"ת הצפוני של קיסריה. גיל קיבל את פניי, הציץ במקינטה שהבאתי וציין שהדגם הזה כלל אינו נמכר בארץ, אך למרות זאת יעמוד במילתו ויחליף לי אותה באחת אחרת.

גיל הוביל אותי למחסן, שם הראה לי את כל המכונות ששימשו לתצוגה ושאינו יכול למוכרן בשל כך, ונתן לי לבחור מתוכן איזו מכונה שאני רוצה. לקחתי מקינטה מדגם DAMA בצבע אדום משגע:

902005148.jpg

בשלב זה גיל הפתיע, והחליט לצ'פר אותי בשתי חבילות של קפה MAURO על חשבון הבית. SWEET!

חזרתי הביתה מרוצה מהעיסקה שעשיתי ומיהרתי להתקשר לאבא שלי כדי לספר לו עליה.

אבא שלי, כך התברר לי תוך זמן קצר, היה הרבה פחות נלהב ממני. הפולני שבו יצא החוצה, והוא בכלל לא פולני :brickwall:

מסתבר שהוא נעלב מזה שהחלפתי את המתנה שלו, שהוא כל כך השקיע וחיפש את המקינטה הכי יפה שהיתה בחנות. פייר, היא באמת יפה.

החלטתי למזער את הנזקים נוכח המשבר שנקלעתי אליו ויצרתי שוב קשר עם גיל. בגלל שהוא היה יותר מבסדר איתי, הצעתי לו שאקח בחזרה את המקינטה שהחזרתי, אבל גם אשלם לו על זאת שלקחתי וגם על הקפה. גיל אמר שאין בעיה, ושהוא גם יעשה לי איזו הנחה קטנה בשביל ההרגשה הטובה.

חזרתי שוב לאזה"ת של קיסריה והפעם קיבל את פניי אלכס. גיל שלא היה שם כשהגעתי כבר עדכן אותו בכל הפרטים, וכך בעוד שהמזכירה מכינה לי את החשבונית, עשה לי אלכס תצוגת תכלית של המכונות החדשות שלהם וכיבד אותי בכוס אספרסו וקפוצ'ינו שלא מהעולם הזה.

בסופו של דבר שילמתי על המקינטה הקטנה, שתי אריזות הקפה ושלום הבית עם אבא שלי סכום מצחיק של 80 ש"ח.

סוף טוב הכל טוב: יש לי שתי מקינטות, קפה, אבא מרוצה, וגם קיבלתי שירות מצויין ולבבי ושתיתי קפה טוב.

חובה נעימה היא לי להביא את המקום הזה, שהוא גן עדן לחובבי קפה וחובבי כלי בישול איכותיים לידיעתכם. ניתן להגיע לשם בתיאום מראש עם גיל או אלכס (בקרו באתר שלהם ב"צור קשר").

את האביזרים מהתצוגה ניתן לרכוש במחירים נוחים מאוד. מומלץ!

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תגובות 84
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

להבא למד להתנהג נכון עם הוריך!

המקינטה מזכירה לי כלי שהיה בבית הורי לפני הרבה שנים (כמובן - הובא מאיטליה).

וכל הכבוד ליבואן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

1. באמת מקינטה יפה מאוד.

2. גם החדשה יפה מאוד...! תתחדש ותהנה.

אני אשמח להסבר איך מכינים קפה במקינטה הזאת. תודה רבה.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

תודה.

ראשית, חייבים להבין שמקינטה, כמו יין טוב, משתבחת עם השנים. אסור לשטוף אותה עם סבון או ברזלית - אך ורק עם מים, ולאחר מכן לייבש היטב.

ככל שהמקינטה עבדה יותר, כך היא צוברת על דפנותיה יותר משקעי קפה שמשפרים את טעם הקפה שהיא מייצרת.

כדי להשמיש את המקינטה, צריך לעשות לה "הרצה": להכין בה קפה שלוש פעמים - ולזרוק אותו. לאחר מכן ניתן לשתות את הקפה שהוכן באמצעותה.

צריך למלא את חלקה התחתון במים עד לגובה השסתום (מפלס המים צריך להיות מתחת לשסתום), להניח את המסננת ולמלא אותה בקפה. לבסוף, מבריגים עליה את חלקה העליון, שמים אותה על אש קטנה וממתינים.

התא התחתון שבו מצויים המים הוא אטום וחימום המים גורם ללחץ שלהם לעלות. אדי הקיטור פורצים בלחץ דרך המסננת שמלאה בקפה, ונאגרים לאחר שהתעבו בתא העליון בצורת קפה מוכן לשתיה.

יש להוריד את המקינטה מהאש מיד כאשר המים מפסיקים לזרום לתא העליון.

לא ניתן להפעיל את המקינטה בתפוקה חלקית, כלומר: אם יש לי מקינטה של 6 כוסות, אי אפשר להכין בה כמות קטנה יותר של כוסות. מסיבה זו רכשתי את המקינטה הקטנה.

לגבי המחיר הרגיל:

ממה שראיתי, המחיר הרגיל של הקטנה הוא כ-170 ש"ח. טרם הכנתי בה קפה, אני עדיין בהיי מהבירה (ראה שרשור שכן).

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

נני ידועים בשירות הטוב שלהם, זאת עוד דוגמה.

בהשלמה להסבר המפורט של אלעד, אפשר בהמשך לשדרג

ממקינטה רגילה למקינטה מסוג "בריקה" (2 או 4 כוסות)

בעלת פטנט-משקולת, שחולטת את הקפה בלחץ גבוה יותר

ומפיקה משקה עדין יותר, פחות שרוף ועם שכבה דקה של קרמה,

כמעט כמו במכונת אספרסו. סיפור די יקר אבל בהחלט מומלץ למכורים.

תיקון זעיר:

לא אש קטנה, אלא האש הכי חזקה שאפשר שלא עוברת את הגודל של התחתית.

הכיריים האידאליות הן דווקא כיריים חשמליות (הבדל של פי 2 במהירות).

בנוגע לפולניוּת:

האבא צודק, היא באמת יפה,

אבל במקינטות, כמו בכל מיני דברים אחרים בחיים -

כמה שיותר קטן וצנוע יותר טוב. מקינטות של "מנה אחת", למשל -

קשה למצוא אותן, אבל הן הרבה יותר טובות ממקינטות גדולות יותר

(ואם כבר מדברים פה בגלוי, מקינטות בנפח 6 מנות לא מפיקות תוצאה טובה בכלל).

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אם כבר ויכוח, נדבר בעוד 10 שנים, כשמכונת האספרסו שלך תגסוס ותחרחר למוות

גם עם כל הטיפולים הכי מפנקים בעולם. טבען של כל המכונות עם השילוב הקטלני

של מים (אבנית), חשמל ולחץ גבוה.

המקינטה של אלעד תמשיך כאילו כלום לא קרה גם 20 שנה,

מקסימום מחליפים גומיות.

ואם כבר (2),

הכי טוב זה קפה טרי שקלית בעצמך השבוע וטחנת לפני שנייה,

ולא משהו טחון מראש שנקלה לפני מספר חודשים ביבשת אחרת.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

הגאג'יה החליפה דהלונגי מודל 2000 (שאגב עדיין עובדת, נמסרה לגיסתי שהביעה התפעלות מהקפה). למה רק לקלות לבד? הייתי גם מגדל את הקפה בחצר.:wink:

טמפרטורת המים במכונת קפה עם משאבה היא קצת יותר נמוכה מהרתיחה של המקינטה, מה שמשפיע על הטעם.

:turn-l:
פורסם
טמפרטורת המים במכונת קפה עם משאבה היא קצת יותר נמוכה מהרתיחה של המקינטה, מה שמשפיע על הטעם.

מסכים, כאן ההבדל הגדול. במכונה יש משאבה, ועל כן אין צורך להתבסס על לחץ קיטור, והטמפרטורה נמוכה יותר ולא שורפת את הקפה.

מכונה מתוחזקת היטב תשרוד הרבה זמן.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

איזה סיפור ושרשור נחמד, נודף ממנו ריח טוב של קפה :morning:

גם אנחנו נשבנו בקיסמה של המקינטה, קיבלנו מקינטה פשוטה מאיטליה, כמו זו.

אשמח לטיפים בנושא מכיוון שאנחנו ממש "מתחילים" :)

- אנחנו טוחנים בבית, יש לכם המלצה לפולי קפה לטחינה ?

- קודם מוסיפים את החלב ואז את המים או להפך? ולמה לא יוצא לנו חלב מוקצף (יש לנו מוט שמקציף, אבל החלב כאילו נמס בקפה, לא נשאר לנו שכבה של קצף בקפה) ?

- מה היחס מים\חלב להפוך טוב ?

שאלות של צ'ונגים... נא להתייחס בכבוד :shock:

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

נכון מאוד, בגלל זה ציינתי את הבריקה, שחולטת בטמפ' נמוכה יותר ובלחץ גבוה יותר.

אני ממליץ לנסות פעם.

לאלון:

אני ממליץ להזמין בדואר קפה שנקלה בארץ ("אמיגו" למשל, אבל לא רק).

מעבר לכך, יש כל מיני תערובות וזה כבר עניין של טעם וריח וגו'.

קודם קפה ואחר כך חלב מוקצף, אבל אל תצפה לקבל קצף כמו בבית קפה עם מקציף מוט.

יש פתרונות בצורת מקציף שמחממים במיקרו או על כיריים, ואז מפמפמים איזו רשת.

היחס לקפוצ'ינו הוא בערך 1 ל-1, אבל גם כאן זה עניין של טעם ואני ממליץ שתשים איזה יחס שבא לך.

פורסם

הבנתי, מכל הפורום הנכבד אני היחידי שלא מגדל קפה להנאתי בחצר, קולה אותו ואז משתמש באיזה מקינטה אוטנטית להכין אותו - במקום זה שותה "קפה של אשכנזים", קפסולות מוכנות של נספרסו... :lol:

פורסם

אני ממש מתבייש להגיד, אני לא שותה קפה. אולי כדאי לי להתחיל?

בכל מקרה אחלה סיפור וכל הכבוד ליבואן.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

• תוכן חדש...