Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8039 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה עם רכב אוטומט, במצב עמידה ולוחץ על הברקס.

האוטו לא זז אבל אם אתה מרפה קצת מהברקס האוטו יתחיל לזוז.

השאלה שלי היא האם הלחיצה על הברקס שמונעת מהאוטו לזוז, משפיעה /מזיקה על התיבה האוטומטית? או בכלל מזיקה בצורה כלשהי לרכב?

פורסם

אני לא רוצה להקפיץ דיון מ 2003 אבל הנה שאלה נגררת התקרבות למרמזור (בנסיעה) לא מומלץ להחליף לN לפני ההתקרובת לרמזור? ואם הדרך אליו היא ירידה?

פורסם
אני לא רוצה להקפיץ דיון מ 2003 אבל הנה שאלה נגררת התקרבות למרמזור (בנסיעה) לא מומלץ להחליף לN לפני ההתקרובת לרמזור? ואם הדרך אליו היא ירידה?

 

לא מומלץ להחליף לניוטרל עד ממש כמה מטרים לפני עצירה מוחלטת (וגם זה לא חובה - אפשר לגלוש ב-D עד לעצירה, או בהילוך כלשהו ברכב ידני). מה המטרה בהחלפה ל-N לפני רמזור? או במיוחד לפני ירידה?

 

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

נתחיל בזה שאסור להוריד ל-N לפני ירידה, כי התיבה לא תקבל שימון.

הורדה ל-N ברמזור רק תזיק לסרטי הבילום שבגיר. אמנם תשפר את תצרוכת הדלק, אבל זה יהיה זניח.

 

בגדול, אם אתה רואה שאתה עומד הרבה זמן ברמזור, יהיה יותר כדאי לשלב ל-N (שים לב, אמרתי יותר כדאי). אם אתה עומד ברמזור שעוד רגע יתחלף האור לירוק, אז עדיף להישאר על D.

 

כך תחסוך בלאי מיותר של התיבה והמון הוצאות נלוות.

 

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

שתי סיבות מדוע להשאיר ב-D

 

1) יש תיבות הילוכים בהן הקירור (שמן בד"כ) של תיבת ההילוכים לא עובד ב-N וכתוצאה מכך התיבת מתחממת בעמידה.

2) העברה ל-N תמנע ממך להגיב במהירות במקרה הצורך.

 

בתור מי שלמד נהיגה על אוטומטי, המלצת המורה היתה להשאר ב-D בעיקר בגלל הסיבה השניה.

 

אגב, בגלל הסיבה הראשונה דגמי 740 של וולוו פטורים מחלק מהבדיקה של זיהום אוויר (בארה"ב) זאת לאחר שכמה עשרות תיבות הילוכים התבשלו כתוצאה מהבדיקה שנעשית תוך כדי עמידה ב-N והאצת המנוע לסל"ד גבוה במשך מס' דקות.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
בידני במישור אבל עם תנופה כדאי להתקדם לצומת בניוטרל?

לא חוקי ולא כדאי.

העברה ל-N תמנע ממך להגיב במהירות במקרה הצורך

 

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

 

×
×
  • תוכן חדש...