Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5400 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אני נתקלתי בבעייה

יש לי רכב הונדה סיביק 2003 יפנית ,אוטומט,מנוע 1600 +ברכב יש מערכת אזעקה עם קודן.

בעייה: לא מצליח להניע את הרכב.

בפעם ראשונה הצלחתי להניע את רכבי בניוטרל (בפארקינג כשסובבתי את המפתח לא היה שום תגובה ולא היה אפילו רעש, כאילו אין סטרטר!) ,באותו יום הצלחתי להגיע עד לתחנת דלק ושם ניסיתי להניע והצלחתי רק אחרי 10 פעם וגם רק כשחיברתי את המצבר שלי למצבר של אחד העובדים והתפאלתי כהמצבר שלי חדש (קניתי לפני שבועיים). באחד המוסכים בדקו רכב וגילו שהאלטרנאטור שלי פסול (מצבר בבדיק היה בסדר).שיפצתי אותו. אחרי שבועיים בעייה חזרה-לא מצליח להניעה את רכבי. הצלחתי גם הפעם להניע אתו בניוטראל אבל מזה בקושי: 7-8 פעמים ניסיתי עד שהצלחתי ואותו סיפור : כשמסובב את המבתח אין שום תגובה ברכב,אין אפיליו רעש קטן ורק הלוח דלוק ואין שום סימן עליו שיש תקלה! במוסך אמרו שכנראה בעייה בסטרטר. שיפצתי סטרטר. יומיים רכב הייתה כמו חדשה.אתמול אני חזרתי הביתה, כיביתי את הרכב ואחרי 20 דקות לא הצלחתי להניע אותה-אותו דבר כמו בפעם שעבר. יש רעש מתחת להגה כאילו מקצר שם משהו + הפעם מערכת נעילה מרכזית הפסיקה לעבוד!

אני חושב שבעייה בחשמל ואולי מישהו יכול להמליץ לי מה לעשות?

תודה

פורסם

אנדרי שלום רב !

להבא ציין שם הרכב בכותרת, והמתן בסבלנות לתגובה, ואל תפנה אלי בפרטי ,לשם פתרון בעייה שלא בתחום הידע שלי, ופרססמת אותה בפורום!

להלן העתק מהודעה הפרטית שקיבלתי ממך, והמתן בסבלנות לתגובת חברי הפורום:

צביקה שלום וחג שמח.

שמי אנדריי. בפורום טכני, אחזקה וטיפולים ראיתי את התגובה שלך שאתה לא ממליץ לפנות למוסך נייד אלא במקום זה יכול להמליץ על מוסך טוב.אז אולי אתה יכול לעזור לי כאני כבר לא יודעה מה לעשות!

אני מבת ים, יש לי רכב הונדה סיביק 2003 יפנית ,אוטומט,מנוע 1600 +ברכב יש מערכת אזעקה עם קודן.

בעייה: לא מצליח להניע את הרכב.

בפעם ראשונה הצלחתי להניע את רכבי בניוטרל (בפארקינג כשסובבתי את המפתח לא היה שום תגובה ולא היה אפילו רעש, כאילו אין סטרטר!) ,באותו יום הצלחתי להגיע עד לתחנת דלק ושם ניסיתי להניע והצלחתי רק אחרי 10 פעם וגם רק כשחיברתי את המצבר שלי למצבר של אחד העובדים והתפאלתי כהמצבר שלי חדש (קניתי לפני שבועיים). באחד המוסחים בדקו רכב וגילו שהאלטרנאטור שלי פסול (מצבר בבדיק היה בסדר).שיפצתי אותו. אחרי שבועיים בעייה חזרה-לא מצליח להניעה את רכבי. הצלחתי גם הפעם להניע אתו בניוטראל אבל מזה בקושי: 7-8 פעמים ניסיתי עד שהצלחתי ואותו סיפור : כשמסובב את המבתח אין שום תגובה ברכב,אין אפיליו רעש קטן רק את הלוח דלוק ואין שום סימן עליו שיש תקלה! במוסך אמרו שכנראה בעייה בסטרטר. שיפצתי סטרטר. יומיים רכב הייתה כמו חדשה.אתמול אני חזרתי הביתה, כיביתי את הרכב ואחרי 20 דקות לא הצלחתי להניע אותה-אותו דבר כמו בפעם שעבר. יש רעש מתחת להגה כאילו מקצר שם משהו + הפעם מערכת נעילה מרכזית הפסיקה לעבוד!

אני חושב שבעייה בחשמל ואולי אתה יכול להמליץ לי משהו או איזשהו מוסך טוב באיזור המרכז כאני כבר משתגעה :sad:.

תודה רבה מראש

בכל מקרה לדעתי הבלתי מחייבת קיימת זליגת זרם כנראה מהקודן או קצר מתחת ללוח השעונים שגורם להתרוקנות המצבר.

להבא אל תפנה למוסכי מצליח המחליפים לך מצבר אלטררנטור ווסטרטר ללא בדיקה מוקדמת לסיבות התרוקנות המצבר.

לדעתי הבלתי מחייבת החלפת האלטרנטור והסטרטר היתה מיותרת.

בכל מקרה עמוד על זכותך לקבל במוסך שהחלפת אחריות על העבודה שבוצעה ללא פתרון מעשי, משום שהתקלה חוזרת.

שבת שלום ושנה טובה.

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

לפי תאורך, אחת האפשרויות (פשוטה וקלה לאיבחון ותיקון) הנה מגע חשמלי לא טוב של נעל כבל המצבר עם קוטב המצבר (בדרך כלל ה +).

כשהרכב אינו מניע, נסה כמה פעמים להניעו ואז מייד גע בידך בנעלי כבל המצבר ואם אחד מהם (לרוב ה +) חם אז זה מעיד שהמגע אכן אינו טוב ואז צריך להסיר את נעל רבל המצבר מהמצבר ולנקות ע"י נייר זכוכית/בד שמיר את החלק הפנימי של נעל כבל המצבר ואת קוטב הממבר עצמו, להרכיב בחזרה למצבר את נעל הכבל ולהדק היטב את הבורג.

נא עדכן ממצאים ותוצאות, לכשיהיו.

בברכה - רפי לין

פורסם

תודה רבה על התגובות. אני אבדוק את המצבר למרות שבבדיקה במוסך הוא יצא תקין. מקסימום מחר אני אגרר את רכבי למוסך

פורסם
לפי תאורך, אחת האפשרויות (פשוטה וקלה לאיבחון ותיקון) הנה מגע חשמלי לא טוב של נעל כבל המצבר עם קוטב המצבר (בדרך כלל ה +).

כשהרכב אינו מניע, נסה כמה פעמים להניעו ואז מייד גע בידך בנעלי כבל המצבר ואם אחד מהם (לרוב ה +) חם אז זה מעיד שהמגע אכן אינו טוב ואז צריך להסיר את נעל רבל המצבר מהמצבר ולנקות ע"י נייר זכוכית/בד שמיר את החלק הפנימי של נעל כבל המצבר ואת קוטב הממבר עצמו, להרכיב בחזרה למצבר את נעל הכבל ולהדק היטב את הבורג.

נא עדכן ממצאים ותוצאות, לכשיהיו.

בברכה - רפי לין

צדקתה )) אך זה יצאה בעייה עם "-" ,

עכשיו סיפור נוסף : לא עובדת נעילה מרכזית. אזעקה עובדת אבל רכב לא נסגר. איפה (מוסך) אפשר לתקן את זה? תודה

• תוכן חדש...