Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5394 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום היום קיבלנו את האוקטביה בשעה טובה, במוסך בנתניה. היא הייתה נקייה ואפילו הגיע איתה בקרת שיוט שלא היה רשום בקטלוג.

לגבי החיישני רוורס ראינו את אלה מוצעים על המדף למכירה במוסך והזמנו, למרות שעלו 600 ש"ח אבל היינו בראש שקט כי הם בצבע הרכב ולא פוגעים באחריות. ששאלתי את בעל המוסך של איזה יצרן זה, הוא אמר:"זה משהו בליגה לא זבל טייוואני" הלכתי לראות את האריזה וראיתי שזה באמת לא זבל טייואני אלה "סיני" לא נורא העיקר שיש עליה אחריות וזה לא פוגע באחריות של האוטו.

יש נקודה אחד שלילית שאני צריך לציין. הוזמן במקור דיבורית בלוטוס בורי 9056 אכן קיבלנו אותה אבל לא היה שום חוברת הדרכה ולא תעודה אכריות אפילו בעל המוסך לא ידע איך מתפעלים אותה ואמר "לא יודע אתם הזמנתם את זה" והוא שלח אותנו לסוכנות שיבררו שם. הם שלחו מייל לצ'מפיון או לרדיו מילאנו שישלחו חוברת.

בסך הכל האוטו מפנק מבכל רמה מאשר רכבים משפחתיים אחרים. יש בו הרבה פיצ'רים שלא רואים במכוניות אחרות כמו בקרת שיוט,קיפול מראות מהשלט ועוד.

עיניין שאני מאוכזב ממנו הוא איכות המושבים מאחורה שקשה בצורה בילתי רגילה ושמעתי שזה ככה בכל רכבי הקונצרן לא ניראה לי שיש מה לעשות בדבר אלה רק שמהנדסי סקודה יקחו את זה לצומת ליבם

את המנוע עוד לא יצא לנו לטעום כל כך כי גם בגלל העומסי תנועה של ערב החג וגם ביגלל העיניין של ההרצה,אשמח לעצות בעניין ההרצה. האם יש צריכת שמן גבוהה בתקופה זו, והאם יש לבדוק את השמן כל כמה זמן?

ניתראה עוד כמעט שנה שניצתרך לעשות טיפול.

how it's like to drive :twisted:

פורסם

עיניין שאני מאוכזב ממנו הוא איכות המושבים מאחורה שקשה בצורה בילתי רגילה ושמעתי שזה ככה בכל רכבי הקונצרן לא ניראה לי שיש מה לעשות בדבר אלה רק שמהנדסי סקודה יקחו את זה לצומת ליבם

אין כאן מה לקחת בחשבון, זה קיים בכל רכבי הקונצרן - יש מי שאוהב ויש מי שלא.

אני אישית מאוד אוהב את מושבי רכבי הקונצרן, וזה כך גם בגרסאות ה-S LINE המאובזרות של אודי (מניסיון ב-A4 ו-A6), ולגב הבעיתי שלי (בגילי הצעיר לצערי) מאוד נוחה הנוקשות התומכת לאורך זמן - על פני הרכות של מושבי הצרפתיות, למשל.

ואגב, זאת אותה נוקשות המאפיינת את המושבים של הבימריות החדשות - וזה אחרי לא מעט זמן מאחורי ההגה של סדרה 3 (בשלל גרסאות מנוע ואיבזור) ולאחרונה גם ב-5 טורינג החדשה.

בסופו של דבר זה כוחו של הרגל ונוחות - ולכל דבר מתרגלים, רק עניין של זמן...

נתתחדש ותהנה :wink:

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

תתחדש,גם ראש השנה וגם מכונית חדשה,:-)

בקשר להרצה צריך להיות רשום בספר רכב,אל תתעצל תקרא את כולו.

לפי חברי הפורום שיש להם 1.8TSI יש להם צריכה של שמן,אני אישית בודק פעם בשבוע.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לא ציינת נפח מנוע.

אם מדובר ב1.8 TSI אז אתה מאוד תאהב אותה =]

המנוע אוכל שמן ולא מעט, אבל תעשה לעצמך הרגל שכל פעם שאתה ממלא דלק (אחת לשבועיים נגיד), תבדוק מפלס גובה שמן.

מטיפול לטיפול המנוע אוכל באזור הליטר שמן בתנאים סבירים. מציע לך להיות עם יד על הדופק בנושא הזה.

אחרי ההרצה אני מציע לך לקחת את האוקטביה לכביש נס הרים באחת השבתות בבוקר (אולי תפגוש אותי שם :wink: ) ופשוט להינות מהאוטו והביצועים שלו.

SEAT Ibiza 2001 Stella, Automatic. :cry: נמכרה בצער רב :cry:

Toyota Yaris Hybrid 2014 Active, Automatic. :-Dהבייבי החדשה :-D

אני לא גזען, אני שונא את כולם במידה שווה.

פורסם

לגבי המושבים: זה נכון שהקונצרן כולו הולך על מושבים קשים יחסית, אבל יש הבדל ניכר בין סקודה, ל- VW, למשל. מושבי הגולף נוחים יותר לטעמי משמעותית. כשפריצת הדיסק תקפה אותי, בסקודה לא יכולתי לשבת מאחור או מקדימה, אבל בגולף כן. מושבי אאודי, לצורך העניין, טובים משל הגולף. אפשר לטעון שהכל עניין של טעם, אבל בפועל לדעתי זה גם עניין של מדיניות. תשלם יותר - תקבל מושבים טובים יותר.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אולי אני לא מבין, אבל איזה מנוע נורמלי דורש הוספת שמן בין טיפול לטיפול? אני מבין שצריכים להוסיף שמן ברכב ישן בגלל נזילות/הזעות שמן ושריפה מוגברת, אבל ברכב חדש? אני אפילו לא פותח את מכסה המנוע של פיקנטו. לדעתי אין שום סיבה בעולם שתהיה חסרה כמות משמעותית של שמן בין טיפול לטיפול.

פורסם

חג שמח

ברשותי אוקטביה אלף שש מאות MPI

אלפיים ועשר, ארבעים וחמש אלף קילומטר לא אוכלת טיפת שמן ואני נהג שלוחץ בתוך העיר ופעמיים ביום בכביש שש בסל"ד גבוה

לחבר יש אוקטביה בת אותו הגיל ואותו הקילומטראג.אלף ארבע מאות טורבו .אוכלת שמן ולפני חודש הלך לו גיר קומפלט

נוהג עוד יותר קשה ממני

מושבים מאחור מאוד קשים,אך אצלי מדובר בשני מושבי תינוקות.

יתכן ואם לא לוחצים חזק במנועי הטורבו אז אולי הרכב לא יאכל שמן

בכל מקרה תשתדל לבדוק את האוטו בעוד שנה ועשר חודשים כי ללא אחריות התיקונים יכולים להיות יקרים

בסך הכל רכב מעולה ולדעתי היא האירופאית

שנותנת תמורה גבוהה מאוד לשקל

פורסם
אולי אני לא מבין, אבל איזה מנוע נורמלי דורש הוספת שמן בין טיפול לטיפול? אני מבין שצריכים להוסיף שמן ברכב ישן בגלל נזילות/הזעות שמן ושריפה מוגברת, אבל ברכב חדש? אני אפילו לא פותח את מכסה המנוע של פיקנטו. לדעתי אין שום סיבה בעולם שתהיה חסרה כמות משמעותית של שמן בין טיפול לטיפול.

נוסיף למה שמוטי אמר ביודעין או שלא ביודעין, באוקטביה עם כל מנוע TSI ישנם 2 טורבואים, שניהם עושים את ההבדל מבחינת צריכת השמן (מנוע 1.6 MPI מהדור הישן כמדומני הוא בכלל נטול טורבו כלשהו). וקיה פיקנטו עם כל הכבוד אפילו לא מתקרבת לביצועים של האוקטביה מבחינת מנוע, (כל סוג של מנוע) כל שההשוואה היא לא במקום.

ובכלל, לא צריך לחשוב שאם קנית רכב חדש אז אפשר להזניח אותו בין הטיפולים ולא להיות קשוב לסימפטומים שמופיעים עם הזמן.

גם אם זו קיה פיקנטו וגם אם זו סקודה אוקטביה.

שנה טובה.

פורסם

כמה הרכב עבר שהלך לו גיר?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בסופו של דבר זה כוחו של הרגל ונוחות - ולכל דבר מתרגלים, רק עניין של זמן...

נתתחדש ותהנה :wink:

לדברים טובים מתרגלים מהר, למושבים כאלה לא מתרגלים - הישבן אולי מצליח להסתגל אליהם אבל אנשים עם בעיות גב הולכים לסבול מהם קשות.

פורסם

ובכלל, לא צריך לחשוב שאם קנית רכב חדש אז אפשר להזניח אותו בין הטיפולים ולא להיות קשוב לסימפטומים שמופיעים עם הזמן.

גם אם זו קיה פיקנטו וגם אם זו סקודה אוקטביה.

שנה טובה.

ברכב נורמלי לא אמורים להופיע סימפטומים בין הטיפולים.

פורסם
ברכב נורמלי לא אמורים להופיע סימפטומים בין הטיפולים.

מה זה "רכב נורמלי"? תגדיר "רכב נורמלי"? אפס תקלות במשך 3 שנים? 5 שנים? 20 שנה? טיפול רק במוסכים מורשים ורק לפי הוראות יצרן? יש בכלל הגדרה כזאת רכב נורמלי?

גם אם קיימת את כל האמור לעיל, וגם אם ברשותך 2 רכבים זהים לחלוטין שיצאו מאותו המפעל 5 דקות האחד אחרי השני, זה לא מבטיח לך בלאי זהה בשניהם ואפס תקלות בשניהם. ולא משנה אם זה מרצדס או קיה פיקנטו. בעיות צצות כל הזמן בכל סוג של רכב.

אחד מהם יכול להיות אמין מאוד והשני לימון מאוד, זה לא תלוי רק בך או בתוצרת הרכב או בטיפולים, יש גם עניין של מזל.

נכון שלכל רכב יש את הדרישות שלו (ובאוקטביה למשל צריכת שמן גבוהה היא סימפטום ידוע ורוב בעלי האוקטביות נתקלו בו, ביניהם גם אבא שלי), אבל מעבר לכל ההוראות יצרן, צריך להיות גם עם יד על הדופק במידה ומשהו לא נראה לך כשורה (לפחות בתחום שאתה כנהג יכול לשים אליו לב): בלאי לא טבעי של צבע/סלון הרכב, תפקוד לקוי של אחת מהמערכות עזר של הנהג, רעשים/קרקושים למיניהם, תצרוכת גבוהה מידי של נוזל כלשהו/נזילות כלשהן ועוד ועוד. כל מה שבמסגרת האחריות צריך לשים אליו לב שלא יהיה מאוחר מידי אח"כ.

בנוסף, אל תשכח שככל שמערכות הרכב יהיו יותר תקינות כך אתה תהיה בטוח יותר. בסופו של יום מי שנוהג ברכב ביומיום ומסתכן בכביש זה אתה. לא הסוכן מכירות שמכר לך את האוטו, לא המוסכניק שמטפל בו, ולא אף אחד אחר.

לעולם אל תסמוך על המוסך לבדו.

פורסם

לפחות 3 שנים בלי בעיות בתנאי עבודה רגילים. ככה אני מגדיר רכב נורמלי. אכילת שמן מוגברת זה פגם בתכנון וממש לא מעניין אותי אם יש למנוע טורבו או אין טורבו. מהנדסי החברה היו צריכים למצוא פיתרון לבעיה במקום לגלגל אחריות על הצרכן. אני לא קונה רכב חדש כדי להיות עם היד על הדופק. למה אבא שלך קנה רכב חדש? שיקנה פיאט פונטו 96 ויבדוק כל בוקר נוזלים ואיזה חלקים נשרו.

• תוכן חדש...