Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5391 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה כללית: מה עדיך לי לקנות באותו תקציב? מבחינת תחזוקה/תקלות וגם מבחינה למכור אחרי 4-5 שנים.

• 2007 מפרטי
  • 2008 מליסינג או השכרה

לגופו של הרכב - אני מחפש מיצובישי גרנדיס ,כי אני צריך 7 מקומות. תקציב 90-95K שח. למטרות משפחתיות, אני נוסע ~18K קמ לשנה.

:-P ברוך
פורסם

לא מכיר את הרכב ולא את הקטגוריה. באופן כללי - שנה בשביל יד פרטית שווה יותר לרוב האנשים (גם לי), ויהיה עדיף במכירה. יש גם הבדל ענק בין ליסינג (שיש בו הרבה סוגים) להשכרה, שנחשב לתחתית.

פורסם

אם כל ההבדל הוא שנה, ברור שעדיף יד פרטית.

אם ההבדל הוא שנה ואין הפרש בק"מ...עדיף מהשכרה 8)

במילים אחרות - כל רכב לגופו.

רכב מהשכרה צריך להיות נמוך משמעותית במחירו מרכב זהה מאותו שנתון - 20% פחות במחירון, ליתר דיוק.

פורסם

הישראלים צריכים להפסיק להסתכל על כותרות ולהתחיל להסתכל תכלס על מצב הרכב. מספר ידיים, קילומטרז, מקור הרכב (פרטי השכרה ליסינג) וכו' ממש לא משנים למצב המכני של האוטו. לא חסרות דוגמאות לרכבים ישנים שמתוחזקים בצורה מדהימה ונסעים יותר טוב מרכבים שנמצאים שנה על הכביש. למקרה שלך שנת 2007 או 2008 זה בטח לא משנה כי מדובר בהפרש של שנה בלבד (אלא אם כן זה דור חדש או מתיחת פנים).

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

amir ענה יפה..

מה שחשוב הוא הרכב, לא הכותרת.

רכב מפרטי יכול להיות מוזנח ורכב מהשכרה יכול להיות שמור - ולהיפך.

צריך לחפש רכב שעומד בדרישות (דגם, קילומטרז', צבע וכו'), לקחת אותו לבדיקה ולוודא מה מצבו האמיתי,

ואם הכל בסדר - לסגור עסקה.

הפלוס שבקניה מליסינג והשכרה - פריסת התשלומים, האחריות, והעובדה שיש מבחר גדול במקום אחד.

בהצלחה,

גיל מאוויס

שאלה כללית: מה עדיך לי לקנות באותו תקציב? מבחינת תחזוקה/תקלות וגם מבחינה למכור אחרי 4-5 שנים.

• 2007 מפרטי
  • 2008 מליסינג או השכרה

לגופו של הרכב - אני מחפש מיצובישי גרנדיס ,כי אני צריך 7 מקומות. תקציב 90-95K שח. למטרות משפחתיות, אני נוסע ~18K קמ לשנה.

פורסם
אם כל ההבדל הוא שנה, ברור שעדיף יד פרטית.

אם ההבדל הוא שנה ואין הפרש בק"מ...עדיף מהשכרה 8)

גם לא נכון, רכב השכרה יספוג ירידה גדולה יותר במחירונים, ובצדק. כמות הנהגים שרכבי השכרה עוברים (רובם, כמובן) היא עצומה - עשרות ומאות נהגים. זה יוצר בלאי מוגבר להמון מכלולים, תחשבו אפילו על דבר פשוט כמו כסא הנהג שכל יום-יומיים-שלושה משנה זווית.

[וכן, אני יודע שרכב השכרה יכול להיות אצל נהג בודד חצי שנה. וכן, הוא עדיין יתייחס אליו כמו אוטו שכור ולא כמו רכב שהוא שילם עליו, מהכרות אישית]

ברור שמצב הרכב משמעותי בקנייה, וזה מובן מאליו. אבל אם ההבדל המשמעותי בין שני רכבים הוא שנה אחת לעומת פרטי/השכרה - הבנת כבר את התשובה.

* רצוי לשים לב לתגובות של בעלי אינטרסים. זה שהם מזדהים לא אומר שהם פחות אינטרסנטיים.

פורסם
גם לא נכון, רכב השכרה יספוג ירידה גדולה יותר במחירונים, ובצדק. כמות הנהגים שרכבי השכרה עוברים (רובם, כמובן) היא עצומה - עשרות ומאות נהגים. זה יוצר בלאי מוגבר להמון מכלולים, תחשבו אפילו על דבר פשוט כמו כסא הנהג שכל יום-יומיים-שלושה משנה זווית.

אני דיברתי על מצב שבו, לצורך העניין - על הפרק עומדות שתי פיאט פנדה משנת 2009.

האחת עם 75 אלף ק"מ מהשכרה, והשנייה פרטית לחלוטין עם 70 אלף ק"מ.

הפרטית תעלה סביבות 50K ויוצאת ההשכרה תעלה סביבות 40K, עקב הפחתה של 20% במחירון.

די ברור לי מה אני לוקח במצב כזה, למרות העובדה שאת ה-75K עשו מספר נהגים ובפרטית נהג אדם אחד.

פורסם

דוגמה מימים אלה :-

נסעתי חודש וחצי בלנסר שכור. לנו יש כריזמה זקנה ממנו ב-6 שנים שאשתי העבירה לבן. (ולכן זה לא משיקולי פרסומת - אנחנו לא מוכרים ) הם בערך אותו אוטו. אותו מנוע.

הכריזמה שקנינו חדשה ומטפלים במוסך היבואן כל השנים לאין ערוך יותר שקטה,יותר סוחבת,מנוע עובד יותר יפה גם בסרק, גם בהאצה ובטורים גבוהים,פחות רועדת, - גם במנוע וגם בפרונט (ברור שהשכור נדפק במדרכות הרבה ) הגה יותר מאוזן,יותר יציבה (ברידסטונים שניים לעומת טריאנגלים סיניים. למה אוטו בן שנתיים שבא עם טוראנצות צריך כבר להיות על סט שני ?!)

נראה לי שיש לה יותר יתרת חיים בלי בעיות מאשר ללנסר הצעיר למוד ההשכרות.

פורסם

נפלת על רכב שחוט. גם זה קורה.

לא אמרת כמה ק"מ יש עליו.

אני מכיר גם אנשים שקנו רכבים מלוקקים מההשכרה, ללא שריטה אחת בפלסטיקה ובבודי - והם היו בני שנתיים עם 75 אלף ק"מ.

פורסם

תסתכל מה עלות השכרה ליום של גרנדיס, השכרה של רכב כזה עולה פי כמה וכמה יותר מהשכרה של רכב קטן. מי שלוקח רכבים כאלו זה בדרך כלל אנשי משפחות שנוהגים בדרך כלל בצורה רגועה.

אם מדובר על רכב ממודל 2007, חשוב לבדוק את ההיסטוריה שלו. במודל הזה לא כל הרכבים שהיו בליסינג באמת מופיעים ברישיון כליסינג.

• תוכן חדש...