Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מספר הנוסעים בסוזוקי אלטו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5396 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

קניתי אלטו חדשה וגיליתי שמבחינה טכנית (הכוונה למקום) אין שום בעיה ל 3 ילדים או שני ילדים ומבוגר מאחור.

ברכב מאחור יש רק 2 חגורות יצרן.

ברשיון הרכב לא כתוב בשום מקום את מספר הנוסעים - רק כתוב "M1 נוסעים" - שזה אומר רק שמיועד לנוסעים פרטי.

עקבתי אחרי שירשור בפורום בנושא ועדיין לא נסגר לדעתי באמת אם לפי החוק:

1. האם מותר לפי החוק (והביטוח מכסה) להושיב 3 מאחור. כאשר 2 בלבד חגורים (כלומר האם החוק המחייב חגירה מאחור "לפי מספר החגורות המותקנות ברכב" - והיות וישנן רק 2 אז אחד לא צריך להחגר) ?
  2. האם במידה ואתקין - דרך מתקין מקצועי - חגורה נוספת, אז האם לפי החוק יהיה תותר (והביטוח יכסה)?

ברצוני להדגיש שברור לי שזה מצב לא רצוי - ואנא אל תגיבו בעצות מההגיון - גם הגיוני אומר שזה לא טוב - אבל אני סקרן לדעת את החוק!!

ברצוני בעיקר לדעת אם:

1. חברת הביטוח תוכל במקרה של תאונה לטעון שהיות והיצרן כיוון ל4 נוסעים אז הביטוח לא תופס (חובה או מקיף).
  2. אם נוסעים באחת מהתצורות הנ"ל ושוטר עוצר אותנו - האם יוכל לכתוב דו"ח?

בתודה

חיים

פורסם

אני לא יודע מה החוק אומר, אבל יש לי חבר עם אלטו שמאז שהביא את הרכב הוא תמיד אמר שאי אפשר להסיע 5 אנשים ברכב (זאת אומרת 3 מאחורה) אלא רק 4. אף פעם לא התעניינתי למה, כנראה שזו הסיבה. תבדוק עם הסוכנות רכב לגבי מה היצרן אומר.

פורסם

אאל"ט, ברכבים החדשים מספר הנוסעים המותר = מספר החגורות ברכב.

וגם: איפה בדיוק נראה לך שתדחס את האדם השלישי?:lol:

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
שלום

קניתי אלטו חדשה וגיליתי שמבחינה טכנית (הכוונה למקום) אין שום בעיה ל 3 ילדים או שני ילדים ומבוגר מאחור.

ברכב מאחור יש רק 2 חגורות יצרן.

ברשיון הרכב לא כתוב בשום מקום את מספר הנוסעים - רק כתוב "M1 נוסעים" - שזה אומר רק שמיועד לנוסעים פרטי.

עקבתי אחרי שירשור בפורום בנושא ועדיין לא נסגר לדעתי באמת אם לפי החוק:

1. האם מותר לפי החוק (והביטוח מכסה) להושיב 3 מאחור. כאשר 2 בלבד חגורים (כלומר האם החוק המחייב חגירה מאחור "לפי מספר החגורות המותקנות ברכב" - והיות וישנן רק 2 אז אחד לא צריך להחגר) ?
  2. האם במידה ואתקין - דרך מתקין מקצועי - חגורה נוספת, אז האם לפי החוק יהיה תותר (והביטוח יכסה)?

ברצוני להדגיש שברור לי שזה מצב לא רצוי - ואנא אל תגיבו בעצות מההגיון - גם הגיוני אומר שזה לא טוב - אבל אני סקרן לדעת את החוק!!

ברצוני בעיקר לדעת אם:

1. חברת הביטוח תוכל במקרה של תאונה לטעון שהיות והיצרן כיוון ל4 נוסעים אז הביטוח לא תופס (חובה או מקיף).
  2. אם נוסעים באחת מהתצורות הנ"ל ושוטר עוצר אותנו - האם יוכל לכתוב דו"ח?

בתודה

חיים

הרכב יכול להסיע 4 נוסעים בלבד.

בכל מקרה, אני לא הייתי מסיע אדם נוסף ללא חגורת בטיחות. זו האחריות הבסיסית שלנו בתור נהגים.

פורסם

חפש את השירשור האם מותר להסיע ברכב פרטי 4 נוסעים במושב האחורי יש שם את כל הפרטים.

באופן עקרוני בכל רכב פרטי לא מוזכר ברשיון הרכב מספר נוסעים מאחור אלא נהג+1 (במושב הקדמי)

זה להבדיל מרכב מסחרי ששם מצוין מספר הכולל של הנובעים (ברלינגו 1+4),

אז לפי החוק היבש אם אתה מסיע 3 במושב האחורי של הסוזוקי אתה לא אמור לקבל קנס שם לב אסור לחגור 2 באותה חגורה

אלא 1 לא חגור אלא אם אתה מוסיף חגורה (במוסך שמתמחה בכך)

לגבי הביטוח שם מצויין לגבי מספר נוסעים לפי החוק ומכיוון שהחוק נתון לפרשנות אז...

אין בתגובתי זו המלצה\אישור שמותר להסיע נוסעים לא חגורים\יותר מאשר החגורות כל המסיע עושה זה על אחריותו.

פורסם

כולם טועים ובגדול

רשיון B עד 3.5 טון אומר שלנהג בעל רשיון זה ישנה אפשרות להסיע עוד 7 נוסעים

החוק אומר שמי שנוסע ברכב צריך לחגור חגורות בטיחות, כלומר אם במאזדה 3 נוסעים שישה אנשים חמישה מהם חייבים להיות חגורים,והנוסע השישי לא צריך מכיוון שאין לו חגורה. החוק אומר שהנוסע השישי יכול לנסוע ברכב לא חגור כל עוד הוא יושב בבטחה ולא על נוסע אחר, זהו החוק! כלומר שוטר לא יכול לרשום דו"ח תנועה לנוסע השישי כל עוד הוא ישב בצורה נכונה.

תבדקו את החוק! מס' נוסעים לא שווה מס' חגורות באופן וודאי.

שוטר לשעבר..

פורסם

מה???

איך חוק לפי מה שאתה אומר יכול היות כול כך לא בטיחותי,ובזמן תאונה הנוסע השיש עף לכיוון השמשה??

לי נירא הכוונה שאם יש רכב שיכול להסיע 7 מקומות,אז כן מותר לך לנהוג בו עם 7 נוסעים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
מה???

איך חוק לפי מה שאתה אומר יכול היות כול כך לא בטיחותי,ובזמן תאונה הנוסע השיש עף לכיוון השמשה??

לי נירא הכוונה שאם יש רכב שיכול להסיע 7 מקומות,אז כן מותר לך לנהוג בו עם 7 נוסעים.

בחוק אין כוונות וגם מה לעשות לא כל הדברים בחוק הם בטיחותים, אבל שום אין בדברי משום המלצה לכך...

שים לב שגם לפי חוק נהג מונית יכול להסיע נוסעים במושב האחורי שישובים על ברכי הנוסעים האחרים.

אבל שוב חפש את השירשור הכל מפורט שם.

פורסם
:shock: בהחלט חידשתם לי,למרות שזה מאוד תמוהה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
כולם טועים ובגדול

רשיון B עד 3.5 טון אומר שלנהג בעל רשיון זה ישנה אפשרות להסיע עוד 7 נוסעים

החוק אומר שמי שנוסע ברכב צריך לחגור חגורות בטיחות, כלומר אם במאזדה 3 נוסעים שישה אנשים חמישה מהם חייבים להיות חגורים,והנוסע השישי לא צריך מכיוון שאין לו חגורה. החוק אומר שהנוסע השישי יכול לנסוע ברכב לא חגור כל עוד הוא יושב בבטחה ולא על נוסע אחר, זהו החוק! כלומר שוטר לא יכול לרשום דו"ח תנועה לנוסע השישי כל עוד הוא ישב בצורה נכונה.

תבדקו את החוק! מס' נוסעים לא שווה מס' חגורות באופן וודאי.

שוטר לשעבר..

זה גם מה שידוע לי. כלומר כמספר החגורות מספר הנוסעים החגורים, השאר יסעו תיאורטית (כי רע מאוד ומסוכן עבור הנוסעים ליישם את זה) בלי חגורה.

חפש בפורום, היה בעבר שרשור ארוך על הסעת ילדים ומבוגרים והיבטים חוקיים.

לגבי ביטוח חובה- נדמה לי שהם חייבים לכסות את כל הנוסעים ברכב. בלי קשר אם הוא מיועד ע"י היצרן (זו המלצה, לא חובה) לשניים או ל-20. ככה שגם סיפור של נהגי אוטובוס ש"לוקחים רק בישיבה" הוא סיפור או אילוץ מטעם חברת ההסעה ואין לו היבט חוקי או ביטוחי.

אגב, פעם ניסינו להעביר במשרד הרשוי היתר לשישה נוסעים ברכב קצת רחב - כלומר 4 מאחור, ואמרו לי שהתקן הוא 45 ס"מ לנוסע וזה הדבר היחיד שהם בודקים. איני יודע אם התקנה הזו עדיין בתוקף.

ילה גבר בא נראה! מר +1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

נכון. בקורס רענון נהיגה גם אמרו את זה, כל עוד הנוסעים יושבים כמו שצריך אפשר להכניס כמה שיותר עד 7 נוסעים.

למשל אם יש לך 3 ילדים והם מצליחים לשבת באלטו במושב האחורי כראוי אז מותר.

אני זוכר שהמרצה הסביר שזה מיועד להקל על משפחות מרובות ילדים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
נכון. בקורס רענון נהיגה גם אמרו את זה, כל עוד הנוסעים יושבים כמו שצריך אפשר להכניס כמה שיותר עד 7 נוסעים.

למשל אם יש לך 3 ילדים והם מצליחים לשבת באלטו במושב האחורי כראוי אז מותר.

אני זוכר שהמרצה הסביר שזה מיועד להקל על משפחות מרובות ילדים.

הויכוח פה הוא תאורטי. השוטר שיתפוס אותך עם שישה נוסעים ברכב יכול לתת לך שני דו"חות:

1. על אי חגירת חגורה.

2. נסיעה עם מס' נוסעים מעל המותר. אני לא מכיר רכב "פרייבט" שמכיל שישה אנשים בנוחות.

בכל מקרה, אם הוא יושיב שלושה ילדים במושב האחורי בסוזוקי אלטו, זה פשוט חוסר אחריות.

• תוכן חדש...