Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5423 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכולם

אחרי שבועיים של חיפוש מאד נמרץ והמון מידע שהגיע מכל מיני גורמים, אשמח לעזרתכם בבחירת הרכב:

 

אני מחפשת רכב שישמש אותי כמעט ולחלוטין לנסיעה בין עירונית יומיומית (25 ק"מ, בכל כיוון).

היות והתקציב מוגבל ל70,000 אני מחפשת רכב קטן ש"יכול" לסחוב נסיעה כזאת ואשמח אם תהיה גם תמורה נוספת למחיר הרכב (איבזור, נוחות וכו).

 

אחרי בדיקה, ונהיגה בכולן, האפשרויות הבאות הן על הפרק (לא מסדורות לפי עדיפות):

1. סיריון (שנתון 08-09)

2. מזדה 2 (שנתון 08-09)

3. יונדאי I10 (שנתון 10)

מכולן, היונדאי הרגישה לי הכי "מתאמצת" כשמדובר היה במהירות מעל 50K, המזדה הכי זריזה, והסיריון הצליחה להגיע למהירויות (וגם, זולה משמעותית מהמזדה).

אשמח לשמוע את דעתכם בנושא והמלצות על סמך נסיון.

 

תודה רבה (!) וסופשבוע נעים

פורסם

אם יש אפשרות לגיר ידני אז את יכולה לרכוש רכב מיני חדש מהסוכנות, לנסיעה יומית של חצי שעה זה אמור להתאים.

האופציות הן פיג'ו 107, יונדאי I10 שכבר הזכרת וקיה פיקנטו שנושאת עימה זמן המתנה של מעל חצי שנה. בנוסף קיימות גם הניסאן מיקרה והרנו קליאו מצויידות במנועי 1.2 ליטר ומרכב גדול יותר שמציע מרווח פנים עדיף וגם תורם ליציבות בשיוט.

אם גיר אוטומטי הוא חלק מהדרישות אז בתוספת קטנה יחסית את רוכשת מיני עם גיר אוטומטי, האופציות העיקריות הן יונדאי I10 וקיה פיקנטו, היחידות שמוצעות עם גיר אוטומטי אמיתי.

אם את חושבת הסופר מיני היא הרכב שמתאים לך ורק עם גיר אוטומטי אז קיימת אופציות נוספות כמו למשל סוזוקי סוויפט הקטנה והזריזה שבדגמים המאובזרים מגיעה מצויידת למדי ומרגישה לא רע. העניין הוא שבתקציבך נכנסת בקושי מכונית משנת 2008 וזה כבר למעשה רכב שמתקרב לגיל 3 ועל סף סיום האחריות.

האם לא שווה להקריב מעט מהנוחות והביצועים ולהסתפק במיני שגם תחסוך בהוצאות התחזוקה השוטפות?

 

בהצלחה ושבת שלום.

פורסם

25 קילומטרים זאת באמת לא נסיעה ארוכה מאוד ואין לי ספק שגם פיקנטו ו-i10 יעמדו בה לאורך זמן, אבל אני הייתי הולך על סופר מיני אמיתית ולא על צעצוע. יונדאי i20 או סוזוקי סוויפט יהיו עדיפות לדעתי.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

בוקר טוב, תודה על התשובות.

הסוויפט יקרה יותר מכל האפשרויות שציינתי.

והיונדאי הרגישה לי בנהיגה עליה מאד מתאמצת - כשלחצתי על דוושת הגז. לעומתה -סריון ומזדה - לא.

האם אחריות יצרן עדיפה לי על זריזות ונוחות, אם אני רוכשת רכב ל3,4 שנים?

ואכן לא ציינתי-אני מחפשת רכב אוטומטי בלבד.

פורסם

ליונדאי יש שני דגמים אוטומטיים, ה-1.1 שהוא דיי עצל באמת וזקוק לכמעט 18 שניות להגיע ל-100 קמ"ש לפי נתוני יצרן. לעומתו יש את ה-1.2 שמתומחר קרוב ל-90 אלף שקלים אבל עולה עליו בביצועים בהרבה. הפיקנטו נמכרת עם מנוע ה-1.2 ב-74 אלף שקלים בלבד לדגם הפשוט יותר והיא העיסקה הכי משתלמת. הקוץ באליה הוא זמני ההמתנה אבל לדעתי כדאי לך להגיע לסוכנות לבצע נסיעת מבחן ולקבל פרטים ממקור ראשון. אם הרכב ימצא חן בעינייך שווה לעיין בלוחות המכירה ולבדוק האם יוצעו כאלה למכירה, הרבה פעמים אנשים מתחרטים על הרכב החדש שרכשו ומציעים אותו למכירה לאחר זמן קצר.

אם אתה מתכוונת להחזיק את הרכב 3-4 שנים אז יש יתרון גדול לרכב חדש. סופר מיני משומשת מ-2008 תהיה כבר מחוץ לאחריות ובממוצע עם קרוב ל-60 אלף קילומטר, את תעברי איתה את ה-100 אלף קילומטרים ותהיי חייבת בהוצאות כמו החלפות צמיגים, חגורות טיימינג וטיפולים יקרים יותר וכמובן סיכון גדול יותר להיתקל בתקלות.

רכב חדש מגיע עם אחריות ל-3 שנים, הוא מגיע עם צמיגים חדשים שיזדקקו להחלפה רק אחרי שנתיים - שנתיים וחצי והטיפולים הראשונים הם זולים למדי. תקלות אם יקרו מכוסות באחריות.

לנסיעה כזאת קצרה ובהנחה שאת לא נוהגת להסיע מעל 2 או 3 נוסעים ביחד איתך בדקי לעומק את האפשרות של רכב מיני חדש ובמיוחד את הפיקנטו.

 

שבת שלום.

פורסם

אם עדיין לא רכשת רכב יש מבצע על הסקודה פאביה הידנית

רכב חזק ומרווח יחסית וגם יישאר לך 1000 שקל עודף מה 70

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

×
×
  • תוכן חדש...