Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

BSA C11 שנת 46

R24
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5168 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חדשות משנת 49, תודות ליוחאי שנער שבדק בשבילי את מספר הרישוי, האופנוע הנ"ל עבר "אזרוח"

בשנת 49 וקיבל מספר רישוי מסודר, לא ברור מה היה תפקידו בשנים 46-49 , כמו כן נכון לשנת 69 ידועים רק שני אופנועי

BSA C11 משנת הדגם 46 שהיו עם רישוי בארץ, מידע מעניין נוסף - בשנת 54 היו 177 BSA בצה"ל מתוכם רק 4 בנפח 250 סמ"ק ( וכאמור שלי כבר היה "אזרח" בשלב זה)

פניתי למועדון BSA באנגליה כדי לקבל מידע לפי מספר המנוע והשלדה , מחכה לתשובה.

פורסם

יכול להיות שיוצר עבור הצבא האנגלי ובגלל יצור עודף לא עלה על הכביש ולא נרשם עד 1949. זה מה שקרה עם כל מאות ה M20 ו M21 שהובאו לארץ ב 1952. הם יוצרו בערך בזמן מה"ע 2 ורשומים לשנת 1952

פורסם
יכול להיות שיוצר עבור הצבא האנגלי ובגלל יצור עודף לא עלה על הכביש ולא נרשם עד 1949. זה מה שקרה עם כל מאות ה M20 ו M21 שהובאו לארץ ב 1952. הם יוצרו בערך בזמן מה"ע 2 ורשומים לשנת 1952

לא ממש מדוייק. לפי הידוע לי, האופנועים הצבאיים (WM20) שיוצרו למעשה מ-1939 ועד 1945 (בארץ הם נרשמו מרביתם כ-1942 וחלק קטן כ-1946) שימשו את הכוחות האנגליים בתקופת המלחמה ולאחריה חלקם שהיה במצב ראוי לכך, שופצו ואוחסנו במחסני חירום. למיטב הבנתי לקראת סוף שנות החמישים הם יצאו מהתקן ונמכרו לסוחרים ברחבי העולם לרבות לסוחרים ישראליים שייבאו אותם ומכרו אותם לשוק האזרחי.

דרך אגב לא ידועים לי WM20 הרשומים כשנת ייצור 1952.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

כמו שכתבתי עדיין מחכה לתשובה מאנגליה , בינתיים נשלחו וחזרו חלקים לציפוי אבץ, הגיר נפתח- המון בעיות בפנים,

ויחד עם חלקים חדשים מאנגליה וגיר שנתרם ע"י חבר פורום (תודה רבה ! ) הצלחתי לבנות גיר אחד תקין.

רשימת הליקויים:

1. תושבת שבורה

2. סטופר קיקסטרט ,תושבת אלומיניום שבורה וגומייה שחוקה

3. "ירח" קיקסטארט שחוק

4. קפיץ קיקסטארט יצא ממקומו- קיק לא חזר

5. סדק בתושבת ידית קלאטץ

6. גלגל שיניים של מנגנון קיקסטארט שחוק

הכל סודר,הכנתי אטמים חדשים ומחר נסגור את הגיר (שכחתי את השרלוק בבית..)

Picture 048.jpg

Picture 034.jpg

Picture 057.jpg

Picture 058.jpg

Picture 056.jpg

Picture 049.jpg

Picture 055.jpg

Picture 050.jpg

פורסם
לא ממש מדוייק. לפי הידוע לי, האופנועים הצבאיים (WM20) שיוצרו למעשה מ-1939 ועד 1945 (בארץ הם נרשמו מרביתם כ-1942 וחלק קטן כ-1946) שימשו את הכוחות האנגליים בתקופת המלחמה ולאחריה חלקם שהיה במצב ראוי לכך, שופצו ואוחסנו במחסני חירום. למיטב הבנתי לקראת סוף שנות החמישים הם יצאו מהתקן ונמכרו לסוחרים ברחבי העולם לרבות לסוחרים ישראליים שייבאו אותם ומכרו אותם לשוק האזרחי.

דרך אגב לא ידועים לי WM20 הרשומים כשנת ייצור 1952.

היה סוחר בקפריסין (שהיתה אז מושבה בריטית) שקנה אופנועים מפורקים מבסיס ציוד ושלח אותם באוניה לחיפה, שם הורכבו.

פורסם

באחד מעיתוני מוטו הראשונים היה ראיון של טל שביט עם האיש שהביא את כל ה M20/21 בשנות ה 50 ובו הוא מספר איך התגלגלו האופנועים לכבישי הארץ. האיש הזה (שאת שמו שכחתי) הקים אחר כך את חברת עופר אבניר.

* נזכרתי, ליבואן קראו שלום שיינפלד

רן, לבנצי קישון (בתל אביב) יש הרבה נסיון וחלקי BSA. ממליץ להתיעץ איתו. טלפון 0523973269

פורסם

שיינפלד קנה את הM20 ב-6 פאונד לחתיכה.. הוא הציע למר פרזנטי בעל מפעל לייצור סירות בתל-אביב להצטרף אליו

לאחת מהעסקאות, משפחת פרזנטי קנתה 120 יחידות ואת רובם הפכה לתלת-אופנוע (גלגל אחד אחורה או אחד קדימה)

העסק עבד יפה עד שדעך בשנות ה-60 , איפשהו בשנות ה-70 הזמינו סוחר ברזל שפינה את כל המפעל...:shock:,

ואז החלו לייצר אופניים, היום משפחת פרזנטי היא יבואן אופניים מהגדולים בארץ,אני יודע את זה מכיוון ששמעתי את הסיפור הזה ועוד רבים אחרים מהבוס שלי,אריה פרזנטי :-)

לאופנוע שלי אין קשר לסיפור הזה בכל-אופן.

פורסם
שיינפלד קנה את הM20 ב-6 פאונד לחתיכה.. הוא הציע למר פרזנטי בעל מפעל לייצור סירות בתל-אביב להצטרף אליו

לאחת מהעסקאות, משפחת פרזנטי קנתה 120 יחידות ואת רובם הפכה לתלת-אופנוע (גלגל אחד אחורה או אחד קדימה)

העסק עבד יפה עד שדעך בשנות ה-60 , איפשהו בשנות ה-70 הזמינו סוחר ברזל שפינה את כל המפעל...:shock:,

ואז החלו לייצר אופניים, היום משפחת פרזנטי היא יבואן אופניים מהגדולים בארץ,אני יודע את זה מכיוון ששמעתי את הסיפור הזה ועוד רבים אחרים מהבוס שלי,אריה פרזנטי :-)

לאופנוע שלי אין קשר לסיפור הזה בכל-אופן.

הם גם היו מייצרים סירות צד מפח בעבודת יד ,מעניין עם נשארו להם צילומים מהתקופה ההיא.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

לא ממש קשור לשיפוץ הBSA C11- אבל בכל זאת BSA,אחד מה"תרנגולים" שברשותי חזר לחיים,

שמו האמיתי של הדגם הזה הוא BSA B40 STAR , חדי העין יבחינו בכוכב מעל רגלית ההילוכים,הנפח הוא 350 סמ"ק

OVER HEAD VALVES, הדגם הזה הוא משנת 64,ניתן לראות את הדיסטרביוטר שמכיל את הפלטינה מאחורי הצילינדר, בדגמי

66 ומעלה הפלטינה עברה להיות מחוברת ישירות לקמשפט, האופנוע נוסע נחמד מאוד,קל לטיפול ואין לי מושג למה "זכה" למוניטין

כל-כך לא אוהד. ולגבי הC11- השיפוץ הזה יהיה ארוך במיוחד..יש הרבה פרויקטים במקביל :-)

עוד משהו נחמד שקיבלתי השבוע,שלט DEALER של מצ'לס שהיה תלוי בסוכנות ברחוב הרצל בחיפה בשנות ה-60.

בתמונה הנוספת,B40 נוסף בדרך להנעה,בקרוב..

248.JPG

246.JPG

• תוכן חדש...