Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5438 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, חברים.

לפני מספר חודשים רכשתי 206 GTI משנת 2002. רכב נהדר, ואפילו עבר טסט לפני שבוע ללא מחדל ולו בודד.

אתמול הנעתי את הרכב, ולאחר שניות ספורות של נסיעה שמתי לב שכ-ל השעונים שלי אינם עובדים. הכל כולל הכל: טורים, מהירות, חום, דלק, וחום שמן גיר - פסקו לעבוד לחלוטין. כל שאר המכלולים ברכב פועלים, כולל אור בלוח המחוונים, איתותים, וכו...

בדקתי אצל המכונאי שלי פיוזים אחד אחד, ואף ניסינו "לאפס" את הרכב ע"י ניתוק המצבר(איפוס BSI לפי שלבים) - ללא הועיל. פניתי למישהו במתעסק במיוחד עם שעונים - הוא פירק את השעון, חיבר אחר - והנ"ל עבד. לאחר שלקח את השעון שלי למעבדה, ובדק במשך כ-20 דקות - חזר אלי ומסר לי שלא ניתן לתקן את השעון(התקלה במיקרו, ולצערו אינו יכול לתקן), והמליץ לי לחפש שעון דומה מפירוק/לברר עלות חדש.

מישהו מכיר את התקלה ויכול לייעץ בנושא? לכוון למגרשי פירוק שאולי אמצא בהם לוח שעונים של GTI 2002? (מדובר בלוח שמגיע לבן מהחברה). קראתי בהרבה מקומות באינטרנט שב206 קיימת בעיית BSI והתקלה שקיימת אצלי מתרחשת בעטיה - איפוס אמור לפתור את הבעיה - אך אצלי לא פתר(אולי לא ביצענו את האיפוס כהלכה...ומצד שני, חובר שעון אחר והוא כן עבד...).

כל עצה תתקבל בברכה.

פורסם

תראה מכמה אשכולות שקראתי, ראיתי שלוח שעונים עולה הרבה מאוד!

סתם, אני בחופש מנסה לתפוס מכרזים זולים באיביי (נשארו לי 10$ בחשבון הנטען), הרצתי לך חיפוש.

http://cgi.ebay.com/PEUGEOT-206-GTI-SPEEDOMETER-2002-9648838380-JAEGER-/120755626752?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item1c1d98a300

תבקש ותתפלל שהוא יסכים לשלוח לארץ. (כתוב WORLDWIDE, אבל עדיין)

לפי מה שהבנתי הוא תקין, תבדוק שוב, ותשאל את המוסכניק אם הוא יתאים (18 פינים חיבור, כתוב שם משהו).

פירקו אותו בול מ 206GTI מודל 2002. שעברה רק 77K בתנאים טובים. (הבעיה שזה במייל הספידומטר, למרות שאפשר להסתדר אם תפרק ותחליף או שתסמן מהירות עיקרית עם עט. המחיר הזול שווה את המאמץ)

זה מכרז, משום מה הוא התחיל מ1$ שזה מוזר, אבל משלוח יעלה לך! (הוא כותב שהוא חייב למכור את זה).

אם הוא יסכים, והמשלוח לא יעלה הרבה (תלוי בגודל), הייתי מפנק אותו, בארץ זה יעלה לך הרבה מאוד.

פורסם

תשאל, הוא לא כתב.

נראה הגיוני שרק את המדבקה, עכשיו ראיתי שכתוב DECALS בקטגוריה, אבל תשאל.

תמחק את ה"אחי", כי יתנו לך אזהרה על זה.

פורסם

טוב אני אעשה לכם קצת סדר.

ראשית, ניתן לתקן את הלוח ואפילו עדיף.

לידעת כולם - בלוח ישנן הגדרות השמורות בזיכרון בלתי נדיף. כמו כן מונה הקילומטרים שמור בלוח השעונים וגם במחשב הגוף הלוא הוא ה-BSI .

אם תיקח לוח אחר מכל מקור שהוא (לא חדש מהיבואן) עליך לדעת כמה ק"מ נספרו בלוח הזה שכן אם הערך שמצוי בו גבוה מהערך ששמור ביחידת ה-BSI שברכבך - הערך הגבוב מבין השנים הוא זה שיתעדכן ויוצג בלוח - לדוגמה - עברת עם רכבך 20K ק"מ ובלוח החליפי היו 30K - מעתה רכבך יראה 30K ולא 20K כפי שצריך.

דבר נוסף שכדאי להביא בחשבון זה שכשאתה מתקן פה בארץ אתה מקבל אחריות של לפחות חצי שנה כך שתמיד יש לך אבא ואמא.

אנחנו נמצאים בחולון ונשמח לבדוק את לוח המחוונים. בכל מקרה פתרון תקבל אצלנו אם בצורה של תיקון או החלפת הלוח שכוללת העברת קידודים ומונה ק"מ נכון.

דבר אחרון וחשוב לא פחות - בארצנו קיים חוק שמחייב רישיון והסמכה של משרת התחבורה לטיפול בלוח השעונים/מחוונים - אנו כמובן מצויידים בו.

בהצלחה!

פורסם

לא הבנתי מה הISSUE עם ה"אחי" - אבל אינני מוצא אפשרות לעריכת ההודעה בלאו הכי...:\

YOL - כבר הזמנתי לוח מפירוק דרך EBAY...השאלה היא כמה אתם גובים על תיקון לוח(יתכן ואחליט לתקן את הקיים בכל זאת), ובמידה ואני מביא לוח אחר תקין - כמה אתם גובים על עבודת החלפה נקיה, כולל הקידודים? ושאלה נוספת וחשובה מכל: מי זה "אתם"? יש טלפון? אשמח לשוחח.

פורסם

הוא לא מוכן לשלוח לישראל. וגם כמובן שלא מוכר במחיר המצויין שם - הם עושים מכרז אבל מבקשים סכום מסויים. בכל אופן - למרות שזה נראה בדיוק כמו הלוח שלי - שלו עם פלאג אחד מאחורה, מה שאומר שהוא עם הדגם שקיים בו גם מחשב ללוח-המחוונים - לא מתאים לשלי.

מצאתי לוח מתאים, אמנם דגם קודם (הוא שחור ולא לבן ), אבל ביררתי והוא מתאים, ואפשר גם להחליף את הDIALS כך שאשאר עם השעונים הלבנים ועם KM/HOUR - עלה לי 80 פאונד כולל משלוח. אעדכן כאן כשיגיע, בתקווה שיסתדר :).

פורסם
הוא לא מוכן לשלוח לישראל. וגם כמובן שלא מוכר במחיר המצויין שם - הם עושים מכרז אבל מבקשים סכום מסויים. בכל אופן - למרות שזה נראה בדיוק כמו הלוח שלי - שלו עם פלאג אחד מאחורה, מה שאומר שהוא עם הדגם שקיים בו גם מחשב ללוח-המחוונים - לא מתאים לשלי.

מצאתי לוח מתאים, אמנם דגם קודם (הוא שחור ולא לבן ), אבל ביררתי והוא מתאים, ואפשר גם להחליף את הDIALS כך שאשאר עם השעונים הלבנים ועם KM/HOUR - עלה לי 80 פאונד כולל משלוח. אעדכן כאן כשיגיע, בתקווה שיסתדר :).

זה יוצא 500 שקל.

תצפה ליד של המכס.

תעדכן כמה יצא הכל כולל הכל עד הדלת.

כמה אחד כזה עולה בארץ? (הכי זול שמתאים ופועל\ פירוקיה\חדש, אבל הכי זול.)

פורסם

יצא 430 ש"ח - לא בטוח שיהיה מכס - לפעמים יש, לפעמים אין.

בארץ ביקשו בין 800-1200 ש"ח החלפה במשופץ כולל עבודה. חדש - הבנתי שעולה אלפי ש"ח...

פורסם

לכל מי שהתעניין. לוח המחוונים מפירוק, מאנגליה, עלה כולל משלוח 400 ש"ח. לא היה כל מכס או מע"מ. הגיע לבית שלי תוך יומיים(!!!). עבודת החלפת הלוחות, כולל העברת קידודים(ואת הDIALS הלבנים שלי והמחוגים האדומים) עלתה 200 ש"ח. הכל עובד פיקס. הדבר היחיד שקצת מפריע - מד החום מזייף בערך ב-5 מעלות(מראה על טמפ' גבוהה יותר בערך ב-5 מעלות לעומת לוח המחוונים הקודם). הבנתי שאפשר לכוון את המחוג...אם מישהו יכול לייעץ בעניין...

• תוכן חדש...