Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5460 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מחפש לקנות רכב קטן עד 75K,

הנני גר בתל אביב אבל בעל חנייה פרטית.

כרגע אני בתוכנית ליסינג תפעולי, ומחזיר את הרכב.

החלטתי ש 3 אלף בחודש לליסינג זה פשוט לא משתלם יותר בגלל העלאות המס האחרונות שפשוט הפכו את תוכנית הליסינג ללא כדאית יותר.

יש לי כסף לקנות רכב אבל אני מעוניין להשאיר כסף בחשבון לכן חשבתי על ליסינג פרטי.

רציתי חוות דעת על השיטה של הליסינג הפרטי. (הייתי רוצה לשמוע מאנשים שעשו ליסינג פרטי כבר)

כמו כן חשבתי גם על לקנות רכב, אבל מהקטנות היחידה שראיתי שבתקציב ובאמת רכב שאני רוצה היא הקיה פיקנטו, אבל זמן האספקה הוא 6 חודשים מה שלא ממש מעודד, אז החלטתי לוותר על כך.

בעקרון אני אחד שמתכוון להחליף את הרכב ב 3 שנים הקרובות ואני נוסע בערך 16K בשנה.

אני בעקרון מתלבט כבר דיי הרבה זמן, אז אני ממש צריך כיוון לדגם מסוים.

אני מחפש :

1.רכב יחסית נוח.

2.שיביא אותי לירושלים למשפחה מידי פעם מתל אביב (פעם בחודש)

3.שיהיה חסכוני (אני סטודנט)

4.קטן או גדול לא חשוב כל כך כי בחנייה נכנסים שניהם.

פורסם

הייתי רוצה חוות דעת לגבי הרכבים הבאים:

יונדאי i10 i20

דייטסו סיריון 2009 ומעלה

סוזוקי סוויפט 2008

כמו כן, הבנתי שההונדה ג'ז החדשה שאולי אפשר לקחת אותה בליסינג פרטי עולה 116K

אבל אני לא מכיר את הרכב ממש...רק לפי הנתונים הוא מראה אחלה צריכת דלק.

השאלה אם הוא באמת קטן ואמין מספיק.

פורסם

יש לי כסף לקנות רכב אבל אני מעוניין להשאיר כסף בחשבון לכן חשבתי על ליסינג פרטי.

רציתי חוות דעת על השיטה של הליסינג הפרטי. (הייתי רוצה לשמוע מאנשים שעשו ליסינג פרטי כבר)

השיטה עובדת לא רע בכלל, רק חשוב שתקפיד לרכוש את הרכב שלך מחברת ליסינג גדולה ומוכרת, כזאת שיש לה גב כלכלי (ע"ע פריים-מוטורס). תבדוק טוב מה התנאים שאתה מקבל בסוף עיסקת הליסינג, כי בחלק מהחברות משתמשים בכל מיני מושגים עמומים ולא ממש מפרטים מה יהיה המחיר בסוף השלוש שנים ואיך ממשיכים.

הייתי רוצה חוות דעת לגבי הרכבים הבאים:

יונדאי i10 i20

דייטסו סיריון 2009 ומעלה

סוזוקי סוויפט 2008

כמו כן, הבנתי שההונדה ג'ז החדשה שאולי אפשר לקחת אותה בליסינג פרטי עולה 116K

אבל אני לא מכיר את הרכב ממש...רק לפי הנתונים הוא מראה אחלה צריכת דלק.

השאלה אם הוא באמת קטן ואמין מספיק.

הונדה ג'אז החדשה יכולה להתאים לך, אבל כמו שאתה רואה היא יקרה משאר הרכב שציינת כמו כמשומשת ובעיקר כחדשה. מצד שני היא גם שומרת על הערך שלה לא רע בכלל אז אולי זה יתקזז בעתיד.

הסוויפט וה-i20 הם צרכניות הדלק הגדולות ביותר ברשימה שלך. שתיהן לא בזבזניות באופן כללי, אבל הנה עוד הוכחה שהכל בחיים יחסי. סיריון חסכונית יחסית בדלק אבל יותר עירונית באופי שלה. יונדאי i10 נמצאת קטגוריה אחת מתחת לשאר הרכבים שציינת והיא מכונית לא רעה בכלל באופן כללי אבל לא מתאימה למי שצריך לעלות לירושלים באופן סדיר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

השאלה הראשונה שאני רוצה לשאול היא האם הרכב באמת חיוני. צריך להביא בחשבון הוצאות שוטפות משמעותיות שיקשו על הקיום השוטף ובודאי על אשרות החסכון לעתיד.

לגבי הליסינג הפרטי - מבחינתי הוא חשוד רציני בגלל בעית תנאי סיום החוזה.

הייתי מתייעץ עם פקיד הבנק האישי- אל תשכח שכל תוכנית מימון עולה ריבית, כך שיכול להיות שבכל זאת עדיף להשתמש בחסכונותיך או לקבל מימון מהבנק. פקיד הבנק גם יכיר את יכולת ההחזר החודשי שלך שהיא שיקול משמעותי בכל תוכנית מימון.

צביקה, שים לב שהבחור מדבר על עליה לירושלים פעם בחודש. האם רכב מיני לא יספק את הסחורה במחיר נוח ועלות תפעול זולה? האמת היא שאין לי נסיון עם רכבים אלה אבל חיפה מלאה באלטו שמטפסים את הכרמל על בסיס יום-יומי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לצביקה וספירל:

אז קודם כל ברור שהרכב לא הכרחי לגמרי, אבל אני מעדיף ויכול להחזיק אחד...

אני יכול להתנייע בכיף באוטובוסים ומונויות וזה יחסוך לי אלפייה וקצת .

מבחינת הוצאות חודשיות אין לי כל בעיה להחזיק רכב.

בקשר לג'אז - כן הוא יקר משמעותית לכן אני מעדיף יד ראשונה או שנייה אבל אין כמעט כאלו עכשיו.

מה לגבי המזדה 2 ? היא גם אמורה לתת מענה טוב וצריכת דלק טובה (אני מדבר על דגמי 2009 שעולים באזור ה 70 כיום)

עוד רכב שראיתי שהיברידי הוא ההונדה אינסייט שנת 2009 אפשר להשיג כיום במחיר של 90K, אני יכול להתגמש למעלה השאלה אם שווה בכלל לשים את הכסף עליה, וכמובן האם היא אמינה ולא תעשה צרות בנהיגה 70% עירוני 30% בינעירוני

עוד משהו, אני גם לחוץ בזמן על לקנות רכב בגלל שאני מחזיר את הליסינג הנוכחי שלי בסוף החודש, לכן אני חושב לכיוון של חברות הליסינג וכ'ו מכיוון שיותר קל לי לסגור מולם על ליסינג פרטי ויד 2 במקום ..

פורסם
לצביקה וספירל:

עוד רכב שראיתי שהיברידי הוא ההונדה אינסייט שנת 2009 אפשר להשיג כיום במחיר של 90K, אני יכול להתגמש למעלה השאלה אם שווה בכלל לשים את הכסף עליה, וכמובן האם היא אמינה ולא תעשה צרות בנהיגה 70% עירוני 30% בינעירוני

טוב אז בדקתי וטלפנתי קצת מסבר שנורא קשה למצוא אינסייט שנתון 2009 ב 90K עם ק"מ נורמלי...

מחר אני קופץ לחברת הליסינג (שלמה) לבדוק ליסינג פרטי מיד ראשונה...

פורסם

יבחנו מחר המחירים של הרכבים הבאים:

שנתון 2008

========

1.הונדה סיוויק הייבריד

2.טויוטה פריוס

3.מזדה 2

4.דייטסו סיריון

אני יודע שהם לא עומדים בכלל באותה קטגוריה, זה לא עניין של כסף פשוט מנסה למצוא רכב בק"מ נורמלי (עד 50)

הסיריון בכלל לא באותו טווח מחירים ... אבל נראה אולי שווה לחסוך 15-20k בשבילה

פורסם

אני רואה שאתה קצת מתפזר בין כל מיני דגמים וקטגוריות, גם מבחינת גודל וגם מבחינת מחירים. קילומטראז' של הרכב לא צריך להיות כאן שיקול, את כל הרכבים שציינת אפשר למצוא עם קילומטראז'ים סבירים, הכל עניין של מחיר וסבלנות. אנחנו באוטוסנטר נותנים שירותי טרייד אין להונדה ומגיעות אלינו לא מעט אינסייט ממודל 2009 וגם 2010 במצב מצויין עם קילומטראז' סביר וגם מתחת. אותו הדבר נכון גם לגבי הסיוויק ההיברידית. שאר הרכבים גם אפשר למצוא במצב מצויין, חלק מליסינג וחלק אפילו מפרטי (טרייד אין של לקוחות שקונים הונדה או וולוו חדשה).

הונדה ג'אז שהמליצו לך עליה כאן היא מכונית מצויינת אבל מאוד מבוקשת בשוק. מידי פעם הם נכנסות לטרייד אין או מסיימות עסקאות ליסינג, אבל אני יכול להגיד לך שהם נמכרות מהר מאוד.

פורסם

טוב, אז הייתי בשלמה סיקסט ובאמת לא היה להם במלאי, הם עובדים עם חברות חיצוניות שנותנות שירות טוב יותר מבחינת איך למצוא את הרכבים... (וחבל כי אני הייתי מעדיף לסגור איתם במקום במידה ואני מוצא רכב)

כמו כן, הרכבים היו עם ק"מ גבוהים מאוד 50K -100K לשנה עד שנתיים ...

אגב לבחור שמעליי הייתי גם בהרץ שהפנו אותי לקאר סנטר בפתח תקווה.. אחלה רק שאני נמצא בתל אביב רוב הזמן או בחול.

* בדקתי במקביל אופצייה של ליסינג רכב קטן - קיה פיקנטו.

ההפרש בין הליסינג לקיה פיקנטו פרטית חדשה הוא 300-400 שקלים אם עושים את החישוב ל 16-18K בשנה שזה בערך כמה שאני חושב שאסע.

ליסינג יוצא 2400 שקלים לחודש נטו

לעומת קיה פיקנטו פרטית שעולה כ 2200 לחודש (עם תחזוקה של כ 400 שקלים לשנה) .

אולי באמת משתלם לקחת ליסינג קטן בגלל ההפרש המס המטורף לפיקנטו.

* אגב כבר עשיתי עליה נסיעת מבחן התרשמתי סה"כ לטובה, אחלה רכב עירוני, אבל שעליתי עליו על איילון בוא נגיד שלעבור את ה 100 היה מפחיד במעט...

מה אתם אומרים ?

פורסם

בהרץ הפנו אותך לאוטוסנטר (לא קאר סנטר) בפ"ת כיוון שאוטוסנטר היא רשת המכירה של הרץ. כרגע אין לאוטוסנטר סניף בתוך ת"א והסניף הכי קרוב הוא אכן בפתח-תקווה.

הפיקנטו היא באמת מכונית קטנה וטובה, אבל תבדוק אם יש לך כאלו זמינות במלאי. לפי מה שאני שומע מלקוחות שלי, מדובר ברכב שבמקרה הטוב זמן האספקה שלו הוא בנובמבר.

פורסם

אופיר, נכון צודק גם בקשר לפיקנטו וגם בקשר להרץ.

אבל היופי בליסינג שנותנים לך רכב חלופי מאותה רמה... עד שזאת תגיע ארצה.

פורסם

* בדקתי במקביל אופצייה של ליסינג רכב קטן - קיה פיקנטו.

ההפרש בין הליסינג לקיה פיקנטו פרטית חדשה הוא 300-400 שקלים אם עושים את החישוב ל 16-18K בשנה שזה בערך כמה שאני חושב שאסע.

ליסינג יוצא 2400 שקלים לחודש נטו

לעומת קיה פיקנטו פרטית שעולה כ 2200 לחודש (עם תחזוקה של כ 400 שקלים לשנה) .

אולי באמת משתלם לקחת ליסינג קטן בגלל ההפרש המס המטורף לפיקנטו.

מה אתם אומרים ?

האמת לא הבנתי כל כך: בליסינג אתה יכול לקחת פיקנטו? אם כן כמה זמן המתנה אמרו לך בחברת ליסינג?

או שהכוונה היא פיקנטו דרך סוכנות קיה מול ליסינג של רכב אחר?

פורסם

מכל מה שציינת בשרשור הזה הייתי בודק את המזדה 2.

רצוי לקנות מפרטיים ולא מסוחרים.

יש רכבים כאלה מפרטיים עם ק"מ נמוך, אין צורך להתפשר על "סביר". יש לך תקציב שהוא מספיק לקנות רכב לא שחוט ויחסית חדש.

אם יש לך חניה וגם תיסע בינעירוני עדיף כבר לקחת רכב אמיתי, לא רכב עירוני.

אם אתה עדיין רוצה פיקנטו בדוק אולי נפלטו כמה לשוק יד ה2.

אני לא הייתי רוצה לקנות רכב מליסינג לא ישירות מחברת הליסינג, בדרך כלל הם זורקים למגרשים צד ג' את הרכבים הגרועים שאינם מצליחים למכור בעצמם או כאלה שהם לא רוצים לנסות למכור בעצמם.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

היי עידן,

אני רוצה לחזק את המלצתו של אייל - מאזדה 2 עונה על כל הצרכים שלך; מעוצבת, זריזה (מאד) וצריכת הדלק שלה טובה (מניסיון- 16.2 ק"מ לליטר מול 14.2 ק"מ/ליטר בהוראות יצרן, שזה סביר גם).

באשר לליסינג פרטי/ממוני: ברוב החברות הגדולות, הריבית המוצעת לך טובה יותר מהריביות המוצעות בבנקים.

זאת ועוד: אתה יכול לבקש התחייבות למחיר מחירון בסוף תקופת הליסינג, מה שיפטור אותך מההתעסקות במכירת הרכב.

בהצלחה,

ענת מאוויס

• תוכן חדש...