Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5445 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לגבי פיאט: גם אם זה נכון, הפונטו לא תוכל להיות מתומחרת בצורה אגרסיבית כמו הקליאו. לקרסו יש וואקום בליין המוצרים בגלל היעדרותה של הטווינגו. הפנדה לכל היותר תגרד את ה-70 מלמטה, מה שלא ישאיר לפונטו הרבה ברירה אלא להתייצב - וזאת במקרה הטוב - מעל 70 אלפיות ובמידה לא מבוטלת.

לגבי הקורסה, נאמר ע"י היבואן שהוא שקל להביא את גרסאת ה-1.2 במקום ה-1.4 כשנפלה ההחלטה להביא את הדגם הידני, אלא שההבדל במחיר הסופי לצרכן לא היה משמעותי. לדעתי, הוא יכול גם יכול היה אבל לא רצה.

פאביה - יש לה יתרונות לא מבוטלים, בייחוד למי שאוהב את "התחושה הגרמנית" (ולא, הצרפתיות עדיין לא שם אם כי הן קרובות). אמנם יש לה מקום, אך עבור ג'ו (אבי?) הממוצע הכוכב הנוסף בבטיחות מעמיד אותה בבעיה אל מול הקליאו וזה עוד בתנאי שהן מתומחרות באופן זהה.

:idea:
  • תגובות 296
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עזוב את המחיר של הפנדה, הוא מופלץ לחלוטין והם מרוויחים עליה המון. בשורה התחתונה פונטו בסיסית עולה בחו"ל כמו קליאו בסיסית, אז אין שום סיבה שמחירן בארץ לא יהיה דומה (מנועי 1.2 ותיבה ידנית). אין קשר לוואקום בליין המוצרים - זה הכל עניין של באיזה מחיר משיג היבואן את הרכב מהיצרן, ומהם שולי הרווח שהוא קובע לעצמו.

בנוגע לקורסה - מעניין אבל היבואן צודק. ההפרש בין ה-1.4 ל-1.2 באותו מפרט הוא קטנטן - אחוזים בודדים. יש גם גרסת 1.0, אבל היא כבר ממש מסכנה...

סקודה - 1.2 עם 70 כ"ס מתומחרת בחו"ל דומה לקליאו ולפונטו, כך שזה אפשרי.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני לא מעוניין להיגרר לויכוח, אך זו הצגה מעט פשטנית. מעמד הפנדה מבוסס, אולי אף יותר מזה של הפונטו. המחירון הריאלי שלה יתקבע איפשהו בין 65-70 אלף ש"ח. גם אם הערכת המחיר היא לצד האופטימי בסקאלה הזו (לטובת הצרכן), פונטו בסיסית עלולה לאיים על הפנדה באופן שליבואן לא יהיה כדאי להביאה. היבואן כמובן תר אחר עשיית מירב הרווח ואם זה מגיע ממכירות רבות יותר של הפנדה, אז גם אם מתח הרווחים על פונטו בודדת גבוה יותר הרי שהוא יעדיף למקד את מאמציו בפנדה דווקא. אם זה אומר למנוע מהפונטו הבסיסית לרדת מ-75 אלפיות למשל, כך יעשה.

באשר לקורסה, דווקא בשל נסיון החדירה המחודש של אופל, הייתי מצפה לתמחור יותר אגרסיבי. איננו יודעים מה המחיר שהרכב נמכר בו ליבואנים מאחר והמחיר באירופה הוא לצרכן והוא כמובן משקף רבדים שקשורים לשוק המקומי, המסוי בו והנטיות הצרכניות המאפיינות אותו. אם גרסא 1.2 למשל זוכה למסוי ירוק נמוך יותר אצלנו, זו החלטה של היבואן לא להביאה במחיר אגרסיבי דיו. אין שום סיבה שהמחיר שלה בארץ לא יהיה חסר פרופורציה אפילו ביחס לזה באירופה, זאת בהשוואה למתחרותיה. אלה בדיוק אותם השיקולים כבמקודם, כולם סובבים כציר סביב המינוח "רווח". משום כך אם היה מובטח לשמלצר למכור די קורסות בעקבות ירידה במחיר, זאת כדי לפצות על הירידה הזו (ובתקווה כמובן להרוויח יותר בשורה התחתונה) הוא היה עושה זאת ולעזאזל מחיר הפתיחה באירופה.

באשר לפאביה, אני ממש מתקשה להאמין שצ'מפיון יורידו אותה לתג מחיר כה נמוך. מקווה שאתבדה.

פורסם

תקן אותי אם אני טועה, אבל היבואן העלה עכשיו שוב את מחיר הפנדה. אז איך בדיוק היא תשמור על התחרותיות, מול מתחרות זולות יותר ומודרניות יותר כמו הפיקנטו, ה-i10 והספארק?

לעומת זאת, אם הוא יזרוק את הפנדה ויביא פונטו באותו המחיר, הוא עשוי לקבל לא מעט לקוחות חדשים.

אל תבין אותי לא נכון - אני לא חושב שהיבואנים יורידו את מחירי הפונטו, הקורסה, או הפאביה לרמות כאלה. אני פשוט מאמין שזה צעד חיובי עבורם.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אני לא מעוניין להיגרר לויכוח, אך זו הצגה מעט פשטנית. מעמד הפנדה מבוסס, אולי אף יותר מזה של הפונטו. המחירון הריאלי שלה יתקבע איפשהו בין 65-70 אלף ש"ח. גם אם הערכת המחיר היא לצד האופטימי בסקאלה הזו (לטובת הצרכן), פונטו בסיסית עלולה לאיים על הפנדה באופן שליבואן לא יהיה כדאי להביאה. היבואן כמובן תר אחר עשיית מירב הרווח ואם זה מגיע ממכירות רבות יותר של הפנדה, אז גם אם מתח הרווחים על פונטו בודדת גבוה יותר הרי שהוא יעדיף למקד את מאמציו בפנדה דווקא. אם זה אומר למנוע מהפונטו הבסיסית לרדת מ-75 אלפיות למשל, כך יעשה.

אם בפיאט היו חושבים טיפה מחוץ לקופסה, הם היו צריכים להפסיק את ייבוא הפנדה הקשישה, ולסגור את הפער עם גרסה מוזלת לפונטו. לפחות עד שהפנדה החדשה תוצג רשמית ותיובא (היא כבר ממש בפתח). עם הפנדה הם ממש לא עומדים בתחרות, וגם הפונטו הכי זולה עולה 25K ש"ח יותר מהקליאו לצורך העניין. נכון להיום הקליאו 1.2 זה הדבר החם הבא. מעניין מי הבא שירים את הכפפה ויתן לה פייט.

פורסם
תקן אותי אם אני טועה, אבל היבואן העלה עכשיו שוב את מחיר הפנדה. אז איך בדיוק היא תשמור על התחרותיות, מול מתחרות זולות יותר ומודרניות יותר כמו הפיקנטו, ה-i10 והספארק?

לעומת זאת, אם הוא יזרוק את הפנדה ויביא פונטו באותו המחיר, הוא עשוי לקבל לא מעט לקוחות חדשים.

הנקודה שאתה מעלה היא אותה נקודה שGOLF העלה. היבואן מאמין כנראה שהחתיכות הנוספות שימכור אם יתמחר את הפנדה באופן ריאלי יותר, לא תפצנה על מתח רווחים נמוך יותר. דווקא בגלל שהיא לא מודרנית, היא לא ברת תחרות גם במחיר של 65K. מי שיודע זאת ממילא ידיר את רגליו ממנה גם בתמחור הזה. לעומת זאת, אם יש לה חוג לקוחות בעקבות מעמד מבוסס די צרכו, שמוכן ללכת עיוור אחר הפנדה על אף היותה מיושנת, זה יכול להסביר את התמחור ההזוי. היבואן מחפש את הנקודה המתוקה, בין כמות מכירות לבין הרווח על כל מכירה. כוחות השוק יגרמו לו להתכנס אליה, מאחר ומטרתו היא למקסם את הרווח. מאחר והפונטו לא תוכל להרשות לעצמה לרדת נמוך מהפנדה, הפנדה תקבע את המינימה עבורה. כרגע זה לא נראה טוב עבור פונטו 1.2 בפוטנציה, גם אם נדמיין את התסריט האופטימי של ירידתה של הפנדה למחיר ממוצע בקטגוריה.

פורסם
אם סמכות בכירה דורשת תרגום אז נספקו.

שיניים = המונח הדנטלי המוכר, המאפשר לעיסה ובגילאים מתקדמים עשוי מחומרים מלאכותיים ומאוחסן בכוס מים ליד המיטה.

במקום שאני בא ממנו, משובץ המונח כדי להבדיל בין הילדים שסתם "שיחקו אותה" לגברים ש"שיחקו אותה שיניים" (כלומר, שיחקו אותה יותר).

אנתרופולוגים טוענים כי מדובר בעיוות הגייה למונח הברור "שיחקו אותה פי שניים", שאומץ על ידי פקאצה אלמונית וכבדת שמיעה, והופץ משם כמגיפה ברחבי תבל.

מתוך גבעת חלפון:

קונסטנצה: מה אתה רוצה, מה אתה רוצה.. מוציא לי שיניים... מה אתה.. גניקולוג?

ג'ינג'י: שיחקת אותה שיניים, הא וסרמן...

:-D

פורסם

חבל שלא מביאים לכאן פיאסטה ידנית עם מנוע 1.25

מישהו פירסם קישור לכאן http://www.carmagazine.co.uk/Drives/Search-Results/First-drives/Ford-Fiesta-125-Zetec-five-door-CAR-review/?content-block=0

ואחרי שקראתי וראיתי בכתבה בכמה זה נמכר באנגליה (היקרה?) הבנתי שמצבנו כ"כ קשה כאן שזה לא יאמן

פורסם

יוזמה ברוכה, סוף סוף נתחיל לראות יותר רכבים ידניים בארץ.

אני עדיין מחכה לרכבים בסגמנט גבוה יותר שיגיעו עם תיבות ידניותץ מעניין מי יהיה היבואן שירים את הכפפה.

פורסם
יוזמה ברוכה, סוף סוף נתחיל לראות יותר רכבים ידניים בארץ.

אפשר לחשוב שעד עכשיו היו מעט מכוניות ידניות בהיצע בסגמנט המיני. במשפחתיות או המשפחתיות הקומפקטיות ההיצע נמוך מאוד, אם כי עדיין אפשר למצוא למי שרוצה (גולף, קורולה, I30 כמו שנאמר).

פורסם

לדעתי היבואן הבא שיביא בסגמנט המיני/ סופר מיני גירסה בסיסית, ידנית וזולה עם מנוע טורבו דיזל דופק פה קופה מהסרטים.

סוף כל סוף נקבל רכבים שבאמת עושים צריכה ממוצעת של -25-22 קמ"ל.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

רק שלפי המיסוי הירוק מנועי דיזל הם אויבי איכות הסביבה.

אלה האירופאים הלא מפותחים שמזהמים עם מנועי הדיזל המעשנים שלהם.

כרגיל, אנחנו יודעים יותר טוב

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם
לא עברתי על כל הדיון כאן, אבל חשוב לי לציין פרט שאולי לא שמו לב אליו - רנו קליאו תגיע במחיר הזה גם עם בקרת שיוט ומגביל מהירות. אלה תוספות שנחשבות מאוד יוקרתיות ובדרך כלל קיימות רק בדגמים משודרגים. בהחלט מרשים!

"גם מפרט האבזור נדיב למדי וכולל נעילה מרכזית, חלונות חשמליים קדמיים, מחשב דרך, בקרת שיוט עם מגביל מהירות, מושב נהג מתכוון לגובה, תאורת קריאה לנוסע, מראות חשמליות ואפילו פנסי ערפל אך לא כולל רדיו דיסק מקורי."

http://www.mako.co.il/cars-cars-news/local/Article-ff99f3905c81131006.htm&sCh=3d385dd2dd5d4110&pId=529170498

בקרת שיוט באוטו ידני? יש כזה דבר?

• תוכן חדש...