Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5478 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני לא ראיתי עדיין מישהו אחד שיטיל בזה ספק, זה עובדה פשוטה. פעולות יחסית מורכבות גבר יכול לבצע רק 1 בו זמנית ונשים 2 ואף יותר. למשל גבר לא יכול לדבר עם מישהו לשמוע שיחה אחרת בצד בו זמנית. יש יכולת מסויימת אבל נמוכה מאוד.

זה מעליב אותך כגבר ? גורם לך להרגיש פחות גבר ? אז מי אמר שלעשות שני דברים בו זמנית מאשר להתרכז במשהו אחד כמו שצריך זה עדיף? אם זה לא זה אני לא מבין מה גורם לך להתגונן מהעובדה הזאת.

זה לא מעליב אותי כגבר, אותי מעליב כשעושים הכללה, כי זה לא נכון, יש יוצאים מן הכלל, תמיד, הבעיה היא כשאתה יוצא מתוך נקודת הנחה, שכולם ככה או ככה. וכאן הטעות, ועל זה התרעמתי. לא כל הנשים יודעות לעשות כמה פעולות בו זמנית, ולא כל הגברים הם מוגבלים לפעולה אחת בו זמנית. אני מציע לך לקרוא מעט על אלכסנדר מוקדון, אחד שידע לעשות הרבה דברים במקביל.

וגם אם כן, זה לא אומר שנשים יכולות לנהוג ולעשות עוד דברים במקביל. נהיגה מצריכה ריכוז מקסימלי, וזה לא כמו לשמוע שיחה שבה אתה לגמרי פאסיבי, כאן צריך לתפעל רכב במהירות ולהיות ערני לשאר משתמשי הדרך.

כשיש יותר מידי בטחון עצמי על הכביש, זה לא טוב.

המחקר שהבאתי איננו מחקר סטטיסטי.

אני מצטט מתוך הקישור שהבאת:

The findings are from Traffic STATS, a detailed and searchable new risk analysis of road fatality statistics by Carnegie Mellon for the American Automobile Association.

למאותגרי האנגלית: הממצאים נלקחו מתוך דוחות תנועה, ומחקרים מפורטים וסטטיסטיים של סיכונים לתאונות דרכים שבוצעו על-ידי המכון האוניברסיטאי של קרנגי מלון, בהזמנת איגוד הרכב האמריקאי.

אם ממש משעמם לך ואתה רוצה הרצאה על סטטיסטיקה גאוסית ועל הפירוק הספקטראלי שלה, רק בשביל להוכיח לך את הנקודה, אבל בעצם מה שאני בא להגיד, זה שאתה לא יכול לצדד מצד אחד ומצד שני לבטל.

יש מחקרים לכל צד, אבל בתאכלס? זה לא ממש משנה את העובדה שסטטיסטית, נשים מעורבות בתאונות יותר מגברים ביחס לאחוז האוכלוסיה שנוהג, גברים מול נשים. אפשר להתווכח עד מחר ממה זה מושפע, לדעתי זה פשוט בגלל שהן מושפעות רגשית ביתר קלות, ועל הכביש זה מתכון לאסון.

SEAT Ibiza 2001 Stella, Automatic. :cry: נמכרה בצער רב :cry:

Toyota Yaris Hybrid 2014 Active, Automatic. :-Dהבייבי החדשה :-D

אני לא גזען, אני שונא את כולם במידה שווה.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא צריך מחקרים בשביל לדעת שנשים לא יודעות לנהוג :lol:

ולגביי התגובה שמעליי - הנה דוגמא מושלמת, אני אישה, ואני לא יודעת לעשות 2 פעולות בו זמנית.

Peugeot 206 1.4 automatic '01

פורסם

ולגביי התגובה שמעליי - הנה דוגמא מושלמת, אני אישה, ואני לא יודעת לעשות 2 פעולות בו זמנית.

אני שמח שיש נשים שיודעות לקבל הכל בהומור וצורה טובה 8)

פורסם

אולי זה שאת אוהבת מכוניות ולא יכולה לבצע 2 פעולות ביחד רומז משהו ???? :lol: :lol:

שאני אומר פעולות בו זמנית אני לא מתכוון לשחק במחשב ולראות טלוויזיה באותו הרגע, אלא שיחה זה דוגמא טובה מאוד - כשאני מדבר אני לא יכול להבין אף אחד אחר שמדבר באותו הרגע. או שאם מישהו מדבר משהו שמעניין אותי ומושך את התשומת לב להקשיב לו אני לא מסוגל לעשות את מה שעשיתי.

הדבר הכי מורכב שאני עושה זה לאכול סנוויץ+לשמוע מוזיקה (ללא מילים אחרת ברצינות אני מתבלבל לגמרי) ולכתוב.

בכל מקרה כמובן שיש יוצאי דופן אבל אין לזה שום משמעות

מה שההוא ציין נכון הגשר בין החצאי מוח אצל הנשים מתקדם יותר ובגלל זה הוא מאפשר ריבוי פעולות בו זמנית אבל לא ידעתי שזה בא על חשבון "ביצועים" של המוח.

פורסם

אם מדברים על שיחות, אז אני לא יכולה להתרכז ב-2 שיחות בו זמנית :-/

למשל כשאני בטלפון עם לקוח ומישהו שואל אותי משהו, זה או שאני עונה ללקוח את מה שאני רוצה לענות לנציג, או שאני עונה לנציג מה שאני רוצה להגיד ללקוח; מתבלבלות לי השיחות :roll:

בעבודה שלי כבר יודעים את זה, שאם אני בשיחה עם לקוח, ייחרב העולם ואני לא אתייחס למה שמסביב, לא כי אני לא רוצה,

כי אני לא יכולה .

וגם בבית, כשאני מרוכזת במחשב אמא שלי יודעת שאם היא תשאל אותי משהו היא לא תקבל תשובה :x

Peugeot 206 1.4 automatic '01

פורסם

אז אולי בגלל זה את נהגת טובה יותר!:).

צריך כמובן להבחין בין היכולת לעשות שתי פעולות בו זמנית לבין האיכות של כל פעולה הנעשית בו זמנית!. זה שאני רואה לרוב נשים נוהגות תוך כדי שיחה בסלולרי, זה לא אומר שאת פעולת הנהיגה הן עדיין מבצעת באותה איכות לו לא היו משוחחות.

פורסם

יש מחקרים לכל צד, אבל בתאכלס? זה לא ממש משנה את העובדה שסטטיסטית, נשים מעורבות בתאונות יותר מגברים ביחס לאחוז האוכלוסיה שנוהג, גברים מול נשים. אפשר להתווכח עד מחר ממה זה מושפע, לדעתי זה פשוט בגלל שהן מושפעות רגשית ביתר קלות, ועל הכביש זה מתכון לאסון.

זאת לא עובדה, הבאתי לך מחקר סטטיסטי סותר ועוד אחד, אחר, שמוכיח שיש להן חלוקת קשב טובה יותר.

אבל נראה לי שהדיון הזה כבד עליך עוד מהשרשור הקודם, כי כנראה אתה קצת מושפע רגשית ביתר בקלות. בינתיים אתה יכול ללכת לספר לנשים במשפחה שלך שהן מושפעות רגשית וזה מתכון לאסון... בהצלחה!

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

בתור רוכב קטנוע כ-40 דקות בכל יום, בערך פעמיים ביום רכב כמעט פוגע בי באשמתו. להערכתי בשתיים מתוך 3 מקרים מדובר באישה. בד"כ מדובר באישה המנסה להשתלב או הנכנסת לצומת. אבל זה לא חוכמה להגיד את המשפט האחרון (שגם נאמר בכתבה) כי איפה קורות בד"כ תאונות אם לא במקרים האלה (חוץ משמירת מרחק)?

חבל שכתבו את המשפט על זה שהסיבה היא גובה, זה הוציא את הרוח מכל הכתבה.

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

פורסם
זאת לא עובדה, הבאתי לך מחקר סטטיסטי סותר ועוד אחד, אחר, שמוכיח שיש להן חלוקת קשב טובה יותר.

אבל נראה לי שהדיון הזה כבד עליך עוד מהשרשור הקודם, כי כנראה אתה קצת מושפע רגשית ביתר בקלות. בינתיים אתה יכול ללכת לספר לנשים במשפחה שלך שהן מושפעות רגשית וזה מתכון לאסון... בהצלחה!

הבאת מחקר סטטיסטי ואתה בעצמך כתבת שאתה לא מאמין בסטטיסטיקה, אז מה אתה בא לומר פה? אתה מקשיב לעצמך?

לא התייחסת למה שכתוב בכתבה, שגם שם יש מחקר סטטיסטי וסיבות כאלה ואחרות לתופעה אז מה אני אעשה איתך?

חלוקת קשב טובה לא אומר שהן יכולות לנהוג ובמקביל לעשות עוד דברים, זה פשוט לא נכון!

יש הבדל עצום בין להקשיב לכמה אנשים או לדבר במקביל, לבין לנהוג ברכב ולעשות עוד משהו, נהיגה זה הרבה יותר מסתם חלוקת קשב, זה דורש ריכוז מלא, מכל אחד ואחד, אשה גבר וכל מה שביניהם.

LIKE IT OR NOT, גם הסטטיסטיקה שהבאת נכונה רק לחלק מהגברים ובטח שהיא לא גורפת לכל הנשים כמו שאתה אומר.

בנוסף, אם קראת היטב את המחקר שהבאת, היה רשום שם במילים אלו ממש:

Professor Laws said: "Men are supposed to have better spatial awareness than women, so they should have outperformed the women on the map task and the key task.

משמע שחוש הכיוון של הגברים יותר מפותח משל הנשים, וחוש ניווט והתמצאות, שבו הנשים מעט לוקות בחסר הוא דבר הכרחי בנהיגה.

הדיון הזה כבד עלי כי אתה מגיב פה, כל שאר האנשים התייחסו לכתבה ורק אתה מתייחס כרגיל לדברים אישיים.

אתה מתסכל אותי בתגובות הציניות שלך, ובאמת שאין לי כבר כוח לקרוא אותך. ונראה לי שאני לא לבד בקטע הזה.

תעשה לי טובה ולעצמך, אתה אל תגיב יותר עלי בשום דיון כזה או אחר ובינתיים אני אלך ואספר לכל הנשים במשפחה שלי, את מה שהן יודעות יותר טוב ממני ומודות בכך בעצמן. כל טוב ושבת שלום.

פורסם

דעה אישית,

לפני שנים רבות הייתי בקורס טייס (ולא, לא סיימתי),

שם הסבירו את המושג חלוקת קשב.

להבדיל מהדעה הרווחת, הכוונה היא לא לבצע מספר דברים בו זמנית, אלה להתרכז בדבר אחד בכל פעם (כמובן יש חשיבות לבחור את הדבר הנכון בו צריך להתרכז).

ולמעשה אתה נכנס לרוטינה, שאתה מסתכל קדימה, אתה באמת מסתכל קדימה.

שאתה מסתכל ימינה/שמאלה כנ"ל.

עכשיו זה רק עניין של רזולוציה (כל חצי שניה, כל שניה וכד').

ההופכי של זה, זה להסתכל שמאלה, תוך כדי מחשבה שצריך להוציא את הילד מהגן, ואז מסתכלים אך לא רואים.

כפי שציינתי, זו דעה אישית ולא מובהקת (אפרופו סטטיסטיקה):-D.

אין החותם מעיד על גיסתו

פורסם

falou, מצד אחד אתה קוטל מחקר בעל מרחב מדגם של 65 פרטים בגלל גודל מרחב המדגם ומצד שני אתה מצרף כהוכחה מחקר בעל 100 פרטים. התואיל בטובך להסביר את ההגיון מאחורי זה?

אגב, סטטיסטיקה אינה משקרת, אולי האנשים שבוחרים להסיק מסקנות בהתבסס עליה.

ובכל אופן, גם אם המסקנות מאותו מחקר שצירפת נכונות, זה עדיין לא אומר שהן טובות יותר בנהיגה עצמה.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
דעה אישית,

לפני שנים רבות הייתי בקורס טייס (ולא, לא סיימתי),

שם הסבירו את המושג חלוקת קשב.

להבדיל מהדעה הרווחת, הכוונה היא לא לבצע מספר דברים בו זמנית, אלה להתרכז בדבר אחד בכל פעם (כמובן יש חשיבות לבחור את הדבר הנכון בו צריך להתרכז).

ולמעשה אתה נכנס לרוטינה, שאתה מסתכל קדימה, אתה באמת מסתכל קדימה.

שאתה מסתכל ימינה/שמאלה כנ"ל.

עכשיו זה רק עניין של רזולוציה (כל חצי שניה, כל שניה וכד').

ההופכי של זה, זה להסתכל שמאלה, תוך כדי מחשבה שצריך להוציא את הילד מהגן, ואז מסתכלים אך לא רואים.

כפי שציינתי, זו דעה אישית ולא מובהקת (אפרופו סטטיסטיקה):-D.

אני די מסכים עם הדעה שלך, אי אפשר באמת לעשות מספר דברים במקביל, כי פיזית יש לך רק 2 ידיים ו2 רגליים (או לפחות לרובנו), את הריכוז שלך יכול רק משהו אחד כל פעם לקחת, מקסימום זה לקצר זמני המתנה בין פעולות.

ואפרופו קורס טיס, שהיו לי הרבה אנשים ביחידה שנשרו ממנו, אז למרות שזהו מקצוע שאכן דורש יכולת רבה בריבוי משימות וחלוקת קשב טובה מאוד, מפתיע לגלות שמשנת 1998 (השנה שבה סיימה אישה ראשונה את הקורס) ועד היום סיימו את הקורס סה"כ 19 נשים נכון לינואר 11, למרות שבשנים האחרונות ישנה עלייה גדולה בכמות הנשים המתקבלות לקורס. משנת 1998 ועד היום היו 26 קורסים, משמע שיש פחות מאישה אחת לקורס בממוצע! (מתוך בערך 25-40 בוגרים, למרות שהיו מקרים עם יותר מ40 בוגרים)

מה שאומר שנשים וטיס למרות כל הבאזז והרצון לשוויון, והנתונים היבשים על הנייר של היתרון לנשים בריבוי משימות, עדיין קשה לרובן להסתדר עם ניהוג של מטוס/מסוק ותפעול משימות לחימה במקביל.

פורסם
הבאת מחקר סטטיסטי ואתה בעצמך כתבת שאתה לא מאמין בסטטיסטיקה, אז מה אתה בא לומר פה? אתה מקשיב לעצמך?

אני לא מאמין לא למסקנות של זה ולא של זה, המחקר הסטטיסטי רק בא לתת לך קונטרה.

לא התייחסת למה שכתוב בכתבה, שגם שם יש מחקר סטטיסטי וסיבות כאלה ואחרות לתופעה אז מה אני אעשה איתך?

גם אתה לא.

הבאת איזה הסבר פסיכולוגי דמיקולו על נשים ואמוציות, שאלוהים יודע מאיפה הקרצת. אולי מהניסיון שלך בחיים...

חלוקת קשב טובה לא אומר שהן יכולות לנהוג ובמקביל לעשות עוד דברים, זה פשוט לא נכון!

זה דיוק מה שזה אומר. בגלל זה זו תכונה כל כך רצויה אצל טייסים (ונהגי מירוץ).

Professor Laws said: "Men are supposed to have better spatial awareness than women, so they should have outperformed the women on the map task and the key task.

משמע שחוש הכיוון של הגברים יותר מפותח משל הנשים, וחוש ניווט והתמצאות, שבו הנשים מעט לוקות בחסר הוא דבר הכרחי בנהיגה.

כנראה לא הבנת את הכתוב. למרות יכולת ההתמצאות במרחב העדיפה של גברים, הם עדיין מתפקדים פחות טוב גם במשימות שדורשות התמצאות במרחב, בגלל שיכולת קבלת ההחלטות שלהם במקביל לוקה בחסר.

הדיון הזה כבד עלי כי אתה מגיב פה, כל שאר האנשים התייחסו לכתבה ורק אתה מתייחס כרגיל לדברים אישיים.

מה לעשות, לקחת חצי מאוכלוסיית העולם והוצאת אותה קפריזית ובלתי מסוגלת, על סמך עוד תיאוריה שהמצאת לעצמך, ואתה עוד רוצה שייתייחסו אליך "גלובאלי" ולא אישי...

נשים מקבלות החלטות מצויין, גם בזמן אמת וגם לאחר מחשבה, לא פחות טובות מגברים, ולעיתים טוב הרבה יותר. התפיסה השובו-פלצנית שנשים הן רגשניות ובלתי מסוגלות לקבל החלטות טובות כמו גברים פשטה את הרגל סופית איפשהו לפני כ-60 שנה. אני מציע לך לחבור, למאה הנוכחית, כי מה שאתה טוען מקביל ללטעון שכדור הארץ שטוח...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אני לא מאמין לא למסקנות של זה ולא של זה, המחקר הסטטיסטי רק בא לתת לך קונטרה.

גם אתה לא.

הבאת איזה הסבר פסיכולוגי דמיקולו על נשים ואמוציות, שאלוהים יודע מאיפה הקרצת. אולי מהניסיון שלך בחיים...

זה דיוק מה שזה אומר. בגלל זה זו תכונה כל כך רצויה אצל טייסים (ונהגי מירוץ).

כנראה לא הבנת את הכתוב. למרות יכולת ההתמצאות במרחב העדיפה של גברים, הם עדיין מתפקדים פחות טוב גם במשימות שדורשות התמצאות במרחב, בגלל שיכולת קבלת ההחלטות שלהם במקביל לוקה בחסר.

מה לעשות, לקחת חצי מאוכלוסיית העולם והוצאת אותה קפריזית ובלתי מסוגלת, על סמך עוד תיאוריה שהמצאת לעצמך, ואתה עוד רוצה שייתייחסו אליך "גלובאלי" ולא אישי...

נשים מקבלות החלטות מצויין, גם בזמן אמת וגם לאחר מחשבה, לא פחות טובות מגברים, ולעיתים טוב הרבה יותר. התפיסה השובו-פלצנית שנשים הן רגשניות ובלתי מסוגלות לקבל החלטות טובות כמו גברים פשטה את הרגל סופית איפשהו לפני כ-60 שנה. אני מציע לך לחבור, למאה הנוכחית, כי מה שאתה טוען מקביל ללטעון שכדור הארץ שטוח...

ברשותך אני לא אתייחס לשטויות שאמרת עלי, כי אין להן שום בסיס, אבל רק בשביל לשים את הדברים על מקומם אני לא מוציא חצי אוכלוסיה קפריזית כמו שאתה טוען, אלא טוען שרוב הנשים לוקות בחסר במשהו מסוים אל מול הגברים, על זה תמצית הדיון. וזה מה שאתה מסרב לקבל. אני את הדיון איתך סיימתי.

ולמי שבאמת מעניין אותו קצת על הסיבה מדוע אני טוען שנשים יותר מושפעות רגשית מגברים, אז זה ממש לא "תיאוריה מונפצת" כמו שטוען כאן חברנו, אלא מושפע מהורמונים מיניים. אצל גברים זה טסטוסטרון, ורמות גבוהות של הורמון זה מובילות לאגרסיביות ותחרותיות (ראיתם נשים שמעורבות בתאונות דרכים שקשורות למרוצים ישירות? זה למשל תמצאו רק אצל גברים טיפשיים מאוד), ואילו רמות נמוכות עלולות לגרום לירידה במצב הרוח, דיכאון, עייפות ופגיעה בזיכרון.

מצד שני יש לנו את הנשים המקסימות שאצלן יש הורמון מיני בשם אסטרוגן.

אצל נשים המערכת ההורמונלית היא הרבה יותר מסובכת, וכוללת עליות וירידות חדות מאוד ברמות ההורמונים (מחזור, הריון, לידות, הנקה וכו').

למי שמעניין קצת לקרוא על הקשר בין השתיים מוזמן לקרוא כאן:

http://women.webmd.com/estrogen-and-womens-emotions

ואני מצטט מתוך המחקר:

"Some experts believe that some women are more vulnerable to the menstrual cycle's normal changes in estrogen. They suggest it's the roller coaster of hormones during the reproductive years that create mood disturbances."

חוקרים סוברים שאלו הם השינויים ההורמונאליים במהלך השנים הפוריות של האישה שגורמים אצלן אח"כ להפרעות במצב הרוח.

"As many as 90% of women experience unpleasant symptoms before their periods. If symptoms are reliably severe enough to interfere with life, it's defined as premenstrual syndrome (PMS). Generally speaking, PMS is present when: Physical and emotional symptoms occur reliably a few days before multiple consecutive menses (periods)

The symptoms go away after completing a period and don't occur at other times

The symptoms cause significant personal problems (such as at work, school, or in relationships)

No medicines, drugs, alcohol, or other health condition might be to blame."

למעלה מ90% מהנשים סובלות מתסמינים לא נעימים לפני המחזור שלהן, אם התסמינים מספיק חמורים בכדי להפריע להן בחייהן השוטפים, מקובל להתייחס לכך כסינדרום טרום-וסתי: סימפטומים גופניים ורגשיים שקורים מספר ימים לפני מחזור בצורה חוזרת ונשנית. התסמינים נעלמים לאחר תום המחזור ולא מתרחשים בזמן אחר. והתסמינים גורמים לבעיות אישיות משמעותיות בעבודה, לימודים או ביחסים. ואין קשר לסמים/אלכוהול/מצב בריאותי.

לכל אחד ואחת יצא להתקל בנשים אחרות במחזור, ולראות מה גורמים אצלן השינויים ההורמונליים שהן עוברות (בעיקר להרבה עצבים, והרבה הססנות), ככה שזה מקובל ומובן מדוע הן יותר פגיעות רגשית. וצריך לתמוך בהן באותם ימים.

אני חושב שככה אנחנו נבראנו, ככה אנחנו מתוכנתים, וזה כל היופי במין האנושי! ולכל מין יש את הצד החזק שלו, ואין פה שום טיפת שוביניזם. (אני אהיה הראשון לומר את החסרונות של המין הגברי, ויש המון) פשוט נשים יותר פגיעות רגשית מגברים, ולכן בין היתר דעתן מוסחת ביתר קלות בכביש.

• תוכן חדש...