Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5484 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לפני כ5 שנים בערך, כשעוד הייתי נער, נרשמתי לפורום ונעזרתי בכם המון! תודה על כך!

הסיפור הוא כדלקמן:

בעבר היה ברשותי וברשות אבי רכב אספנות מסוג וולבו 144 דגם ספורט (2 דלתות) משנת 1969.

האוטו היה במצב פיקס, עשה רק 80 אלף קילומטר, קנינו אותו מבעליו הראשונים שייבא אותו (כמו בספר , הוא היה רופא :) )

והמחיר המצחיק שלו היה 5000 ש"ח.

הרכב שירת אותנו נאמנות, ונהנו ממנו מאוד בשנתיים שהיה אצלנו,

באותו זמן היה ברשותנו גם מיצובישי סופר לנסר שנת 95'.

ואז הגיע למשפחה פורד פוקוס חדשה, ובצעד שאני חייב לציין שבדיעבד היה פשוט מטומטם, החלטנו להפטר מהרכב הכי פחות "פרקטי" שהוא - הוולבו, עד היום אני מצטער על כך,

לאחר ההקדמה הקשה,

עכשיו כשאני לא ילד יותר, ויכול להרשות לעצמי להחזיק רכב וגם לבחור אותו לפני הקנייה :), הייתי רוצה להיעזר בחברי הפורום בקשר לקניית רכב אספנות.

מבחינת טיפולים בעצמי, אין לי כמעט כלל ידע במכונאות, כך שאת הטיפולים הרכב יעבור במוסך ולא על ידי,

הנסיעות שלי היומיות הם 30 ק"מ לעבודה כל יום, ובסופי שבוע נוסיף עוד 100,

כך שזהו לא רכב ש"ייטחן" אך גם לא רכב שיקנה למטרות הנאה ולתת לו לשבת בחניה כל היום,

טווח המחירים שלי הוא עד בסביבות ה40,000 ש"ח.

כרגע הרכב שאני משתמש בו הוא הסופר לנסר אוטומטית, שזוללת גם דלק (1 ל 8 !! ), בין היתר זוללת שמן וזוללת כל חלק שיכול להתבלות...

כמו שאני רואה את זה עכשיו, רכב אספנות, עם כל הטיפולים שיש להשקיע בו, יהיה פחות השקעה מהרכב שכרגע אני משתמש בו, וגם מן הסתם יש את פקטור ההנאה, שאין כמו לשמוע את המנוע שואג, ולהרגיש את האוטו, כך הרגשתי עם הוולבו.

אשמח אם תייעצו לי האם המחשבה שלי נכונה, האם אוכל להשתמש ברכב אספנות כרכב היום יומי שלי, והאם הטיפולים בו יהפכו את חיי לסיוט, או שזה אפשרי לעמוד בהם.

תודה רבה!

וממש פורום מצויין, למרות שאני לא כותב הרבה, אני קורא המון!

יישר כוח!

פורסם

יש המון שירשורים עם שאלות דומות.

עשה חיפוש קטן בפורום.

מנהלים יקרים, לפי דעתי יש מקום לפתוח דביק בנושא.

אסף.

חיפושית 1971,אאודי 75 ואריאנט 1972,:fadein:

אאודי 80 1974, אאודי 80 1982, אאודי 80 1986, אאודי 80 1988,אאודי 80 1990, אאודי 100 1974 , אאודי 100 1987.

כבר אמרתי שאני חולה אאודי ?

פורסם

תודה על ההיענות המהירה,

קראתי את ההודעות בפורום, רובם של אנשים ששואלים דבר קצת שונה ממה שאני שאלתי,

השאלות העיקריות העולות לי בראש הן:

א. האם רכב אספנות שנקנה בתקציב של סביבות ה40,000 (במצב טוב כמובן) יכול להחזיק נסיעות יומיומיות ואת השחיקה של נסיעות אלו? - מבחינת טיפולים - האם כל טיפול הכי קטן יעלה סכום עתק? או שזה פחות או יותר כמו לטפל עכשיו באוטו "חרא" שלי...?

ב. צריכת הדלק - כל עוד אני לא בוחר לקנות פורד ג'יטי עם מנוע 5700 סמ"ק, ואני בוחר באוטו אספנות בעל מנוע דיי "סטנדרטי" דוגמת וולבו 144, האם צריכת הדלק שלי תהיה רגילה?

מצטער על השאלה השניה, אך בראש שלי יש תרחיש שרכב חדש יהיה בעל צריכה של 1 ל14 לדוגמא, וכל רכב אספנות, לא משנה מהו ואיזה נפח מנוע יש לו, יהיה בעל צריכת דלק של 1 ל6...

תודה רבה!

פורסם

ההצעה שלי:

קח לך כמה שעות פנויות בשקט וקרא את השירשור הבא:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=245843

ראה מה מדבר אליך, ותחדד קצת את הרצונות שלך, אח"כ תוכל להיות יותר מחודד

בשאלות.

40.000 ש"ח הם גם הגבול התחתון ביבוא רכב מחו"ל (סוג של הרפתקאה) האמת

לא כל אחד בנוי לזה, אבל המבחר שם גדול יותר לחלומות...

על מנת שלא להתפזר נסה לאפיין את הרצונות שלך ואת הציפיות מהרכב, ואז נסה

להתאים בין הציפיות הרצנות החלומות והמחיא שיש לך, אל תשתמש בכל הסכום לקנייה

אלה רק בשני שליש או שלושת רבעי הסכום במקרה שמדובר ברכב מעולה.

את השאר תשאיר לתיקונים שיפוצים ושאר ירקות.

בהצלחה-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

1. רכב אספנות אסור לו לנוע בדרכים בין 7 ל9 בבוקר (ככה שלנסוע לעבודה תצטרף רכב אחר)

2. רכב אספנות שיש לו תקלה (לפעמים ממקור לא צפוי בכלל) לרוב יקח לך כמה ימים להשיג את החלק ואולי בכלל לא ,גם רכבים נפוצים בתחום האספנות כמו סובארו ,חיפושית ,וולבו וכ"ו יש חלקים קשים להשגה (תזכור שרכב אספנות זה רכב בן 30 ותמיד יש מה לתקן /לשפר וזה רכב שצריך המון רגישות וסבלנות והמון טאצ' טכני עם הידים!

המלצה שלי שרכב אספנות תקנה אבל לא בשביל לנסוע לעבודה אלא רק לכיף ורכב יומיומי תקנה לא משהו אספנות אלא רכב שיש לו חלקים זולים ואחזקה זולה ותצרוכת דלק זולה.

פורסם

ממליץ לך לא להיכנס למקום הזה.

40 אלף ש"ח קונים לך כניסה לעולם רכבי המיני הזולים. הם באמת זולים לאחזקה ועדיפים לך.

רוצה תחביב? קנה לך חיפושית חביבה ותשפצר אותה לאט לאט. רכב אספנות לא אמור לשמש כרכב יום יומי.

כמו שנאמר לך מקודם - גם לנפוצים ביותר מביניהם קשה מאוד להשיג חלקים בצורה זמינה.

רוצה דוגמא? בליאונה 86 שהייתה ברשותי נאכלה ההברגה של כבל הצ'וק. אי אפשר היה לנסוע עם הרכב, אלא אם אתה מוכן לצריכת דלק של 1:2.

הצלחתי בקושי רב לאתר כבל צ'וק במצב תקין מפירוקיה בכפר יאסיף והתקנתי אותה ברכב שהיה ברשותי.

עכשיו, כשיש גריטה שמונעת גישה לחלקים + 5 שנים שעברו מאז המקרה שאני מספר לך עליו - יהיה יותר קשה בהרבה להשיג חלקי חילוף לאותה ליאונה 86 (שיש מצב שנגרטה בעצמה).

פורסם

זה נכון ולא נכון, פשוט צריך להערך נכון.

בחמש השנים האחרונות התניידתי יום יום על ווספה מודל 1969 ל"עסקים" והנאה.

אח"כ במשך קרוב לשלוש שנים על חיפושית 1973 לכל צורך כולל נסיעות לים טיולים "שטח" וכד'.

ועכשיו על ה-BMW R100RS שלי, שוב בכל הארץ!

הכל עניין של תפיסה והכנה נכונה של הרכבים, יש את מגבלת השעות בבוקר שלומדים לחיות איתה

וכל השאר כמו כל דבר בחיים הוא תכנון וביצוע נכו...

יש יתרונות ויש חסרונות לדעתי אפשר גם אפשר לחיות עם רכב אספנות אפילו מצויין-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בעבר היה ברשותי וברשות אבי רכב אספנות מסוג וולבו 144 דגם ספורט (2 דלתות) משנת 1969.

האוטו היה במצב פיקס, עשה רק 80 אלף קילומטר, קנינו אותו מבעליו הראשונים שייבא אותו (כמו בספר , הוא היה רופא :) )

יש ביד2, וולבו 142 (2 דלתות) למכירה באזור ירושלים, אם מתחשק לך לחזור לוולבו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אם אתה חובב וולבו אין לך בעיה להכנס לתחום.

תקנה לך וולבו מטופלת אפילו ישאר לך עודף לשיפצורים אם תצטרך.

חלקים לא יהיה חסר לך כי וולבו יש הרבה מפורקות.

צריכת הדלק לא תשתנה לטובה.

אבל לפחות תהנה לך בדרך בכל נסיעה.

ואם הרכב מטופל ונבדק על ידך כל שבוע לאיתור נזילות חגורות רופפות וכל דבר שנראה חשוד.

אני לא מאמין שתתקע יותר מהמיציבושי.

נ.ב

יש לי חבר עם וולבו 2 דלתות אני לא יודע אם הוא מוכר אבל אני אשאל בשבילך.

• תוכן חדש...