Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5525 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב!

לאחר שעברו כ8 חודשים והרכב עבר 15K, זה הזמן להכניסו לטיפול ראשון.

התקשרתי ל3 מוסכים מורשי יבואן הנמצאים באיזור שלי, איזור הצפון.

2 מהם סירבו לשלוח לי הצעת מחיר כתובה, אך אמרו (המזכירה :roll:) שמחיר הטיפול ינוע בין 400 ל 450 ש"ח כולל מע"מ.

במוסך השלישי המזכירה סירבה לשלוח הצעה כתובה, אך העבירה אותי לאיש הטכני. לדבריו, עלות טיפול היא 380 כולל מע"מ.

הוא כולל החלפת שמן ופילטר שמן. כמובן ללא דברים שידרשו החלפה כתוצאה מבלאי. הוא היחיד שגם לא נתן לי הצעת מחיר בשלוף אלא ממש בדק במחשב :lol:

אני מניח שהתמחור הוא +\- כזה: 200 ש"ח שמן, מסנן באיזור ה40-50 ש"ח והשאר זה כבר עבודה 140-200 ש"ח :-) או שאולי ב2 המוסכים הראשונים המזכירות מקבלות אחוזים.

האם יש טעם להחליף מסנן אוויר? האם יש טעם להתעקש שלא ישימו לי כמו במוסכים רבים אחרים תוסף "מומלץ ביותר"?

בנוגע למסנן המזגן, נאמר לי, שלא מחליפים אוטומטית וכל עוד זה לא בהמלצה להחליף, רק בודקים את מצבו.

המלצות נוספות יתקבלו בברכה.

כמובן לאחר הטיפול, שכנראה יתבצע השבוע, אני אעלה את החשבונית הסופית.

תודה.

• ספונסר פורום
פורסם

400-450 ש"ח זה מחיר סביר לטיפול בסיסי. בסך הכל ההפרש בין שלושת המחירים שקיבלת לא גדול במיוחד ולדעתי לא דורש סקר מחירים נוסף.

אין טעם להוסיף תוסף דלק או שמן לאחר הטיפול, אני הייתי מבקש שלא יוסיפו. פילטרים מחליפים לפי הוראות היצרן, במיוחד כשמדובר ברכב חדש.

פורסם

לדעתי, החלפת מסנן אוויר מומלצת אך ורק אם אתה נוסע רוב הזמן באזורים שבהם יש הרבה אבק ופיח (אזורי תעשיה, לדוגמה).

אם לא, אפשר לנקות את המסנן עם לחץ אוויר.

בנוגע לשמן-אם הפרוטה מצויה בכיסך ובא לך לפנק את הרכב-קנה שמן משלך שעומד בתקני היצרן ושים אותו במקום השמן של המוסך. אם השמן של המוסך הוא מתוצרת טובה, אז אין צורך. אם השמן הוא מתוצרת "עזרא ובניו" אז מומלץ לדעתי להחליף שמן או למצוא מוסך שיסכים ש"תביא את הסנדביץ'" ושיחייבו אותך רק על העבודה והפילטר במידה ומוסך היבואן מסרב שתביא שמן משלך.

לגבי התוסף-אם אתה עושה קילומטרז' גבוה והרכב חדש, לדעתי זה יכול רק להועיל כדי לשמור על מערכת ההזרקה נקייה. אני לא הוספתי את התוסף למרות שהציעו לי, כי הרכב שלי עם קילומטרז' נמוך. אולי בטיפול 30 אלף/שנתיים אני אוסיף.

• תוכן חדש...