Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5506 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה ארוכה מדיי בשביל לשים אותה בכותרת.

מה שמסקרן אותי זה, למה שלחו את חיילי הרגלים לחוף, מבלי שחיל-הים עם התותחים ארוכי הטווח יכסו את החוף בארטילרייה קודם לכן? או חיל-האוויר עם הפגזות מאסיביות? הרי היו אז את 2 האופציות הללו.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

באותה תק' הגרמנים נחשבו צבא מאוד חזק ומתקדם טכנולוגית ביחס לבעלות הברית , בין היתר מבחינת נ"מ כך שאופציית המטוסים הייתה פחות טובה.

בכל מקרה, המטרה הייתה הפתעה ככל שניתן וריכוך היעד לפני כן היה סותם את בגולל על גורם ההפתעה. באותו יום של הפלישה, במקביל לה , אם אינני טועה, היו הפגזות מהים.

מה שלא יהיה, בפלישת רגלים מול יעד מבוצר דרך חוף הים (שהוא דפאקטו שטח נחות) לעולם יהיו נפגעים וכך היה גם שם.

יתרה מזאת, כשאתה פורץ דרך הים ומעמידים מכשול מולך (מחסומים, תעלות נ"ט, בונקרים שולטים, שדות מוקשים וכו') אין לך דרך לנהל צורת קרב של נסיגה והשהייה ע"מ לבצע כל פעם ריכוך ולהתקדם לאט עד שאתה פורץ את קו המגע.

תוסיף לאלו את הגורם האנושי במקרה זה, היינו האמריקאים שלעולם (גם בימים אלו) עובדים על מסה והרבה אש ולא טקטיקה מתוחכמת ויש לך מתכון, אומנם לניצחון ולפריצה בסופו של עניין, אבל עם הרבה נפגעים.

זאת דעתי,

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

מי אמר שלא הפגיזו את החופים קודם? בטח שהפגיזו, האם זה ריכך את המטרות ( בונקרים ) ? לדעתי כמעט ולא.

"עם עלות השחר פתחו ספינות בעלות הברית בהפגזה כבדה לאורך כל חופי נורמנדי. לאחר הריכוך הארטילרי הייתה כל ספינה אחראית לקו החוף שלה, וספינות קטנות יותר הוקצו לסיוע ישיר לגיסות. כך כל גדוד קיבל סיוע בגודל של משחתת."

פורסם

השאלה היותר מעניינת היא: למה לא התקדמו מכיוון איטליה?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

היה ריכוך ארטילרי, בעיקר של ספינות.

מטוסים זה סיפור אחר, כנראה שלא היה כדאי לנוכח העליונות האווירית של הגרמנים.

מה שקרה שם גרם כמובן לשינויים גדולים בטקטיקה המלחמתית לאחר מכן,

אבל קשה להפריד את הטקטיקה מהטכנולוגיה - פעם אי אפשר היה להפציץ

מדינה שלמה עם מטוסים חמקנים...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

גיא, ממה שאני זוכר מהמשימה הזאת בmedal of honor allied assault לא הפצצתי את הבונקרים לפני, אלא התקדמתי לעבר הגדר ופיצצתי אותו בעזרת בונגלור או איך שקוראים לזה, ואחר כך התקדמתי לאט לאט לעבר הבונקר תוך כדי חיסול ממוקד של הנאצים.

אבל שמע מאז עברו להם 9 שנים היסטוריות אז ככה שהזכרון כבר מעורפל, אני ינסה להיזכר ביותר פרטים.

:lol:

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

אם אכן הפגיזו בארטילרייה את החוף- איך נותרו כל המחסומים הפיזיים שלמים, או שלמים מספיק בשביל למנוע מעבר של דברים "קצת יותר גדולים" מחי"רניקים?

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

הפגיזו מהים. הפציצו מהאויר (חיל האויר הגרמני כבר לא היה כ"כ רלוונטי בשלב זה של המלחמה) פשוט ברוב החופים היתה עננות גבוהה ופיספסו.

בחלק מהחופים שבהם לא פספסו (לא זוכר איזה:oops:) היו מעט מאוד אבדות.

צריך לזכור שכל הפלישה כמעט נדחתה בגלל מזג האויר. אייזנהאואר, שהיה המפקד העליון, פשוט ישב בערב שלפני וחיכה לתחזית מזג האויר:lol:

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם
מטוסים זה סיפור אחר, כנראה שלא היה כדאי לנוכח העליונות האווירית של הגרמנים.

בשלב הזה של המלחמה לגרמנים לא היתה עליונות אווירית.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ובכן, כן בוצעו מטחי ירי ע"י משחתות וספינות קרב אחרות. בנוסף, בעה"ב נהנו מתמיכה אווירית, שהושגה בין הייתר מכך שחיה"א הגרמני אולץ להעביר את בסיסיו הרחק מצרפת בשל הפצצות תכופות של בסיסים אלו. החי"ר נשלח לאחר ההפגזה.

אגב - החוף הקשה, וזה שבד"כ מראים בסרטים הוא חוף אומהה, שם אכן היו הגנות מסיביות ונחישות גרמנית כנגד הפלישה. הפלישה בשאר החופים התקדמה בצורה חלקה (יחסית, כן?).

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

לא רק שהיה הפצצות מהאויר אלא גם הנחיתו את צנחני הדיוויזיה ה101 מאחורי קווי האוייב לא הרבה יותר פנימה מקו החוף כדי שברגע שיעברו את קו החוף לא תהייה התנגדות ולהרוס ארטילריה שהפציצה את קו החוף ותותחי נ"מ.

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם

ואם כבר הסטוריה וגרמנים אז למה הנאצים תפרו לכלוכים במחנות מדים מפוספסים?

הרי כעם שדאג לייעל את ההשמדה והניצול לרמת אומנות מפלצתית אין היגיון בבד עם פסים שאפשר לגזור רק בכיוון מסויים ולהביא לבזבוז מיותר של בד. הרי עם בד חלק או משובץ הם היו יכולים להגיע לניצול הרבה יותר טוב.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

כבר פלשו קודם לאיטליה דרך סציליה , תוך שגורמים לגרמנים להאמין שפולשים לאירופה דרך יוון

http://www.am-oved.co.il/htmls/page_1372.aspx?c0=21291&bsp=13474

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

פורסם

יש תוכניות בנשיונל גאוגרפיקס על נורמנדי.

מדהים מה שהלך שם. פעם הבאה שיראו את זה אני מקפיץ.

האנגלים המציאו דברים חדשים בשביל המלחמה. היה להם דאון בשביל להנחית חיילים בלי שיראו וישמעו אותם.

תוכניות על המלחמה הזאת יותר טובות מכל סרט אקשן.

אייל

• תוכן חדש...