Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5533 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במצב רגיל לאחר ביקור במדינה כזאת כנראה לא הייתי פותח שרשור סיקור מיוחד, אבל דווקא בעקבות השרשור "החיים בארץ לעומת החיים בחו"ל" חשבתי שיהיה מעניין לתת סיקור השוואתי בין המדינה שביקרתי בה לבין ישראל.

אז תכירו, מיאנמר:

קבלת עצמאות- 1948

אוכלוסיה- כ-54 מליון תושבים.

תמ"ג שנתי- 60 מליון דולר.

תמ"ג לנפש- 1100$.

ישראל:

קבלת עצמאות- 1948

אוכלוסיה- 7.5 מליון תושבים

תמ"ג שנתי- 217 מליון דולר.

תמ"ג לנפש- 29,000$.

כמובן שיש סיבות לכך שמינאמר התפתחה כמו שהתפתחה (בין היתר משטר צבאי דיקטטורי),אבל תמיד יש לנו את הנטייה לחשוב ולהרגיש "כמה חרא לגור בישראל,הרבה יותר טוב בחו"ל"-אז נכון, בהחלט יש מקומות טובים יותר לגור בהם, אבל יש גם מקומות ה-ר-ב-ה יותר גרועים לחיות בהם מאשר ישראל.

הדבר הראשון שאתה חושב כשאתה מגיע לשם זה "אז ככה נראית מדינת עולם שלישי"- הכל מטונף, השנתון הממוצע של המכוניות בקלות מכניס 95% מהמכוניות שם לסטטוס אספנות בארץ (וזה לא שיש שם אטרקציות אספנות..), כל המכוניות ללא יוצא מן הכלל מעשנות ברמות מטורפות, מה שגורם לכך שכל הרחובות אפופי עשן מהמכוניות.

הכבישים שבורים, אנשים לבושים בפשטות קיצונית (אני לבשתי ג'ינס וטישרט בנחיתה והרגשתי כמו בנאדם שלובש חליפה ונכנס לסאונה הומה- כל העיניים ננעצות בך), נדיר לראות שם "לבנים".

את הפלאפון שלי לא יכולתי להפעיל כי עוד לא שמעו שם על GSM (עובדים שם עם רשתות סלולר מימי הפלאפונים עם הסנייק), אינטרנט יש רק לעשירים וגם אז במהירות קצת יותר איטית מ-56K שהיה פעם.

להחזיק רכב עולה שם הון כסף, זה נובע מכך שהמשטר מטיל מיסים חסרי פרופורציות על כל מה שהוא לא צורך חיים בסיסי (טלפונים,מכוניות,בתים שהם לא סוג של פחונים).

בקיצור, חוויה שמכניסה לפרופורציות.

שוב אומר, זה לא שאין מקומות טובים מישראל, אבל יש מקומות הרבה יותר רעים מישראל ולפעמים צריך לתת לעצמנו קרדיט- ב-63 שנות עצמאות הגענו לה-מ-ו-ן.

אני סיימתי את "3 דקות ציונות עם עידן"- שיהיה לנו לילה טוב.

:wink:

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

שוב אומר, זה לא שאין מקומות טובים מישראל, אבל יש מקומות הרבה יותר רעים מישראל ולפעמים צריך לתת לעצמנו קרדיט- ב-63 שנות עצמאות הגענו לה-מ-ו-ן.

:wink:

:mm_yeah: :mm_yeah: :mm_yeah: :mm_yeah:

אנשים לא מבינים שכמה שיכול להיות רע פה, יש מקומות שרעים יותר. הכל באופן יחסי. וכן-השגנו הרבה ב63 שנים.מספיק להסתכל על שכנינו "בני הדודים" כדי להבין.

פורסם

ישראל:

תמ"ג שנתי- 217 מליון דולר.

אין מצב. אולי 217 מיליארד דולר

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

AKA בורמה. למיטב ידיעתי, ארה"ב ואנגליה עדיין לא מכירות בעצמאותה של מיאנמר ובזכותה להיקרא בשם הזה.

גם זה מזכיר במשהו את ישראל, רק מהצד השני...

פורסם

יפה אמרת.

תמיד יכול להיות יותר גרוע, תמיד יכול להיות רע ולכן תמיד צריך להנות ממה שיש ולשאוף ליותר.

haters will hate

פורסם

קצת פרטים נוספים (לא ממש מעודכנים, מ-2005) על מיאנמר:

צריכת קלוריות לנפש- 2600 ק' ליום (כ- 1000 קלוריות פחות ממדינות מפותחות).

תוחלת חיים- 56 שנים (מקום 143 בעולם).

מדד איכות חיים - 126 בעולם.

אגב,

הדבר הראשון שאתה חושב כשאתה מגיע לשם זה "אז ככה נראית מדינת עולם שלישי" -אפשר להגיד את זה גם כאשר נכנסים לאחד מבתי הספר בפזורה בדואים בנגב.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

עידן - אין ספק , יש גרועים יותר , וגם בטובים יותר לא לכולם טוב תמיד.

א ב ל , ברמה האישית אם מדברים - תזכיר לחברי הפורום אולי איפה אתה גר ועובד בשנים האחרונות?

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

מה שעושות עשרות (!) שנים של מלחמת אזרחים.

זהירות, זה עלול לקרות גם כאן, אצלנו.

אה, סליחה, זה בעצם קרה, כמה וכמה פעמים, בהיסטוריה היהודית.

בקיצור, לא לחשוב בטעות שאנחנו חסינים לזה או משהו כזה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

א ב ל , ברמה האישית אם מדברים - תזכיר לחברי הפורום אולי איפה אתה גר ועובד בשנים האחרונות?

אין שום בעיה, אני שוב מזכיר שאני גר בשנים האחרונות בהונג קונג, וזה רק מעצים את מה שכתבתי, כי למרות שאני גר במקום שהוא מה שנקרא top of the world ונחשב לאחד מ-10 המדינות העשירות בעולם, אני עדיין אומר:

ישראל לא כזאת נוראה !

אז עכשיו תשאל למה אני כאן ולא בישראל ?

פשוט מאוד:

לא עברתי לפה בגלל שחשבתי שהמדינה לא טובה, עברתי לפה כי מאז ומתמיד רציתי להגשים את החלום של לגור בחו"ל.

למה אני לא חוזר עכשיו לארץ ?

כי לא רע לי, יש לי פה משפחה, יש לי פה חברים, יש לי פה עבודה, בקיצור- נכון לעכשיו מרכז חיי (על פי הגדרת משרד החוץ) נמצא פה.

האם אני אחזור לארץ ?

בהחלט, אין לי צל של ספק בכך.

מתי זה יקרה ?

לא יודע, ואני גם אהיה כנה כשאציין שיכול להיות שאחרי הונג קונג אגור גם במדינה אחרת לפני שאחזור לישראל, אבל זה פשוט כי כבר עשיתי את הצעד של "לקפל את עצמי ולעבור לחו"ל" ועכשיו מעבר למדינה אחרת זה תהליך הרבה יותר קל עבורי.

אבל אתה מפספס את הנקודה ליביו, הנקודה היא לא איפה אני גר (ושוב,המקום שאני גר דווקא מעצים את מה שכתבתי), הנקודה היא שלא פעם נפתח שרשור בסגנון "חו"ל לעומת הארץ" ומהר מאוד זה הופך לשרשור השמצה של המדינה אז אני רק העלתי נקודה אחת:

ישראל לא מושלמת, אבל היא לא נוראה כמו ש"עושים ממנה", ולא צריך להסתכל תמיד על ארה"ב, לפעמים צריך גם להסתכל על מיאנמר ולקבל קצת פרופורציות בחיים.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
אתה לא יכול לפספס הזדמנות להטיל רפש על מדינת ישראל?

אני חושב שפספסת את הנקודה. :shock:

התכוונתי לכך שבעוד מספר חודשים/שנים יכולה לקום מדינה ערבית בארץ, שגם היא לא תוכר ע"י מדינות גדולות כמו ארה"ב ואנגליה, אבל זה לא יפריע לה להכריז על עצמאות ולהמציא לעצמה שם סקסי שישכיח מהעולם את כל הדברים הרעים שהמילה "פלסטין" בד"כ מזכירה.

די קל לפתוח מדינה בימינו. זאת הכוונה ב"צד השני".

פורסם

עידן - אני חושב שקל להגיד אני ציוני ולגור במדינה אחרת עם רמת חיים גבוהה יותר ולא להבין למה מתבכיינים פה.

(ואתה לא היחיד שאני מכיר ש"Sings the same song"). מבחינתי זה קצת מגוכך שאתה גר בחו"ל(ועוד מהסיבות שאתה גר שם) ומדבר על "3 דקות ציונות".

לי אין בעיה להגיד שאני אגור דווקא בחו"ל באיזשהוא שלב (ולא רחוק כ"כ , אזרחות אירופאית אני כבר מחזיק , אמריקאית בהישג ידי) ובלי להתייפיף בנושא ולהשוות את זה לדוגמאות רלוונטיות.

זו לפחות דעתי האישית (ובלי קשר לבחור שאתה , שאני מכיר ומכבד)

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

צריך להבין שאין מקום מושלם. בכל מקום יש את הדברים הטובים בו וא הפחות טובים וכל אחד בוחר את המכלול שהכי מתאים לו.

אישית לי מתאימה החבילה שישראל מציעה לי כי כאן אני מרגיש בבית, יכול להתעצבן בלי לחשוב איך הצד השני מפרש את זה, כאן החברים שלי וכאן האנשים שחשבים לי. גם אם זה אוהל עדיין זה האוהל שלי ואני מעדיף לחיות באוהל שאני בעל הבית בו ולא להיות אורח בארמון.

רק לפני 3 חודשים קיבלתי הצעת עבודה מאוד מפתה מ ZF גרמניה (אחרי שפירקתי גיר שלהם באחת המכונות שהם טענו שאי אפשר לטפל בו ברמת בלקוח וחייבים לשלוח אותו אליהם, נתתי להם אבחון מדוייק של סיבת הכשל ומספר הערות לשיפור ושינוי שגם יוזילו את הייצור וגם יגדילו את העמידות קיבלתי הצעה לנהל את תחום הרביזיות ההנדסיות במפעל הגירים) ודחיתי אותה בלי לחשוב פעמיים כי עבורי הכי נוח לי לחיות פה גם אם זה אומר לנסוע באוטו יותר ישן ולרדת קצת ברמת החיים החומרית.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...