Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5522 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
וזה לא צורך הרבה דלק?!

יחסית ליוקון? :lol: האוטו נוסע על ריח של דלק.

הכל יחסי. שוב חזרתי למוד שאני יכול לתדלק פעם בחודש (500ש"ח, פעם זה היה 300ש"ח עם הגולף, אבל המיכל היה קטן יותר והדלק זול יותר). בינתיים יש לי שליש מיכל.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תודה.

אני מחליף רכבים לעיתים קרובות כי אחרי BMW סדרה 7 פשוט עוד לא מצאתי רכב מספיק טוב בשבילי. גולף V5 - אומנם אהבתי, אבל לא היה כימיה בינינו. יוקון אוהב מאוד - אבל זה שבני משפחתי צריכים לסבול כדי להכנס, זה לא סביר, גם צריכת הדלק הייתה מטורפת.

אני מקווה שעם רכב הזה אני יתידד. הרכב לא הרבה יותר גרוע מBMW730 E32, חוץ מבידוד של כביש הרוב הדברים הוולוו עדיפה. יש בעייה רצינית עם רדיוס סיבוב, אבל גם בימר לא היה משהו מבחינה הזאת, שלא לדבר הל היוקון. לצערי הנעה קדמית, אני זה משהו שאני ינסה לחיות איתו (אני לא עושה דריפטים וזה לא משהו שמפריע לנסוע בכביש).

סה"כ הרכבים שאני לוקח הם טובים, אנשים שלא מעיזים לקחת רכבים כאלה לדעתי מפסידים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

תתחדש ותהנה.

אני יכול רק להחמיא לך שיש לך את היכולת, התעוזה ויצר ההרפתקנות לקנות רכבים שבאמת מתחשק לך.

רכבים מיוחדים מאוד!

כמה באמת צורך ה V6 הזה? הטורבו נועד לספק כוח מנוע בלבד, או שגם חסכון יחסי בצריכת הדלק עמדה את מול המפתחים?

יואב

יואב :arrow:

פורסם

יואב, המנוע לא V6 אלא 6 טורי. היתרון שלו לאומת V6 פעולה הרבה יותר חלקה. מאט מאוד יצרנים היום מיצרים מנועים 6 טורי בגדלים האלה, זה BMW, וולוו, דגמים מסויימים של טויוטה/לקסוס ועוד כמה. 6 טורי נפוץ על אוניות, משאיות, אוטובוסים ועוד. יש בעיתיות להתקין מנוע 6 טורי ברכב הנעה קדמית, V6 שהוא יותר קומפקטי פותר בעיות כאלה.

הטורבו נועד בשביל הספק ומומנט. לאומת הדגם 2.9 אטמוספרי שיש לו 201 סוסים, לדגם T6 יש +71 סוסים ועוד 10קג"מ מומנט. היתרון הגדול ביותר זה דווקא גמישות, המומנט המירבי זמין החל מ-2000סל"ד ועד ל-5000 - כלומר בכל טווח העבודה יש לי מומנט גבוה.

בוולוו החליטו לשים שני מגדשי טורבו במקביל, גל אחד מונע על ידי 3 צילינדרים. המטרה הייתה לשים טורבואים קטנים יותר מאשר טורבו אחד גדול ובכל לקבל השהיית טורבו קצרה יותר. הטורבו הזה גודש 8PSI ד"א.

דבר מעניין נושף לגירסאות 6 צילינדר של S80 אין גיר ידני, כי שום גיר לא נכנס. הגיר האוטומטי כולל האוסינג אחרי המנוע במקום כמו הגירים הרגילים, אך הגיר עצמו מותקן מאחורי המנוע. בדגמי 5 צילינדר היה גיר ידני וגם אוטומטי 5 הילוכים (הדגם עם שישה צילינדר היה בעל 4 הילוכים קדמיים בלבד).

פורסם
להכנס ליוקון היה משימה קשה עבור בני משפחתי, עבור המבוגרים שבהם המשימה הייתה בלתי אפשרית. גם מחירי הדלק התחילו לחנוק מאט ועלייתם התמידים גרמו לי לחשוב יותר עם חסכון.

נאלצתי להפרד מיוקון שכל כך אהבתי, מצליל מנוע המטריף של V8 אמריקאי. נאלצתי להפרד מזכות הקדימה בכביש (כידוע בארץ יש כלל בלתי כתוב: "זכות הקדימה לרכב הכבד") ומגובה שאפשר לראות הרחק קדימה.

נאלצתי להפרד גם מהנעה האחורית ושלדת סולם ששימשה כחוצץ בין גוף הרכב והכביש.

אבל בוא נסתכל רגע על חצי הכוס המלאה. סך הכל לא נורא. אז אני שוב יושב אומנם עם התחת על הכביש, אבל זכיתי לצריכת דלק נמוכה יותר (אומנם הרכב לא נחשב לחסכוני במיוחד, אבל יחסית ליוקון זה באמת משמעותי).

רציתי להתחלק איתכם ברשמים הראשונים.

הרכב שברשותי מצוייד בכל טוב האבזור של אותם שנים, כולל בקרת אקלים שני איזורים עם מזגן מפוצל לאחור, רדיו דיסק/טייפ מקורי עם שליטה מההגה, בקרת שיוט עם שליטה מההגה, אפשרות העברה ידנית של הילוכים (כמו טיפטרוניק - שכחתי איך זה ניקרא ברכב שלי), יש גג נפתח חשמלי מקורי, פנסי ערפל. מראה פנימית מתכהה אוטומטית בסינוור (ה-LCD שלה נשפך :cry: לכן נאלץ להשתמש במראה פנורמית), מראות צד מתקפלות חשמלית, כיסאות קדמיים חשמליים עם זכרון, תאורה פנימית מתכבה בהדרגה: נכבית מיד עם נעילת הרכב, נדלקת מיד אם פתיחת הרכב, תאורת לוח שעונים נדלקת אוטומטית אם חשוך, מסך שמציג נתוני צריכת הדלק, תקלות (נורה שרופה וכד') ועוד כל מיני דברים שבטח שכחתי. בנוסף לזה יש אזעקה מקורית והדברים הרגילים: נעילה מרכזית, חלונות חשמל, כיוון מראות חשמלי וכד'. יש אבזור בטיחותי עשיר מאוד לשנתון (6 כריות אויר ועוד כל מיני מערכות).

מבחינת המרכב, בלמים דיסק בכל הגלגלים, הקדמיים מאווררים, יש ABS, המתלים הם רב זרועותיים.

מבחינת הנהיגה, ההגה חד מאוד בעל יחס העברה קטן, בלמים מאוד אינפורמטיביים ורגישים - עוד לא היו לי בלמים כאלה בשום רכב אחר. הרכב משייט חלק, אבל המתלים נוקשים למדי למרות המהלך הגדול שלהם - נותן תחושה קצת ספורטיבית ביחד עם ההגה.

הרכב בעל תכנון אוירודינאמי מעולה, גם עם חלונות פתוחים על מהירות הרוח לא נושבת חזק לפנים (זה לא טריואלי! - היה לי את זה עד היום רק בBMW 730). המנוע שקט מאוד, רק מזכיר על קיומו. בידוד הרעשים מכביש לא מספק אותי, אומנם עדיף קצת על אוקטביה, אבל אני שומע כל מה שקורה עם הצמיגים - לא מקובל לרכב בסגמנט הזה ועל רקע שקט הכללי זה מאוד מפריע.

מנוע זה משהו שראוי להזכיר בנפרד. מדובר במנוע גודש בעל שני טורבואים. כאשר הם נכנסים לפעולה מרגישים את הכוח הרב שיש למנוע זה. זה המנוע החזק ביותר שהיה לי אי פעם, בין אם בהרגשה סוביקטיבית ובין אם זה על הנייר. מעבר לכך שהמנוע מאוד חלק ושקט, גם בהאצות חזקות הכל נעשה בצורה חלקה מאוד.

מבחינת תא הנוסעים, הגג נמוך מאוד והרכב נמוך מאוד. אני אומנם לא גבוה, אבל עדיין תחושה מוזרה לראות מעלי את הגג כל כך קרוב. המושבים מעולים, תמיכה צידית מצויינת, הם מאוד נוחים. מבחינת מקום לרגליים הרכב מרווח, כך גם מבחינת המרווח לצדדים, אך כמו שכבר ציינתי: לא לגובה. מאחורה מרווח: יש מספיק מקום לרגליים.

מבחינת החסכונות של ההיגוי, הרכב פשוט מאוד לא פונה. זווית סיבוב של הגלגלים קטנה מאוד - צורת הכנפיים כימעט מרובעת בפנים - זה היה הפתרון להכניס לרוחב את המנוע הרחב. מעניין אם יש או אותה הבעייה לאחריות עם בלוק שחתכו מימנו צילינדר?

מבחינת האבזור, יחסית למה שהוצע בחו"ל האבזור דל. שם אפילו בדגמים הבסיסייים היה טלפון עם שליטה מההגה. רדיו דיסק היה שם עם צ'יינג'ר מדגם יותר משוכלל, וילונות ועוד. לצערי אין לי ברכב את כל הדברים האלו. אבל תודה בכל מקרה ליבואן שלפחות לא ויתר על חלונות חשמל מהתקנה המקורית.

לא שכחתי לציין את שם הרכב. אני יתן לכם לנחש. זה אמור להיות קל. 8) הרכב שנת ייצור 1999 וברשותי כבר חודש ימים.

כשקנית הרמתי גבה ,בעיקר אחרי ההתלהבות הראשונית , משתתף בצערך .

פורסם

תתחדש

זה טוב לשמוע על אנשים שקונים כאלו רכבים

ד"א איךהצלחת למכור את היוקון?

מה הצריכת דלק של הוולוו?

אני עם וולוו S40 T4 מאותו שנתון שלך ועושה 1/6.5 בעיר ו1/12 מחוץ לעיר

פורסם

תתחדש ותהנה.

לצערי אני איש של בשורות רעות, אם חשבת שעד היום הבימר שחטה אותך באחזקה אז אתה כנראה הולך להיות מופתע.

אם אני לא טועה זה כבר הרכב השלישי שלך השנה, מצחיק לקרוא כל הזמן על ה"פרידה" הקשה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אלעד, הפרידות מרכבים לא קלות - אני אוהב את כל הרכבים שהיו לי (אם היה לי כסף ומקום הייתי שומר על כולם, בינתיים אספתי רק חוויות איתם). הוולוו יותר צעירה מהבימר, אז אני מקווה שעם הנסועה המאטה שלי הרכב לא יתחיל להתפרק בצורה כל כך פראית, הרי אני לא קורע אותה. בימר לא התפרקה מבחינה מכנית כימעט, אבל הרבה דברים מסביב: גומיות, חלקים קטנים וכד' (המחירים גבוהים מאוד כפי שאפשר ליראות בסיכומי האחזקה שפרסמתי כאן). בעייה גדולה יחידה שהייתה לי זה גיר - החלפתי בחדש. בעייה משמעותית נוספת בית פילטר שמן (מחלה הנדסית של יצרן).

ד"א איךהצלחת למכור את היוקון?

עשיתי טרייד אין.

מה הצריכת דלק של הוולוו?

בבין עירוני עוד לא בדקתי. במעורב/עירוני אני מעריך בערך 1/5~1/6 - אין לי עדיין מסקנות ברורות. עוד לא גמרתי מיכל.

אני עם וולוו S40 T4 מאותו שנתון שלך ועושה 1/6.5 בעיר ו1/12 מחוץ לעיר

ההערות שלי באדום.

פורסם

מכיר את ההרגשה לעבור מרכב גבוה לרכב קטנטן שלא שמים עליו בג'ונגל הישראלי.

תתחדש ותהנה מהרכב.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

לא הייתי קורא לזה רכב קטנטן - זה וולוו S80... לא איזה סיטרואן C1, עם כל הכבוד.

מצחיק שעברת לרכב שעושה 1 ל 5 ואתה אומר שהצריכת דלק טובה יותר מה GMC :)

נתונים שיכולים לעודד אותך (אולי):

האמר H1 עושה באזור ה 3 ק"מ לליטר

מרכבה 2ב' צריכה 3 ליטר לקילומטר בערך :)

יואב

יואב :arrow:

פורסם
נאלצתי להפרד מזכות הקדימה בכביש (כידוע בארץ יש כלל בלתי כתוב: "זכות הקדימה לרכב הכבד") .

אשמח אם תרחיב לגבי זה כי אני לא שמעתי על זה. :shock:

פורסם

המצאה פרטית שלו.

ככה"נ הוא מתכוון לכך שכשאנשים רואים רכב כבד מגיע הם חוששים לחטוף את זכות הקדימה.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

הרכב הזה צרכן מאוד רציני של דלק , בטח שלא חסכוני , בנוסף הרכב הזה רואה הרבה מאוד מוסך והרבה , אין כמעט סיכוי להביא רכב כזה יד שנייה למצב כמו חדש , תמיד יש מה להחליף וכל חלק עולה כמו כל הרכב.

יתרון : מכונית סלון בזול !!

פורסם
אשמח אם תרחיב לגבי זה כי אני לא שמעתי על זה. :shock:

אנשים מתייחסים אחרת לרכבים גדולים בכביש, מנסיון.

אולי זה הגודל שמערער להם את הבטחון העצמי, אולי זה המשקל והידיעה שרוב הסיכויים שנהג הפריווט יחטוף יותר נזק,

פשוט לא מתעסקים עם רכבים גדולים, לא חותכים אותם, לא גונבים להם זכות קדימה, לא נצמדים אליהם.

את ההיכרות שלי עם הנהג הישראלי עברתי רק אחרי שעברתי לC1.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

• תוכן חדש...