Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5558 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

רכשתי רכב מסוג רנו קנגו אוטומט 1600 בנזין שנת 2008 מליסינג.לאחר כשבועיים היה לי תקר בגלגל.פניתי לפנצרייה שאני מכיר והבחור שבבעלותו הפנצרייה אמר לי ששמו לי ברכב צמיגים רגילים לרכב פרטי ולא צמיג מחוזק לרכב מסחרי כפי שאמור להיות לפי חוק.אני לאחר השיחה ביננו פניתי לחברה אשר ממנה קניתי את הרכב ושטחתי את טענותיי וביקשתי להחליף את הצמיגים למחוזקים.לאחר דין ודברים וחילוקי דעות הם הפנו אותי לפנצרייה אשר איתם הם עובדים ואשר שמה את הצמיגים הרגילים ולא המחוזקים.גם איתם היו וויכוחים והם טוענים שהרכב ברשיון הרכב מוכר כרכב פרטי ולא כרכב מסחרי ולכן לפי חוק הרכב פטור מצמיגים מחוזקים.

פניתי שוב לבעל הפנצרייה שאותו אני מכיר והוא ייעץ לי לנסות להגיע לאוטו דאתא של הרכב אצל היבואן הרשמי שהוא בעצם קרסו.פניתי גם אליהם וגם שם פניתי על אוזניים ערלות וחוסר רצון לעזור בנושא בטענה שאין להם מושג מה זה אוטו דאתא והם לא יודעים אם לפי חוק צריך צמיג מחוזק או לא,וזה לאחר שטרטרו אותי עם מלא טלפונים והמתנות.

רציתי לדעת מה דעתכם בנושא? ואם הצדק איתי איך אוכל להוכיח זאת בדרך הקצרה והנכונה?

תודה מראש.8)

פורסם

לפי מיטב ידיעתי אתה צריך צמיגים מחוזקים.

אני לא יודע איפה זה ברכבך, אבל חפש את הדף על טבלת לחצי הניפוח לגלגלים.

לרוב זה על הדופן של דלת הנהג או צמוד למרכב.

יש שם גם את המידה של הצמיגים, אם אתה יכול צלם זאת, או לא אז תגיד מה כתוב שם.

אם יש שם איזכור לאות באנגלית לאחר המידה במספרים.

קובי

פורסם

אמורה להופיע גם מידת הצמיג.

לדוג', אצלי גם רכב מסחרי אבל לא רנגו כתוב כך:

205/65/15C 100T

הסימון C כבר מסמל לצמיג מחוזק למסחריות.

כמו כן, ה100 מסמן את קוד העמסה על כל צמיג, תהייה בטוח שאם הקוד גבוה אז אתה צריך מחוזקים כי רק הם יעמדו בקוד העמסה הנ"ל.

קובי

פורסם

היתה לי קנגו (ידנית, דיזל, עם צמיגים מחוזקים חובה ) - אין על המדבקה שום מידע פרט ללחץ אויר.

ניתן לגשת לכל מכון הטסטים, להראות רישיון הרכב ולקבל תשובות.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

פתח רישיון רכב, מה מופיע לך למעלה בסעיף "סוג רכב" ?

אם מופיע לך M1 - זה רכב פרטי.

אם מופיע לך N1 - זה רכב מסחרי קל.

לפי דעתי קנגו נחשב M1 (כמו סקודה רומסטר וכו'), כל המסחריות האחרות - דובלו, ברלינגו, קונקט נחשבות N1.

אל תשאלו אותי למה.

אם הרכב מוגדר M1 לדעתי אין חובה לצמיגים מחוזקים.

פורסם

רשום לך ברישיון שמידת הצמיג היא XXX/XX/RXX C ?

והאות C קובעת שצריך צמיג מחוזק ?

אז ברישיון של הקנגו שלי לא היה כתוב C, המידה הופיעה רגיל, משהוא כמו 165/70R14, ללא כל אותיות נוספות.

ובמחשבה שניה - אולי החלוקה לסוגים M ו N היא רק במכוניות חדשות, שעלו על הכביש לאחר מעבר לתקינה אירופאית בשנת 2007, ואין לזה קשר לצמיגים מחוזקים.

פורסם

הסתכלתי ברשיון ומופיע למעלה באמת השורה M1 פרטי נוסעים.

ובשורת הצמיגים מופיע בסוף 82T.אין שום זכר לאות C ולא שום אות אחרת.לפי מה שהבנתי האות מסמלת קוד מהירות ולא צמיג מחוזק.

מה שעוד הבנתי שפעם היו מחייבים בקנגו צמיגים מחוזקים והיום בדגמים החדשים כבר לא מחייבים.

די נשמע לי אבסורד שקנגו נחשבת לרכב פרטי וכל השאר-קונקט,ברלינגו וכו... נחשבות לרכב מסחרי.זאת לפי אחת התגובות שהיו.

אם מישהו יודע מידע יותר מדויק אשמח לשמוע על כך.

תודה לכל מי שעוזר ומי שמנסה לעזור8)

פורסם

לא האות, המספר הוא זה שקובע קוד עומס (82 אצלך).

מה היא מידת הצמיגים שרשומה ברישיון הרכב?

אם זה 14\65\175 - לא צריך צמיגים מחוזקים.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אני מצאתי עכשיו את הרישיון הישן של הקנגו שלי, שנת 2000.

מידת הצמיגים אצלי הייתה 165/70R14.

משקל עצמי של האוטו 1150 קילו. משקל מורשה - 440. משקל כולל 1590.

זה פחות ממשקל כולל של פיאט טמפרה (לדגמא), ויש לה מידת צמיגים זהה. משקל כולל של טמפרה הוא כ 1600 קילו.

אבל אף אחד לא אומר שלטמפרה צריך צמיגים מחוזקים.

בקיצור, אני הרכבתי בקנגו מספר סטים של צמיגים מחוזקים, כשבפועל אפשר היה להסתפק בצמיגים רגילים.

גיליתי את זה באיחור קל של שנתיים :lol:

למה קנגו מוגדרת כרכב פרטי ולא כרכב מסחרי - אני לא יודע.

בכל מקרה - קוד עומס 82 = עומס על צמיג בודד 475 קילו, זה עומס של צמיג רגיל ולא של מחוזק.

מחוזקים במידה הזו מיועדים לעומס של 600 קילו, קוד עומס 90.

פורסם

בוקי, קוד עומס לצמיגים מחוזקים במידה 165-70-14 הוא 85, ולמידה 175-65-14 הוא 86.

82 זה קוד עומס לצמיגים רגילים במידה 175-65-14.

פורסם

זה לא מדוייק, "מחוזקים" זה הגדרה כללית שלא קובעת עומס מסויים.

בפעם הבא שיצא לך לנהוג על ברלינגו, תוכל לראות שמידת הצמיג שם היא גם 175/65R14, אבל קוד העומס 90 (600 קילו), כי המשקל המורשה גבוה מזה של קנגו.

פורסם

רשמתי את מה שמוכרים בפנצ'ריות בתור צמיגים מחוזקים.

אני אבדוק אחרי שהברלינגו שוב תחזור מהמוסך (נגררה עם בעית הבלמים).

פורסם
רשמתי את מה שמוכרים בפנצ'ריות בתור צמיגים מחוזקים.

תמיד צריך לבדוק את קוד העומס, אם הרכב הוא לא יד ראשונה וכבר עבר החלפת צמיגים רצוי לברר מה היה קוד העומס בצמיגים המקוריים.

בכל מקרה, יש התקדמות בנושא מבחינת רישום ברישיון רכב.

ברישיון של שנה שעברה במידת הצמיגים אצלי הופיע רק 175/65R14 C, השנה הוספו גם קוד עומס וזה מופיע כ 175/65R14 C 88-90

כלומר בפירוש אסור להתקין צמיגים עם קוד עומס אחר.

גם אצל פותח השירשור מופיע ברישיון קוד העומס, זה עונה על כל השאלות. בשנים קודמות זה לא היה מופיע.

לגבי 88-90 : יצרן הצמיגים מציין שני קודי עומס, 88 (560 קילו) למקרה של הרכבת צמיג על רכב עם דאבל ג'אנט (לאיזה רכב עם דאבל ג'אנט יש מידה כזאת אני לא יודע, אבל נניח), ו 90 ( 600 קילו) למקרה של הרכבה על סינגל ג'אנט כלומר כל רכב רגיל.

• תוכן חדש...