Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5542 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אבקש לדייק בפרטי המקרה. אבי מנהל העבודה עמד ליד הרכב וישר שם לב להתחממות הקלה לאחר מספר דקות בודדות. אף אחד לא עזב את הרכב כמובן בלי השגחה. אנא לדייק בפרטים .

חברים בכל הסיפור אתם מתעלמים מהעובדה וזה קורה לא פעם ולא פעמיים במוסכי ארצנו שמכונאי אחד מתחיל לעבוד על הרכב עוזב באמצע ואז אחרי חצי שעה שהרכב עומד מגיע מישהו אחר להמשיך את העבודה מבלי שקיבל בכלל עדכון מה היה ומה נעשה, אז פה הלקוח שלפי החוק היבש לא אמור להימצא בסביבת העבודה של המוסך שם לב וכיבה את הרכב מעניין מה היה קורה עם הוא לא היה שם לב והמנוע היה רותח ונתפס מה אז היו אומרים לו שהרכב ישן והמנוע לא עמד בזה .

איך שלא נסובב את זה הייתה פה עבודה לא מקצועית ואני בטוח שזה נהוג ככה אחרת העובד הזה לא היה משאיר את הרכב לשנייה רק מתוך היושר המקצועי האישי, לצורך העניין עם היה מדובר ברכב של מישהו קרוב אליו הוא לא היה משאיר אותו גם לדקה אחרי עבודה על מערכת הקירור.

התגובות פה רגועות ולו מהסיבה שזה לא הרכב שלהם ולא הכסף שלהם, מדובר בחייל שגם ככה אני בטוח מגרד את הגרושים אחד לאחד בשביל להחזיק את הרכב.

אבל אני גם בטוח שהמוסך לא ייקח אחריות כי אין פה נדבנים יתר על המידה, גם אם יעשו נזק אז יגידו שככה היה.

• תגובות 104
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין החלפת רדיאטור פותרת את כל הבעיות הקיימות ברכב כפי שנאמר עוד קודם. כמו כל לקוח שמגיע אלינו אנו תמיד מונעים מהצורך לספק את הלקוח בכדי שייצא שבע רצון ובהרגשה כי המחיר והשירות היו מצויינים כפי שמרגישים אלפי לקוחות אביפרטס.

נשמח להזמין את הלקוח אלינו שוב ללבן את אי ההבנות לשביעות רצונו של הלקוח. (נכתב כבר לפני מספר ימים עד עתה לא שמענו מהלקוח).

פורסם

נראה לי לעניות דעתי

ואיני מבין בפרטים הטכניים אלא מהתרעומת

שלכם בין שניכם מסביב

שכדאי שתשבו ביחד על הנושא המדובר

ותשתתפו שניכם בעלות הנזק השייך לתחום

בו הנכם מתעסקים.

אתה בעצמך ציינת אבי, כי היה עומס רב.

אישית איני מקבל כזה דבר שמומחה ישכח משהו

מסויים ואם כן זה על אחריותו הפאשלה הזאת.

מצד שני יש כאן דעות חלוקות לגבי נזקים הנגרמים

אם בכלל מכזאת תופעה.

לכם אני חושב שמן הראוי שתשתתפו בינכם.

אם יש לך מצלמות בעסק זה יכול לעזור.

מה שיקרה שאנשים כאן יראו זאת בעין יפה וטובה

וגם אתה לא תנזק עקב הרושם שנוצר כאן.

פשוט 2הצדדים כאן לא ברורים ב-100 אחוז.

בברכה

למכירה מאוורר חשמלי לרדיאטור פיאט (מנוע GATE)

===========================

רוצה להצחיק את הקב"ה? תכנן את היום שלך...

===========================

פורסם

גם אני הייתי בעבר אצל אביפרטס וקיבלתי יחס לא כל כך מקצועי והפתרון שנתנו לי בכלל לא עזר,

גם אחרי ששלחתי להם ה"פ הם לא כל כך התייחסו לבקשה שלי (פרט להתנצלות וללא כוונה לברר מה היה )

אני התאכזבתי.

Suzuki Jimny

פורסם
אבקש לדייק בפרטי המקרה. אבי מנהל העבודה עמד ליד הרכב וישר שם לב להתחממות הקלה לאחר מספר דקות בודדות. אף אחד לא עזב את הרכב כמובן בלי השגחה. אנא לדייק בפרטים .

חבל שאבי המדובר לא שם לב שהעובד שלו הכניס את הרדיאטור עם פקקים. רוצה לדייק בפרטים? המכונאי שלך עשה טעות של מתחילים. דרשני.

אין החלפת רדיאטור פותרת את כל הבעיות הקיימות ברכב כפי שנאמר עוד קודם. כמו כל לקוח שמגיע אלינו אנו תמיד מונעים מהצורך לספק את הלקוח בכדי שייצא שבע רצון ובהרגשה כי המחיר והשירות היו מצויינים כפי שמרגישים אלפי לקוחות אביפרטס.

נשמח להזמין את הלקוח אלינו שוב ללבן את אי ההבנות לשביעות רצונו של הלקוח. (נכתב כבר לפני מספר ימים עד עתה לא שמענו מהלקוח).

לדעתי ללקוח אין מה להסב איתכם לשולחן. נזכרתם אחרי כל כך הרבה זמן להגיב שזה מעליב.

כפי שאמרתי בעבר, אחרי שבוע, הייתי מתקן את האוטו ומכתב מעו"ד היה מחכה לכם.

אגב, גם אותי זה לא מעניין אם הפקקי ראש דלפו או לא דלפו, או שהצינורות דלפו או לא דלפו או שהאוטו עולה באש או לא.

את העבודה שלשמה הלקוח בא, לא עשיתם ועוד הוספתם לנזק.

כאילו, הוא מקבל מכות בכל הגוף, ואז הוא בא לרופא אף אוזן גרון שמשאיר את המקל ארטיק הגדול בתוך הגרון שלו. מזל ששמתם לב ששכחתם את זה.

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

פורסם

ראשית דבר, פקקי המים שיש במנוע תפוסים מאוד חזק ואם יש לחץ במערכת כתוצאה מרתיחה, גם אם אין ללחץ לאין לברוח, צנרת הגומי תתפוצץ או רדיאטור החימום ידלוף לפני שפקק כזה יזוז ממקומו ויתחיל לנזול ואני מקבל לחלוטין את הטענות של אביפארטס, שדליפה כזו הוא לא תוצאה של העבודה שלו.

להערכתי בהחלט יתכן שהתקנה לא נכונה של פקק (טעות נפוצה היא להרכיב אותם עקום מעט מה שמחליש מאוד את התפיסה והאטימה) גרמה לדליפה שאולי גם הייתה מתרחשת בעתיד ועליית הלחץ במערכת עקב התקנת הרדיאטור הלקוייה, רק הוותה זרז. בכל מקרה קשה לתת דיעה מוגמרת מבלי שרואים בדיוק את הנזילה מהפקק, אך אני משוכנע שפקק כזה לא יצא ממקומו עקב לחץ של קיטור במערכת.

שנית לגבי המצאות הפקקים ותפקידם, מורכבות יציקת של בלוק המנוע דורשת מעברים פנימיים ותעלות לטובת שימון וקירור, לצורך כך במהלך היציקה משתמשים בחול אותו יש להוציא לאחר שהבלוק מתקרר, את החול מוציאים דרך פתחים שתוכננו מראש במסגרת בלוק המנוע והכי פשוט וזול זה לסגור אותם עם פקקים שיושבים בצורה הדוקה מאוד. לאחר סיום היציקה, בלוק המנוע גם עובר קידוחים של מעברי שמן ובסיום הקידוח סותמים את קצוות התעלות עם פקק רגיל, הברגה או מכסה (בהתאם לאפליקציה).

הטענה הרווחת היא שפקקים אלו גם משמשים כפקקים שקופצים החוצה במקרה של קפאון נוזל הקירור והתפשטות קרח בתוך הבלוק ובכך מונעים את סדיקת הבלוק, אך זה נכון למנועים ישנים של פעם. היום הנוזל קירור במדינות קירות מאוד מרוכז, מה שמונע את הקפאון שלו גם בטמפ' מאוד נמוכות ולכן גם רואים במנועים מודרניים פחות פקקים כאלו על בלוק המנוע.

פורסם
התופעה מתרחשת רק בין טווח הטמפ' שבין 4 מעלות פלוס ל 0 מעלות.

ואם המים קפאו והנם קרח מה עוזר לי הפקק בנקודה X כאשר הלחץ נוצר בנקודות Y.

קרא כאן להנאתךhttp://www.weizmann.ac.il/zemed/net_activities.php?cat=1448&incat=1412&article_id=2750&act=forumPrint

אני לא מבין למה אתה מתעקש להתווכח על מה שאתה לא מבין :shock:

האנומליה של המים מתרחשת גם מתחת לאפס מעלות. אני מכיר מצויין את המאמר של אבי סאייג.

הוא ציין שעם הקפיאה הם ממשיכים לעלות את נפחם אך לא ציין במפורש שהתופעה ממשיכה עם ירידת הטמפ'.

אחרי שתקרא עוד קצת תגלה שמקדם ההתפשטות הלינארית התרמי של קרח הוא 50E-6/deg באפס מעלות ונדמה לי שהוא בעצמו משתנה עם הטמפ'

אתה מוזמן לחפש טבלת צפיפות של קרח.

ראשית דבר, פקקי המים שיש במנוע תפוסים מאוד חזק ואם יש לחץ במערכת כתוצאה מרתיחה, גם אם אין ללחץ לאין לברוח, צנרת הגומי תתפוצץ או רדיאטור החימום ידלוף לפני שפקק כזה יזוז ממקומו ויתחיל לנזול ואני מקבל לחלוטין את הטענות של אביפארטס, שדליפה כזו הוא לא תוצאה של העבודה שלו.

להערכתי בהחלט יתכן שהתקנה לא נכונה של פקק (טעות נפוצה היא להרכיב אותם עקום מעט מה שמחליש מאוד את התפיסה והאטימה) גרמה לדליפה שאולי גם הייתה מתרחשת בעתיד ועליית הלחץ במערכת עקב התקנת הרדיאטור הלקוייה, רק הוותה זרז. בכל מקרה קשה לתת דיעה מוגמרת מבלי שרואים בדיוק את הנזילה מהפקק, אך אני משוכנע שפקק כזה לא יצא ממקומו עקב לחץ של קיטור במערכת.

שנית לגבי המצאות הפקקים ותפקידם, מורכבות יציקת של בלוק המנוע דורשת מעברים פנימיים ותעלות לטובת שימון וקירור, לצורך כך במהלך היציקה משתמשים בחול אותו יש להוציא לאחר שהבלוק מתקרר, את החול מוציאים דרך פתחים שתוכננו מראש במסגרת בלוק המנוע והכי פשוט וזול זה לסגור אותם עם פקקים שיושבים בצורה הדוקה מאוד. לאחר סיום היציקה, בלוק המנוע גם עובר קידוחים של מעברי שמן ובסיום הקידוח סותמים את קצוות התעלות עם פקק רגיל, הברגה או מכסה (בהתאם לאפליקציה).

הטענה הרווחת היא שפקקים אלו גם משמשים כפקקים שקופצים החוצה במקרה של קפאון נוזל הקירור והתפשטות קרח בתוך הבלוק ובכך מונעים את סדיקת הבלוק, אך זה נכון למנועים ישנים של פעם. היום הנוזל קירור במדינות קירות מאוד מרוכז, מה שמונע את הקפאון שלו גם בטמפ' מאוד נמוכות ולכן גם רואים במנועים מודרניים פחות פקקים כאלו על בלוק המנוע.

זו התשובה שקיבלתי ממכון וייצמן. נחמדים. מפנים אותנו ל טבלה ולגרף מספר 4

כנראה שמה שלמדתי לפני 50 שנה עדיין תקף. וטוב שכך לפחות בכל מה שקשור לפיזיקה. שיא הנפח הוא ב 4 מעלות פלוס . מעל ומתחת לטמפרטורה הזו הנפח יורד.

http://hypertextbook.com/facts/2007/AllenMa.shtml

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

נניח שאתה צודק ושיא הנפח הוא 4 מעלות סלזיוס, זה לא רלוונטי לעניינינו. עדיין מדובר בנוזל ולא מוצק מה שאומר שאם נוזל מתפשט בבלוק אין אם זה בעייה לעומת קרח.

פורסם

לא זה מה שאמרתי.

שיא הנפח הוא ב 4 מעלות וזו הבעיה כאשר המים מגיעים לטמפרטורה הזו. כאשר המים קופאים נפחם קטן מאשר כאשר הם ב 4 מעלות ולכן הלחץ על הבלוק קטן יותר.

הבעיה בקפיאת המים היא שבעת הנעה אין צירוקלצית מי קירור לכן מוסיפים למים ברדיאטור חומר אנטי פריז שמונע את קפיאתם..

וכפי שכתבת , מטרת הפקקים היא אחרת לגמרי.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

מהשרשור הארוך אני מבין שבאביפרטס ביצעו טעות מקצועית גסה, שגרמה/לא גרמה לנזק.

אבל הטעות האמיתית שלהם היא בהתנהלות בשרשור הזה.

כי אני ועוד רבים אחרים לא נכנס לבית עסק המתנער כך מלקוח, כאשר על עובדת טעותו המקצועית אין מחלוקת.

שי

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

+1

אינני מכיר את עדי פותח השרשור, ומעולם לא עשיתי עסקים אם אביפרטס. ולפי התנהלותם בשרשור הזה, אינני מתכוון גם בעתיד לחצות את סף דלתם.

זה אנושי לטעות. הגדולה היא לקחת אחריות ולעשות מה שצריך גם אם יש ספק כלשהו אם הנזילה נגרמה עקב הטעות או לא.

ה"ניסוי" שמתואר כאן, הפעלת מנוע עם פקקים בכניסות הרדיאטור, איננו משהו יום יומי, ואני לא חושב שניתן לפסוק בקלות האם קודם יתפוצץ צינור גומי או יפרץ פקק מנוע. גם אם מערכת הקירור של הרכב היתה במצב רע, הנזילה התעוררה בעקבות הטעות שנעשתה על ידי אביפרטס, ולכן ההתנערות המוחלטת שלהם מאחריות איננה במקום.

:turn-l:
פורסם
לא זה מה שאמרתי.

שיא הנפח הוא ב 4 מעלות וזו הבעיה כאשר המים מגיעים לטמפרטורה הזו. כאשר המים קופאים נפחם קטן מאשר כאשר הם ב 4 מעלות ולכן הלחץ על הבלוק קטן יותר.

הבעיה בקפיאת המים היא שבעת הנעה אין צירוקלצית מי קירור לכן מוסיפים למים ברדיאטור חומר אנטי פריז שמונע את קפיאתם..

וכפי שכתבת , מטרת הפקקים היא אחרת לגמרי.

ממש לא נכון, בזמן הנעה או התחממות המנוע אין צורך בשום סירקולציה של מים (תרמוסטט סגור, כאילו דהה...) והאנטיפריז בהחלט שם כדאי למנוע קפיאה ושבירת בלוק מנוע.

פורסם

לדעתי בשל הקשר הנסיבתי, וזה לא חשוב כרגע מי אשם או לא אשם, על אבי פרטס לשאת בנזק.

היתה כאן רשלנות של העובד ואין על כך עוררין, נכון היה עושה אביפרטס אם היה נושא בעלות הנזק ושולח את הלקוח מרוצה לדרכו.

הנזק התדמיתי לחברה גדול שבעתיים מעלות תיקון כזה או אחר.

אם הייתי בעל עסק , הייתי מוכן אפילו להחליף מנוע שלם (כמה כבר עולה מנוע לרנו 19) במקרה קיצוני,אם הייתי יודע שעובד שלי התרשל בצורה חמורה בעבודתו.

לא נעים לי לרשום את זה , אבל אני מתקשה להתנער מהתחושה שאלמלא היה אבי פרטס ספונסר של הפורום, הוא לא היה מטופל בכפפות של משי.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

בתור אחד שמתעסק עם מנועים מגיל 12 (היום כבר בן 36) - אני לא מקבל את הטענות של אבי פרטס - הוא בעצם

מפיל את האשמה על הרכב מכיוון שהוא ישן, אז ככה:

1. גם אם הפקקים לא הותקנו כראוי במוסך אחר - הטעות שלך היא שגרמה להם להיפרץ באותו היום ולא בעתיד

2. גם אם היה נקרע צינור מים ישן - עדיין - הטעות שלך זירזה את העניין

כלומר יתכן שהפקקים גם היו מחזיקים חודשים או שנים במידה ולא היתה טעות בהתקנה

איך אתה יודע כמה זמן זה היה מחזיק ?

יש לי רכב ישן (92) ורכבים חדשים (2004, 2008) שאני מתחזק ועדיין לא מבין את זה שאתה מאשים את הרכב

פורסם

אולי אין לי רקע נרחב ברכבים ומנועים, אבל יש ברשותי רכב מודל 92 וקצת חוויות איתו:

קר לי בעבר שהרכב התחמם עד 3/4 סקאלה עקב כשל, אבל אז אחד הצינורות של הצנרת קירור לא עמד בלחץ ופשוט נפרץ. הצינורות שהיו במצב יותר אלסטי (חדשים יותר) לא הושפעו כלל (אינני יודע מתי הוחלפה הצנרת ברכב המדובר ומה מצב האלסטיות)

אבל, מצד שני, במידה ואכן הרכב המדובר אכן עמד במצב זה לאורך זמן, קיימת תופעה אחרת שיכולה להיות בעייתית. ישנם חומרים מתכתיים במנוע שטמפ' כזו לאורך זמן מזיקה מאוד (כל סטודנט להנדסה מכנית/חומרים/כימית מחוייב ללמוד את הקורסים המתעסקים בנושא). את משך הזמן שהמנוע שהה במצב זה איש מאיתנו לא יכול לדעת פרט ללקוח ולעובד הספציפי, אך זה כבר גרסה מול גרסה.

בנוסף, איש אינו יודע מה היה טיב העבודה של החלפת הפקקים, וכמו שכבר נאמר, ייתכן והטמפ' הגבוהה של המנוע פשוט שימשה כזרז, אלוהים יודע לאיזו תקלה, מה שקורה לרוב (רואים הרבה בתנאי מעבדה)

לפי דעתי, אכן הייתה התרשלות של העובד, אך לגביי הנזק, לדעתי קשה לומר בוודאות שכל האחריות על אביפארטס, משום שלא ידוע מה עבר על המנוע עד שהגיע לידיים הנוכחיות, ושוב, ייתכן שהתקרית רק היוותה את הזרז וגרמה לכשל הסופי

קשה לי להאמין שהלקוח ייצא מרוצה מהסיפור לא משנה כמה הוא יילבן עם אביפארטס, כי בסה"כ הוא מסר רכב תקין לתיקון ויצא עם שלל בעיות מנוע

ולגביי אביפארטס: כבר קרה שהגעתי למוסכים, ביקשו ממני להמתין מס' דקות להתחלת הטיפול, וכאשר ראיתי את הנוהל וצורת העבודה, ברגע שניגש אליי העובד התעקשתי שיוריד את הרכב מהליפט / יחבר הכל חזרה ונסעתי למקום אחר.. לתשומת ליבך!

זו דעתי האישית על המקרה.

שבוע טוב!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5542 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...