Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיטרואן c4 שגיאת ESP/ASR faulty

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4393 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי C4 2007 מאז אתמול, באמצע הנסיעה ברכב, נדלקות נורות החיווי ABS + ESP ומתקבלת השגיאה

ESP/ASR faulty

כשאני מדומם מנוע ומניע שוב, המנורות לא דולקות אך הן שוב דולקות לאחר נסיעה קצרה.

אני לא לגמרי בטוח אבל אני חושב שזה קורה רק כשהמזגן דולק. זה התחיל רק אתמול ולא היה לי מספיק זמן לבדוק זאת אבל לדעתי התופעה לא מתרחשת כשהמזגן אינו דולק.

כמובן שאין מנוס מלשים את הרכב במוסך לבדיקה (חיבור למחשב וכו') אך לפני שאעשה זאת, ובלאיו הכי כעת חול המועד.

אשמח לשמוע ממביני עניין מה הסיבה לתופעה? מה ההשלכות המיידיות? מה בדרך כלל מטפלים במוסך לגבי תקלה מסוג זה ומה העלויות המשוערות?

תודה מראש

• ספונסר פורום
פורסם

שלום ידידי.

אין עלות משוערת כי זו לא תקלה שכיחה,יתכן ומדובר בחיישן גלגל לא תקין,מגע רופף,מחשב לא תקין וכו..

בדיקה קצרה במחשב איבחון תשפוך אור על התקלה.

אורן

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
  • 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

הרכב יצא מהמוסך. להלן הממצא:

מדובר רכיב חשמלי שנקרא "מתג אור בלם" הוא מזכיר בצורתו פלאג אך הוא רובו מפלסטיק וכמעט שאינו שוקל.

עלות החלפת החלק כולל עבודה 480 ש"ח כולל מעמ (מוסך מרכזי).

זמן העבודה לקח פחות מחצי שעה...

הזוי, ממש מחיר מטורף ביחס לזמן+החלק הלכאורה פשוט.

סתם בשביל העניין ולמרות שכבר שילמתי את המחיר, מישהו יודע בכמה אפשר להשיג את החלק הזה שלא במוסך מורשה? לא מקורי?

פורסם

מאחר והתקלה היא תקלה מאוד שכיחה בכל הדגמים (לא רק ב C4) כי אצל כולם מדובר באותו המתג - היצרן הוציא מק"ט חדש לחלק ויחד עם המתג צרף לו גם צמה באורך של 15 ס"מ שתשמש כחוט מאריך לצמה המקורית של הרכב. כל הסיפור הזה מייקר את ה"סט" הזה במאות שקלים (הסט הזה עולה 300 ומשהו שקל - כשבעבר המתג עצמו היה עולה עשרות בודדות של שקלים).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

במכוניות ספציפיות, הצמה קצרה מידי והיצרן טוען (שוב, זה עניינו שלו) שזה מה שגורם לבעיה (כנראה הוא סבור שהמשיכה של חיווט הקצר היא זו שגורמת לבעיית מגע או בעיית מתג).

בפועל, גם במכוניות שהצמה ארוכה דיה המתג הוא זה שעושה את כל הבעיות. החלפה שלו פותרת את הבעיה לחלוטין אך זה לא אומר שהיא לא תחזור לעולם. המתגים האלו הם מתגים כפולים (4 פינים) כאשר 2 פינים הם עבור אורות בלם ועוד 2 פינים הם עבור מידע ל ESP\ABS ולגיר האוטומטי. המתגים הם מתגי ON\OFF פשוטים. כאשר המתג לא תקין, יש אורות ברקס אבל ה ESP\תיבת-הילוכים המקבלים מידע מהמעגל השני של המתג - נשארים עם מידע "תקוע" או שגוי. כמובן שזה גם גורם לבעיות של שחרור ידית הילוכים מ PARKING, בעיה בבקרת שיוט וכו'.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• 3 שנים מאוחר יותר...
פורסם

יש לי בעיה זהה - C4 מודל 2010.

גם לי אמרו במרכזי שזה כ 500 שקל.

האם עדיין אפשרי להתעקש שישימו את הפשוט והזול בלי צמה שלמה?

מה שעוד יותר מעניין והייתי רוצה לדעת למחר, האם זה נכנס תחת האחריות המורחבת של אוטוסנטר? אני מצרף תמונה של הכיסויים.

לדעתי הלא מלומדת, זה נכנס תחת "מתג מנורת עצירה" - נשמע נכון?

ולבסוף, מה המקט? האם יש המלצה איפה כדאי להזמין מחול בזול, שיהיה לי לגיבוי לעתיד, לאחר תום האחריות, כי לפי מה שנכתב פה, יש סיכוי שזה יחזור על עצמו.

תודה!

20140608_170841.jpg

• תוכן חדש...