Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5565 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טל אני מה זה מזדהה איתך בתור מישהו שלמד צרפתית ביה"ס - שתבין שלהגיד 96 בצרפתית זה להגיד משהו כזה: 4 כפול 20 ועוד 16.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
להגיד 96 בצרפתית זה להגיד משהו כזה: 4 כפול 20 ועוד 16.

זה לא לגמרי נכון. כלומר, טכנית זה בערך נכון: תרגום מילולי של 96 זה "ארבע עשרים שש עשרה", אבל מבחינתם של דוברי הצרפתית זה פשוט 96, אין לזה משמעות אחרת.

אם תנסה לתרגם מילולית ביטויים משפה לשפה זה תמיד ישמע מוזר - אפילו אם תנסה לחשוב מה זה "שמונה עשרה" בעברית, ותנסה לתרגם את זה לצרפתית, זה ישמע מוזר (הרי מה זה "שמונה עשרה"? שמונה + עשר). אני יכול לתת עוד אינספור דוגמאות מכל מיני שפות, אבל אני מעריך שהפואנטה ברורה :-)

צרפתית היא לא שפה מאוד מסובכת, פשוט צריכים להבין את הלוגיקה שלה, ואז לזרום עם כל יוצאי הדופן.

פורסם

אגב, בצד הצרפתי של שוויץ יש מילה מיוחדת ל-70 ו-90,

כך שאומרים "תשעים ושש". שמונים, לעומת זאת, נשאר "ארבע עשרים"

חוץ מתושבי קנטון מסוים בלבד, שיש להם מילה מיוחדת ל-80! :shock:

תוספת: אחרי שלומדים את הלוגיקה ומשננים בע"פ את יוצאי הדופן,

מתחילים להתמודד עם אוצר המילים האינסופי של השפה הזאת.

למרבה המזל, זה לא נחוץ במיוחד לחיי היום-יום. צריך רק לשים לב

שהמילה ל"פח אשפה" במונפלייה לא תהיה זהה לזו הנהוגה בפריז, וכיו"ב...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

נו באמת FAZER זה כמו להגיד שסינית זה קל כי כל ילד בסין יודע סינית

או אחרי שאני מסדר למישהו משהו ברשת בבית תוך 5 דקות הוא אומר לי "הא, זה קל !" ברור שזה קל, אני עובד בזה כבר 10 שנים, אם זה היה כל קל למה לא עשית את זה לבד ?!

צרפתית לא שפה קלה בבסיסה, בטח לא לכתיבה ובטח לא בהשוואה לשפות אחרות כמו ספרדית

לא שהיא בלתי אפשרית, אפשר, אבל זה לא שהיא קלה במיוחד.

אפרופו מספרים

תחשבו לרגע איך אומרים 20 בעברית (וגם בערבית ד"א)

מה שאמרתם הרגע, זה 100 בלוגיקה פשוטה של מי שלא מכיר את השפה.

שלוש - שלושים

חמש - חמישים

עשר - עשרים

הא אבל עשרים זה לא 100 זה 20, אופס, באג...

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

לקרוא זה הגזמה, עבר לידי בעבודה, רובו משעמם מאוד לדעתי ועל חלקו דילגתי/קראתי ברפרוף מהיר, אבל יש שם כמה עמודים מעניינים דווקא ועובדה שדברים מסויימים ממנו אני זוכר :-)

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם
אגב, בצד הצרפתי של שוויץ יש מילה מיוחדת ל-70 ו-90,

לא מכיר את הצרפתית של שוויץ (אם כי אני מעריך שהיא דומה לבלגית), אבל בבלגיה זה ככה:

70 זה septante (בצרפתית נורמאלית זה soixante-dix, או "שישים-עשר").

80 זה קצת מסובך, כיון ששמעתי על Octante, על Septante-dix, ועל Huitante, ולמען האמת אני לא בטוח מה אומרים איפה (בצרפתית נורמאלית זה Quatre-vingts, או "ארבע-עשרים").

90 זה nonante (בצרפתית נורמאלית זה Quatre-vingt-dix, או "ארבע-עשרים עשר")

אלו היו 20 שניות של חפירה על צרפתית :-D

תוספת:

לא לחינם הצרפתית של צרפת מכונה international French - זו הגרסה ה"רשמית" של השפה שאותה יבין כל דובר צרפתית באשר הוא.

• תוכן חדש...