Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5565 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום היקרים,

בעקבות הזדמנות שנקרתה בדרכי ובהמשך לעבודתי בשלוחה של החברה ביוון אי שם ב2009, הוצע לי תפקיד הרבה יותר מאתגר ומתגמל במונטפלייר בצרפת. מעבר לחששות הרגילים של הסתגלות לסביבה חדשה ומעבר פיזי \ לוגיסטי שאליהם כבר התרגלתי, אשמח לדעת "What's HOT or NOT" במונטפלייר ממי שהיה או מכיר את המקום.

כמו כן, נדרשתי לבצע תרגום מסמכים לצרפתית, יש המלצה למומחה בתחום?

תודה מראש וחג פסח שמח,

דוד

Night Driver כתב:

באגירה הוא מומחה החייזרים פה. תעלי תמונה של יצור עם יותר מ 4 רגליים והוא מיד יספר לך מי הוא, איפה הוא גר ומה ההורים שלו עושים.
פורסם

תודה על התיקון.

איפה כל החברים שחזרו מצרפת לא מזמן?:-)

Night Driver כתב:

באגירה הוא מומחה החייזרים פה. תעלי תמונה של יצור עם יותר מ 4 רגליים והוא מיד יספר לך מי הוא, איפה הוא גר ומה ההורים שלו עושים.
פורסם

כמו שכבר תיקנו אותך, מונפלייה, הייתי עובר לשם מחר, איזור נחמד מאוד לנהיגה :-)

נכון שהיתי מעדיף מקום דובר אנגלית, אבל אפשר להסתדר עם אנגלית היום בצרפת.

זה מרחק נהיגה (ארוכה אבל אפשרית, עשיתי את זה) לאתרי הסקי גם באלפים וגם באנדורה אם אתה עושה סקי

טיסות סדירות יש למרסי שזה 150 ק"מ +- שזה טוב

מזג האוויר שם נוח מאוד

תמונה מקרקסון, מרחק נהיגה קצר.

france_1038.jpg

france_1041.jpg

france_1046.jpg

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

דרור תודה על השיתוף. מה דעתך על המקום לצורך מחייה? איך האנשים, הצפיפות וכו', יש משהו שונה מערים אחרות באירופה? אני להיפך אשמח אם המקום יחסית פסטורלי ושקט.

דבר ראשון לאחר שאתרגן על עצמי שם, אני מגשים חלום ונוסע לנורבורגרינג:wink:

Night Driver כתב:

פורסם

למען האמת היתי שם יום אחד כחלק מטיול גדול שעשיתי באזור, כל אזור חבל הארץ הזה היה כיפי לנהיגה, רובו הגדול מקומות קטנים ויפים וכל האזור מאופיין לפי מה שראיתי, מונפליה יחסית עיר גדולה באזור אם אני זוכר אז אני לא מבטיח לך שתגור בוילה באמצא שום מקום רק עם ציוץ ציפורים כמו בתמונה אבל כן במרחק נהיגה של כלום זמן מצא כל כך הרבה מקומות יפים ושקטים ועם כבישים אם לא ה...

זו לא עיר בירה אז אין מה לצפות להמולה של פריז או לונדון וכו, וזה רק לטובה לדעתי.

france_1084.jpg

france_1015.jpg

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

ברכותיי על עוד הצעה מעניינת. אני אוהב את הכיוון שאתה הולך בו... :mm_yeah:

לענייננו, איך הצרפתית שלך? אם התכנון הוא רק להתחיל ללמוד ואין לך ידע מקדים, הייתי מוותר - חד וחלק.

מונפלייה זה יותר ספרד מאשר צרפת - כל החלק הדרומי שקרוב לגבול שונה מהותית ממרכז וצפון המדינה.

אנשים נחמדים, נופים מהממים, מזג אוויר נח כל השנה וכבישי הנהיגה המדהימים של הריביירה בחצר האחורית.

במשפט אחד - הייתי ממליץ ללכת על זה, כלומר להתחיל לפתח את ההצעה. תראה על מה מדובר בהיבטים של

כסף ומסים, כי מבחינת גאוגרפיה, רמת חיים ואוכלוסיה, מדובר על אחד המקומות הכי שווים באירופה המערבית.

כל זאת כאמור בהנחה ואתה דובר את השפה. אם לא, אל תעשה את זה לעצמך, זה לא שווה את התמורה.

אשמח לייעץ באופן יותר ממוקד בה"פ אם תצטרך מענה לשאלות ספציפיות. יש לי הרבה קולגות בצרפת, וסביר

להניח שכמה מהם יוכלו לעזור (ברגע שיגמרו ללעוס את הצפרדע, יחבשו את הברט ויעלו על האופניים :-D).

כתובת נוספת להתייעצות: פורום ישראלים באירופה של Ynet (רמת הפעילות שם די נמוכה, אבל בכ"ז).

פורסם

דרור לפי התמונות זה המקום לנהיגה אם לא ה..:shock:

ודים, אני לא דובר השפה חוץ מכמה מילים בסיסיות ליום יום, מה הרמה של האנגלית שם?

חבילת המעבר מאוד מפתה וכוללת תמריצים מעולים ומשכורת שלא ארוויח בארץ לפחות ב5 השנים הקרובות.

פייזר, אני בדיוק בראש הזה, כל עוד יש לי את האפשרות ואין לי מחויבויות אני שוקל את המעבר בחיוב, מקסימום נתבאס על הצרפתיות ונחזור :lol:

אלעד, מדובר בחברת DELL והתפקיד הוא בתחום ה Enterprise Storage \ Servers.

Night Driver כתב:

פורסם

להסתדר עם אנגלית תוכל אבל ממש לא מומלץ, אם החברה שלך רצינית תתחיל כבר מחר ללמוד צרפתית עם מורה פרטי, תוך 3 חודשים תוכל לדעת צרפתית בסיסית מאוד אבל בדיבור יומיומי הרמה תעלה במהירות.

מעבר לזה יש את העניינים הרגילים של רילוקיישן בכל מקום.

פורסם

מעדות שמיעה של מישהו שגר שם איזה עשור - אזור יפהפה.

מצטרף לאחרים בנוגע לשפה - חובה ללמוד צרפתית.

אפילו אם תגמגם בדיבור, לפחות שתבין משהו,

אתה תיתקל מהר מאוד באנשים שלא יודעים אנגלית.

(שלא תדע איך אומרים "חוות שרתים" בצרפתית, זה כמו ללמוד שפה נפרדת...)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

למזלך, לפחות מהניסיון שלי, כל הטרמינולוגיה המקצועית היומיומית בחברות הייטק בצרפת היא באנגלית כך שאל תתפלא אם תשמע משפטים בסגנון של "בלה בלה בלה בלה, server farms, בלה בלה בלה Storage, בלה בלה, SQL Query". זה נורא מצחיק בהתחלה, אבל מתרגלים לזה שאם מוותרים על ה"בלה בלה", אפשר להבין את כל המשפט רק על סמך הקטעים באנגלית.

:lol:

פורסם

לגבי מילים באנגלית שמשתחלות לשפה זרה ,

זה קורה בכל שפה גם בעברית [תסתכל מהצד על זוג מפתחים או סתם אנשי סיסטם פתאום תשמע SERVER ,INSTALLATION ועוד].

השפה הכי מצחיקה לדעתי לשמוע את זה זה דווקא יפנית, עם חיתוך הדיבור המהיר ופתאום הם דוחפים לך איזה מילה באנגלית די קורע.

אגב צרפתית אתה לא רוצה להבין איזה עם מתוסבך ברמת השפה [רק תשאל משהו שדובר צרפתית איך הם סופרים ותבין על מה אני מדבר.]

טוב שם טוב משמן טוב

• תוכן חדש...