Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קורס יועץ השקעות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5585 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אוטוטו כלכלן. מסיים תואר במכללת עמק יזרעאל עם ממוצע 80 בלחץ.

קשה מאוד למצא עבודה היום בתחום על אף שיש לי דיי הרבה ניסיון תעסוקתי (לא בתחום לצערי).

קיבלתי הצעות עבודה לבנקים: טלר, משווק משכנתאות, בנקאי בצוות בנקאים. לא מתאים לי לעבוד בבנק, הבנתי שזאת עבודה קריעה ללא תגמול.

כרגע אני מנהל תיק לקוחות ויועץ לימודים בבית ספר לאנגלית ואני מרוויח יפה. זאת עבודת מכירות ועל כן השכר היחסית גבוה. ברור לי לחלוטין שכדי לעבוד במקצוע שלי אני אצטרך לקחת צעד אחורה בשכר.

אני שוקל אחרי התואר לעשות קורס יועץ השקעות או לגשת לתואר שני בבר אילן לראיית חשבון.

אם אני הולך על הקורס של יועץ השקעות, יש בזה עבודה ? מישהוא יודע כמה הקורס הזה עולה וכמה בחינות אני אצטרך לעשות ? (כאמור אני בוגר תואר בכלכלה אז הבנתי שאני פטור מחלק מהמבחנים). המלצות למקום שמלמד את הקורסים יתקבלו בברכה.

מה עם תואר שני בראיית חשבון, יש אנשים שיש להם ניסיון בלימודים האלה בבר אילן ? אני אשמח לשמוע או להתעניין במידה וכן.

בתודה מראש.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

הצעה שלי, אם אתה אכן רוצה לעסוק בהשקעות, הכי טוב כיום זה להכנס לתחום דרך הבנקים,

עד כמה שזה משעמם בהתחלה, תנסה להתקבל למסולול ניהולי באחד הבנקים, ואז אתה גם עושה את הקורס

והמבחנים על חשבונם, וגם עושה את ההתמחות בבנק, מה שחוסך לך הרבה דרך.

אחרי זה כבר תוכל לפזול לשוק הפרטי, שאתה מצוייד בתעודת יועץ השקעות, וקצת נסיון בייעוץ, או שאולי ימצאו

חן בעיניך חיי פקיד הבנק... ;-)

קח בחשבון שבהתחלה השכר אכן נמוך, כמו רוב המקצועות בתחילת הדרך, אבל אם אתה מתמיד, וגם בעל

כשרון דיי ממוצע, אתה מתוגמל דיי מהר בהמשך הדרך.

פורסם

מתן יעוץ בהשקעות בניירות ערך דורש רשיון של רשות לניירות ערך. כדי לקבל אחד, יש לעבור מבחנים של הרשות ולעשות התמחות.

אני לא רואה שום גוף אחר חוץ מבנקים שיכולים לתת לעובד תשתית לכל אלה.

כך בחשבון שאחרי שהציאו מהם את קרנות הפנסיה התחיל להיות בלגן. בנקים התחילו להתעסק בביטוחים פנסיוניים וחברות ביטוח בהשקעות. נוצר בלגן מבחינת כוח אדם ובנקים הציבו מחסומי יציאה לא קלים למי שהם השקיעו בו.

תכל'ס ביננו, יועצי השקעות בבנק קצת כמו רופאים בקופת חולים בימנו. נותנים לך שרות ועל הדרך מוכרים איזה מוצר או שניים. מכירות לכל דבר, כולל מדידות במונחים של רווח והפסד.

פורסם

בתור מישהו שבא מהמערכת הזאת ומכיר אותה היטב, תן לי לומר לך כיצד התחום הזה מתנהל בבנקים:

ראשית, אם אתה היום איש מכירות, אתה תרגיש בבנק כמו בבית. אין מה לעשות, בנקאים הם אנשי מכירות, ולמרבה הצער הבנקים שמים על זה היום הרבה יותר דגש מאשר עיסוק בבנקאות פרופר. כן, גם אם אתה יועץ השקעות.

שלא יהיו לך ציפיות שברגע שתגיע לבנק ישר תצורף למסלול ייעוץ השקעות ותתחיל סטאז'. הבנק לפני כן ידאג להעביד אותך בעבודות הכי משמימות (מישהו אמר טלר?) עד שהוא בכלל ייאות לשלוח אותך לפסיכולוגית תעסוקתית, שבתקווה תתן עליך חוו"ד חיובית שתאפשר לך להיכנס לרשימת ההמתנה לתחילת סטאז'. כל אותה תקופה אתה תמשיך לעבוד באותו תפקיד משמים עם משכורת מבישה, שגם אפילו אחרי 5 שנות ותק ועם תעודה של יועץ השקעות, עדיין תגלה שהיא פשוט נמוכה.

אחרי שצלחת את הסטאז' וקיבלת את התעודה, אתה פתאום תגלה שעמיתיך בבתי ההשקעות מרוויחים סכומים שגורמים למשכורת שלך להחוויר. אופס...! חתמת על התחייבות להמשיך לעבוד בבנק לתקופה של שנתיים מיום סיום הסטאז'. אסור לך לעזוב עכשיו!

בנקים, כמו כל מוסד גדול אחר, הם מקומות שמתנהלים באמצעות פוליטיקות קטנות, לפעמים קצת מרפקנות ולא מעט קשרים במקומות הנכונים. גם אם תגלה חריצות ותפגין מקצוענות, איש אינו מבטיח לך שתתוגמל בשכרך או תקודם בצורה מהירה. למעשה, מניסיוני האישי וגם מניסיונם של קולגות לשעבר - אני די מוכן לחתום לך שההיפך הוא הנכון.

לגבי מסלול ניהולי: בכל בנק שאני מכיר, כל עובד מתקבל לתקופת עבודה זמנית שאורכת מס' שנים (במזרחי 3, בדיסקונט 5, בפועלים - עובדים בכלל בתור עובד קבלן...), שבסופה הבנק מחליט האם להעניק לו קביעות או לא. בכל מכרז שיוצא לתפקיד ניהולי, אחת הדרישות היא ותק מעל X שנים, כאשר X מבטא את מס' השנים שדרושות כדי לקבל קביעות. במילים פשוטות: שכח מתפקיד ניהולי כל עוד לא קיבלת קביעות.

לגבי הרשות לני"ע: עקרונית, המצב היה שמי שמחזיק בתואר כלכלי, חייב לעבור בחינה באתיקה ובמקצועית א' כדי להתחיל סטאז'. שמעתי שהיום המצב הוא לא כזה, ושבמקום שתי הבחינות הללו עשו בחינה אחת שאורכת (תחזיק חזק!) 6 שעות, וכוללת בתוכה את כל הנושאים מכל הבחינות, ובכלל זה: סטטיסטיקה, אקונומטריקה, מימון וכלכלה מקרו+מיקרו - נושאים שלפני השינוי לא היית נבחן עליהם. בדוק את העניין מול הרשות לני"ע.

אגב, אם הולכים לפי השיטה ה"ישנה", יוצא שיש לי לעבור רק עוד בחינה אחת (מקצועית א') כדי לקבל אישור להתחיל סטאז'.

זה מה שעולה לי עכשיו. אם יש לך שאלות נוספות, אל תתבייש.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אלעד, לדעתי אתה טועה, ואני מדבר מהרבה נסיון, ולא בקטע של שחצנות או משהו, אלא בנסיון לעזור.

בבתי ההשקעות הפרטיים קשה מאוד להכנס לתחום, ולעיתים יעבור הרבה זמן אם בכלל מישהו ירשום

אותך להתמחות. בינתיים אתה תרוויח שכר מצחיק, יותר מצחיק ממה שתקבל בבנק, ותעבוד הרבה יותר

קשה. אם יש לך מישהו שיכניס אותך לאחד מבתי ההשקעות הפרטיים, עם ״עזרה״ וזירוז להתמחות, אין

ספק שזה המסלול המועדף. אם אתה לא אחד כזה, כמו רוב האנשים, הבנקים מהווים תעודת כניסה נוחה

מאוד, ולא סתם מי שהיה איתך, קודם רכש את הנסיון והתעודה בבנק, ורק אח״כ ״יצא לשוק״.

פורסם

היות והניסיון שלי מוגבל אך ורק למערכת הבנקאית, אני מקבל את דבריך. יחד עם זאת, חשוב להבהיר לפותח השרשור שגם בבנק הוא לא ילקק דבש, ומעבר לזה גם אף אחד לא מבטיח לו שהוא אכן יתקבל למסלול יועצי השקעות.

גם בהנחה שהוא הצליח להתקבל למסלול וצלח אותו, זה עדיין לא אומר שהוא יקבל משכורת שהולמת את רמת ההשקעה שלו בקבלת התעודה, וכן גם אף אחד לא מבטיח שהוא יעסוק נטו בייעוץ השקעות.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

עם זה אני מסכים 100%. אבל דבש הוא לא ילקק באף מקום, ועם קצת נחישות וקצת רצון הוא יוכל

להתקבל למסלול שכן יבטיח לו את זה. אני מכיר לא מעט אנשים שעשו את זה, וחלקם אף בהמלצתי.

בתור אחד שמכיר טוב את המע' הבנקאית, ועוד יותר את הפרטית, לצערי דרך הבנקים זה

כיום יותר ריאלי לקבל כרטיס כניסה לשוק. זה לא אומר שלא שווה בינתיים לנסות גם להתקבל לאחד

מבתי ההשקעות הפרטיים, יכול להיות שבדיוק מגייסים אנשים, ואתה מוצא חן בעיניהם, ויש שידוך משמיים.

זה לא אומר שהוא לא יעבוד קשה שם, אבל מי שטוב, מקבל תגמול שבד"כ ראוי.

• תוכן חדש...