Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5574 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מחר אני אמורה למסור את הרכב שלי במסגרת טריד אין עם פולקסוואגן (אני מוסרת גולף ואמורה לקבל בתוך שבועיים פולו חדשה).

העניין הוא שהם מבקשים ממני להביא את הרכב מחר לסוכנות עם שני מפתחות ורישיון רכב - ולהשאירו אצלם מבלי שתעשה על המקום העברת בעלות מסודרת! הם טוענים שככה נהוג!

לי זה נשמע מאוד מוזר.

אני מכירה מישהו שלפני כמה חודשים עשה עסקה דומה והוא התבקש להביא את הרכב לאוטו דיל ועל המקום עשו העברת בעלות.

מה פתאום שאני אעביר להם את הרכב כשאני רשמית עדיין הבעלים? אני הרי מתכוונת לבטל את הביטוח, ואם הרכב יגנב אז הוא עדיין בבעלותי. בנוסף אני לא מעוניינת להיות אחראית על הרכב לאחר מסירתו, זה פשוט לא הגיוני.

אשמח לסיוע מאנשים שמתמצאים בנושא, איך בדיוק זה אמור לעבוד.

תודה רבה

ענת

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בעיקרון הם "סוחר" אז הם יכולים להעביר על שמם וזה לא ייחשב עוד יד אם אינני טועה.

עוד לא העברתי אף פעם רכב לטרייד-אין, אבל כשהשותף שלי מכר אני גם זוכר שלקח להם איזה יום-יומיים להעביר הבעלות. הייתי מתעקש בנושא, בדיוק מהסיבות שהעלית.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

יש להניח שיש להם הסכם מכירה מסודר אשר מסדיר את סוגיית האחריות והביטוח.

בהסכם סטנדרטי של מכירת רכב יש משפט המתייחס לאחריות של הקונה (והמוכר) :

המוכר מצהיר בזה שכל דו"חות התעבורה ו/או קנסות ו/או היטלים שמועד תחולתם הוא לפני מועד המכירה הזה :______________, יהיו באחריות המוכר. ממועד המכירה ואילך האחריות תחול על הקונה והוא זה שישא במלוא התשלומים.

את יכולה להוסיף גם סעיף המתייחס לכך שכל נזק או אבדן שייגרם לרכב ממועד המסירה יהיה באחריות הקונה (יש לציין את שמה של חברת הטרייד אין).

פורסם
בעיקרון הם "סוחר" אז הם יכולים להעביר על שמם וזה לא ייחשב עוד יד אם אינני טועה.

עוד לא העברתי אף פעם רכב לטרייד-אין, אבל כשהשותף שלי מכר אני גם זוכר שלקח להם איזה יום-יומיים להעביר הבעלות. הייתי מתעקש בנושא, בדיוק מהסיבות שהעלית.

+1

עם כל הכבוד להסכם "מסודר" רק העברת בעלות תבטיח שקט נפשי!

לא לחסוך 200 שקלים!

פורסם

לא עושים בטרייד אין העברת בעלות, היא מתבצעת על ידי ייפוי כוח, את התהליך אני מכיר מהטרייד אין שביצעו הוריי, עם המגרש של כלמוביל טרייד אין.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מדובר כאמור בייפוי כח ולא העברת בעלות - כדי שאוטודיל לא יירשמו כיד נוספת על האוטו.

למה שלא תמשיכי לנסוע עם הרכב עד לקבלת הפולו, ותמסרי אותה ביום שבו תקבלי את הרכב החדש?

פורסם
למה שלא תמשיכי לנסוע עם הרכב עד לקבלת הפולו, ותמסרי אותה ביום שבו תקבלי את הרכב החדש?

כי הם אמרו לי שאם אני לא מוסרת את הרכב מיידית אז במועד המסירה של החדש יעשו קיזוז לפי מחירון אפריל ויפחיתו לי מהסכום עליו סוכם. מעבר לזה שמעתי סיפורים מאנשים שסגרו איתם מחיר טריד אין, המשיכו ליסוע ברכב וכשמסרו אותו אז פתאום המציאו להם כל מיני דברים כביכול ליקויים ברכב והכל במטרה להוריד להם במחיר (כשבאותו שלב אתה הצד החלש במו"מ ולא יכול להתווכח).

לכן אני אמרתי מרגע שסגרתי את העסקה, אין לי בעיה לתת להם את הרכב מיידית, ככה אין לי הפתעות. בכסף שאני חוסכת מהפחתה לפי מחירון אפריל, אני ממילא יכולה לשכור רכב למספר ימים.

אבל בישראל כמו בישראל, כמובן שלא יכול להיות סוכן הגון שמכבד הסכמים, וקודם הסוכן הודיע לי שלמרות שביום שישי הוא שלח לי פקס שמאשר שהמחיר שסגרנו הוא סופי בכפוף להעברת מלוא התשלום והעברת הרכב לרשותם מיידית, בעצם הוא לא סופי והם יעשו שוב תמחור של הטריד אין... אין דברים כאלה פשוט.

פורסם

רק כדי שאבין...

מדובר בסוכנות פולקסווגן ורכישת רכב חדש דרכם?!?

עד היום חשבתי שהרעיון בעסקת טרייד אין הוא להשתמש ברכב עד לרגע קבלת הרכב החדש, נוסף על מעין הטבה של היבואן כדי להבטיח לקונים "שוק" על המותג, וכדי לשמר את הלקוח למשך שנים.

אולי בעצם בצ'מפיון הדברים מתנהלים אחרת.

פורסם

הם מאפשרים גם למי שרוצה להישאר עם הרכב עד המסירה ולעשות "מפתח תמורת מפתח", אבל אז כאמור אתה מפסיד כי למרות שסיכמתם מחיר והכל הם מורידים לך מחירון שהתעדכן בתקופה בה הרכב היה אצלך (במקרה שלי המחירון ירד ב-1 לחודש ב-700 שקל), ובנוסף כפי שציינתי שמעתי מאנשים עם ניסיון רע שפתאום תפסו אותם ביום החגיגי של מסירת הרכב הישן וקבלת החדש והתחילו לחפש ליקויים שכביכול עברו מאז שהרכב עבר בדיקה (למשל עשית קילומטראז, או הרדיו לטענתם לא תקין או אלף ואחד דברים). לכן אני אחרי מה שעברתי עם סיפורי הקלאץ (יש שרשור ארוך בפורום טכני) לא מעוניינת בהפתעות נוספות, ומרגע שהוצאתי את הרכב מהמוסך - הייתי מוכנה להעביר להם אותו מיידית ולהסתדר שבועיים בכוחות עצמי או עם רכב שכור על חשבוני.

פורסם
בד"כ העברה אחרי ה- 20 לחודש היא כבר לפי מחירון חודש הבא. נשמע לי סביר.

איך בדיוק זה סביר?

מילא אם תגיד העברה אחרי ה-1 לחודש צריכה להיות כפופה למחירון החדש שיצא באותו יום, אני אגיד בסדר, נניח (למרות שלדעתי גם כאן זה לא הוגן, כי אם אדם השלים תשלום והכל לפני ה-1 לחודש, אז זו סתם דרך גרידית לגרום לו להוסיף עוד כסף ברגע האחרון),

אבל אם נניח אני ביצעתי הזמנה והשלמתי מלוא התשלום עבור הרכב ב-10 לחודש וסיכמנו על מחיר טריד אין - איך בדיוק זה סביר שאם ליבואנית לוקח 15 יום לספק לי את הרכב, ובמהלכן אני נשארת עם הישן שלי - אז ב-25 לחודש כשנפגש לעשות החלפות, הם יודיעו לי שצריך לחכות עוד 5 ימים כדי לבדוק את המחירון החדש, כי בגלל שמסרתי את הרכב אחרי ה-20 לחודש אז הוא שווה פחות?

חבל שאנשים לוקחים כמובן מאליו את כל ההתניות הללו של יבואניות הרכב, כאילו הכל מותר.

פורסם
כי הם אמרו לי שאם אני לא מוסרת את הרכב מיידית אז במועד המסירה של החדש יעשו קיזוז לפי מחירון אפריל ויפחיתו לי מהסכום עליו סוכם. מעבר לזה שמעתי סיפורים מאנשים שסגרו איתם מחיר טריד אין, המשיכו ליסוע ברכב וכשמסרו אותו אז פתאום המציאו להם כל מיני דברים כביכול ליקויים ברכב והכל במטרה להוריד להם במחיר (כשבאותו שלב אתה הצד החלש במו"מ ולא יכול להתווכח).

לכן אני אמרתי מרגע שסגרתי את העסקה, אין לי בעיה לתת להם את הרכב מיידית, ככה אין לי הפתעות. בכסף שאני חוסכת מהפחתה לפי מחירון אפריל, אני ממילא יכולה לשכור רכב למספר ימים.

אבל בישראל כמו בישראל, כמובן שלא יכול להיות סוכן הגון שמכבד הסכמים, וקודם הסוכן הודיע לי שלמרות שביום שישי הוא שלח לי פקס שמאשר שהמחיר שסגרנו הוא סופי בכפוף להעברת מלוא התשלום והעברת הרכב לרשותם מיידית, בעצם הוא לא סופי והם יעשו שוב תמחור של הטריד אין... אין דברים כאלה פשוט.

חבל שלא חיפשת מידע בפורום טרם עשית את העסקה. בכל הזדמנות שהייתה לי הזהרתי מלעשות איתם עסקים - גם אנחנו נפלנו ברשת הבזיונית שלהם בעבר. אני רואה שהתוכנית שלהם דופקת כמו שעון שוויצרי - אתה עושה ט.אין, מפסיד כסף כי המחיר שנותנים לך הוא נמוך בהרבה מהמחירון, ואם זה לא מספיק, גם משאירים אותך בלי רכב עד לקבלת החדש כי אתה מפחד להפסיד עוד מירידת הערך במחירון.

אני שב ואומר, החברה הזו אוהבת לעשות את המוות ללקוח ולטרטר אותו עד שיוצא לו כל המיץ. היינו בסיפור הזה והם לא הפסיקו להפתיע אותנו לרעה. עדיף למכור רכב בהפסד ללקוח פרטי, מאשר לאוטודיל.

פורסם

ענת

עקבתי קצת אחריך בשרשורים שאת מגיבה, ולא נראה לי שאפשר לעבוד עליך, אז מה קרה עכשיו.

תחזירי להם מלחמה.

ותביאי תמונות של הרכב החדש.

• תוכן חדש...