Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5576 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז, קניתי Morel Tempo 6.

פירקתי את הדלת - בלי בעיה.

העפתי את הרמקול המקורי (שהיה קרוע!!!) וניסרתי את התא שלו כדי שהחדש יכנס בלי להפריע לשום דבר - אין בעיה.

ואז - אבוי החיבור המהיר - כמובן כמובן שאי אפשר להעביר כבל משלי מהדלת למרכב כי זה חיבור עם 700 פינים ולא פשוט תעלה.

צרפתים ארורים.

שברתי את הראש כשעתיים אם יש מקום אחר להעביר בו את הכבל בלי לקדוח (ו... אין) או להבין איזה כבלים הולכים לאן מבין ה100-200 כבלים שיש בצמה בצד הנהג.... מקרה אבוד.

בקיצור אני כרגע תקוע. יש לי את הכבלים שהלכו לרמקול המקורי, ויש את הכבלים שהיו אמורים ללכת לטויטר המקורי (שלא היה שם). אין לי מושג איפה הם "נגמרים" באוטו, ואני חושד שאיפושהו שם צריך להיות קרוסאובר מקורי מהמפעל.

וזה אומר, שאם אני אתקין את הקרוס-אובר שלי רק על החיבור של הרמקול המקורי ואליו אחבר את הקומפוננט - יש מצב שאני לא אקבל גבוהים כי הקרוסואובר המקורי שמוחבא אי שם באוטו יסנן לי אותם.

בקיצור אני צריך את עזרתכם בכמה שאלות:

1. האם יש קרוסאובר מקורי ברכב, או שמא הטוויטר והוופר במקור פשוט התלכדו וחוברו ישר לHU?

2. במידה ויש, אם אני אחבר יחד את החוטים של הוופר והטוויטר המקוריים, האם אני בעצם אבטל בכך את הקרוס המקורי או שזה יעשה לי בעיה?

3. במידה והתשובה ל2 היא "זה ישמיד לך את האוטו", איפה לעזאזל נמצא הקרוס המקורי והאם יש דרך לבטל אותו, כדי שאוכל להשתמש בכבליאדה הקיימת?

תודה!

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

טוב ככה בפשטות ובצורה עדינה:

אין לך קרוסאובר וכאלה דברים הרמקול המקורי הולך ישר לרדיו.

בדרך כלל הדבר הקל והפחות אחראי הוא למצוא את החוטים של הרמקול בצמה של הרדיו (יהיה לך קל עם מד רציפות) ,

ושם לבצע את החיבור מהמגבר.

את הקרוס אתה כנראה תשים או בדלת במידה והטוויטר יהיה במקום המקורי על המשולש, במידה והטוויטר לא יהיה על המשולש הרי שהקרוס יהיה מאחורי הרדיו.

אופציה ב' (הקשה והטובה)

לקדוח איפה שצריך, להעביר חוטים בריאים, לאטום יפה יפה,

פורסם

לא מאמין שיש קרוסאובר מקורי ברכב (לא התעסקתי אף פעם עם הרכב הספציפי הזה). הטוויטר המקורי פשוט מגיע עם קבל שמסנן את התדרים הנמוכים. אתה יכול בעיקרון להישתמש בחיווט המקורי אם אתה לא מחבר מגבר (גם אם כן אבל זה לא מומלץ). בנוגע לקונקטור תזהר טוב לפני שאתה מתעסק איתו כי אם אתה הורס אותו צמה מקורית זה דבר יקר ויכול להיות סיפור להחליף אותה.

פורסם

כמו שאמרו מקודם אין לך קרוס באוטו הרמקול מחובר ישירות לרדיו

לגבי להעביר כבל לתוך הדלת יש 206 שמגיעים עם קונקטור ארור בדלת ויש כאלו שמגיעים עם גומייה

תסתכל מתחת לקונקטור אם יש לך איזה מין פקק מגומי אתה יכול להעביר דרכו הוא נימצא על הגוף של הרכב לא על הדלת עצמה {ככה זה באוטו של אחי}

אם לא אין מנוס תקדח חור קטן וזהו

במיקרה השבוע יצא לי להיתעסק עם שני רכבים כאלו ולא היה בהם קונקטור איזה שנה האוטו שלך ?

::FEEL THE {XS} power::

פורסם

אז ככה:

א. כנראה שאתם צודקים, ולפי פורומים בחו"ל גם, אין קרוסאובר מובנה ברכב אלא המגעים מגיעים מהHU, דרך מחבר צמה שנמצא מתחת להגה, לצמה מרכזית, לחיבור מהיר שבדופן, לדלת, ושם יש קונקטור לרמקול המקורי וממנו יוצאים המגעים להמשיך בדרכם אל הטויטר, כשבטויטר המקורי היה קבל שסינן תדרים נמוכים. או בקיצור במקור הטויטר והוופר היו מחוברים בצורה טורית...

בשבילי זה חדשות טובות, כי בדקתי את הקונקטור של הוופר ואת המגע של ה HU עם ולטומטר ברגישות גבוה להתנגדות וראיתי שאין אפילו מיקרו-אוהם של התנגדות, משמע כל החיבורים בדרך עדיין תקינים ולמרות שהכבל בעובי קטן (לדעתי 0.75 אבל לא מדדתי) מאחר ואין לי מגבר זה צריך להספיק... רק חבל שלא יצא לי להשתמש ב1.5 מ"מ שקניתי.

אז מה שעשיתי בינתיים - הורדתי את הקונקטור של הוופר המקורי, הלחמתי כבלים עם נעלי כבל שילכו לקרוס של ה TEMPO, התקנתי את הרמקול במקום והעברתי גם חיווט לטוויטר החדש, בינתיים כל המגעים עובדים (בודק כל צעד עם ולטומטר לפני שאני סוגר עם heat shrink) אז כנראה שיהיה סבבה!

רק אם בעתיד אני ארצה לשים מגבר על הקדמיים יהיה צריך לסדר משהו חדש, בינתיים זה יעבוד טוב.

מחר אני אסיים ויהיו תמונות :)

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

• תוכן חדש...