Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5592 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סיפור המעשה:

נכנסנו הבוקר כרגיל לרכב (בני ואני). הנעתי בנגיעה (כרגיל,שתחיה השוורצע) ונסענו לגן. הפקדתי את האוצר בידיה האמונות של אלקה הגננת.

חוזר לרכב. יש סטרטר מצויין. (מנוע מסתובב מהר ועגול). אין פיצוצים מהאגזוז ואין שיעולים (כאלה של נסיונות הצתה כושלים).

קודנית מנוטרלת. (בדוק. זה היה פעם המקצוע שלי.)

אחרי סטרטר מאד מאד ארוך נשמע שמניע. עוזב הסטרטר-כבה מיד.

עוד כמה ניסיונות עקרים ובסוף אחרי סטרטר ארוך ועקשני במיוחד מניע ונוסע לעבודה.

בין לבין הרמתי מכסה ובדקתי-צינורות וואקום,חוטי הצתה שלמים ומחוברים (ישנים מעט). פרפר בית מצערת ולוע לכוון הפילטר מבריקים כמו מראה. (זה מה שנצלחתי לפרק בזמן הקצר שהיה לי ובמיעוט הכלים. האם כדאי לדעתכם לפרק גם מנוע צעדים לבדיקה, למרות שהרכב שומר יפה מאד על סרק אחרי שהניע?)

בדרך הרכב מתנהג כאילו הוא לא עשה הרגע בושות של החיים מול כל ילדי הגן והוריהם.

טורים יציבים בסרק ובכל הפקקים וזינוקים בעליה בפקק של רח' בן גוריון בהרצליה.

מושך כרגיל בכל מהירות ובכל הילוך. מנוע עובד בסל"ד יציב ועגול.

כאילו דמיינתי את כל הסרט.

כשזה יקרה עוד פעם (וזה יקרה. אני ומרפי חברים טובים, מקווה שלא נפגש לדרינק דווקא הערב :lol: )

איך אדע לבודד את התקלה- מה אין לי? ניצוץ או דלק?

תודה מראש

נתקו

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

במידה ולקודנית יש ניתוק למשאבת דלק תבטל בתור התחלה, ותראה עם זה חוזר.

ניצוץ חבל שלא בדקת כשהוא לא הניע ככה היית יודע.

פורסם

אני מציע לך לבדוק את חוטי המצתים, וכן את אספקת הדלק. כמו כן נסה למלא את מיכל הדלק עד הסוף ולראות אם זה עוזר (צינור היניקה בתוך המיכל).

וכמו שאמר ניסן, לבדוק ניצוץ כאשר הבעיה חוזרת.

דני

פורסם

כאשר זה קורה שוב , תחדיר כמות קטנה של דלק , לסעפת היניקה , תן סטרטר , אם לא עושה סימנים שרוצה להניע אז ההצתה תקולה.

אם רוצה להניע אז זה מערכת הדלק.

בהצלחה!!!

פורסם
במידה ולקודנית יש ניתוק למשאבת דלק תבטל בתור התחלה, ותראה עם זה חוזר.

ניצוץ חבל שלא בדקת כשהוא לא הניע ככה היית יודע.

כמו שאמרתי ניטרלתי קודנית. יש לי עלוקה אלחוטית על מש' דלק. דבר ראשון גישרתי אותה.

איך בודקים ניצוץ? להוציא פלג ולקרב לבלוק אני מניח שזה לא מה שאתה ממליץ ברכב עם מחשב ניהול מנוע בן 18

אני מציע לך לבדוק את חוטי המצתים, וכן את אספקת הדלק. כמו כן נסה למלא את מיכל הדלק עד הסוף ולראות אם זה עוזר (צינור היניקה בתוך המיכל).

וכמו שאמר ניסן, לבדוק ניצוץ כאשר הבעיה חוזרת.

דני

נכון, נכון! עכשיו כשאתה מזכיר את זה- כשהמיכל מתחת לרבע לרכב יותר קשה להניע! בכל מקרה, עכשיו הוא מלא לגמרי. וגם כשהוא מתקשה להניע כשהמיכל במפלס נמוך הרעש שונה. מעין גמגומים כאלה של מגיע/לא מגיע דלק. בבוקר זה היה כאילו הסטרטר מסובב מנוע בלי בוכנות בכלל.

תודה לשניכם בכל מקרה.

שונא תקלות שאני לא יודע לאבחן.

מעדיף תקלה יקרה לתיקון על משהו שאני בקושי יוכל להסביר למכונאי במוסך.

נתקו

פורסם

מודול הצתה = ~600 ש"ח

מש' דלק= ~500 ש"ח (תחליפית טאיוונית של בוש)

ובסוף אני אגלה שחוט הצתה אחד מקפיץ לי ניצוץ. (למרות שבמקרה כזה הרכב היה מזייף גם בנסיעה)

שונא,שונא, תקלות שנעלמות וחוזרות. כשהאוטו מושבת לגמרי, לפחות כשהוא מניע אתה יודע שפתרת את הבעיה.

עוד שעה וחצי נרד לאוטו ונראה אם חוזרים היום הביתה בטרמפים.

נתקו

פורסם
מנסיון רב על הונדות

או משאבת דלק או מודול הצתה.

יום טוב.

דיי הגיוני שמדובר בבעייה במשאבת הדלק או במערכת ההצתה ועל זה הדיון בעצם מי מבין השניים?

מה שאני עושה במצבים שכאלה כדי לבודד את הבעייה זה:

לגבי משאבת הדלק, ראשית מנסה להקשיב אם בכלל היא מבצעת את פעולת היניקה ברגע של סיבוב הסוויצ' למצב הדלקה לפני הנעה.

לאחר מכן מנתק את צינור ההזקה המיתחבר אל סעפת היניקה ואז מנסה להניע ובודק אם קיים בכלל לחץ של דלק וזרימה דרך הצינור המנותק.

לגבי ההצתה, מוציא פלאג פלאג (לא את כולם יחד) מחבר אליו את כבל ההצתה ובזמן ההנעה מצמיד את האלקטרודה לרכיב כלשהו מברזל ובודק אם ישנו ניצוץ. אני יודע שיהיו את אלה שייקפצו ויאמרו זה הורס את מודול ההצתה אבל עד היום זה לא הרס שום דבר כי בדיקות שכאלה עושים גם במוסכים מורשים ולא מעט פעמים.

:)
פורסם
כאשר זה קורה שוב , תחדיר כמות קטנה של דלק , לסעפת היניקה , תן סטרטר , אם לא עושה סימנים שרוצה להניע אז ההצתה תקולה.

אם רוצה להניע אז זה מערכת הדלק.

בהצלחה!!!

דיי הגיוני שמדובר בבעייה במשאבת הדלק או במערכת ההצתה ועל זה הדיון בעצם מי מבין השניים?:lol:צודק ,לא היה לי נעים לומר זאת

מה שאני עושה במצבים שכאלה כדי לבודד את הבעייה זה:

לגבי משאבת הדלק, ראשית מנסה להקשיב אם בכלל היא מבצעת את פעולת היניקה ברגע של סיבוב הסוויצ' למצב הדלקה לפני הנעה.

לאחר מכן מנתק את צינור ההזקה המיתחבר אל סעפת היניקה ואז מנסה להניע ובודק אם קיים בכלל לחץ של דלק וזרימה דרך הצינור המנותק.

אני אנסה את השילוב של מה שהצעתם שניכם בפעם הבאה שהתקלה תחזור (נקווה שזה יהיה באור ולא כשאני ממהר לישיבה, לבוש בחולצה לבנה:lol: ) אם כבר אני מפרק הזנה לסעפת, נזרוק פנימה קצת דלק, מה יכול לקרות...

אם הכל יצא תקין מכיוון המושב האחורי, אני אנסה את החלק הראשון בהצעה של ווגיווג. מה שיהיה,יהיה.

תודה בנתיים

נתקו

• תוכן חדש...