Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שלום לך bx יקר שלי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5560 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פתחתי הודעה בנושא באמת באתר, אבל במשתמש אחר ושכחתי ממנו לגמרי. (לא מתאים לי לשכוח דברים כאלה. :() ממייל אחר בכלל וחבל היו אז 3 פניות (עכשיו ראיתי במשתמש השני אחרי איפוס הסיסמה שלו) ומאז תיקנו את הבעיה והבעיה הייתה בכלל לא בגיר אלא בכבל של הקיק דאון בכלל והגיר בסדר גמור.

בכל מקרה כל ניסיון למשוך זמן עד שבוע הבא נכשל,אם Avi Yaakov היה מתקשר יום שבת כפי שקבענו, בעל הרכב היה מחכה,כי בעל הרכב המתין לשיחה ביום שבת גם אחרי יציאת השבת,אבל זה כבר לא משנה,כי הרכב הולך להשמדה ואין בוכים על חלב שנשפך.

כאשר תהיה הצפה בכביש 75 במנהרה של איזור התעשיה בין חיפה לנשר או הצפה בחיפה,אי אפשר יהיה לעבור שם והזיכרונות תמיד יעלו מיד באופן שהמחלץ צחק כאשר ראה אותו עובר במנהרה שכל כלי הרכב האחרים החדשים כולל הגיפים של העיר נתקעו במים והרכב הזה לא או בסיבובים, כאשר לרוב הרכבים אין אחיזה בכביש כמו שיש ל bx ועד היום יש לו את זה.

אני אקח אותו לנסיעה האחרונה שלו למגרש עם סיבוב בכל האיזור עם נסיעה אחת אחרונה בכייף להמתיק את הגלולה המרה בכמה כבישים זכורים לטובה. (עוקף טכניון ופרויד איפה שכל הרכבים החדשים לא קרובים לאחיזת כביש שלו עם שילוב של המנוע החזק שלו עד היום, ויש בקבוק של שמן הידראולי ככה שלא נורא שיש שני צינורות עם נזילה היא לא רצינית בכל מקרה,כי השמן נוזל כאשר הרכב עומד,שהמנוע לא עובד.)

הוא היה הרכב הראשון שלי ואני לא אתן למשהו אחר לעשות את זה,כי אהבתי ואני עדיין אוהב את הרכב הזה והייתה לי הזכות לנהוג בו 11 שנה. :cry: בכל מקרה הצלחתי להציל לפחות את החלקי חילוף וכמה חלקים אחרים ממנו ובעל bx אחר יקבל אותם ולכן לא נורא.

i will always miss you

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עלה במוחי הרעיון לצלם את נסיעת הפרידה של הBX כשהיא עוברת באתרים שצוינו על ידי פותח השירשור.

לשם כך אני מבקש ממי שמוכן להצטרף ולצלם.

אם כן אנא צלצלו אליו לטל. 054-2090328.

הכל עבור כתבה באבטומוביל

בני

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

אינני חובב סיטרואנים באופן כללי, אבל מצער לשמוע שכך הסתיים הסיפור.

במסגרת עבודתי יוצא לי להתקל ברכבים שעומדים בקריטריונים של הגריטה, וכבר כמה מהם נשלחו בעצתי לגרוט - אבל אף אחד מהם לא מצטייר כמו הBX שלך. החלפת הרדיאטור המחורר בלאנסר המתפרקת, ותיקון הרקבונות בDL החבוטה הכריעו את הכף לטובת הגריטה, וכמה שבועות לאחר מכן ראיתי את בעלת הלאנסר שחסכה קצת כסף ונוסעת על פיאט פונטו שנת 95 "חדישה" והודתה לי על העצה המועילה.

ניסתי להבין ואשמח אם תבהר עיניי לעובדה מה כ"כ דחוף לגרוט את הרכב? האם 3,000 ש"ח (שהם סכום כסף לא מבוטל) הם נחוצים כ"כ כרגע? מדוע לא להעמיד את הרכב בחניה ופשוט לפקוח עליו עין (אחזקה מינימלית, רחיצה פעם בכמה שבועות הזזה, התנעה וכיו"ב) עד לימים בהירים יותר?

אתה נשמע כ"כ קשור לרכב שלך, שמצטייר כי הגריטה משולהה להוצאה להורג של בן משפחה. אז אני באמת לא מבין את ההתעקשות לגרוט את הרכב :?:

ובלי שום קשר - בכל פעם שמישהו מדבר על גריטה אני שולח לו משהו שרשמתי קצת לפני חודש, כשהודיעו כי תקציב משרד התחבורה קוצץ ויכול להיות שתוכנית הגריטה תפגע. תהנו.

מאוחר מדי.

"תור הזהב" כבר נשלח ברובו לגריטה.

המון רכבים משנות 80 (ואולי גם משנות ה70? למרות שאני בספק) שליווו את הנוף שלנו פמפו את מנועיהם לעבר מרכזי הגריטה בפעם האחרונה...

הם עשו זאת בחוסר רצון, שפכו שמן מכל בורג במנוע, כל שמונת השסתומים תקתקו כאילו היו וודי הנקר, הפיחו עשן שחור של קרבורטור לא מכוון מהאגזוז, פלסטיקה מקרקשת ודלתות שכבר לא נסגרות כמו פעם. דפיקות פח בעלות חן של שנים שמאחורי כל אחת ממנה עומד סיפור. וכל אותו זמן ברדיו זמזם לו רדיו-קסטה את רשת ב' במין "שירת ברבור" אחרונה...

רכבים שתוחזקו בתחזוקת שבר וחיכו ל"משוגע" שירכוש אותם ויתחיל להכניס בהם סם-נעורים. אותו משוגע שסוף סוף יחליף פלאגים ופילטר דלק, צמיגים, ברקסים, שיסתובב בחום הלוהט של דרום ת"א כדי לחפש בקליט או מיסב שהפעם האחרונה שהוחלפו הייתה שרבין ז"ל היה רה"מ... אותו משוגע שיסחוט חיוכים נוסטלגים ברמזור, שאלות מתעניינות במפגשים ופידבקים מעוברי אורך בזמן ביצוע "תיקוני חצר" מתחת לבית.

אבל המשוגע הזה לא הגיע.

הוא לא הגיע כי תאוות הבצע של הכופרים עלתה על השגעון ועברה את יכולת הכיס של המשוגע. רכבים שליוו בנאמנות (גם אם לפעמים היו להם קפריזות.. בכל זאת אוטו בן 20+ - בני אדם נוסעים להודו בגיל הזה כדי לחפש את עצמם ולאבד את הראש) את בעליהם ונזכרו בערגה באחיהם שלא שרדו את השנים. רכבים אלה נמכרו כהרף עין תמורת כמה אלפי שקלים שספק יוכלו לממן חשבון חשמל ותחבורה ציבורית למשך חודש. כף השופל הענקית מעכה אותם בלעיסה אחת גדולה...

מצטער אם זה קצת אישי. פשוט כל חובב רכב צריך לבוא למרכז הגריטה כדי להחסיר פעימה.

עידן.

מאזדה 6 06' ופורד פיאסטה 89 ללוחמה עירונית.

פורסם

באו ולקחו חלק מחלקי החילוף ועדיין יש הרבה חלקי חילוף לקחת ואפשר להגיע גם מחר לקחת,אבל להתקשר אפילו היום,כדי שהחלקים עדיין יהיו פה ביום ג-ד וגם ראו את הרכב. החלקי חילוף חינם תגיעו לקחת.

בנוגע לבחור ששאל על הרכב, יגידו לך בדיוק מה מצב הרכב אלה שראו אותו היום ועדיין יש זמן להתקשר ולבטל את הגריטא אחרי שתדבר עם האדם שראה את הרכב,אם תבחר בזה אחרי שתשמע מהאדם שראה את הרכב ואיזה שינויים עשו לו מה bx האחרים.

אם משהו יקח את הרכב בכל זאת ויבטלו את הגריטא, אני אקח את הרכב לתחנת הדלק ואדאג שיעשו לו ניקוי פנימי יסודי ואת הטסט אפשר לעשות בלי דמי מכון בו עושים את הטסט ולקבל אישור רכב מיושן ואישור בלמים בחינם,אם הרכב יעשה את הטסט בנשר ואת העלות הזאת אני יכול להוריד מהקונה.

ראו את הרכב ואתם מוזמנים לדבר עם האדם שראה אותו.

לBenni Haspel אני אצלם את הרכב בפרויד עומד,איפה שיש חניה בעליה ונוף לאיזור החוף ואפשר גם בנסיעה,אם משהו יהיה איתי,אבל בסיבוב של הטכניון אין מקום לעצור וחייב אדם שני לצלם את מתוך הרכב או לצלם אותו נוסע,כי אין שם מקום לעצור את הרכב ויש מקום לעמוד רק בתחנת דלק ליד מגורי הסטודנטים ומגרש הספורט ואין שם נוף רק לצלם. אפשר לצלם את הרכב עצמו עושה את הסיבוב שמכוניות חדשות לא יכולות רובן והוא עושה בלי בעיה,כי אין להן אחיזת כביש כמו שלו.

חבל שלא היה צוות צילום בהצפה בחיפה ליד חברת חשמל מחברת החדשות כל שהיא,כי היו רואים אותו עובר בנהר קטן בגובה של תחילת הדלתות פלוס, כאשר הרכב מורם למעלה עד הסוף ונוסע בתוך נהר קטן בלי בעיות והרכב אטום ולגמרי ממים גם בגיל הזה.

רק הגיפים של השטח,הטנדרים וה bx הזה עבר לא במסלול השמאלי את הנהר הזה. כל הנתיבים פרט לשמאלי היו נהר קטן. כביש עם הצפות כל חורף או הכביש מתחת לכביש 75 שכל חורף מוצף.

i will always miss you

פורסם

קראתי את כל השרשור, ויש כמה דברים שנשמעים לי די מוזר. פותח השרשור כתב שנהג באוטו 11 שנים, גם אם קיבל רישיון בגיל 17, כעט מדובר בבחור בן 28. אם הרכב כל-כך חשוב ויקר לליבך, היית קונה אותו מאביך תמורת 3K וזהו.

לא נראה לי שזאת בעיה תקציבית בילתי אפשרית לבחור שהוא כמעט בן 30. כנראה אם כל הכבוד יש לך שיקולים יותר חשובים והאוטו הזה לא עומד בראשם, אז למה כל הסנטימנטליות הזאת כאילו ילד שזקוק לתרומת מח עצם עומד למות.

קצת פרופורציות לדברים סה"כ. דעתי האישית היא, שאם האוטו הזה היה מספיק חשוב לך, היית מוצא דרך לשמור אותו מגריטה.

פורסם

היום הלכתי לקחת חלקים עבור ה BX שלי, על הדרך יצא לי להסתכל על הBX המדוברת, בעל הרכב הרים מכסה מנוע וניתן היה לראות שהרכב תוחזק ברמה מאוד גבוה, הכל עובד ואין שום בעיה מכנית, המצב הקוסמטי הפנימי מצויין וכמעט ולא ניתן לראות רכבים מהשנים הללו במצב כל כך טוב.

בנוסף פתר בעל הרכב את הבעיות ההידאוליות ע"י ייצור עצמאי של צינורות נחושת במקום צינורות הגומי המקוריים מה שמבטל כמעט לגמרי את ההתעסקות עם המערכת ההידראולית.

מי ששואל מדוע לא להשאיר את הרכב אצל בעליו, הטסט נגמר וצריך לחדש אותו, בעל הרכב לא זקוק יותר לרכב ולא שווה לו לחדש את הרישיון כדי שאולי מישהו יחליט לבוא לקחת את הרכב, עד כאן להתעסקות של האנשים בכיס של מישהו אחר.

וסתם ככה פגשתי היום אנשים מאוד נחמדים, בעל הרכב אדם מאוד אדיב, אסף במשך שנים כמות עצומה של חלקי חילוף לBX, עקב חוסר מקום לא הצלחתי לקחת את כולם ואני יודע שאצטער על כך, אבל גם מה שיש זה טוב.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

לצערי אני רואה את השרשור באיחור.לפי השם שלי אתם מבינים מה ההעדפה שלי.לפני כחודש קניתי את ה ZX שלי (בסמלון).אם היתה אפשרות לקבל את הרכב לצרכי שימור,הייתי לוקח אותו.לצערי אין כסף לרכישת הרכב.אבל ידע וניסיון רב יש.לפני ה ZX היתה לי BX 93.ששופצה על ידי מטמבון לטמבון.

חבל...הלב מחמיץ...

Chevrolet Caprice Classic או בקיצור Triple C שנת 83'

פורסם

נגמר הסיפור הרכב גמר את החיים שלו. :cry: לא הספקתי לעשות את כל הסיבוב,אבל עשיתי איתו נסיעה לכרמל וחזרה בכל הכבישים שכל כך אהבתי לנסוע איתו בהם. עליה עם מזגן וירידה לא הזיז לו בכלל בזכות המנוע ואחיזת כביש מדהימה ואחרי זה התחיל הקטע הקשה להחזיר אותו ולהשאיר אותו שם ולראות אותו מסומן לצורך גריטא היה עוד יותר כואב.

מחר מגיע עוד אדם לקחת חלקים נוספים וזה עוזר קצת,אבל לא ממש,כי אהבתי את הרכב הזה ועוד לא הגיע זמנו ללכת.

כרגע אני לא במצב רוח לכתוב יותר מזה,אבל אחרי שארגיש יותר טוב,ואשלח את התמונות של הרגעים השמחים והכואבים של היום הזה עם הכל לא שכחתי Benni Haspel.

i will always miss you

פורסם
היום הלכתי לקחת חלקים עבור ה BX שלי, על הדרך יצא לי להסתכל על הBX המדוברת, בעל הרכב הרים מכסה מנוע וניתן היה לראות שהרכב תוחזק ברמה מאוד גבוה, הכל עובד ואין שום בעיה מכנית, המצב הקוסמטי הפנימי מצויין וכמעט ולא ניתן לראות רכבים מהשנים הללו במצב כל כך טוב.

בנוסף פתר בעל הרכב את הבעיות ההידאוליות ע"י ייצור עצמאי של צינורות נחושת במקום צינורות הגומי המקוריים מה שמבטל כמעט לגמרי את ההתעסקות עם המערכת ההידראולית.

מי ששואל מדוע לא להשאיר את הרכב אצל בעליו, הטסט נגמר וצריך לחדש אותו, בעל הרכב לא זקוק יותר לרכב ולא שווה לו לחדש את הרישיון כדי שאולי מישהו יחליט לבוא לקחת את הרכב, עד כאן להתעסקות של האנשים בכיס של מישהו אחר.

וסתם ככה פגשתי היום אנשים מאוד נחמדים, בעל הרכב אדם מאוד אדיב, אסף במשך שנים כמות עצומה של חלקי חילוף לBX, עקב חוסר מקום לא הצלחתי לקחת את כולם ואני יודע שאצטער על כך, אבל גם מה שיש זה טוב.

מיכאל כרמי ידידי היקר!

הוספתי לי הרבה מלח על הפצעים !

כאבך כאבי.

עוד דור של רכב יחודי הולך ונעלם, וחבל !

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

הגזמתם. כולה 3000 ש"ח, היה אפשר להמתין לAVI YAAKOV עוד יומיים שלושה.

אם זה היה באמת חשוב, הבחור היה מוצא דרך לשמר את הרכב ולהעביר אותו בעלות למשוגע הבא.

• תוכן חדש...