Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5585 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום אנשים,

אני מתלבט בין 2 הרכבים הנ"ל,

מדובר בגרסה 1.4 ידנית בלבד מאילוצי תקציב וחסכון בדלק.

חפרתי קצת בפורום אבל לא מצאתי ההשוואה בין הגרסאות הנ"ל.

אני יודע שבסה"כ מדובר במכוניות זהות אבל הייתי שמח לקבל המלצות מי כדאית יותר.

הרכב ישמש את אישתי כולל תינוקת קטנה כך שצריך גם תא מטען...

(בחודש האחרון חיפשתי רנו קליאו 08 אבל לא הצלחתי למצוא רכב שמור ולכן במקום לבזבז עוד זמן יקר במציאת קליאו נוספת החלטתי להרחיב את החיפוש לכיוון הפולו או הפאביה)

תודה.

פורסם

יש את האחות השלישית שמצטיינת בבגאז' ענק והיא הקורדובה.

לבת שלי היתה במקביל פאביה 08 סטיישן וקורדובה 09. שתיהן 1.4, 100 כ"ס ידניות.

שתיהן טובות, הקורדובה אמינה באופן מוחלט והיא עדיין איתנו.

לפולו אין תא מטען.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

את הקורדובה אני לא מכיר.

אני אבדוק.

אתמול בלילה במהלך החפירות ברשת מצאתי עוד מועמדת, איביזה 1.4 ידנית.

ראיתי שישנם הרבה שרשורים על מבצעי איביזה בשנים האחרונות.

קצת קשה לי להחליט בין ה3 מכוניות,

פולו 1.4 08 ידנית

איביזה 1.4 08 ידנית

פאביה 1.4 08 ידנית

הרכב כאמור ישמש את אישתי (כולל תינוקת קטנה)

העדפה לרכב נוח, בטיחותי, וחסכוני.

התקציב בסביבות 60K אבל אם צריך עוד 2-3 אלף אני מאמין שאני אוכל לארגן.

מה דעתכם ?

קצת קשה לי לצאת "מהמסגרת" של הרנו קליאו שאותה אני מחפש כבר חודש וחצי ולעבור לדגם אחר....

היתרון בקליאו הוא הגמישות במחיר, מצאתי כבר רכב שהמחירון שלו היה 72 והמוכר הסכים לרדת לאזור ה- 60.

אבל לצערי הרכב נמכר יום לפני שלקחתי אותו לבדיקה.

ולכן התחלתי חיפוש חדש.

תודה.

פורסם

שים לב שוב לפרט שלא הכי אהוב על אניני הרכב אבל מאד חיוני לרכב שמשנע תינוקות, הבגאז'.

הקורדובה היא פולקסווגן פולו שמיוצרת בספרד (למעשה איביזה עם בגאז') ממש כשם שהפאביה היא פולו שמיוצרת בצ'כיה.

מכל מה שהוזכר כאן, רק לפאביה סטיישן, לפאביה 4 דלתות ולקורדובה יש בגאז' מתאים.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

פורסם

תיקון קטן:

האיביזה שמצאתי ברשת היא משנת 09 - הדגם החדש (5 דלתות)!

גם הפאביה שמצאתי היא משנת 09.

Benni

ראיתי שלאיביזה יש תא מטען של 292 ליטר...

זה לא מעט.

בהחלט יספיק לעגלת תינוק לא?!

פורסם
יש את האחות השלישית שמצטיינת בבגאז' ענק והיא הקורדובה.

לבת שלי היתה במקביל פאביה 08 סטיישן וקורדובה 09. שתיהן 1.4, 100 כ"ס ידניות.

שתיהן טובות, הקורדובה אמינה באופן מוחלט והיא עדיין איתנו.

לפולו אין תא מטען.

וגם אני טעיתי...הקורדובה היא 2007 והפאביה - 2006

פורסם

עושה רושם שאתה מחפש מציאות. חיפוש רכב לפי הרמה שבו בעליו מתגמשים על המחיר אמור להדליק אור אדום, לא אור ירוק !

לנו יש במשפחה פולו 2008, שנוסעת לא מעט.

בינתיים היתה תקלה אחת במאוורר מנוע לאחר תום האחריות שהוחלף בהשתתפות 70 אחוז של צ'מפיון.

(תקלה שהתגלתה במקרה בטיפול שוטף)

הרכב זול לאחזקה (טיפול עולה 400-500 ש"ח במוסכי החברה) ומחלות ילדות (למשל:קויילים) שהיו בדגמים המוקדמים יותר (2003-2004) כבר לא נמצאות.

הפאביות מלפני מתיחת הפנים סובלות מכל מיני תקלות שונות ומשונות , אני ממליץ לך לקרוא בפורום , לחפש הודעות של אוראל (RS) , נטלי (NTL83) ואחרים אשר סבלו לא מעט.

אם אתה צריך שתיכנס עגלה , מומלץ לקחת אותה ולנסות להכניס כשאתה הולך לראות מכוניות.

נ.ב. הקורדובה זה רכב שזוכה לביקוש מאוד נמוך אם אתה מחפש מציאות...

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אגב, אין בעיה לברר אם עגלה נכנסת לבגאז' של הקורדובה. גש לתחנת המוניות הסמוכה...

פורסם

תודה על העזרה.

האמת שבמהלך הסופ"ש אישתי ממש נדלקה על האיביזה ופסלה לגמרי את הקורדובה והפאביה.

חפרתי בפורום וברשת וסה"כ לשמחתי מצאתי תגובות טובות לדגם 1.4 ידני 5 דלתות.

מה שקצת הפתיע אותי הוא שהדגם האוטומטי (1.6) יותר חסכוני בדלק מה-1.4 ידני שזה ממש מפתיע, שישנה בעיה של רעש ברכב ושהדגם הנ"ל (1.4 דיני) אינו נפוץ ביד 2 וכו'.

בנוסף תא המטען גדול יותר באיביזה -292 ל' בהשוואה לקליאו שהיה בסביבות 260 ל'.

השאלה היא עד כמה לאישתי באמת לא איכפת לנהוג בידני :)

מה דעתכם ?

כאחד המבקר כאן בפורום על תקן יומי כבר יותר משנה הייתי שמח לשמוע את דעתכם על האביזה 1.4 ידנית.

תודה.

פורסם

לנו הייתה במשפחה עד לא מזמן פולו 2007, הניסיון האישי איתה לא היה טוב, הרכב סבל ממספר תקלות בתקופה יחסית קצרה של כשלוש שנים.

הוחלפו 2 חישני ABS ועוד חישן שעד היום אני לא יודע מהו, מנוע חלונות קדמי צד נוסע ואחורי ימני התקלקלו אחרי כשנה וחצי, ובחצי שנה אחרונה המנוע התחיל להחנק באמצע נסיעה על הילוך 3-4 ובדר"כ פשוט היה נכבה במהלך הנסיעה (!), פה הגיעו מים עד נפש ומכרנו אותה, לא ציפיתי לכ"כ הרבה תקלות מVW. ממליץ לך לחשוב טוב לפני שאתה קונה פולו.

(OO=[iIIIII][iIIIII]=OO)

פורסם
אייל, אני לא אכנס איתך לויכוחים - אכן, פביה אחת מה-5 שעברנו הייתה לימונית. חבל מאוד שאתה מכליל - היו מקרים בודדים ביותר. אין צורך בהכללות מיותרות.

לצורך העניין: הייתי חושש יותר מאיביזות מאשר פביה או פולו, בהן הייתי בוחר ללא חשש.

בהצלחה ברכישה.

על סמך מה אתה חושש? היתה לך איביזה? איתה אתה כן מכליל?

לנו היו כמה וכמה איביזות וקורדובות וגם פולו אחת ופאביה סטיישן.

אצלנו המדד הכללי הוא: קורדובה, איביזה, פאביה, פולו (מהטובות לפחות טובות)

מדד הפרקטיות לילדים+עגלות+טיטולים+שאריות במבה: פאביה, קורדובה, איביזה, פולו

אמינות: קורדובה/איביזה, פאביה, פולו

אחד החסרונות של הפאביה הוא זמינות מוסכים מורשים.

פורסם
לנו הייתה במשפחה עד לא מזמן פולו 2007, הניסיון האישי איתה לא היה טוב, הרכב סבל ממספר תקלות בתקופה יחסית קצרה של כשלוש שנים.

הוחלפו 2 חישני ABS ועוד חישן שעד היום אני לא יודע מהו, מנוע חלונות קדמי צד נוסע ואחורי ימני התקלקלו אחרי כשנה וחצי, ובחצי שנה אחרונה המנוע התחיל להחנק באמצע נסיעה על הילוך 3-4 ובדר"כ פשוט היה נכבה במהלך הנסיעה (!), פה הגיעו מים עד נפש ומכרנו אותה, לא ציפיתי לכ"כ הרבה תקלות מVW. ממליץ לך לחשוב טוב לפני שאתה קונה פולו.

קרה לי אותו הדבר כמעט (חיישן אחד של ה ABS,אחורי ימני + מצערת [מה שבד"כ גורם למנוע להחנק] + מנוע חלון קדמי של הנהג,אומנם שלי הייתה 2001,אך זה רכב רגיש לטיפולים לא מקצועיים כנראה,וVW העולמית נהנית מהכנסה קבועה בקטעים הנ"ל :|)

אך שוב כמו שבני אמר,אין טעם להכליל,מפני שיש רכבים טובים ויש שפחות.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

כן יקירי, הייתה לי איביזה - אחת יותר מידי. הספיקה להשאיר טעם רע ומר בפה, הרבה יותר מאותה פביה לימונית שהוחלפה ב-TSI הנוכחית.

אתה מוזמן לראות את כל בעלי הקופרות (שמשום מה סבלו מתופעה זאת יותר מאחרים) - עם שלל תקלות במערכת המיזוג ובמדחסים.

חסרון משמעותי של סיאט (וגם פולקסווגן) - שרות מגוחך, עלוב וחסר כל מקצועית במרכזי.

יושבים שם חברות ליצנים, כל אחד יותר אידיוט מהשני, פשוט עושים צחוקים מהעבודה ומשמם.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...