Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5590 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום,

יש לי שברולט אופטרה LS PLUS שנת 2006 (יד שנייה פרטי) שאני רוצה למכור בגלל צריכה גבוהה מאוד של דלק,

המחירון של הרכב שלי הוא 52000 ש"ח,

הציעו לי עסקת טרייד על רכב מסוג הונדה סיביק היבריד שנת 2007 יד ראשונה פרטי עם 76000 ק"מ,

המסגרת העסקה אני צריך להוסיף 45000 ש"ח,

הסיבה שאני רוצה להחליף רכב היא חסכון בדלק, כיום הצריכה של הרכב שלי היא ליטר ל-7 ק"מ, כמו כן אני נוסע 16000-18000 ק"מ בשנה בעיקר בתוך העיר (יש לי רכב נוסף לנסיעות מחוץ לעיר עם דלק חינם).

השאלה שלי היא:

1. האם העסקה כדאית?

2. האם כדאי לקחת הונדה סיביק היבריד או לא?

בתודה מראש לכל חברי הפורום.

פורסם

לדעתי העיסקה דיי כדאית.

בכלליות הסיוויק הרבה יותר טובה מהאופטרה שלך מכל הבחינות. לגבי צריכת הדלק, תוכל להוציא עם הסיוויק 1:14 לפחות.

הסיוויק כחדשה עלתה כ-150K ש"ח ואתה רוכש אותה אחרי 3-4 שנים על הכביש בפחות מ-100K ש"ח שזה ירידת ערך של 50K ש:ח שזה הגיוני לרכב במחיר הזה (לתחשיב הזה צריך להוסיף את הנתון הנעלם שהוא בכמה תוכל למכור את הרכב שלך בשוק, לדעתי 10% מתחת למחירון זה הגיוני וזה עוד פלוס לעיסקה כי אתה כאילו מקבל "מחירון" על הרכב שלך, מצד שני אתה גם משלם מחירון על הרכב שאתה קונה).

ההסתיגויות שלי הם:

1) אם אתה כבר הולך לכיוון החסכון בדלק אז כדאי לעשות מאמץ ולחפש טויוטה פריוס שהיא יותר חסכונית מהסיוויק (אך הסיוויק מרגישה יותר "אוטו" מהפריוס).

2) בתוספת של 20K ש"ח אתה יכול לרגוש לעצמך הונדה ג'אז היברידית חדשה. אתה יכול לחכות למבצע מכירות של הונדה שבו בד"כ מציעים טריידאין בחירון + פריסה של ההפרש ל-36 תשלומים ללא ריבית (ואז תוכל לפרוס את ה-20K ש"ח הפרש ל-36 תשלומים ולא להרגיש את התוספת במחיר). היתרון של האופציה הזו שאתה רוכש רכב חדש, 3 שנים אחריות (שקט נפשי), לא צריך לרוץ בין מכוני בדיקה ולקחת סיכון עם רכב משומש (אלא אתה מתחיל עם "דף חלק", רכב שאתה יודע בדיוק מה עבר עליו כי אתה הבעלים הראשון). החסרון כמובן הוא שהג'אז היא סופרמיני ולא משפחתית ולכן תהיה קטנה יותר (למרות שבין הסופרמיני היא נחשבת הגדולה והמרווחת ביותר ולפי דעתי אפילו מרווחת יותר מהאופטרה, ולכן אני הייתי בודק את האופציה הזו).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תוכן חדש...