Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5591 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
א. מספר המדינות בעולם - 191 (לפי האום).

האם בדקת בכול המדינות?

אני בטוח שתמצא עוד מדינה או שתיים שלא כל כך ליברליות כמו אנגליה או ארה"ב..

אם יש לך זמן פנוי להלן רשימת המדינות http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%93%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%AA_%D7%9C%D7%A4%D7%99_%D7%90%D7%95%D7%9B%D7%9C%D7%95%D7%A1%D7%99%D7%99%D7%94,_%D7%A9%D7%98%D7%97,_%D7%A6%D7%A4%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%AA,_%D7%AA%D7%9E%22%D7%92_%D7%95%D7%A4%D7%99%D7%AA%D7%95%D7%97_%D7%90%D7%A0%D7%95%D7%A9%D7%99

תתקשר למשרד התחבורה בכל מדינה ותעדכן אותנו בתוצאות.

ב. אני בטוח שבאיבי היית מוצא גם פילטר מקורי, אשר לא היה גורר אותך לקנס וגם בנוסף ככל הנראה היה גם זול יותר.

לגבי האגזוז, זה כבר חוסר התחשבות בכלל הציבור! בשביל פוזה (אגב, של ערס) אני צריך "לעצום" אוזניים בכל פעם שאתה תעבור ברחוב? טוב מאוד שזה לא מאושר בחוק!

ג. לגבי הצמיגים, לפי עמדתך, כל אחד יכול להחליט בעצמו אילו צמיגים מתאימים לרכבו.

לדוגמא אני רוצה חיסכון מקסימאלי ולכן אבחר בצמיג ברוחב 10 ס"מ, אתה רוצה בפוזה של ערס ולכן תבחר בצמיג בעל חתך נמוך ורחב מאוד. במקרה זה ככל הנראה שהייצרן טמבל ולא יודע איזו מידה אופטימאלית לרכב שהוא תכנן, טוב שיש לו אותך!!

ובנימה אישית,

אני התאפקתי לא להגיב בשירשור תדמית הערס שלך אך אתה ממש מביא את זה על עצמך, צא מהארון, אתה ערס wannabe תתמודד עם זה.

אתה מש ילדותי אם אתה נכנס לפסים כאלו אני לא ערס ולא וואנבי חבל שלא התאפקת גם פה , אנחנו מחשיבים את עצמנו למדינה מתוקנת וליברלית אך מתנהגים כמו דיקטטורה והכל קומבינה אחת גדולה לידיעתך יצרני רכב מסתכלים על ההיבט הכלכלי קודם לפני ייצור ובניית רכב וכן לרוב על אחיזה מרבית וצמיגים איכותיים הם לא השיקול שלהם לכן קיים עולם השיפורים זה שרק במדינה מאכילים אותך חר* על זה שהיצרן הוא אלוהים ואתה כמו כבשה קטנה הולך אחרי העדר זוהי בעיה אך ורק שלך ! , לידיעתך יש לי אגזוז "רועש" כבר שנה אך לא פעם אחת קיבלתי תלונה מהשכנים או ממישהו אחר , לא פעם אני מוצא את עצמי נוסע ליד אופנוע או משאית ולא שומע את הרכב שלי אפילו בסל"ד גבוהה , אז אני מצטער על עולמך הצר תמשיך לתת למדינה למנוע ממך לחיות כמו שאתה רוצה עם חוקים לא הגיוניים

אני מדמיין או שהקולט שלך ורודה?

לא וורוד אדום פרארי :)

השרשור הזה הוא דוגמא לאיך חוקים אידיוטיים גורמים לאנשים לעבור גם על חוקים הגיוניים ואח"כ לא להבין מה לעזאזל רוצים מהם.

אני לא מאשים לרגע את פותח השרשור, ולא את אלו שמסכימים איתו. זה מאוד פשוט וטבעי כבני אדם להתנהג כך. ברגע שיש חוקים שכולם יודעים שהם מטופשים, חסרי כל היגיון ואפילו ניתן לצאת מנק' הנחה שגם אם יתפסו אותך עובר עליהם לא יעשו לך כלום, אין להתפלא שאנשים מניחים שזה בסדר לעבור גם על חוקים חשובים כמו רעש אגזוז או מידת צמיגים.

מסכים לחלוטין למשל סבא שלי האכיל יונים בעיר וקיבל קנס , הוא לא חשב על זה בתור משהו לא חוקי או לא

לא שמתי לב אפילו שהוא כתב שמידת הצמיגים לא מאושרת ברישיון.

אחרי שהגדלתי צמיגים, הדבר הראשון שעשיתי היה ללכת למשרד הרישוי ולשלם 30 ש"ח כדי שיאשרו לי את המידה.

במשך כמעט שנה הסתובבתי עם הפתק של אישור השינוי צמוד לרישיון הישן, לצד העברת הבעלות.

שבוע שעבר הגיע רישיון חדש, עם מידת הצמיגים החדשה. לא כזה מסובך - ועכשיו אפשר לזרוק את הרישיון הישן ואת הפתק...

האם המידה שלך לא עוברת טסט ובגלל זה לא אישרת אותה, או שסתם התעצלת?

אני עצלן אני מודה רק שבשביל הרכב שלי אני לא עצלן ואי אפשר לאשר את המידה הזאת לרכב הזה ללא "קומבינה"

זה מה שנקרא מס עקיף ידידי, והם כל כך אוהבים את זה, שיבושם להם.

מסכים לחלוטין זוהי הסיבה היחידה שהם עדיין אוכפים את החוקים האלו !

על מה שליאור אמר נשאר לי רק לשים -!- וזהו.

כול השאר סתם הטפות חסרות כול בסיס, שבאמת אין לי מושג למה אתם כותבים אותם.

הרי לכול אחד מאיתנו יש או מה שבטוח היה איזה "שיפור" קטן כזה או אחר על רכבו.

אמיר, אני באמת מצטער לשמוע על המקרה, אבל שמח לשמוע שלפחות הצלחת להפחית את המחיר לרבע, ולבטל את הנקודות, בוא לא נשכח את הפרט השולי והמסוכן הזה.

גם לי יש פילטר ואגזוז, דאגתי לפילטר והוא נמצא בתוך חופה שרשום עליה פולקסוואגן, לא רואים בעין בלתי מזוינת שמדובר בפילטר פתוח, ובקשר לאגזוז דאגתי שלא יצא יותר מידי מהרכב ויבלוט.

ברגע שאני עובר לי ניידת אני לוחץ על הקלאץ (וככה בעצם מוריד את הרעש באופן משמעותי).

אני מקווה שאתה לא תישבר מהמקרה ותוריד את מה שגורם לך הנאה, לגבי הצמיגים, 32 שקל וחצי שעה זה כול מה שזה עולה לך.

אני מתרפק על ג'נט 18' כשהמקור מגיע ע0 15\16'.

בדיוק חצי שעה זה מה שלקח לי להכניס את זה לרישיון, ובנובמבר (אני מקווה שלא ימהר להגיע נובמבר) יגיע לי הרישון החדש עם המידה רשומה שם.

אז תדאג לשטויות הקטנות האלו ידידי (הייתי רושם אחי אבל אז יגידו שאני ערס:lol:) ותמשיך להנות ולנהוג את רכבך כמו שאתה ורק אתה אוהב.

נ.ב

כשאני נתקלתי בבעל הדעה לא הצלחתי לגרום לו לעשות לי הנחה בקנס או בנקודות ובקרוב הקורס הזה שכולנו שמחים לוותר עליו.

תודה רבה על החיזוק בני , הרכב שלי בדרך לפרויקט מקיף כולל מנוע חדש (מחוזק) לכן הצמיגים הרחבים מעט (ועוד כמה תוספות) , האמת שהבוחן/שוטר הוציא לי את הרוח מהמפרשים מקווה להחזיר את הרכב לכביש ביומיים הקרובים ואז נראה מה נחליט למכור או לשפר

keep drooling im spooling :twisted:

• תגובות 127
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ואיך בדיוק עברת טסט עם מידת צמיגים לא תקנית, ואגזוז זרימה חופשית? אתה רוצה להגיד לי שאת זה עשית בלי קומבינה?

• חברי המעגל הראשון
פורסם
מאיפה קבעתי? ניחוש פרוע. יכול להיות שאני טועה אך מניסיון שלי רק פעם אחת בחיים טעיתי, זה היה כשחשבתי שטעיתי ולבסוף הסתבר שצדקתי :wink:

ועכשיו ברצינות, בכל המקרים בהם נתקלתי במפלט "משופר" הוא עשה ה מ ו ן רעש, עוד לא קרה לי שנתקלתי במפלט משופר שלא עושה יותר רעש מהמקובל (אני מניח שברכב זול ישנם שיפורים זולים).

ולא, אל תתנו לי דוגמא של אופנוע שטח שתי פעימות, אוטובוס או משאית, אני יודע שיש כלים שעושים יותר רעש, אתם באמת מעוניינים שכלל הכלים על הכביש יעשו יותר רעש?!

לגבי מידת הצמיגים, אני מניח שאם היה לו כל כך פשוט לבצע את השינוי ברישוי הוא היה עושה את זה, אם אכן הוא יכול היה בקלות המתוארת לשנות את המידה אך לא עשה כך זאת טיפשות גמורה וידוע כי על טיפשות משלמים.

לגבי שיפור אחיזה, לידיעתך ע"י שינוי מידות הצמיגים אתה ככל הנראה לא תשיג שיפור ניכר באחיזה.

רוצה שיפור באחיזה, תחליף את מערך הבולמים, מוט מיצב, שינויים במערך המתלים או הכי פשוט, תחליף צמיגים לצמיגים איכותיים יותר בעלי נתוני אחיזה משופרים.

אבל את כל האמור לא ניתן לראות בעין בלתי מזוינת והרי הם חסרים את אפקט ה"שופוני" ולכן אנשים מעדיפים להחליף מידת צמיגים ל- "ג'נט 18" (אגב, ביטוי של ערסים) בשביל השופוני ולאחר מכן לחפש צמיגים זולים (אך העיקר שהם עשו זאת למען האחיזה המשופרת..).

אגב, התגובה שלי לא באה בכדי לפגוע במישהו באופן אישי ואם מישהו נפגע אז אני מתנצל (אך ככל הניראה הוא ערס :lol: )

אז עכשיו אתה יודע שיש גם אגזוזים לא מקוריים שלא מרעישים :-D

לגבי צמיגים אני מסכים איתך, אבל לא כל מי שרוצה שהרכב שלו יראה יפה ומיוחד הוא ערס.

רק במדינה שלנו (עם הטעם הרע של רוב האנשים) זה נתפס כך.

לדעתי חלק מהבעיה היא הסטיגמה של הקולט. אם הוא היה נוסע ליד אותו בוחן עם ניסאן טידה (עם פילטר וחישוקים במידה שונה) למשל, הוא לא היה מסתכל עליו אפילו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
ואיך בדיוק עברת טסט עם מידת צמיגים לא תקנית, ואגזוז זרימה חופשית? אתה רוצה להגיד לי שאת זה עשית בלי קומבינה?

שמים צמיגים תקניים לטסט (שזה כבר התעסקות מעצבנת, לדעתי). אגזוז זרימה חופשית לא מכשיל טסט אם אין זיהום אויר.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם
אז עכשיו אתה יודע שיש גם אגזוזים לא מקוריים שלא מרעישים :-D

לגבי צמיגים אני מסכים איתך, אבל לא כל מי שרוצה שהרכב שלו יראה יפה ומיוחד הוא ערס.

רק במדינה שלנו (עם הטעם הרע של רוב האנשים) זה נתפס כך.

לדעתי חלק מהבעיה היא הסטיגמה של הקולט. אם הוא היה נוסע ליד אותו בוחן עם ניסאן טידה (עם פילטר וחישוקים במידה שונה) למשל, הוא לא היה מסתכל עליו אפילו.

לגבי הניסאן, תתפלא אבל יצא לי לראות טויוטה קורולה 2004 "משוברת", נראה ערבי לגמרי (אולי אני גיזען :?), ספק אם שוטר לא יעצור אותו בבוא היום.

לגבי טעם רע, מסכים איתך לגמרי, אכן לרוב ה"משברים" יש טעם רע, אבל זה רק לטעמי :wink:

ולפותח השירשור, בוא נומר שיש לנו חוק ליבראלי מאוד, כזה המתיר כל שיפור באשר הוא ללא בדיקה מעמיקה.

עכשיו נדמיין מצב בו משפר רכב התקין מערכת הזרקה "משופרת" עם משאבת דלק "משהו בן זונה" (כן, כניראה שאני ערס).

וואו מגניב, עכשיו הוא משיג איזה סוסון אחד או שניים נוספים, אך אופס, צינור דלק לא עמד בלחץ ונקרע והמשפר הפך לסטייק welldone..

אז יבואו חכמים ויטענו כי המדינה אשמה בכך שהיא מתירה שיפורים מסוג זה אשר לא נבדקו ע"י היצרן או מי מטעמו, ואתה יודעה מה, הם ככל הניראה יהיה צודקים!

דוגמא נוספת: שינוי מידת צמיגים אשר תביא לבלאי מואץ במערכת היגוי, אשר יגרום לכשל במשולש/תפוח, איבוד שליטה על הרכב.. ושוב תאונה!

רוצה דוגמאות נוספות? תפעיל את הראש.

מסקנה: משרד הרישוי יהיה חייב לפקח על כל שיפור לגופו, משימה בילתי אפשרית אשר תדרוש משאבים עצומים (שאני לא מוכן לשלם עליהם!!) וגם אז לא תיעשה בשלמותה.

הפיתרון: לא לאשר שיפורי רכב כלל ובא לציון גואל.

נ.ב.

לגבי השכנים שלא העירו לך לגבי המפלט, הם פשוט מנומסים/נבוכים, בניגוד גמור לך.

פורסם

שכחת לגמרי שיש תקנים למוצרים. אם התקנת מוצר שעומד בתקנים (TUV, תקן ישראלי וכו') לא יכולים לבוא אנשים "חכמים" ולטעון טענות שונות ומשונות.

איך אתה חושב שזה עובד בחו"ל (נגיד באנגליה)? אני מבטיח לך שאין שם פיקוח של משרד הרישוי מעבר ל MOT שנתי.

לגבי צמיגים - הסיכוי שמישהו פה יאבד שליטה בגלל שינוי מידת צמיגים נמוך לאין ערוך מהסיכוי שמישהו יאבד שליטה בגלל צמיגים מתוצר סיני עלובים או עם לחץ לא תקין.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

מבחינה חוקית מותר לו לבצע חיפוש ברכב שלך?

כי לפתוח בגאג' ולחפש שם דברים חוקיים או לא ... זה חיפוש ברכוש .. הוא צריך צו לזה, לא ?

Peugeot 206 1.4 automatic '01

פורסם

לא נירא לי, יצא לי לראות יותר מידי פעמים בסופי שבוע בלילה ששוטרים מחפשים שתיה (חריפה) ברכבים של אנשים.

לפותח השירשור, אני בשוק לשמוע שהורדת את הכנס ברבע ובלי נקודות, אני חשבתי שיש איזה שהוא מחיר מוסכם לכול סוג של עבירה, לא שכול שוטר יכול להחליט כמה בה לו להביא לך+ כמה נקודות (בכזה הבדל ענק), תלוי במצב רוח שלו.

ואיך זה שמורידים לך את הרכב מהכביש, מותר לך כמה ימים להמשיך ליסוע בו, עד שאתה עושה טסט מחדש?

ומצטער לשמוע על המקרה :|.

פורסם

מזל שיש לי מאזדה 3 ,גם אם אני אשים לה 2 מגדשים ,צמיגים יותר רחבים מהרכב עצמו ו16 אגזוזים הוא עדיין לא יזוז ולא יעצרו אותי בשום מחסום.

לפותח השרשור מצטער לשמוע על מה שקרה לך ,אבל אתה צריך זכור שחוק זה חוק גם אם הוא הכי אידיוטי בעולם ,תשכיל מהמקרה ותלמד לפעם הבאה.

בקשר לנושא של שכנים שמתלוננים על פילטר פתוח ,היה איזה בחור שבלילות סופי השבוע החליט שלתת קיקדאונים ברחוב שאורכו לא עולה על 300 מטר זה הגיוני ,כמעט חודש כל סוף שבוע היה "קורע" את הרכב ולא נותן לאנשים שקט עד שהזמינו לו משטרה.

ממה שהבנתי המשטרה הגיעה ואמרה לו "אתה מפריע בלה בלה ,אל תעשה את זה או שנעצור אותך". כמובן שלמחרת הוא המשיך בשלו.

ביום ראשון בבוקר הוא התעורר וגילה שהרכב שלו עם 4 גלגלים מפונצ'רים לחלוטין ,את זה אגב ראיתי במו עיניי.

מאז יש שקט ברחוב. אינני מצדיק את מעשה השכנים ,אך אני בהלחט יכול להבין אותם ,מה אתם הייתם עושים במקומם? אשמח לשמוע דעות בנושא.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

לפותח השירשור, אני בשוק לשמוע שהורדת את הכנס ברבע ובלי נקודות, אני חשבתי שיש איזה שהוא מחיר מוסכם לכול סוג של עבירה, לא שכול שוטר יכול להחליט כמה בה לו להביא לך+ כמה נקודות (בכזה הבדל ענק), תלוי במצב רוח שלו.

ואיך זה שמורידים לך את הרכב מהכביש, מותר לך כמה ימים להמשיך ליסוע בו, עד שאתה עושה טסט מחדש?

ומצטער לשמוע על המקרה :|.

ישנם 4 סעיפי אישום על הורדה מהכביש:

1. רכב לא תקין בניגוד לתקנה 306 - סעיף 6055 - 1,000 ש"ח(טסט מחדש).

2. רכב לא תקין שלא נאסר לשימוש בניגוד לתקנה 306 - סעיף 6056 - 250 ש"ח(חוזר לבוחן לאחר התיקון).

3. רכב לא תקין שנאסר לשימוש בניגוד לתקנה 308(בלמים, הגה, שלדה, מתלים) - סעיף 6057 - 1,000 ש"ח(טסט מחדש).

4. שינוי מבנה - סעיף 6054 - הזמנה לדין(טסט מחדש).

*כל ההורדות אינן צוברות נקודות.

לפעמים השוטרים מורידים מהכביש ו"מחלקים" 250 ש"ח גם לכאלו שאמורים לקבל 1K ע"פ סעיף 6055, אך רושמים בדו"ח את 6056 ומבטלים את הרשיון.

306. רכב וכל החלקים, האביזרים והציוד המורכבים עליו או המותקנים בו יהיו בכל עת במצב תקין ובמצב שאין בו כדי לגרום רעש, הפרעה, נזק או סכנה לנמצאים עליו, בתוכו או על ידו, לעוברי דרך או לרכוש.

308(א) סבור בוחן או שוטר הנושאים עמם תעודה כאמור בתקנה 307(א) כי רכב שניתן עליו רשיון רכב עלול לסכן את התנועה או לא נתמלאו בו תנאים שנקבעו לגביו כדין, ימסור לנוהג בו הודעה (להלן — הודעת אי-שימוש) שבה יפורטו הפגמים ברכב או התנאים שלא נתמלאו ברכב, לפי הענין, יודיע על כך לרשות הרישוי ויעביר לה את רשיון הרכב שניתן לו על ידי הנהג. רשאי שוטר כאמור בתקנת משנה זו לעכב את שליחת הרשיון כאמור לרשות הרישוי ל-48 שעות, ואם הוכח להנחת דעתו כי הרכב תוקן תוך 48 שעות משעת מסירת הודעת אי-שימוש לנוהג הרכב — יחזיר את רשיון הרכב לבעל הרכב או למי שנמסרה לו תעודת אי-שימוש.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

שבוע שעבר הגיע רישיון חדש, עם מידת הצמיגים החדשה. לא כזה מסובך - ועכשיו אפשר לזרוק את הרישיון הישן ואת הפתק...

מתוך היכרות רבת שנים עם הביורוקרטיה הישראלית - שמור את המסמך מכל משמר לכל אורך חיי הרכב (או החישוקים והצמיגים ה"משופרים") וכאשר תמכור את הרכב העבר אותו לקונה. מישהו עוד עלול להזקק לו בסיטואציה כלשהי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יש לי חדשות לכל המשפרים, נותנים דוחות גם על המצאות לדים ושאר ירקות שאינן שייכות לרכב בתחום התאורה

(ותודה לאל, לאט לאט התופעה המכוערת הנ"ל תעלם מהעולם כמו הקסנון).

ומי שבאמת שואל את עצמו למה במדינה שלנו יש ככ הרבה חוקים, שילך לאחד הפורומים הסמוכים, ויראה שם בנאדם ששואל "למה הכשילו אותי בטסט על מנורת כרית אויר דולקת".

אתה חי במדינה מלאה בקומבינטורים ואנשים שמחפשים איך לדפוק את העולם, אז איך אתה רוצה לקבל פה יד חופשית ?

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם
יש לי חדשות לכל המשפרים, נותנים דוחות גם על המצאות לדים ושאר ירקות שאינן שייכות לרכב בתחום התאורה

(ותודה לאל, לאט לאט התופעה המכוערת הנ"ל תעלם מהעולם כמו הקסנון).

ומי שבאמת שואל את עצמו למה במדינה שלנו יש ככ הרבה חוקים, שילך לאחד הפורומים הסמוכים, ויראה שם בנאדם ששואל "למה הכשילו אותי בטסט על מנורת כרית אויר דולקת".

אתה חי במדינה מלאה בקומבינטורים ואנשים שמחפשים איך לדפוק את העולם, אז איך אתה רוצה לקבל פה יד חופשית ?

תומך.

אם לא היינו מדינה שמספר החאפרים בה עולה על כל דמיון אולי היינו מקבלים יד יותר חופשית בנוגע לחוק (ולא רק בתחום המוטוריקה).

The best car safety device is

.a rear-view mirror with a cop in it

• תוכן חדש...