Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מיואש מתקלת ANTIPOLLUTION בC5 שלי.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5587 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום, רכשתי לפני 3 שבועות C5 בנזין שנת 2003 PK בנפח 2000 סמ"ק.

לפני שבוע בדיוק לאחר נסיעה קצרה נדלקה לי נורית ה"סרוויס" נורית "ציק אנגין" ומופיע לי במסך התקלה ANTI...

עברתי בקפדנות על כל ההצעות של חברי הפורום אך ללא הועיל.

1. ניסיתי לפתוח את פתח המיכל ולסגור- לא עזר.

2. מילוי דלק לאחר ריקון המיכל- לא עזר.

3. ניתוק המצבר- לא עזר.

חשבתי אולי אבצע טיפול ואז זה יעלם אז החלפתי פלאגים, שמן וכו' ואף שמתי תוסף לשמן המנוע, והוספתי לרבע מיכל תוסף של "ליקווי מולי" משהו בשם "גולד לייבל" וזה גם לא עזר.

חשוב לציין כי המנוע עובד עגול ואין שום קרטוע כזה או אחר, הרכב נוסע חלק.

האם יש עוד דרך לנסות להעלים את ההתראה או שעלי להיפרד מ- 290 ש"ח בכדי להיתחבר למחשב של החברה והם וודאי יחלבו ממני עוד ועוד שקלים שהייתי שמח להשקיע אותם בחתונה שלי?

"סוד ההצלחה הוא השקעה, סוג הכישלון הוא הזנחה"

פורסם
שלום לכל חברי הפורום, רכשתי לפני 3 שבועות C5 בנזין שנת 2003 PK בנפח 2000 סמ"ק.

לפני שבוע בדיוק לאחר נסיעה קצרה נדלקה לי נורית ה"סרוויס" נורית "ציק אנגין" ומופיע לי במסך התקלה ANTI...

עברתי בקפדנות על כל ההצעות של חברי הפורום אך ללא הועיל.

1. ניסיתי לפתוח את פתח המיכל ולסגור- לא עזר.

2. מילוי דלק לאחר ריקון המיכל- לא עזר.

3. ניתוק המצבר- לא עזר.

חשבתי אולי אבצע טיפול ואז זה יעלם אז החלפתי פלאגים, שמן וכו' ואף שמתי תוסף לשמן המנוע, והוספתי לרבע מיכל תוסף של "ליקווי מולי" משהו בשם "גולד לייבל" וזה גם לא עזר.

חשוב לציין כי המנוע עובד עגול ואין שום קרטוע כזה או אחר, הרכב נוסע חלק.

האם יש עוד דרך לנסות להעלים את ההתראה או שעלי להיפרד מ- 290 ש"ח בכדי להיתחבר למחשב של החברה והם וודאי יחלבו ממני עוד ועוד שקלים שהייתי שמח להשקיע אותם בחתונה שלי?

שלום

אין ברירה אחרת, מוכרחים להתחבר לסורק תקלות וגם למכשיר 4 גזים כדי לאבחן מהו הגורם לתקלה.

אתה לא מוכרח להכנס למוסך מורשה, יש כאלה המצוידים גם במיכשור וגם בידע, והם יוכלו לעזור לך למרות שאינם מורשי היבואן. אצלינו למשל לא מחייבים עבור הבדיקה אם תחליט לתקן את הליקויים שיתגלו.

ערב טוב

פורסם

השאלה מה מחיר הדיאגנוסטיקה אותו אתם דורשים? והאם בשורה התחתונה תוכלו למחוק את ההתראה?

פורסם

גם אצלנו יש לך אפשרות להגיע ניתחבר עים סורק התקלות ונגיע למסקנה .בקשר למחיר הכל לפי תוצאות הבדיקה.אין ברירה אחרת חייבים לחבר סורק תקלות. אני מוכן לבדוק לך את הרכב ללא חיוב רק תגיד מאיפה אתה ?

פורסם

אני מנתניה.

מה שמפליא אותי זה שאנשים מעלים שהתקלה מופיע ונעלמת בדרכים מוזרות.

כנראה שזה המחיר לאהבה לרכב צרפתי.

משהו הציע לי לפתוח את הפילטר אוויר ולהניע את הרכב למשך כמה שניות ואז לדומם. דבר זה אמור לאפס משהו, הייתכן?

פורסם

כבעלים של פיז'ו 307 2.0 גם אני חוויתי תקלה דומה לפני כחודשיים. בעל הרכב הקודם הזהיר אותי ש"תקלה" מעין זו יכולה לצוץ פעם בכמה חודשים וחולפת לבד. אני נכנסתי למוסך פיז'ו מרכזי (חיווי התקלה נעלם לבד לאחר כשעה) ושם חוברתי למחשב. לא אותרה תקלה והתברר לי כי "תקלה זו" ידועה ומוכרת להם. אם תעשה חיפוש ברשת תמצא עוד הודעות סרק בנדון. לרוב באם קיימת תקלה אמתית היא נובעת ממעברי אוויר סגורים בראש המנוע שלא מאפשרים את זרימת האוויר החם של משאבת העזר וכל זה קורה לרוב שהמנוע עדיין קר. בקיצור, אל יאוש :wink:

פורסם

אל תמהר להתייאש, לרכב הזה יש נטיה להראות מדי פעם הודעות תקלה שאינן מחייבות טיפול, בוודאי לא טיפול יקר.

ההודעה שאתה רואה יכולה לנבוע גם מהתנעה במז"א קר, נסיעה כאשר המנוע לא בטמפ' עבודה וכדומה.

מוסך אמין שמבין ברכבים כאלה הוא "שאפט" בתל אביב. אני ממליץ לך להתרחק ממוסכים מורשי יבואן כל עוד יש לך ברירה.

בהצלחה ותהנה מהרכב.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

מנסיוני הדל עם התקלה הזו (היא הולכת ובאה משנת 2007 אצלנו), לרוב המוסכים אין מושג מה לעשות עם זה. יאפסו תקלות, יעשו "כיול מצערת", וזה יחזור אחרי כמה ימים או שבועות.

חקרתי באמת לעומק, והאשם הוא אחד משניים-

בדרך כלל זו משאבת העזר שדוחפת אוויר. אם המשאבה תקולה (משאבה ישנה שאכלה מספיק אדי שמן בחיים שלה) - התקלה נדלקת. הסיבה היא שהזרם שהמחשב מודד על המנוע של המשאבה יוצא מהתחום המותר לו. תוצר לוואי הוא שאחרי כמה זמן גם הלחצים במערכת הם מחוץ לתחום וגם החיישן מתריע על תקלה.

החשוד המיידי השני הוא החיישן עצמו, (עם קונקטור צהוב ככל שאני זוכר, נמצא בקצה ראש המנוע), שעשוי לזייף. המחשב לא מרשה לו לזייף יותר מטיפה, ואז נדלקת התקלה.

יש עוד חשוד קצת פחות מיידי והוא מעברים סתומים חלקית (דגלל אדי שמן מעורב בג'יפה) של המערכת, ואז שוב הלחצים יוצאים מתחום הקריאה.

זה ממש על רגל אחת, אתה יכול לקרוא על כל העסק בספרות הטכנית של פז'ו, אבל אני מזהיר מראש שאין יותר מדי מידע, ויותר גרוע מזה - יש נתונים שגויים בספר (אני לא זוכר מספרים בע"פ, אבל נתון הזרמים מינימלי ומקסימלי שהמחשב מצפה לראות על המשאבה לא תואמים בין הספר לבין המחשב שברכב).

ועוד דבר - זו לחלוטין תקלה שאפשר לחיות איתה שנים. לא משנה לכלום.

אסף.

פורסם

בשורה משמחת, להלן עוד דרך להתגבר על התקלה:

1. פתח את בית מסנן האוויר והוצא אותו מהמקום.

2. בצע איפוס (לחיצה על המתג השמאלי על לוח השעונים ופתיחה של הסוויץ יופיע ספירה לאחור 10,9,8...) סה"כ 3 פעמים. (בעת ביצוע האיפוס אין לעזור את המתג שעל לוח השעונים).

3. הנתנע את הרכב למשך 30 שניות (יש להביר את הטורים 3 עד 4 פעמים במתינות) אל חשש שהמנוע יגמם בזמן הגברת הטורים.

4. דומם את המנוע והתנע שוב, בשלב זה נורית הסרוויס ונורית המנוע יכבו.

5. החזר את מסנן האוויר למקומו וסגור את העסק.

6. בוא נקווה שזה לא ידלק שוב בפעם הבאה.

תודה לכל מי שניסה לעזור, כנראה שמכונאי טנקים יכול לתקן גם את הלוויטן הצרפתי.

כל מי שיתקל לתופעה זכה לעוד דרך לתת מענה.

• ספונסר פורום
פורסם

יעיל כמו כוסות רוח למת.

תקלת ANTIPOLLUTION היא התרעת מחשב ניהול המנוע על ערך זיהום אוויר גבוה מהערך העליון המתוכנת במחשב,הסיבות לזה הם רבות,

אלו הסיבות היותר נפוצות:

סתימת מעברי אוויר העזר בפיח

תקלה או חסימה במשאבת האוויר

מצתים בעלי מרווח גדול מידי

סליל הצתה לא תקין

מזרק לא תקין העובד לסרוגין(יעיד חבר הפורום SPIDERMAN)

תקלה במערכת EGR

תקלה במערכת מחזור אדי דלק

ממיר שסיים את חייו

ועוד..

לתת עצות לפתרון התקלה מבלי שנבדק הרכב הספציפי זה כמו לייעץ לחולה על טיפול בסרטן,שפעת,או דלקת ראות,רק בגלל שהסמפתום המשותף הוא חום.

התהליך שביצעת אינו קשור לתקלה,איפוס עם הלחצן בלוח המחוונים מאפס את הק"מ הנותר לטיפול הבא,כל שאר התהליך היינו פרי דימייונו של מישהו.

אורן

פורסם

במידה ומתגלה כי ישנה בעיה בממיר הקטליטי מומלץ לבדוק פתרונות חלופיים טובים הזולים בהרבה מהעלות בחברה.

בנוסף ניתן לבצע ניקוי לממיר הקטליטי במידה ומתגלה כי זאת הבעיה. מומלץ בכל אופן לבצע דיאגנוסטיקה מקיפה לבדיקת מקור התקלה.

• תוכן חדש...