Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5608 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא מבין מה הבעיה של ידידנו שלמה

אני הנהג היחיד ברכב ואת רוב הק"מ אני עושה בנסיעות בינעורוניות או הרוב על כביש 6 וכבישים מהירים אחרים.

אתה באמת חושב שאני נותן את הרכב לדודה, פשוט אמרתי שאם יש סופרמרקט בעיר ליד שהוא זול יותר משמעותית אז אין שאלה בכלל, אני נוסע לשם, הדלק לא משחק תפקיד, אני משלם על הרכב אז אני אנצל את כולו וכמה שיותר.

באמת שאחרי נהגתי רוב היום כמעט 400 ק"מ, אז לא ממש בא לי לטייל בתוך העיר אחרי העבודה.

בסופי שבוע זה כבר לא משנה כי כולם יוצאים לסתום את הכבישים, גם ידידנו שלמה.

ולא, אין לי הגבלת ק"מ, ההגבלה היחידה היא כמה אני יכול לתדלק ב 24 שעות (70 ליטר....).

וזה לא ממש קורה שאני עובר את ההגבלה.

הפשרה של היום היא הנורמה של מחר

• תגובות 90
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עיסקת הליסינג של אישתי היא ל-30K שנתי. אם עוברים, יש תשלום של כמה אגורות לכל קילומטר. זה פחות או יותר יהיה הק"מ השנתי, פלוס מינוס 1K. קילומטראז' יומי לעבודה וחזרה כ-80 ק"מ.

אין מגבלה של דלק. היו חודשים של קרוב ל-2,500 ש"ח.

ברכב שלי אני נוסע רק לעבודה וחזרה, כל שאר הנסיעות, עם ה***ה. לקחת את הילדה לצופים, להחזיר אותה, לקחת את הסבתא, להחזיר אותה. ושאף אחד לא יקבע לי מה זו נסיעה מיותרת.

ולמי שעוד לא מבין, זה סופר נוח, הטיפולים, התיקונים (אין כלום בנתיים), ביטוח, טסט וכל מה שיהיה במהלך 3 השנים של החוזה. לי זה שווה את השקט הנפשי במחיר שזה עולה.

**לפני שבוע הבוס שלה נסע איתה, הוא לא האמין שרכב ליסינג יכול להראות נקי וכמו חדש אחרי שנה.

פורסם

שינהגו כמה שהם רוצים, אבל שלא ייעשו את זה כמו מטורפים.

אני כל הזמן נתקל בנהגי ליסינג שאונסים את הרכב, לא רואים בעיניים, נצמדים לי לזנב כשאני מאט לפני במפרים.

אני כמה שנים נוהג ברכבי ליסינג/חברה, ועדיין אני לא מצליח להבין את הוונדליזם הזה.

פורסם

לירן אני לא בטוח שנוהג ברכב ליסינג ממש רוצה שיהיו פגיעות ברכב ,אצלנו בחברה משלמים השתתפות עצמית של כ500 ש"ח על כל פגיעה -גם אם זו פגיעה שברכבך הפרטי לא היית מתקן.זו אכב הסיבה שעשרות של אקסנטים ולנסרים שסיימו בחודש האחרון את הליסינג בחברה שבה אני עובד אתה מקסימום יכול לראות לחיצות קלות בפח ולא מעבר לזה.

פורסם
אני כל הזמן נתקל בנהגי ליסינג שאונסים את הרכב, לא רואים בעיניים, נצמדים לי לזנב כשאני מאט לפני במפרים.

אני כמה שנים נוהג ברכבי ליסינג/חברה, ועדיין אני לא מצליח להבין את הוונדליזם הזה.

אני לא כל כך בטוח שהם מתנהגים כך בגלל שזה רכב חברה. אלו פשוט חיות שלא כל כך משנה על מה הם ינהגו, ההתנהגות תישאר זהה.

אם כבר, לדעתי הם נוהגים יותר בעדינות עם רכב החברה כי הם יצטרכו לשלם על כל כיפוף בפח בבוא היום.

אותי דפק איזה זבל בחניה וברח. לא נגעתי בזה עד שהחזרתי את הרכב אבל אז חייבו אותי ב 3500 שקל.

אם הרכב היה שלי בחיים לא הייתי נוגע בזה.

פורסם

בקיצור, ואפילו כמו ששמוליק כותב, אם זה לא היה כדאי - כולם היו מחזירים את הליסינג.

אבל העובדה היא שזה כן כדאי, כלומר אנחנו - שמשלמים על הדלק והרכב - ממשיכים לממן את תופעת הליסינג הבזויה, והחבר היחידי שלי שהחזיר ליסינג ולקח רכב זול, הוא זה שאשתו גם מקבלת רכב ליסינג. so give me a break. מדובר בעיוות שהוא סוג של ישראבלוף.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

תתפלא, אבל הרבה כבר כן מחזירים את הרכבים, אם הם יכולים, ולא כמו שאייל ציין כאן

שיש חברות שמקשות ולא נותנות תמורה כספית שוות ערך לעלות הליסינג.

הרבה חברים שלי שהיה להם ליסינג, הבינו שאחרי עליית שווי השימוש, הם משלמים לא מעט

על תענוג הליסינג, והחזירו רכבים, ומקבלים היום אחזקת רכב בכסף.

מי שנשאר עם הליסינג מתחלק לשניים, או שהם באמת נוסעים הרבה, כיוון שהם גרים רחוק,

ויש להם שימוש דיי מאסיבי ברכב, או שזה אנשים שממש, אבל ממש שונאים להתעסק עם כל מה

שקשור לאחזקת רכב פרטי, ומעדיפים רכב ליסינג למרות שזה אולי לא משתלם כלכלית, אבל נותן

להם שקט ונוחות.

פורסם

אני בן למשפחה שמחזיקה רכב ליסינג, ואני באמת לא מבין פה אנשים.

הרכב הזה שמור מ- א' ועד ת'. למה שאנשים ירצו לעשות תאונות ולהרוס את הרכב אם הוא אצלך 3 שנים?

נכון שאנחנו לא משלמים על תיקונים, וקרה כבר שג'יפ נכנס ברכב כשאבא שלי היה בחניה, אבל זאת עוגמת נפש.

כל יום שישי אני יוצא ומנקה את הרכב מבחוץ ומבפנים, מפרק את המגנזיום ושותף אותו ביסודיות, שואב את השטיחים של האוטו, מושבים וכו', בודק שמן, מים.

חשבתי שזה לגיטימי שאנשים שומרים על הרכב שלהם, גם אם הוא ליסינג.

אגב, אנחנו ארבעה אנשים על 2 מכוניות, אחד ליסינג.

רכב הליסינג עשה 25 אלף קילומטר לשנה, תבינו שלא כל האנשים הורסים את הרכב ליסינג שלהם, רק כי הוא ליסינג.

בחיים שלי לא דוד לא חבר ולא אח של סבתא של דודה של אמא נגע ברכב, רק ארבעתנו (אח אחות אמא ואבא).

פורסם
בקיצור, ואפילו כמו ששמוליק כותב, אם זה לא היה כדאי - כולם היו מחזירים את הליסינג.

אבל העובדה היא שזה כן כדאי, כלומר אנחנו - שמשלמים על הדלק והרכב - ממשיכים לממן את תופעת הליסינג הבזויה, והחבר היחידי שלי שהחזיר ליסינג ולקח רכב זול, הוא זה שאשתו גם מקבלת רכב ליסינג. so give me a break. מדובר בעיוות שהוא סוג של ישראבלוף.

כפי שכבר הסבירו לך, לרוב הליסינג אינו משתלם כלכלית אך מטעמי נוחות\ איכות חיים רבים מעדיפים לשלם יותר- וזוהי זכותם המלאה.

ניתן להקביל זאת לטיסה במחלקה הראשונה במטוס- לא משתלם כלכלית בעליל, אך הרבה יותר נוח ממחלקת תיירים.

פורסם

אשמח שתסביר לי למה אתה רואה את הדברים כך.

למה אם אתה משלם על דלק (מוצר X) שמגולם בתוכו מס למדינה אומר שאתה מממן את תופעת הליסינג (מוצר Y) שגם בתוכו מגולם מס למדינה בדמות שווי שימוש? כמובן שגם על הדלק שמניע רכב ליסינג משולם מס למדינה, רק ע"י מישהו אחר ולא הנהג עצמו.

עדיין לא הבנתי למה תופעת הליסינג זוכה לכינוי בזויה מצידך.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

התגובה של חברך המצוטט מאפינת באופן כללי את מי שלא מכיר את המספרים הקשורים בעיסקאות הליסינג למיניהן. אגב, היחס אל "אנשי הליסינג" כאל תופעה מושחתת ופרזיטית, קיים גם במקומות אחרים וגם שם מדובר בהשענות חסרת בסיס על תנאי הליסינג שלפני שנים ( וגם אז היא לא היתה מוצדקת, אבל יותר מובנת ). היום ליסינג אינו משתלם, למעט חריגים שאינם מייצגים אלא את עצמם. הנסיון להשען על העובדה שליסינג כתופעה רחבה עדיין קיים, כאסמכתא לכך שמדובר ב"עסק" משתלם, אינו רציני. כמוהו כנסיון להסתמך על העובדה שאנשים מעשנים כהוכחה לכך שהעישון אינו מזיק. והדמיון הוא שבשני המקרים, ליסינג כעישון, מדובר על הרגל נוח, עם השפעה פסיכולוגית ממכרת.

פורסם
טוקבק מTheMarker שבהחלט משקף את המצב כפי שאני נחשף אליו בשיחות בחדר אוכל בצהריים :wink:

"עובד שני ק"מ מהעבודה הולך ברגל ונותן את הרכב לאשתו לעבודה, לגיסו אחה"צ, בסופי שבוע לאחיו, חותנו יורד לאילת גם הוא יקבל את הרכב לכמה ימים. אולי לא כולם עושים כך אבל בוודאי רובם המוחלט . ואני אומר זאת מידיעה אישית. הליסינג זה הסרטן של המדינה מבחינת בזבוז וזיהום אויר, תנו להם כסף ואז הכל יהיה אחרת, הם יהיו גם יותר אחראים ופחות בזבזנים."

עכשיו אתה מצטט איזה אידיוט שממציא סטטיסטיקה?

במה בדיוק תומכים הקישקושים הללו?

היכן העובדות?

כים העלו את עלות הליסינג באופן סביר, כל שזו לא הטבת המס האידיאלית למי שרוצה להעלות שכר אבל לא להפריש למס הכנסה (ולשאר הגורמים).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
כפי שכבר הסבירו לך, לרוב הליסינג אינו משתלם כלכלית אך מטעמי נוחות\ איכות חיים רבים מעדיפים לשלם יותר- וזוהי זכותם המלאה.

וזה לא בר תמחור לדעתך? ברור שיש לזה ערך. אין טרדות, אין זמן מוסך, יש תמיד רכב חליפי. ברור שיש לזה ערך כלכלי, כולל לשקט הנפשי וחוסר הדאגה לגבי איפה החניתי את הרכב. תבוא אלי לרחוב ותראה איך חונים רכבי הליסינג. לפי היגיון התיירים/מחלקת עסקים שלך, צריך לגבות מהם כפול מהערך האמיתי. משום מה לא רק שהם לא משלמים כפול, אלא אפילו לא את הערך האמיתי.

אשמח שתסביר לי למה אתה רואה את הדברים כך.

עדיין לא הבנתי למה תופעת הליסינג זוכה לכינוי בזויה מצידך.

מאוד פשוט:

א. כי ההוצאות האלה מותרות בניכוי (ברובן) לחברה שמעניקה לך את הליסינג (ולאדם הפרטי לא).

ב. כי מחיר הרכב נשמר גבוה באופן מלאכותי רק כדי להצדיק את שווי הדוחות הכספיים של הליסינג, מה שדוחף כלפי מעלה את מחיר כל יתר הרכבים ואת מחירון המשומשות.

ג. כי חברת הליסינג מקבלת מחיר שאף אחד לא מקבל, וכדי להצדיק אותו - שוב, דוחפים כלפי מעלה את מחיר הרכב ואת יתר הרכבים של יבואן.

אני נגד התופעה, לא נגד מי שעושה בה שימוש. ובוודאי שלא נגד מי שעושה שימוש אמיתי ברכב לצורכי עבודתו (אנשי שיווק, טכנאים וכו'). אם שווי השימוש היה אמיתי, מספר הנהנים שעושים ברכב שימוש Leisure היה יורד משמעותית.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אני נגד התופעה, לא נגד מי שעושה בה שימוש.

עכשיו אתה מדבר בקול שונה.

מה ההשלכות של תופעת הליסינג על שוק המכוניות בכלל זה כבר סיפור אחר לגמרי, אבל אפשר באותו דיון גם למנות מספר יתרונות כשחלקם הגדול הינו תוצאה של הצערת צי הרכב בישראל.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

• תוכן חדש...