Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5610 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הליסנגים משלמים על דלק חופשי , וזה זכותם המלאה לנסוע כמה שהם רוצים , אבל כולם יודעים שיש המון נסיעות על שטויות וזה מכניס עוד מכוניות לכבישים

אלפי מכוניות שסותמות את הכבישים בגלל נסיעות שלא לצורך זה בהחלט על חשבוני.

.

:mm_yeah:

• תגובות 90
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אלפי מכוניות שסותמות את הכבישים בגלל נסיעות שלא לצורך זה בהחלט על חשבוני.

אתה חושב שאנשים לא צריכים לעבוד?

בימים א-ה רכבי הליסינג משמשים להתניידות מנהלתית ממקום העבודה למקום המקורים ולנסיעות מנהלתיות אחרות, אין הרבה נסיעות לכוס קפה במצפה באמצע השבוע. כל רכב ליסינג על הכביש היה מוחלף ברכב פרטי שהיה נוסע את אותן הנסיעות בימים א-ה כך שהכבישים ממש לא היו נסתמים פחות.

נסיעות כוס קפה למצפה מתרחשות בסופ"ש ואז אין ממש בעית סתימת כבישים.

אני בדעה שמי שכבר בחר לשלם את עלות הליסינג הגבוהה, יכול להשתמש ברכב כמה שבא לו (כל עוד גם המעסיק שלו באותו דעה ולא מגביל אותו בדלק).

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

אצלנו במשפחה אנחנו 4 נהגים, אבל בזכות זה שיש לאבי רכב ליסינג עם דלקן אנחנו מצליחים להסתדר רק עם רכב אחד שנמצא ברוטציות אצל בני המשפחה.

אם לא היה לנו את רכב הליסינג היינו מחזיקים יותר מכוניות ובכך מזהמים יותר את האוויר ותופסים יותר מקום על הכביש ובחניות.

וד"א- למרות שהרכב משמש 4 נהגים הוא עושה 35K לשנה, אז נא לא להכליל.

ועוד משהו- עובדתית לא משתלם לנו כלכלית להחזיק את הרכב והיתרון היחידי שלו הוא בנוחות (לא צריך להתחשבן על דלק, טיפולים מתבצעים על חשבון החברה וכ"ו).

(ונקדים תרופה למכה- אם מישהו מתכוון להגיב לי ב-"אז למה אתה מחפש לקנות רכב?" אז זה בגלל שאני עוזב את הבית :p)

פורסם
ממש לא התכוונתי למי שמשתמש ברכב לצרכי עבודה.

התכוונתי למי שנוסע לשתות קפה במצפה רמון ומסיע את השכנה לבר מצווה של הדודה כי "יש דלק חינם ובמילא אני משלם הרבה כסף על הרכב אז ננצל את זה עד הסוף".

מה אתה חושב? שרכב חברה זו רק בדיחה בארץ נהדרת? שזה לא משקף את המציאות? באיזה עולם אתה חי?

החגיגה הזאת קיימת רק בארץ נהדרת.

בשנה האחרונה הליסינג עולה כל כך הרבה (ומינואר זה עלה עוד) ככה שכמעט ולא נשארו טפשים שיפסידו כל כך הרבה רק בשביל לקחת את הדודה לבר מיצווה פעם בשנה.

אתה יכול לבדוק את המספרים.

בעצם כבר בדקו וכתבו לך כאן שסוג הנהגים האלו מהווה פחות מ 8 אחוז (הייטק)

רק מי שלא נפגע מהמצב או שהוא טיפש מרשה לעצמו רכב ליסינג. (מי שרכב זו תוספת בשכר ומי שעובד איתו)

מה שכן - אלופי הבזבוז אלו העובדים הציבוריים שמקבלים רכב על חשבונך.

הליסנגים משלמים על דלק חופשי , וזה זכותם המלאה לנסוע כמה שהם רוצים , אבל כולם יודעים שיש המון נסיעות על שטויות וזה מכניס עוד מכוניות לכבישים

:mm_yeah:

אני מאלו עם דלק חופשי. אני עושה 50 אלף ק"מ ב שנה. אתה באמת חושב שאחרי שהייתי בבוקר בטבריה, אחרי זה בחיפה ולקינוח בנשר פרדס חנה ועפולה יהיה לי חשק עוד להסתובב בערב כי הדלק חינם?

אתה יכול לבדוק את זה גם אצל אחרים.

פורסם
הנתונים בכתבה מוטים מעלה ואינם נכונים. ראו כתבה על אותו בסיס נתונים בדה-מרקר הקובעת ממוצע נסועה של 32 K - הרבה יותר הגיוני...

http://www.themarker.com/tmc/article.jhtml?ElementId=dsh20110216_01&from=haaretz

כפי שאמרתי ,

הנתונים שגויים והמספר של 53 אלף ק"מ הוא מס' הקילומטרים המקסימלי האפשרי על פי חוזה הליסינג.

הנתונים נועדו למתלהמים כמו shlomub שלא נגיד - צרי עין.

אנשים משלמים הרבה מאוד כסף לליסינג, אצלנו בחברה הרבה עובדים רוצים להחזיר את רכבי הליסינג אבל החברה לוכדת אותם בכך שהם לא יפצו אותם במשכורת בסכום שהוא שווה ערך או מתקרב לזה שקוזז להם על הליסינג לכן אנשים בלית ברירה נשארים ומשלמים.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

בנוסף לעניין הדלק חינם, ביטוח חינם, טיפולים חינם (חינם במרכאות כמובן),

יש את עניין השקט הנפשי, שלדעתי זו אחת הסיבות המשמעותיות שאנשים נשארים עם רכב חברה שלא לצורכי העבודה.

יש אנשים שבגלל העומס בעבודה, לא רוצים לבזבז את זמנם הפנוי (המועט) על טיפולים\תיקונים או כל דבר הקשור לרכב, והם רוצים נטו רכב של תדלק וסע, ללא ביזבוז זמנם הפנוי.

כל דבר שקורה לרכב, אין שום דאגה, לא שוברים את הראש - הכל יתוקן ויטופל בלי שמשתמש הרכב צריך להיות מעורב במשהו חוץ ממסירת המפתח בהתחלה וקבלת המפתח בסוף

פורסם
יותר ממחצית אלה שאני מכיר, שעובדים בחברות שנותנות ליסינג ויתרו על התענוג, ורוב השאר כן מוגבלים בדלק או נסועה, חלק מהם גרים 50 ק"מ מהעבודה.

בסטטיסטיקה שהבאת נכנסים סוכני מכירות, אנשי שטח של חברות בניין, טכנאים וכדומה, וחלק ממה שנשאר אלה אנשים שנוסעים מרחק גדול לעבודה.

אלה שנוסעים הרבה לעבודה שלהם עושים תיקון לעיוות המס שהוצאות נסיעה לעבודה הם ברוטו, אם היו קרובים היו כמו חבריהם מוותרים על הליסינג או משלמים יותר משצרכן פרטי משלם לקבל את ההנאה של זה.

נכון מאוד. ליסינג הפך ברבות השנים לשם נרדף לעובדי הייטק, למרות שבמציאות, עובדי ההייטק "שמקבלים" רכב הוא מספר זניח לעומת כלל רכבי הליסינג.

פורסם

אגב כנראה שהמעסיקים עצמם גוזרים קופון יפה על הסיפור הזה.

אני למשל בתור אחד הבודדים שמסרב בתוקף לקחת רכב ליסינג , סובל מ"עונשים" כאלה ואחרים בשל כך.

נ.ב. אהבתי את הטוקבק לכתבה שאומר :

".. מי שנוסע הרבה באמת לוקח רכב ליסינג כי כדאי לו ומי שלא- לא לוקח , מחר תעשו סקר ותגלו שרוב מי שעושה דיאטה סובל מעודף משקל "

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

טוקבק מTheMarker שבהחלט משקף את המצב כפי שאני נחשף אליו בשיחות בחדר אוכל בצהריים :wink:

"עובד שני ק"מ מהעבודה הולך ברגל ונותן את הרכב לאשתו לעבודה, לגיסו אחה"צ, בסופי שבוע לאחיו, חותנו יורד לאילת גם הוא יקבל את הרכב לכמה ימים. אולי לא כולם עושים כך אבל בוודאי רובם המוחלט . ואני אומר זאת מידיעה אישית. הליסינג זה הסרטן של המדינה מבחינת בזבוז וזיהום אויר, תנו להם כסף ואז הכל יהיה אחרת, הם יהיו גם יותר אחראים ופחות בזבזנים."

פורסם
אצלנו במשפחה אנחנו 4 נהגים, אבל בזכות זה שיש לאבי רכב ליסינג עם דלקן אנחנו מצליחים להסתדר רק עם רכב אחד שנמצא ברוטציות אצל בני המשפחה.

אם לא היה לנו את רכב הליסינג היינו מחזיקים יותר מכוניות ובכך מזהמים יותר את האוויר ותופסים יותר מקום על הכביש ובחניות.

וד"א- למרות שהרכב משמש 4 נהגים הוא עושה 35K לשנה, אז נא לא להכליל.

ועוד משהו- עובדתית לא משתלם לנו כלכלית להחזיק את הרכב והיתרון היחידי שלו הוא בנוחות (לא צריך להתחשבן על דלק, טיפולים מתבצעים על חשבון החברה וכ"ו).

(ונקדים תרופה למכה- אם מישהו מתכוון להגיב לי ב-"אז למה אתה מחפש לקנות רכב?" אז זה בגלל שאני עוזב את הבית :p)

תקרא מה שכתבת: אם לא היה לכם את הרכב-זונה הזה (סליחה על הביטוי), הייתם מחזיקים שני רכבים.

אתה רוצה לחשוב שוב על המשפט שסימנתי לך?

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
אני מאלו עם דלק חופשי. אני עושה 50 אלף ק"מ ב שנה. אתה באמת חושב שאחרי שהייתי בבוקר בטבריה, אחרי זה בחיפה ולקינוח בנשר פרדס חנה ועפולה יהיה לי חשק עוד להסתובב בערב כי הדלק חינם?

אתה יכול לבדוק את זה גם אצל אחרים.

מי שנוהג 50 אלף קילומטר בשנה לא רוצה לראות הגה אחרי שהוא חוזר הבייתה , אבל הרכב ממשיך להסתובב כמו מונית ,

וזה מה שכתב shlomub

טוקבק מTheMarker שבהחלט משקף את המצב כפי שאני נחשף אליו בשיחות בחדר אוכל בצהריים :wink:

"עובד שני ק"מ מהעבודה הולך ברגל ונותן את הרכב לאשתו לעבודה, לגיסו אחה"צ, בסופי שבוע לאחיו, חותנו יורד לאילת גם הוא יקבל את הרכב לכמה ימים. אולי לא כולם עושים כך אבל בוודאי רובם המוחלט . ואני אומר זאת מידיעה אישית. הליסינג זה הסרטן של המדינה מבחינת בזבוז וזיהום אויר, תנו להם כסף ואז הכל יהיה אחרת, הם יהיו גם יותר אחראים ופחות בזבזנים."

פורסם

אז מה הנקודה שלך? כלכלית גריידא עדיף להשתמש ברכב אחד מאשר מבארבעה רכבים. נראה לך כי אם לבחור המצוטט לא היה רכב ליסינג אז אישתו לא הייתה יוצאת מהבית? אחיו היה נוסע בתחבורה ציבורית בסופי שבוע?:? ואם יש ילדים בוגרים במשפחה אז היו קונים להם חופשי חודשי?

התשובה היא לא. כל אחד מהמעורבים היה רוכש לעצמו רכב לשימושו, וסביר להניח כי הרכב היה ישן ומזהם יותר ופחות בטוח מרכבי הליסינג, והעלות הכוללת הייתה גבוה יותר.

פורסם
מי שנוהג 50 אלף קילומטר בשנה לא רוצה לראות הגה אחרי שהוא חוזר הבייתה , אבל הרכב ממשיך להסתובב כמו מונית ,

וזה מה שכתב shlomub

ואללה באמת?

אני לבד עושה כמעט 50 אלף. נראה לך שאני נותן למישהו לשים אצבע על הרכב?

עזוב טוקבקים וקשקושים אחרים.

מבחינתי את הטוקבק יכולת לכתוב אתה או שלמה.

עובדתית - אלו שחוגגים עם הרכב הם בקושי 8 אחוז מאלו שמשתמשים ברכבי ליסינג.

רוב החברות גם מקיימות פיקוח על הרכבים (בין אם GPS ואיתורן ובין עם אמצעים אחרים).

נראה לך שרכב של בזק/הוט/חברת חשמל/יס וכל השאר יכול לנסוע לאילת עם הסבתא?

תפסיקו להמציא דברים שאין להם יד ורגל רק בגלל ששמעתם מהדודה ששמעה מהשכנה.

פורסם
תקרא מה שכתבת: אם לא היה לכם את הרכב-זונה הזה (סליחה על הביטוי), הייתם מחזיקים שני רכבים.

אתה רוצה לחשוב שוב על המשפט שסימנתי לך?

מצטער על הניסוח הקלוקל אבל מה שהתכוונתי להגיד זה שאם היינו מחזיקים את אותו הרכב באופן פרטי זה היה יוצא פחות כסף.

לא התכוונתי לקשר זאת לאחזקה של רכב נוסף.

• תוכן חדש...