Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5610 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם יש לי רכב ליסינג מהעבודה, ואני משלם עליו סכום כסף לא מבוטל, ואין לי הגבלת ק"מ, והגבלת הצריכה שלי היא 70 ליטר ב 24 שעות..

אז אני אטחן את הרכב כמה שאפשר, אעשה ממנו מונית... מה אכפת לי או לכם?

מפריע לי מחיר הדלק כי אני מתדלק את הרכב השני בבית..

אגב, אני נוסע הרבה יותר מ 50K בשנה,בערך כפול מזה.

לגבי העלויות, אני לא משלם ביטוח , לא משלם דלק, לא משלם טסטים וטיפולים ונוסע על רכב חדש.

משתלם, אחול משתלם.

כל אחד והשיקולים שלו.

בדיוק לאנשים כמוך התכוון פותח השרשור

• תגובות 90
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ומה בדיוק הבעייה עם זה??

זה רכב שמשלמים עליו לא מעט,וזכות בעליו לנהוג עליו ללא הגבלה,גם אם הוא גר באיזור המרכז ובא לו לאכול כל בוקר ביוטבתה באילת.

כל עוד הוא ומי שמורשה נובג עליו אני לא רואה בעייה בכך.

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם

הבעיה היא שהוא עושה נסיעות שאם היה משלם על הדלק לא היה עושה. תכפיל את זה במאות אלפי נהגי ליסינג ותגלה כמה מיליוני ליטר של דלק מתבזבזים בשנה ולמה הכבישים סתומים.

פורסם
הבעיה היא שהוא עושה נסיעות שאם היה משלם על הדלק לא היה עושה. תכפיל את זה במאות אלפי נהגי ליסינג ותגלה כמה מיליוני ליטר של דלק מתבזבזים בשנה ולמה הכבישים סתומים.

ליסינג עולה כסף שכולל בתוכו את הדלק,לא כולם לוקחים ליסינג ועברו לרכב פרטי,אך מי שאוהב לטייל עם הרכב,נשאר עם הליסינג ונוסע לאן שבא לו ,מתי שבא לו כי הוא משלם על זה חודשית.

אני אישית,עם רכב ליסינג,כשאני עושה מילואים בצאלים,אני חוזר לישון כל יום בבית,אם הרכב היה פרטי שלי ואני הייתי מתדלק אותו,הייתי נשאר לישון באוהל,אז רק בשביל השבועיים אימון בשנה שווה לי לקחת ליסינג :-P

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם
הכתבה הזו מוגזמת ומקצינה את המספרים בכוונה כדי ליצור בלאגן ומירמור.

רוב אלו שלוקחים רכב ליסינג כרכב פרטי ממקום העבודה , עושים סדר גודל של 20-25K בשנה אין דבר כזה ממוצע של 50K. אלו מקרים חריגים במיוחד שכמעט ואין כאלה כשמדובר בפרייבטים (קבוצה 2 לשעבר)

אנשים אלו גם משלמים כ3000-3500 ש"ח מהברוטו לפני שווי מס (אצלנו בחברה 3600 ש"ח מהברוטו) והמספרים בכתבה מדברים על כמה עולה הרכב לחברה ,לא לעובד עצמו.

יש לי חברים בכל חברות ההייטק הגדולות במדינה ובכולן יש מדיניות כזו או אחרת של הגבלת קילומטרז'/ תמחור הליסינג לעובד על פי נסועה מוערכת מראש וכו'...

הנתונים בכתבה מוטים מעלה ואינם נכונים. ראו כתבה על אותו בסיס נתונים בדה-מרקר הקובעת ממוצע נסועה של 32 K - הרבה יותר הגיוני...

http://www.themarker.com/tmc/article.jhtml?ElementId=dsh20110216_01&from=haaretz

פורסם

שים לש שמי שנותן את אחוז רכבי הת"ש הגדול ביותר הם חברות ההי טק ומשקלם בסקר רק 8%.

הרכבים של חברות כגון בזק, הוט, מי עדן וכו' נוסעים בלי סוף אבל מעל ל 90% מהנסועה היא לצרכי עבודה נטו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מנסיון של הרבה שנים בחברה הקודמת שעבדתי בה, הממוצע היה סביב 30K,

ולא כמו מה שצויין בכתבה, והאוכלוסיה כללה אנשים מכל מיני איזורים, כמובן שאיזור המרכז

הוא הרוב, אבל גם כאלה מהדרום והצפון.

לגבי אכפת או לא אכפת, אין ספק שיש לך רכב ליסינג, אתה לא עושה חשבון לנסיעות,

ואם צריך לנסוע, מדליקים ונוסעים, ובתחנה, ממש לא מעניין כמה יצא החשבון.

אבל כיום נהגי הליסינג משלמים הרבה כסף על הרכב שלהם, ולכן מתחילים לשמוע על יותר ויותר

אנשים שמוותרים על הליסינג, וקונים רכב חדש או משומש, וכמובן שהם עושים פחות שימוש

ברכב שלהם, כי זה על חשבונם. אבל זה בדיוק העניין, הליסינג כבר לא משתלם כמו פעם,

ואם אתה לא נוסע הרבה, ואתה מסוגל לטפל בכמה בעיות שיש לך בשנה ברכב, ולדאוג לביטוח

וטסט, זה משתלם יותר להחזיק רכב שלך.

פורסם
לא הבנתי מה "הבעיה" בזה שהוא נוסע הרבה או שהוא "מבזבז" דלק.

זה על חשבונך?

אלפי מכוניות שסותמות את הכבישים בגלל נסיעות שלא לצורך זה בהחלט על חשבוני.

בנוסף , מי שמעלה מחירים לוקח בחשבון שיש הרבה אנשים שזה לא מזיז להם. אם כולם היו משלמים על כל ליטר דלק שהם צורכים, הממשלה בכלל לא היתה מעזה להעלות את המיסים ככה כל שני וחמישי. וגם אם כן, אנשים היו נוסעים פחות והעלאת המחירים לא היתה משתלמת.

ועוד לא התחלתי לדבר בכלל על הנזקים הסביבתיים.

פורסם

חופש התנובע הוא לא רק החופש לנסוע לאן שאדם צריך, אלא גם לאן שאותו אדם רוצה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אבל מה קשר לרכבי ליסינג? אם אתה מחפש אשמים תאשים את ממשלות ישראל שלא טרחו לפתח תחבורה ציבורית.

פורסם

בנוסף , מי שמעלה מחירים לוקח בחשבון שיש הרבה אנשים שזה לא מזיז להם. אם כולם היו משלמים על כל ליטר דלק שהם צורכים, הממשלה בכלל לא היתה מעזה להעלות את המיסים ככה כל שני וחמישי. וגם אם כן, אנשים היו נוסעים פחות והעלאת המחירים לא היתה משתלמת.

עוד לא הפנמת שאלו שעדיין עם רכב חברה זה אלו שצריכים לנסוע הרבה?

הבחור שנותן לך שירות מהוט, מחברת החשמל, מבזק, ומעוד אלף ואחד מקומות אחרים (גם שירות עקיף כמו טכנאי שנותן שירות לחנות שאתה קונה בה) נוסע הרבה בשבילך.

אף אחד לא עושה 30K ק"מ בשנה או יותר כי הוא נהנה מזה.

רובם גם מגיעים הביתה ולא יכולים לגעת ברכב מרוב נסיעה יומיומית.

אף אחד לא נהנה לשלם 3500 שקל מס.

עושים את זה כי אין ברירה וזאת העבודה.

עכשיו תסביר לי מה זה קשור ל"מזיז להם או לא מזיז להם" והאם אתה מוכן לוותר על שירותים בשביל איכות הסביבה?

פורסם

ממש לא התכוונתי למי שמשתמש ברכב לצרכי עבודה.

התכוונתי למי שנוסע לשתות קפה במצפה רמון ומסיע את השכנה לבר מצווה של הדודה כי "יש דלק חינם ובמילא אני משלם הרבה כסף על הרכב אז ננצל את זה עד הסוף".

מה אתה חושב? שרכב חברה זו רק בדיחה בארץ נהדרת? שזה לא משקף את המציאות? באיזה עולם אתה חי?

• תוכן חדש...