Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן ובעיות הנעה (פג'ו 205)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5606 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

שוב הפג'ו 1994 המהוללת (לא שלי - עוזר לידידה)

החליפו לה שמן לפני כמה חודשים במסגת טיפול. (לסוג הכי זול שהמוסכניק רק מצא, מותג לא מוכר לחלוטין:evil:), הרכב נסע רגיל, אך כול התקופה האחרונה כשקר מאוד בבוקר והרכב עמד כול הלילה הרכב בקושי מניע וממש כמעט נכבה עד שהוא מתחמם, כשהוא מתחמם הוא נוסע רגיל לחלוטין, אם מכבים ומניעים שוב כשהוא חם הרכב מניע בנגיעה ממש, ונוסע מצויין.

ד"א - שמו לה שמן 20W50 (שוב - הכי זול שמצאו, מוסכניק שהוחלט לא לחזור אליו לעולם!)

ובכללי אני יודע מה205 שהייתה לי ששמים 10W40, הוא אמר לה שבגלל שהרכב שלה עשה קילומטראג' גבוהה (233 אלף קילומטר) אז הוא שם 20W50 , למרות שהרכב לא מעשן ב-כ-ל-ל! ובקושי אבל ממש בקושי אוכל שמן - בערך 300 מ"ל ל3000 קילומטר, מכובד ביותר לרכב בקילומטראג' כזה ובגיל כזה.

האם יש קשר בין השמן לקושי בהנעה או שאני סתם חושד בכשרים? יש סיכוי שאם נחליף ל10W40 איכותי זה יעזור בהנעות במזג אוויר קר? או שהמוסכניק צדק באמת ובקילומטראג' כזה עדף 20W50 למרות שלא נוגע בשמן בכלל.

אשמח לדעתכם המקצועית.

פורסם

אהלן,

יש פיג'ו 205 פורבר שנת 97, יש לי את אותה הבעיה פשוט כשאני מניע וקורה מצב שהרכב עומד להיתכבות אני נותן טיפה גז איזה חצי דקה עד שהוא מתחמם.

ואני משתמש בשמן גרמני ריינהול 15W40.

Leon 2014: HU: OEM | TW: MT23|MID: PROFI PHASE | AMP: Genesis Profile 4 | MONO: JL :

|Audio 250\1 | SUB: DLS Kw10|ALPINE PXE H650

פורסם

אוקיי אז ככול הניראה זה לא השמן, למרות שעדיין נבצע לה החלפה של השמן למשהו קצת יותר איכותי,

בכול מקרה יש לך חשדות למה יכול לגרום את הבעיה? גם אצלך כשהרכב חם הוא מניע תקין והכול רגיל?

פורסם

גם אצלי היתה בעיה כזאת. אני לא חושב שזה קשור לשמן.

הפיתרון החאפרי שאני מצאתי - למתוח מעט את כבל הגז בתקופת החורף כך שהרכב יחזיק סל"ד סרק קצת גבוה יותר.

הפיתרון הנכון הוא לטפל ביחידת ההזרקה שאמורה לשמור על סל"ד סרק, אבל לא נראה לי שהידידה תסכים להוציא את הממון הדרוש לטיפול הזה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לעשות אינפוזיה ליחידת ההזרקה זה לא מספיק לטיפול שאתה מתכוון אליו?

Leon 2014: HU: OEM | TW: MT23|MID: PROFI PHASE | AMP: Genesis Profile 4 | MONO: JL :

פורסם
גם אצלי היתה בעיה כזאת. אני לא חושב שזה קשור לשמן.

הפיתרון החאפרי שאני מצאתי - למתוח מעט את כבל הגז בתקופת החורף כך שהרכב יחזיק סל"ד סרק קצת גבוה יותר.

הפיתרון הנכון הוא לטפל ביחידת ההזרקה שאמורה לשמור על סל"ד סרק, אבל לא נראה לי שהידידה תסכים להוציא את הממון הדרוש לטיפול הזה.

אני גם לא מאמין שהיא תסכים להוציא סכומים גדולים על הנושא, במיוחד שכשהרכב מתחמם מעט הוא נוסע רגיל.

הטיפול שאתה מתכוון אליו זה משהו עם חיישנים או שזה משהו שפחית של K44 יכולה לנקות ולסדר?

מה בעניין השמן? אתם אומרים להשאיר 20W50 או להחליף ל10W40? כשהייתה לי 205 שמתי 10W40 לפי ההוראות ולפי מה שקראתי פה בפורום.

פורסם

אין קשר לשמן, עדיף אפילו להשתמש בצמיגות של 20W50 על פני 10W40.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

את אומרת שעדיף להישאר עם 20W50? אשמח לדעת מאיזו סיבה? הקילומטראג' הגבוהה? או משהו אחר? כי לפי מה שאני יודע ב205 צריך 10W40.

אשמח להסבר.

פורסם
הטיפול שאתה מתכוון אליו זה משהו עם חיישנים או שזה משהו שפחית של K44 יכולה לנקות ולסדר?

גם פחית של החומר הזה מנקה את מערכת ההזרקה , אבל זה תוסף רגיל שמומלץ לשים כול כמה אלפי קילומטרים.

אינפוזיה עולה טיפה יותר וזה יותר טוב.

למרות שגם זה לא מונע את התופעה שתיארת שמתרחשת בבוקר עם מנוע קר.

פורסם

מה בעניין השמן? אתם אומרים להשאיר 20W50 או להחליף ל10W40? כשהייתה לי 205 שמתי 10W40 לפי ההוראות ולפי מה שקראתי פה בפורום.

אני לא חושב ש-44K יפתור בעיה שכזאת, במיוחד לאור העובדה שב-205 יש ראש הזרקה חד נקודתי שלא נסתם בקלות. אבל מה יש לכם להפסיד? במקסימום הלכו 80 ש"ח.

לגבי השמן - תשאיר את מה שיש, ובהזדמנות הראשונה תחליף. אם אין נזילות או אכילת שמן מוגזמת אז 10W40 עדיף ומתאים לרכב, אבל זה לא ש20W50 יגרום לנזק מיידי או משהו.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
אין קשר לשמן, עדיף אפילו להשתמש בצמיגות של 20W50 על פני 10W40

למה עדיף להישתמש ב20W50?

לפי הוראות היצרן זה בכלל 15W40.

• תוכן חדש...