Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5619 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצאתי טיוטה קורולה שנת 1996 סטיישין. ממה שקראתי פה ושם אז הבנתי שהקורולה היא רכב מצויין, אבל האם זה נכון לגבי רכב עם 220000 ק"מ שהבעלים (יד ראשונה) טוען שהטיפולים נעשו פחות או יותר בזמן ותמיד אצל מורשה.

מה כדאי לשים לב אליו באופן מיוחד? וכל עצה תתקבל בברכה.

יש הבדל משמעותי בין המחירון של yad2 ויצחק לוי (~5000₪ הבדל), מי מבין השניים ראלי יותר,

פורסם

עם טיפול הולם מנועי ה 1.6 של טויוטה משנות ה 90 מחזיקים כמה מאות אלפי ק"מ, הרבה מכלולים אחרים ימותו לפני המנוע.

כמובן שיש בלאי לרכיבים אחרים כמו תיבת ההילוכים (שאם היא אוטומטית שיפוץ מקיף ויקר לפניה \ אחריה), דליפות שונות ממערכת המיזוג, בלאי של מיסבים וציריות ועוד כהנה וכהנה צרות של רכב ישן. למרות זאת מדובר ברכב עם אמינות בסיסית מצויינת והסיכוי שתתקע איתה באמצע הדרך קטן למדי, כמובן כל עוד תתחזק אותה כמו שצריך ולא תזניח תקלות שיצוצו.

לגבי המחירון, אני חושב שיהיה נכון לסגור על משהו באמצע. הקורולה רכב סחיר, אבל מצד שני הקילומטרז' גבוה ועל אף היד הנמוכה אני לא רואה הגיון לשלם מעל המחירון, אלא אם היא גם במצב קוסמטי פנימי וחיצוני יוצא דופן.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לי הייתה הזדמנות לקנות אחת ידנית לא סטיישן עם 135K ק"מ במצב פנטסטי אבל דרשו מחירון מלא 24K ש"ח

אין היגיון לשלם על רכב שמשנה הבאה יצטרך אישור בלמים כ"כ הרבה כסף!

פורסם

אתמול העברתי את הקורולה 96 שלי טסט ובכך רשמית נכנסתי לשנה השמינית שלי עם הרכב הזה.

היתה פעם כתבה על הקורולה מהדגם הזה - הכותרת של אותה כתבה היתה "להזדקן איתה".

כמה שזה נכון... כמה שזה נכון!

הרכב לא בדיוק נוח - המושבים של דגם ה96 הם מושבים אורטופדיים סה"כ והמושבים עצמם נוחים - אבל מעבר לזה אין שום דבר נוח ברכב הזה :-D

הרכב נמוך מאוד (שלי במיוחד כי היא שקעה קצת בסוף התברר שזה היה גלגל אחורי שהיה צריך יישור כלפי חוץ - קסטר נדמה לי או שזה קמבר בעצם)

קשה להכנס ולצאת מהרכב מהבחינה הזו.

הרכב הזה רועש למדי וסופח רעשי כביש ורעשי רוח כמו ספוג רעב למים. (המלצה - צמיגים שנועדו לנסיעה נוחה ולא ספורטיבית)

בלימת מהמורות היא לא אחת מהמושגים שתמצא בלקסיקון של הרכב הזה :-D

אבל!

בשביל רכב משפחתי שנות ה90 - 117 (ובהחלט רכב זריז ומספק מהבחינה הזו) היה חסר תקדים - תצרוכת דלק שנעה בין 1:11 עד ל1:14 (כן כן גם היום כאשר הרכב כבר בן 15 - למען האמת בן 16 כשחושבים מתי עלה לכביש)

אמין בצורה שזה בלתי נתפס -

היה לי פאנצ'ר על איילון במהירות 100 - לא הרגשתי עד שהזזתי טיפה את ההגה - יום למחרת - החלפת גומיה ב25 שקלים וסע לשלום.

נפל לי הפקק של אטם הרדיאטור לתוך הרדיאטור - הגעתי למוסך כבר מוכן ומזומן להחלפת רדיאטור או דוד עליון - כלום, קח פקק חדש (אטם) וסע לשלום... עד היום זה המצב ברכב...

טיפול פעם בשנה או כל 10K קילומטרים (היום על 176K אמיתיים)

אני משוגע על הרכב הזה, אגדה מוטורית אמיתית שאחרי שאתה נוהג בה קצת אתה מבין למה הרכב הזה הפך לאגדה.

יש רק בעיה אחת שאתה צריך להיות מודע - מערכת הפליטה של הרכב הזה היא בעייתית והוא נכשל סדרתי בבדיקות זיהום אוויר - גם תוסף לא עוזר, אך ורק חימום של הממיר...

הפתרון - תיגש למוסך של טויוטה, שלם 180 שקלים על שירות טסט, גם מעבירים את הרכב בשבילך וגם אתה לא צריך להתעסק עם ניקוי מצערת - אחרי 4 שנים שמתוכם נכשלתי שלוש פעמים, הייתי צריך לשלם 350 עד 500 ש"ח כל טסט לניקוי הזה ורק אז העבירו אותי אחרי חימום ממיר, שנה שעברה שכנעתי את הבוחן לתת לי לחמם את הממיר ועברתי במכה ראשונה.

השנה פשוט הלכתי לטויוטה - הוספתי עוד 180 שקלים ושתיתי קפה כל הדרך עד שהרכב חזר אליי מאושר (דו משמע) לשנה נוספת של הנאה והנעה ממנו (ממנה).

מעבר לדבר הזה שקט תעשייתי מוחלט מהרכב.

לסיכום

-----

רכב נהדר שמחזיר לך כל שקל ששמת על הערך שלו - כמובן, אתה צריך לטפל ברכב בזמן ולא להזניח אבל סה"כ מוסכים נהדרים, שירות יוצא מן הכלל, אמינות בשמיים, חסכוני, זול לתחזוקה מעבר לכך שהוא נכשל בזיהום אוויר והוא לא שקט או נוח במיוחד - אם הרכב במצב טוב זו רכישה טובה מאוד.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

יש הבדל משמעותי בין המחירון של yad2 ויצחק לוי (~5000₪ הבדל), מי מבין השניים ראלי יותר,

בעיקרון המחירון של לוי יצחק ו-WINWIN קרוב יותר למציאות כשמדובר במכוניות "רגילות", כשאתה מחפש מכוניות ספורט YAD2 קרובים יותר.

האמת כמו תמיד איפשהו באמצע.

ובלי כל קשר אתה רוצה לקנות רכב אז לך לפי הנמוך מביניהם שזה לוי יצחק :-D

פורסם
ובלי כל קשר אתה רוצה לקנות רכב אז לך לפי הנמוך מביניהם שזה לוי יצחק :-D

אז זהו שבמקרה הזה yad2 הוא הזול יותר, אגב הרכב היה במצב קוסמתי על הפנים (הריפוד סביב המתנע נתלש באכזריות ע"י פורץ, הפורץ גם הרס את המנעול של דלת הנהג (למה הנבלות האלו אף פעם לא נכנסים מדלת הנוסע :) פגוש אחורי תלוש קצת וכו וכו וכו) ללא ספר טיפולים, צמיגים אחוריים זקוקים להחלפה ועוד כל מני, ירדנו ממנה, ממשיכים לחפש. תודות רבות לכולם. 

• תוכן חדש...