Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5651 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

לפני כחודש נדלקה לי ברכב נורית אזהרה של משאבת הדלק, אך זמן קצר לאחר מכן היא כבתה ואחר כך שוב נדלקה לסירוגין, מספר ימים לאחר שהנורית נדלקה - הרכב (שהוא רכב חזק, 2000 סמ"ק עם טורבו דיזל) החל לסירוגין שלא לסחוב בעליות, כלומר הוא היה סוחב אך במהירויות אמוד נמוכות וכאילו משהו מנע ממנו להאיץ, אך התופעה לא הייתה רציפה והתרחשה לסרוגין רק כאשר הנורה הייתה דולקת (אך לא כל פעם שהיא הייתה דולקת).

הלכתי למוסך שם חיברו את הרכב למחשב וסידרו את העניין, אך לפני כשבועיים צצה תקלה אחרת כאשר לאחר שהייתי יוצא מהבית ונוסע בכביש עם ירידה ארוכה (כ-4 ק"מ לערך, ללא עליות) והייתי מגיע לסוף הירידה - לא היה לי גז, הרכב היה מתקדם קצת ונכבה (זה קרה 3 פעמים בדיוק באותו מקום) אז שוב הלכתי למוסך ושם נאמר לי שכנראה משאבת הסולר שבתוך טנק הדלק אינה תקינה - אז החלפתי ומאז התקלה (שאין גז בכלל ושהרכב נכבה) נעלמה.

ביום שישי שוב נדלקה לי נורת ההתראה של משאבת הדלק ועימה גם חזר נושא איבוד הכוח אך לסירוגין, רוב הזמן הרכב נוסע מעולה, אך בבוקר למשל הוא שוב לא סחב בעליות.

התקשרתי למוסך והמוסכניק אמר שאם ככה כנראה צריכים להחליף את משאבת הלחץ, הבעיה שמשאבת לחץ היא דבר די יקר, שאלתי לכם, חכמי הפורום, היא - האם תופעה כזאת נשמעת קשורה למשאבת הלחץ? אם כן - מדוע רוב הפעמים הרכב נוסע חלק? המשאבה מסתדרת פתאום? או שייתכן ומדובר באפשרות אחרת בכלל?

פורסם

דגם הרכב הוא ידני דיזל 0.sx hdi 2, שנת הייצור היא 2001 והוא עבר בערך 290K ק"מ (דיזל בסופו של דבר), לגביי משאבת לחץ אינני יודע אם הוחלפה, אך המזרקים הוחלפו לפני כשנה.

באמת מוסכניק של סיטרואן אמר לי בפעם הקודמת שדבר כזה יכול לקרות בשל "מצב בטוח" ולדעתו זה משהו שקשור בזיהום אוויר, אך ההסבר הזה היה ניראה לי משונה, כי אלמלא כך לאחר שצצה הבעיה, והרכב נכנס למצב בטוח מדוע הוא חזר ואפשר הזרמת דלק סדירה ואחרי יום-יומיים שוב החזיר את התקלה למקומה וחוזר חלילה?

זו גם הסיבה שניראה לי משונה שיש בעיה במשאבת לחץ שאלמלא כן, היא כל הזמן או במרבית הזמן הייתה צריכה למנוע מהרכב "לסחוב" באופן תקין, אך בימים האחרונים רוב הזמן הרכב נוסע מעולה וממש טס, אך לעיתים פתאום אין כוח וככה אני מוצא את עצמי בעליות שהרכב בדרך כלל סחב במאה קמ"ש בהילוך חמישי, נוסע בשני במהירות של 30-50 קמ"ש...

פורסם

סביר להניח שאם המשאבה לא הוחלפה מעולם, היא כנראה בסוף חייה.

כמובן, כל מה שנאמר מצריך בדיקה יסודית ע"מ לוודא שהמשאבת דלק אכן מקבלת מתח חשמלי כל זמן שהרכב מונע, ואין בעיות חיווט, מזרקים או אספקת מתחים לרכיבים מסויימים כאשר הרכב במצב נסיעה.

עדיף שתקבל אבחנה במוסך שמכיר את הרכב ויודע מה לבדוק לפני שהוא מציע לך להחליף את המשאבה - למרות שב-99% מהמקרים, אם המשאבה לא הוחלפה מעולם, זה הזמן.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אם המשאבה אכן בסוף ימיה, מדוע לרוב היא פועלת בצורה תקינה?

האם העובדה שגם כאשר הנורית דולקת רוב הזמן הרכב "סוחב" כדבעי, לא רומזת שאולי התקלה היא במקור חיצוני ש"השתגע" כמו בעיות חיווט - שיכולות להסביר תקלות לסרוגין או שעדיין גם במשאבה ישנה ייתכנו בעיות מעין אלו?

ואגב, מה לגביי האפשרות שיוסי העלה? "כניסה למצב בטוח"? יש חיה כזאת?

ודרך אגב, תודה על הנכונות והסבלנות...

פורסם

כמו שאמרתי, העניין מצריך בדיקה יסודית יותר ע"מ לקבוע אם זו אכן המשאבה או לא - אבל רק שתדע, ככה להשכלה כללית, ברגע שהמשאבות הללו מתחילות לגסוס - בזמן נסיעה מתחילות תופעות ראנדומליות לחלוטין של: חוסר סחיבה -או- כיבוי מנוע (ולעיתים גם שניהם).

כאשר מדברים על רכב עם כמעט 300K ק"מ, לא מן הנמנע שיכול להיות גם חיווט או רכיב חשמלי שגורמים לבעיה. לכן, גש למוסך שקודם כל יבדוק את הרכב במחשב ויבדוק את מצב שחיקת המערכת (בתוך המיכל של מסנן הסולר בתא המנוע מצטברים שבבי-מתכת. איש מקצוע ידע להעריך האם מדובר בכמות סבירה או חריגה).

שים לב: גם מזרק דולף יכול לגרום לנפילת לחץ במערכת, לכן בד"כ ממליצים על החלפת המשאבה עם המזרקים - ומתוך ניסיון אל תתעסק עם משאבה משופצת או מפירוק, רק חדשה. על מזרקים יש עוד מה לדבר (משופצים או מפירוק) אבל כדאי שתבדוק אפשרות של ייבוא מזרקים מחו"ל (EBAY וכד'), מבעלי ניסיון שכבר הביאו - טענו שהמחירים שם מעולים ביחס לארץ.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

יש התפתחויות...

המוסכניק, עבר על החשמל, עשה בדיקת מחשב והגיע למסקנה שהבעיה אל במשאבת לחץ אלא ככל הנראה מדובר בתקלה בחיישן אוויר ושאלתי היא - האם ייתכן קשר בין חוסר סחיבה לסירוגין בגלל בעיה בחיישן אוויר?

פורסם
יש התפתחויות...

המוסכניק, עבר על החשמל, עשה בדיקת מחשב והגיע למסקנה שהבעיה אל במשאבת לחץ אלא ככל הנראה מדובר בתקלה בחיישן אוויר ושאלתי היא - האם ייתכן קשר בין חוסר סחיבה לסירוגין בגלל בעיה בחיישן אוויר?

כן, יכול להיות קשר בין השניים - אך ללא אינפורמציה מדוייקת (קודי תקלה, מה אומר המחשב וכו') לא ניתן לדעת\לנחש.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לצערי לא שאלתי אותו מה הקוד תקלה, בינתיים הוא החליף את החיישן ובימים הקרובים אני מקווה שאדע האם במקרה שלי יש קשר בין השניים...

בכל מקרה רוב תודות!!

• תוכן חדש...