Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5640 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תיאור המצב:

אני עובד בעמדת שמירה במעונות באוניברסיטה.

בעמדה יש רשימה של אנשים נכנסים, הרשימה נמצאת בגליון מסוים (נניח גליון 1). כאשר מישהו שהשם שלו כבר רשום בגליון בשורה קודמת מגיע שוב, האקסל יודע להשלים לבד את השם (נניח שהשם שלו זה "יוסי בובליל", כשאני אכתוב "יוסי ב" הוא יציע לי להשלים ל "יוסי בובליל"). הבעיה היא שהגליון מנוקה אחת לשבוע ולכן האקסל לא זוכר את רשימת השמות.

השאלה היא:

האם ניתן לשמור את רשימת השמות בגליון אחר (נניח גליון 2) ולהגיד לאקסל שיבדוק השלמה אוטומטית של שמות גם מהגליון הנוסף (2), כך שאם "יוסי בובליל" רשום בגליון הנוסף (2), כאשר אני ארשום בפעם הראשונה "יוסי ב" בגליון 1, הוא יציא לי להשלים אוטומטית את השם. אם כן, כיצד עושים זאת ?

תודה :-)

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

אתה צריך ליצור רשימה של כל האנשים שנכנסים בקביעות ולשמור אותה באחד הגיליונות.

בגיליון שבו אתה עובד באופן שוטף אתה בוחר תא כלשהו, ולאחר מכן: נתונים >> אימות, ובתפריט שנפתח עליך לבחור תחת "קריטריונים לאימות" באפשרות "רשימה". כעת נפתחה לך שורה נוספת. תלחץ עליה עם העכבר, תסמן את רשימת האנשים שהכנסת בהתחלה ואישור.

מעכשיו בכל פעם שתלחץ על התא או אפילו רק תעמוד עליו, כל האנשים כבר יופיעו אוטומטית ברשימה ורק תצטרך לבחור אותם.

כדי לשכפל את הפעולה הזאת לעוד תאים, גרור את התא שפעלת עליו לתאים שאליהם ברצונך לשכפל אותו.

הייתי מצרף לך קובץ עם הדגמה של זה, אבל אני לא יכול להעלות קבצים מהמחשב הזה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

תודה,

אני צריך השלמה אוטומטית ולא בחירה מרשימה מוכנה מראש (מדובר בעשרות אנשים וכל הזמן יהיו גם אנשים חדשים, לכן רשימת בחירה היא לא כל כך נוחה), האופציה הזאת נותנת לי רק רשימת בחירה ללא השלמה אוטומטית.

ד"א, הוא גם לא נותן לי לבחור תאים מגליון אחר אלה רק מאותו הגליון.

עריכה: יכול להיות שאין מה לעשות בעניין ? מצאתי את זה מפורום של תפוז:

"ההשלמה האוטומטית פועלת על טור אנכי, רציף ,בלבד."

האם זה נכון ?

פורסם

אם במילה "רציף" הם מתכוונים שלא יכולים להיות תאים ריקים באמצע הטור, אז לא, זה לא נכון.

עד כמה שאני יודע, השאר כן. רק מאותו טור.

מה שאפשר לעשות, במקום לנקות כל שבוע את הרשימה, להסתיר את התאים (סימון השורות הישנות ->עכבר ימני->הסתר. לא מוחק אותן מהמערכת, מאפשר לך להמשיך להשתמש בנתונים (גם לצורך נוסחאות) ולא מפריע להמשך עבודה.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם
ד"א, הוא גם לא נותן לי לבחור תאים מגליון אחר אלה רק מאותו הגליון.

אתה כן יכול לבחור תאים שנמצאים בגיליון אחר. בשורה שנפתחה לך אחרי שבחרת באפשרות "רשימה" יש כפתור אדום. לאחר שתלחץ עליו החלון ימוזער ותוכל לבחור את הגיליון שאתה רוצה ולאחריו את התאים הספציפיים שמעניינים אותך בו. לחיצה נוספת על אותו כפתור אדום תחזיר לך את החלון כדי שתוכל ללחוץ על אישור.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

ניסית ללחוץ עליו אבל עדיין הוא לא מאפשר לי לעבור בין גליונות, לא משנה, אני אשתמש בהסתר שורות (טל, אחלה רעיון, תודה).

תודה לשניכם על העזרה !

פורסם

ואני שואל למה להסתבך.

האם ניתן ליצור רשימת אנשים בצד הגיליון, כך שאפשרות ההשלמה האוטומטית תוכל לזהות אותם, ושהרשימה לא תימחק ע"י מישהו כל שבוע?

למשל: טור 1 = שמות האנשים הקבועים, טורים 2-5 רווח, טורים 6-10 הם הטבלה עצמה (לשם הדיון). כך כשתכניס את יוסי בובליל לטור 6 למשל, הוא ימצא אותו בטור 1 וישלים אוטומטית (תיאורטית...)

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

מסתבר שהאקסל קצת חסר פונקציונליות בנושא ההשלמה האוטומטית.

הוא משלים אוטומטי נתונים רק מאותה העמודה, זאת אומרת רק נתונים שהוזנו בשורה מוקדמת יותר מאותה העמודה, אין כל אופציה לשנות זאת. מספרים, ד"א, הוא כלל לא יודע להשלים אוטומטית.

מישהו שם כניראה מאוד אוהב לנהוג בידני :)

פורסם

הוא דווקא יודע להשלים מספרים יפה מאד, הנבלה. כולל לשער "למה התכוון המשורר" כשאתה נותן לו מספר מסויים ונותן לו לרוץ בתור נוסחא (למשל: תרשום "(1" ותגרור. יצא לך "(2" בתא הבא, (3 בתא שאחריו...אותו דבר עם תאריכים, ועוד כמה עיזים כאלה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

מתעלק,

לתתוחי האוטלוק

האם אפשר להוסיף תאריך אוטומטי בנושא ההודעה, ככה שכל הודעה שאני שולח נושא ההודעה יתחיל בתאריך?

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
  • תוכן חדש...